![]() |
Değişik bir açıda farklı görüntüler olurdu :)
Ama dikkat et, yola bakıyorsa penceren, göze gelmesinler.... Ev ararken bir evin balkonunda görmüştüm , Bissürü kaktüs vardı. Yıllardır baktığı belli, kocaman kaktüslerdi. Öyle bakakalmıştım, hayranlık, şaşkınlık, hayret ve boyun ağrısıyla :))) Ben buradan resim gönderemiyorum malesef, taşınınca bağlantılar, herşeyler altüst oldu.. çiçekler bile şaşırdılar zavallılar... Ama bir sayfa açma fikri oluşmaya başladı, altyapıyı hazırlıyım, resimlerini de gösterebilirim böylece... |
1 Eklenti(ler)
Kaç ay oldu bunları dikeli.
Acaba ne zaman hayat belirtisi gösterirler. Öylece duruyorlar kaç aydır. Kasım ayında dkmiştim sanırım; belki de aralık. |
Alıntı:
|
Teşekkür ederimm=)
5-6 cm bir şey =) Bu kadar küçük kaktüsün türü belli olur mu ki. |
Olur neden olmasın :) Belki kesin diyemem ama çok büyük bir olasilikla pacheycereus pringlei bu kaktüs. istersen resimli kaktüs rehberinden bir bak. orda 174 numaralı kaktüs. tıpatıp aynısı olmasa da yapı olarak benziyor bu kaktüse.
|
Daha önce saksısında dudak payı bırakmadığım kaktüslerin topraklarını eksilttim biraz. Ve bugün hepsini bol bol suladım. Suyunu çekene bir daha verdim suyu. Hadi hayırlısı. Bugün hem kaktüslerim hem de ülkem için hayırlı olsun; inşaallah.
|
3 Eklenti(ler)
Bazı kaktüs ve sukulentlerimden bir kaç kare:
|
3 Eklenti(ler)
Diğer üç fotoğaf:
|
2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba, bu sefer soru sormaya geldim.
Fotoğrafladığım bitkinin uç kısımları neden kuruyor olabilir? Yardımcı olur musunuz? Ne yapmalıyım? |
Bazı kaktüslerim yeşilken kızardılar. Daha az güneş alan bir yere mi koymalıyım? Yoksa bir başka sebebi mi vardır?
|
Haworthia'daki yaprak ucu kuruması zannedersem aşırı güneşten oluyor. Bir de uç kısımlar dokunmaya karşı hassas, herhangi bir yere değmemesi gerek. Başka nedenler söyleyebilecek varsa ben de öğrenmek isterim..
|
1 Eklenti(ler)
Tam ne güzel büyüyor derken, tam belki de çiçek açacak derken...
Kedimin saksısını düşürmesi sonucu kırıldı kaktüsüm. Tam toprakla buluşma yerinden koptu. Kökleri toprakla beraber saksıda dururken kaktüsüm yerde fayansların üzerinde yatıyordu. Kısa bir araştırma-soruşturma sonucu yapmam gerekenleri öğrendim. Benzer şeyler başına gelebilecek üyelerimiz için onları sıralıyorum: *Yarası kuruyana kadar bekleteceğim. *Sonra yarı yarıya kum-toprak karışımına dikeceğim. *Üç gün sonra sulamaya başlayıp. Diğer kaktüslerim gibi sulamaya devam edeceğim. -Solmaz, buruşmaz. -Büyümesi durmaz, yavaşlayabilir. -Çiçeklenmesi gecikebilir. Diye öğrendim. Nihayetinde yeniden kök çıkarmakla uğraşıp zaman kaybedecek. Sinirlendim akşam akşam... Bu da fotoğrafı: |
geçmiş olsun sn. altintasna :)
|
Bu kediler benim de saksılarımı deviriyorlar ama göremiyorum genelde gece debeleniyorlar herhalde üzerlerinde. Bir yakalarsam kulaklarını çekeceğim. :D (Sn. Loveforlife duymasın)
Şaka bir yana sadece kovalıyorum, en fazla bir bardak su dökerim başlarına. :) |
Çok teşekkür ediyorum. =)
Bu yorumumdaki fotoğrafları kaldırıyorum. |
Görmeyeli çeşitler hayli çoğalmış.. Hayırlı olsun.
|
sukulentlerinizin hepsi çok hoş ;) ;) kaktüsler de tabi ama sukulentler daha çok ilgimi çekti
|
2 Eklenti(ler)
Önce-Sonra.
=) |
2 Eklenti(ler)
Öncesi-Sonrası. =)
|
2 Eklenti(ler)
Önce-Sonra
=) |
Waov, çok iyi gelişim göstermişler! Fotoğraf makinenizin tarihi doğru mu? :eek: Sadece 4 ayda bu kadar büyümeleri harika! Özellikle o ikinci resimdeki Echeveria glauca'ya bayıldım. Tebrikler çok güzel bakmışsınız :)
|
5 Eklenti(ler)
Büyümeye başlayan kaktüslerimden bazı kareler. İki gün önce paylaşmıştım. Sildim tekrar paylaşıyorum. Bir sakıncası yoktur umarım. Yeni fotoğrafların bir önceki sayfada kalması hoşuma gitmedi de. =)))
|
4 Eklenti(ler)
Uyanmaya başlayan atlaslar ve minik çiçeklerine rağmen çok güzel bir kokuya sahip olan sukulentim. =)
|
Alıntı:
Ben biliyorum ki; Altintasna da gerekirse keser biçer kurtarır kaktüsünü! Öyle değil mi? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Dün annemin isteği ile böyle bir şey yaptım. Eminim rahatlamıştır bu üç bitki. Belediye otobüsünde akşam iş çıkışında ayakta gidercesine bir halleri vardı. Rahat bi nefes alsınlar şimdi. =)
****** Alıntı:
****** Alıntı:
=) ***** Alıntı:
|
Maşallah çok iyi gelişmişler. Benim sukulentler de hızlı büyüdükleri için daha çok sevmeye başladım :)
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu da gasteriam ve arkadaşı. Bakalım daha ne kadar uzayacak? |
:D Baştan beri okuyarak gelince :D
|
Merhaba =)
Bir sorum olacak. Kaktüslerim için çeşitli bitlere karşı önleyici tedbir olarak sirke-zeytinyağı-arap sabunu karışımı uygulamak istiyorum. Soruma gelirsek alacağım arap sabununun üzerinde "gliserinli" yazıyor. Bu bir sorun mudur? Engel midir? Şimdiden çok teşekkür ediyorum. =) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025