agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   altintasna / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/32625.htm)

şubat 17-03-2014 08:39

Değişik bir açıda farklı görüntüler olurdu :)
Ama dikkat et, yola bakıyorsa penceren, göze gelmesinler....
Ev ararken bir evin balkonunda görmüştüm ,
Bissürü kaktüs vardı.
Yıllardır baktığı belli, kocaman kaktüslerdi.
Öyle bakakalmıştım,
hayranlık, şaşkınlık, hayret ve boyun ağrısıyla :)))

Ben buradan resim gönderemiyorum malesef,
taşınınca bağlantılar, herşeyler altüst oldu..
çiçekler bile şaşırdılar zavallılar...

Ama bir sayfa açma fikri oluşmaya başladı,
altyapıyı hazırlıyım, resimlerini de gösterebilirim böylece...

altintasna 23-03-2014 15:20

1 Eklenti(ler)
Kaç ay oldu bunları dikeli.
Acaba ne zaman hayat belirtisi gösterirler.
Öylece duruyorlar kaç aydır.
Kasım ayında dkmiştim sanırım; belki de aralık.

morkaktus 23-03-2014 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1257131)
Edindiğim son kaktüsü de temizleyip yeni saksısına aldım:

''pachycereus pringlei'' büyük ihtimal. dünyanın en büyük kaktüsüdür kendileri :) hayırlı olsun.

altintasna 23-03-2014 16:20

Teşekkür ederimm=)

5-6 cm bir şey =) Bu kadar küçük kaktüsün türü belli olur mu ki.

morkaktus 23-03-2014 16:57

Olur neden olmasın :) Belki kesin diyemem ama çok büyük bir olasilikla pacheycereus pringlei bu kaktüs. istersen resimli kaktüs rehberinden bir bak. orda 174 numaralı kaktüs. tıpatıp aynısı olmasa da yapı olarak benziyor bu kaktüse.

altintasna 30-03-2014 12:11

Daha önce saksısında dudak payı bırakmadığım kaktüslerin topraklarını eksilttim biraz. Ve bugün hepsini bol bol suladım. Suyunu çekene bir daha verdim suyu. Hadi hayırlısı. Bugün hem kaktüslerim hem de ülkem için hayırlı olsun; inşaallah.

altintasna 03-04-2014 20:11

3 Eklenti(ler)
Bazı kaktüs ve sukulentlerimden bir kaç kare:

altintasna 03-04-2014 20:12

3 Eklenti(ler)
Diğer üç fotoğaf:

altintasna 06-04-2014 12:17

2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba, bu sefer soru sormaya geldim.
Fotoğrafladığım bitkinin uç kısımları neden kuruyor olabilir?
Yardımcı olur musunuz? Ne yapmalıyım?

altintasna 06-04-2014 12:24

Bazı kaktüslerim yeşilken kızardılar. Daha az güneş alan bir yere mi koymalıyım? Yoksa bir başka sebebi mi vardır?

-Esin- 06-04-2014 20:24

Haworthia'daki yaprak ucu kuruması zannedersem aşırı güneşten oluyor. Bir de uç kısımlar dokunmaya karşı hassas, herhangi bir yere değmemesi gerek. Başka nedenler söyleyebilecek varsa ben de öğrenmek isterim..

altintasna 23-04-2014 23:32

1 Eklenti(ler)
Tam ne güzel büyüyor derken, tam belki de çiçek açacak derken...
Kedimin saksısını düşürmesi sonucu kırıldı kaktüsüm.
Tam toprakla buluşma yerinden koptu.

Kökleri toprakla beraber saksıda dururken kaktüsüm yerde fayansların üzerinde yatıyordu.

Kısa bir araştırma-soruşturma sonucu yapmam gerekenleri öğrendim. Benzer şeyler başına gelebilecek üyelerimiz için onları sıralıyorum:

*Yarası kuruyana kadar bekleteceğim.
*Sonra yarı yarıya kum-toprak karışımına dikeceğim.
*Üç gün sonra sulamaya başlayıp. Diğer kaktüslerim gibi sulamaya devam edeceğim.

-Solmaz, buruşmaz.
-Büyümesi durmaz, yavaşlayabilir.
-Çiçeklenmesi gecikebilir.

Diye öğrendim.

Nihayetinde yeniden kök çıkarmakla uğraşıp zaman kaybedecek.

Sinirlendim akşam akşam...

Bu da fotoğrafı:

serifekulu 24-04-2014 09:11

geçmiş olsun sn. altintasna :)

h_dogan 24-04-2014 15:11

Bu kediler benim de saksılarımı deviriyorlar ama göremiyorum genelde gece debeleniyorlar herhalde üzerlerinde. Bir yakalarsam kulaklarını çekeceğim. :D (Sn. Loveforlife duymasın)

Şaka bir yana sadece kovalıyorum, en fazla bir bardak su dökerim başlarına. :)

altintasna 25-04-2014 21:39

Çok teşekkür ediyorum. =)
Bu yorumumdaki fotoğrafları kaldırıyorum.

jojoba 25-04-2014 21:59

Görmeyeli çeşitler hayli çoğalmış.. Hayırlı olsun.

