![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Besin eksikliği olsa birden bire olmaz sanırım.. Direk güneş ışınlarıda bu kadar zarar vermez herhalde.. Benim hiç başıma gelmedi ama mantari bir hastalık olabilir gerçi balkonda havalandırmasıda iyi... Uzman arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilirler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili mer.cann; Benim böğürtlen yaz kış balkonda yerinden hiç oynatmadım. Bu durum bende sadece hava ısının dengesizliğinde kaynaklanıyor.Sıcaklarda veya soğukta taze yapraklar yana biliyor.Bence kuruyan yaprakları makas ile kesin.Sulamaya gelince böğürtlen veya ahududu suyu çok sever.iki günde bir sulayın.Bu arada kullandığınız toprak sadece torf ise oda yapar.Çok sulasanız torf toprağındaki besin suyla birlikte gidiyor az sulasanız bit ki etkileniyor.Sadece torf kullanıyorsanız torf+ normal toprak karışımı hazırlanmış başka bir saksıya alın derim.3/1 oranında torf yeterli. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2010
|
Teşekkür ederim bahtiyar02 ve diğer arkadaşlar.Durumu göreceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acaba karaka mı black butte mi desem tecrübeliler ne der? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Black butte sn.bari 'de var , henüz meyve vermedi . Bende de var , henüz 50 cm boyunda . Meyve almadım . Ben o mu bu mu demek istemiyorum , çünkü belli ki Karaka erkenci , Bedford Giant şu an meyve veriyor , henüz olgunlaşma yok . Amaç bu meyveden mümkün olduğunca uzun faydalanmak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2010
|
Bu arada ne güzel bir Karaka o.Maşaallah.Tebrik ederim Jezebel.Ayrıca katılıyorum.Tüm annelerin anneler gününü kutlarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Merhaba arkadaşlar, İzmir veya istanbulda karaka black fidesi nerden alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Artık bu görüntülerden sonre; Karaka black Black butte Bedford Giant ın ağustos-eylül gibi Türkiye'de satılmaya başlayacağını sanıyorum. Fidancı arkadaşlar çoktan harekete geçmişlerdir ![]() Her 3 tür de forumdaki arkadaşlarda var.Eh buradan da üretilmesi için kök sürgünleri-uç daldırmalar yapılmıştır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Bizim FallGold sarı ahududu da yaklaşık 10 mt'den fazla kol yapmış, mart ayında görünce abime yatık S şeklinde daldır demiştim, o da hepsini 50-60 cm arayla kesip direkt toprağa dikmiş ![]() Hakkaten budamadan verimli meyve almak mümkün değil. Resimdeki black türün oldukça erkenci olması da çok iyi aslında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir ahududu için çok uzamış gerçekten, böğürtlen bırakılırsa uzuyor o kadar.. Bu kadar zor şartlarda edindiğimiz ve yetiştirdiğimiz bitkileri budamaya kıyamıyoruz çok zaman... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn . bari , envor hocaya sormuştum ilk satın aldığımda . Bana söylediği şu " Ahududularınızın sonbaharda meyve vermiş sürgünleri dipten budayın , ancak böğürtlenlerinizi hiç budamayın - ne kadar dal , o kadar meyve " O yüzden ben böğürtlenlerimi hiç budamıyorum ve bir zararını görmedim ![]() Boy atması İzmirde olmasından , şubata kadar yapraklar bile üzerinde kaldı . Yani kısaca biz Karaka' yı , Karaka da bizi sevdi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşağıdaki sitede güzel türler var.. Black butte karakadan 2 gr daha ağırmış.... ![]() http://www.victoriananursery.co.uk/soft_fruits/ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn . bari , ben hassas eczacı tartısı bulup tartsam mı acaba ? " Benim böğürtlenim seninkini döver " ayarı almaması için özel çaba sarfediyorum 2 gündür ![]() De bende de Black butte var , sizde de Karaka var Allahtan ki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilmeyen öyle düşünecek gerçekten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
|
Anladım. 4 kişide olduğunu bilmiyordum, kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar anladığım kadari ile bu başlık altında herkes böğürtlenlere gönül vermiş bende böğürtlen yetiştirmek istiyorum birçok yerde böğürtlen fidanı satılıyor fakat ben fidan almak istemiyorum çelikten yetiştirmek istiyorum fidan almak bana işin kolayına kaçmak gibi geliyor ****** bazı şeyler karşılıksız olmamalı özellikle böyle gönül işlerinde en azından emeklerin karşılığı gene emek ile ödenmeli bende hobi olarak arıcılık ile ilgileniyorum bana böğürtlen çeliği gönderecek arkadaş var ise ona kendi üretimim olan arı polenlerinden 100 gr lık bir kavanoz gönderebilirim ,köklendirme hormonu satın aldığımdan bu mevsimdede köklenmeyi sağlayabilirim diye düşünüyorum ..lütfen ilgili arkadaşlar buraya **** özel mesaj ile bana ulaşsısınlar...saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın seyyah 53 , böğürtlenin çelikle yetişmesi pratıkte tercih edilen bir yol değil . Çoğaltmak için bu başlıkta tarif edilen Eşeysiz üreme yolu olan "hendek yatırma", "uç daldırma" ve "dip sürgünlerin sonbaharda ayırma" yı yöntem olarak kullanıyoruz . Üretme kısmını biz kendimiz yapıp takas ediyoruz . Bu tabi kişisel olarak benim düşüncem . Diğer arkadaşlar ne derler bilmiyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|