![]() |
|
![]() |
#1051 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Tadı ve aroması zengin olan tatlı bir ahududu çeşidi önerebilir misiniz? Willamette, Ruby, Heritage ve birde yediveren bir tür var bunları bu sene sonbaharda diktim ama henüz meyve alamadım dolayısıyla tadlarının nasıl olacağını merak ediyorum. Bir arkadaşımın yetiştirdiği ahududuları tatmış tadını beğenmemiştim inşallah benim yetiştirdiğim meyvelerin tadı iyi olur.Sanıyorum türede bağlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı uzun olan bir ahududu türü.Loganberry sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Instruction on planting will be with the delivery but full growing advice is available from our website under the fruit growers handbook section. kargomu göndermişler.. ne yapmam lazım. kapıya kadar gelirmi almam gereken bir yer varmı.. ve kaç günde gelir bilgi verirseniz çok sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
Herkese iyi akşamlar. Logan berry ve Karaka Black fidanları ülkemizden temin edebileceğimiz bir yer yokmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Ağaç Dostu
|
Bu seneki ahududular dan birkaç fotoğraf paylaşmak istedim... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Masallah Serhat Bey... Iki yildir ugrasiyorum soyle bir tuttam dahi olsa ahududu ya da bogurtlen alamadim... Bir yerlerde bir hata yapiyoruz ama...en basta saksidalar ondan herhalde... Ne cesitti bunlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yediveren hollanda boduru. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
1 adet Dikensiz böğürtleni 2 sene önce önce bahçeme dikmiştim bu sene 2011 bol miktarda meyve verdi birkaç kilo reçelde yapık. Uç daldırmayla çoğaltmak mümkün. ben birkaçtane ürettim, bu yıl 1 adet böğürtlen bitkisinden 15 tane uç daldırma yaptım. Uç daldırma yapınca yetiştirdiğiniz fidanlarda dikensiz oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Sadece çelik ile üretimde dikenliye dönüşüyor. Sanırım dikensizliğini korumak ve hızlı çoğaltma için sürgün daldırma yapılıyor, hem kök, hem de sürgünden faydalanmak gayesi ile. Benim bildiğim bu efendim. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
börtlen'in dibine düşen tohumcuklardan oluşan fideler ara ara dikenli olabiliyor. böyle çoğaltma tercih edilmez. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Sayın gurbik67 sizin önerinize göre, çelikle ve kök sürgünleriyle de çoğaltmayı deneyeceğim. (Henüz benim fidanda kök sürgünü yok) Ahududu kök sürgünü verdi 20 cm. kadar kenarda bir fidan meydana geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlgili linklere bakıp öyle karar verin lütfen. Dikensiz böğürtlen çeşidi özel üretim tekniği gerektiriyor imiş. Bahçe ve tarla şartlarında tabii ki. Benim önceki mesajımda yanlışlık olduysa özürler. Saygılarımla lütfen. Düzenleyen mrduran : 04-01-2012 saat 10:48 Neden: link düzeltme-gene link düzenleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu
|
Bu özel teknik neymiş çok merak ettim.. Halbuki daldırma yöntemi ile çok kolay yeni fidanlar oluşabiliyor..Hepsi de dikensiz. Hattâ bitkinin hiçbir işlem yapmadan toprağa değip kendiliğinden köklenmesi bile mümkün.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba efendim, Yukarıdaki verilen linklere göre, tarla/bahçe ortamında, dikensizliklerini korumak için, sadece uc daldırma ile üretilir diye belirtiyor efendim. Özel şartlar için çeşitli üretim teknikleri var imiş. Yaprak/doku üretim.. vs.. okuyun lütfen. Benim bilebildiğim bu kadar ![]() Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Ağaç Dostu
|
Burada sanki mrduran yanlış bir şey söylemiş gibi üzerine geliniyor. Arkadaşımız sadece Böğürtlen Yetiştiriciliği ile ilgili birkaç kaynak göstermiş (biri Milli eğitimin yayınladığı). Kişisel tecrubemiz farklı olabilir ama önce kaynakları incelemek gerekmez mi? Tamamen ciddi ve bilimsel veriler sunulmuş. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Ağaç Dostu
|
Böğürtlen ve ahududuyu çıplak kök olarak toprağa ahır gübresi karıştırıp diktim. Böğürtlenden de üç çelik alarak şişelere daldırdım. Simderma ve mikoriza mantarı karışımı hazırlayıp bir miktar hepsine döktüm. Beni düşündüren bu mevsimde köklenme ne zaman olur veya olmaz mı? Umarım erken dikmemişimdir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|