![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
http://www.plantdelights.com/cgi-bin...f.cgi?viewcart Burda 12 dolara buldum , ancak yurtdışına en az 100 dolarlık sparişi gönderiyorlarmış . Yani... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Genellikle ornamental, yer örtücü olarak kullanılıyor. Meyve olarak çok verimli değil, salkım değilde, tek tek meyve veriyor. Ama yaprakları çok güzel. Üretmeside kolay, dallarının yere değdiği yere kökleniyormuş, ayrıca kendiside kök atıyor. Bir yolunu bulacaz edinmenin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
İnşallah elimizdeki çeşitleri çoğaltacağız. Bİraz zaman alacak çeşitlerin hepsini toplamak ama olsun. Bu arada müsait olduğumda size Ayı Sarımsağı göndereceğim. İncelersiniz. Ben yoğunluktan fazla üzerinde duramadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
http://www.asianflora.com/Armand-Dav...page-rubus.htm Rubus rolfei benim tohumdan deneyeceğim. Benziyor pentalobusa... Tohumdan Rolfeiler ilk yapraklarını oluşturmaya başladılar, kış şartları biraz gelişimleri yavaş.. Düzenleyen bari : 12-02-2010 saat 20:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2009
|
Sn bari dikensizlerden tatlı meyveli böğürtlen varmı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
SEvgili Selis bu kadar derine daldırmanıza gerek yok. 5 cm'lik bir kanal açıp daldırabilirsiniz. Biraz uzun tutup uç sürgünü batırırsanız en çabuk o kökleniyor. SEvgili Volare sizin Black butte hazır. 5 fide çıkardım. Birini size yollayacağım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Bu yıl bir kaç tane saksı içine uç daldırma denedim . sanırım onlarda köklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda dikensiz böğürtlen yetiştirmeyi düşünüyorum. Geçen yıl da niyetlenmiş fakat saksıda olmayacağını düşünerek vazgeçmiştim. Böğürtlen geç donlardan çok zarar gören bir bitki. Bu nedenle saksıda yetiştirmek daha riskli sanırım. Saksıda böğürtleni dondan korumak için ne yapılabilir? Yoksa bunu hiç denemesem daha mı iyi olur? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen hüsnüyusuf : 15-02-2010 saat 12:36 Neden: harf eksikliği |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2009
|
Neden Böğürtlenin dondan etkilendiğinizi düşünüyorsunuz ? Türkiyeden çok daha soğuk ve çok daha kuzeyde sorunsuz yaşayan bir bitki . Saksıda da , bahçede de sorun yaşamadan yetiştirebilirsiniz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için teşekkür ederim. Böğürtlenlerin dondan etkilendiğine çoğu kaynakta rastladım. EKOLOJİK İSTEKLERİ İklim Böğürtlenler iklim faktörleri bakımından ahudutları kadar müşkülpesent değildir. Değişik iklim şartlarına daha kolay adapte olma özelliğindedir. Sıcaklık ve kuraklığa ahudutlarından daha fazla dayanıklıdırlar. Ancak kış ve ilkbahar donlarına karşı ahudutlarına göre daha az dayanırlar. Genelde sıcak mutedil iklim bölgelerinde daha iyi sonuç vermektedir. Şeftali yetiştirilen bölgelerde böğürtlen yetiştiriciliği rahatlıkla yapılmaktadır. Böğürtlenlerin olgunlaşma döneminde kuru bir hava istenmez. Normalde soğuk geçen kış mevsiminde dallar genellikle donarak zarar görürler. Donan bu dallar yerine köklerden yeni sürgünler çıkar ancak o yılın ürününü almak mümkün olmamaktadır. Bu nedenle don tehlikesi olan bölgelerde mutlak dondan korunma tedbirleri alınmalıdır. http://www.gencziraat.com/Bahce-Bitk...iciligi-7.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Dikenli böğürtlen için konuşursam her yerde yetişiyor. Yaksanızda, kessenizde yok edilemiyor. Karadeniz için konuşursam denizden yaylaya kadar heryerde yetişebilir. Bizim en büyük baş belalarımızdandır. Tarladan geçen 1 arabalık yolu yerine göre 1 sene içersinde önceden hiç yol açılmamışcasına kapatabilir. Birde böğürtlenin meyve vermiyen cinsi var biz kara çalı deriz gerçek ismi nedir bilen varsa söyliyebilir mi? Asıl bela bu... Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Dikensiz hibritler konusunda yorum yapamam . Ancak doğal ortamda , çok dayanıklıdır , dona hiç aldırmaz . Bulgaristanda , akarsuların bile donduğu Rodop dağlarında kovalar dolusu böğürtlen topladığım zamanlar oldu . Balkonda koruyacaksanız uygun yalıtım malzemesiyle sarabilirsiniz . Hava kabarcıklı naylon kullanabilirsinz , bazı hassas bitkiler için ben böyle yapıyorum . Benim böğürtlenler(dikensiz hibrit ) yaprak bile dökmediler , sadece büyümeleri durdu . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
merhaba. elinizde varsa eğer bana dikensiz saksıda yetiştirmek için böğürtlen verebilirmisiniz acaba adım akay. istanbulda oturuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Sn . rapido34 , forumumuzda paylaşım ve satış başlıkları var , oralara bir göz gezdirseniz ![]() Burda bligi , tecrube ve sorunlar paylaşılıyor galiba . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
Buda benim geçen sene Selahattin hocadan şubat ayında alıp saksıya diktiğim hollanda boduru ahududum.bu sene Ocaktan itibaren soğuk aldırırım endişesiyle dışarıya fazla çıkarmadım oturma Odama koydum.sonra yaprakları filizlenmeye başladı ocak ayının sonlarında pencere önünde çiçek açmaya başladı.şu enda üzerinde 30-40 kadar meyve çiçek var.acaba meyvelerini yiyebilecekmiyiz.birde Bu sene içinde ikinci meyveyi alma ihtimali varmı? resimlerini ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
kırkayak sorunu benim saksılarda da var arkadaşlar.bitkilere bir zarar verirmi acaba kırkayak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Dursban 4 kırkayak için birebirmiş , yarın bende bahçe toprağı ve saksı altlarını ilaçlamayı düşünüyorum . Sadece bitkilere sıktığımmız oranın iki katı olacakmış . Ve sadece açık havada kullanılacakmış . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Dün akşam yolum istanbula düştü geç vakit bauhause önünden geçerken bahçe bölümüne bir bakayım dedim ve ithal çok iyi durumda muhtemelen yeni geldiği için ribes-rubus bolca vardı (ahududu böğürtlen üzümsü meyvelerden ) tamamı kültürel olarak standartlarda tavsiye ederim ben birtane ağududu aldum dikensiz sürgünler çok iyi durumda iyi baka bilirsem haziran ağustos ayları arası meyve alırım diye tahmin ediyorum istanbul ve yakınlarında olanlar için kaçırılmayacak fırsat |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|