serifekulu 26-04-2014 16:14

sukulentlerinizin hepsi çok hoş ;) ;) kaktüsler de tabi ama sukulentler daha çok ilgimi çekti

altintasna 27-04-2014 10:34

2 Eklenti(ler)
Önce-Sonra.

=)

altintasna 27-04-2014 10:38

2 Eklenti(ler)
Öncesi-Sonrası. =)

altintasna 27-04-2014 10:43

2 Eklenti(ler)
Önce-Sonra
=)

-Esin- 27-04-2014 10:50

Waov, çok iyi gelişim göstermişler! Fotoğraf makinenizin tarihi doğru mu? :eek: Sadece 4 ayda bu kadar büyümeleri harika! Özellikle o ikinci resimdeki Echeveria glauca'ya bayıldım. Tebrikler çok güzel bakmışsınız :)

altintasna 27-04-2014 10:57

5 Eklenti(ler)
Büyümeye başlayan kaktüslerimden bazı kareler. İki gün önce paylaşmıştım. Sildim tekrar paylaşıyorum. Bir sakıncası yoktur umarım. Yeni fotoğrafların bir önceki sayfada kalması hoşuma gitmedi de. =)))

altintasna 27-04-2014 11:03

4 Eklenti(ler)
Uyanmaya başlayan atlaslar ve minik çiçeklerine rağmen çok güzel bir kokuya sahip olan sukulentim. =)

loveforlife 27-04-2014 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1274938)
Bu kediler benim de saksılarımı deviriyorlar ama göremiyorum genelde gece debeleniyorlar herhalde üzerlerinde. Bir yakalarsam kulaklarını çekeceğim. :D (Sn. Loveforlife duymasın)

Şaka bir yana sadece kovalıyorum, en fazla bir bardak su dökerim başlarına. :)

Birileri kulaklarımı mı çınlatıyor ki? Bir de benim halimi düşünsenize, kaç saksı heba oluyor... Ama gülü seven dikenine katlanıyor ve serden de yardan da geçmiyorum görüldüğü gibi. Eh, fena da sayılmam hani. Koca saksı sedum palmerim kediler düşürüp saksısını kırdıktan, tavuklar de yiyerek derin budama yaptıktan sonra küllerinden tekrar doğuyor.

Ben biliyorum ki; Altintasna da gerekirse keser biçer kurtarır kaktüsünü! Öyle değil mi?

loveforlife 27-04-2014 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1276202)
Uyanmaya başlayan atlaslar ve minik çiçeklerine rağmen çok güzel bir kokuya sahip olan sukulentim. =)

Bitkileriniz çok güzel gelişmiş, emeklerinize sağlık. O minik çiçekler en alttaki sukulente mi ait?

altintasna 02-05-2014 19:49

2 Eklenti(ler)
Dün annemin isteği ile böyle bir şey yaptım. Eminim rahatlamıştır bu üç bitki. Belediye otobüsünde akşam iş çıkışında ayakta gidercesine bir halleri vardı. Rahat bi nefes alsınlar şimdi. =)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1276196)
Waov, çok iyi gelişim göstermişler! Fotoğraf makinenizin tarihi doğru mu? :eek: Sadece 4 ayda bu kadar büyümeleri harika! Özellikle o ikinci resimdeki Echeveria glauca'ya bayıldım. Tebrikler çok güzel bakmışsınız :)

Aslında bu gelişme en fazla 2 aylık. 2 ay kadar tıpkı kaktüsler gibi susuz ve serin bir yerde uyuttum kendilerini. Beğenmenize sevindim. =)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1276424)
Ben biliyorum ki; Altintasna da gerekirse keser biçer kurtarır kaktüsünü! Öyle değil mi?

Her türlü tıbbi operasyon itina ile yapılır. =) Şuan uç kısmını kestiğim iki kaktüsüm var ikisi de kesiğin yanında yavru çıkarmış durumda. Bu şekilde mi büyümeliler yoksa yavrular yeterli olgunluğa oluşunca ayırıp köklendirmeli mi; kararsızım.

=)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1276425)
Bitkileriniz çok güzel gelişmiş, emeklerinize sağlık. O minik çiçekler en alttaki sukulente mi ait?

Evet. Bakın yeni saksısı ve saksı arkadaşları ile fotoğrafını ekledim.

h_dogan 03-05-2014 11:09

Maşallah çok iyi gelişmişler. Benim sukulentler de hızlı büyüdükleri için daha çok sevmeye başladım :)

altintasna 04-05-2014 20:47

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1279081)
Maşallah çok iyi gelişmişler. Benim sukulentler de hızlı büyüdükleri için daha çok sevmeye başladım :)

Evet çok güzelller hele de bazıları ama yine de kaktüsler gibisi yok. =)

Bu da gasteriam ve arkadaşı. Bakalım daha ne kadar uzayacak?

rukiye ayhan 07-05-2014 18:33

:D Baştan beri okuyarak gelince :D

altintasna 08-05-2014 23:56

Merhaba =)
Bir sorum olacak. Kaktüslerim için çeşitli bitlere karşı önleyici tedbir olarak sirke-zeytinyağı-arap sabunu karışımı uygulamak istiyorum.
Soruma gelirsek alacağım arap sabununun üzerinde "gliserinli" yazıyor.
Bu bir sorun mudur? Engel midir?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum. =)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025