agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   altintasna / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/32625.htm)

sakdag 30-09-2013 14:57

''Bizi biraz kendi halimize mi bırak diyecekler...'' ;)

altintasna 30-09-2013 15:22

Ya tamam =) Artık keseceğim, kopracağım kalmadı zaten. Hepsi kendi saksısında tutmayı bekliyor.

Kestiğim iki taneden biri yavru çıkardı. Diğerini daha yeni kestiğim için henüz beklemedeyim. Kesilen parçayı da bir kaç gün içinde dikerim.

hira 30-09-2013 17:27

aman! artık keseceğim demeyin! :D kesmeyi kesin :) inanın yazık oluyor..

bu kadar çiçek dostunun olduğu bir sitede yapılacak iş değil:) kobay oldu zavallılar.

altintasna 30-09-2013 19:46

1 Eklenti(ler)
Bunu bir kaç saat önce arkadaşın annesinin çiçekliğinden yürüttüm. Seni anneme söyliycem dedi ama sorun olacağını sanmam. :D

Sayenizde bunu nasıl dikeceğimi biliyorum, ama sadece ufak bir sorum var:
Bu şekilde dikeyim mi? Yoksa köklenme alanını genişletme maksadıyla dipten keseyim mi birazcık.. Biliyorum yine kesmek dedim ama bu farklı bir durum. :)

Yılbaşı çiçeği değil mi bu?

hira 30-09-2013 19:50

evet yılbaşı çiçeği.. KESMEDEN dikin lütfen:) alttaki yaprak yarıdan toprağın içinde kalacak şekilde dikin.

altintasna 30-09-2013 19:52

Bunu ortadan kessem iki tane çiçeğim olsa fena olmaz mı?

Şaka şaka. :D

hira 30-09-2013 20:01

1 Eklenti(ler)
ben olsam, TEK PARÇA halinde tam işaretlediğim yerden dikerdim. siz bilirsiniz:)

altintasna 30-09-2013 21:47

Büyük ihtimalle öyle yapacağım. Teşekkür ederim. =)

Sorum var. Lütfen fikri olsan herkes paylaşsın fikrini.

Sanırım saksıların dibine tuğla kırıkları az olmuş. Alttaki deliklerden toprak kaçıyor. Tekrar aktarmak da istemiyorum. Ne yapabilirim?

Saksıdaki tüm toprak ıslanacak kadar sulasam tutar mı bundan sonra topraklar birbirini?

Tuhaf sorularım için özür dileyerek soruyorum bunu...

hira 30-09-2013 21:49

dokunmayın kaktüsler dursun durduğu yerde:) zamanla oturur toprak:)

altintasna 30-09-2013 23:07

4 Eklenti(ler)
İşte böyle anlarda çok mutlu oluyorum çünkü kaktüsümün mutlu olduğunu anlayabiliyorum.

Daha önceki fotoğraflarına bakarsanız dikensiz kısımın bir çizgi halinde etrafını nasıl çevrelediğini görürsünüz.

Aldığımda boyu o çizgiye kadardı. Ve ucunda silikonlu çiçek vardı. O iz, o dikensiz kısım silikonu alırken oluşan yara malesef.

Oralardan da diken çıkmaya başladı :)
Ve de alt taraf şişerek o izi sıkıştırıyor ve daraltıyor :)
Hani biraz yamuk yumuk oldu ama olsun. =)

Bulursam bu türden bir tane daha almak istiyorum; zahmet olmazsa bilen biri türünü yazabilir mi.

Buyurun, az önce çektim önlü arkalı:

FARKI GÖREBİLMEK İÇİN konumun ilk mesajına gidebilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/1197773-post1.htm

sumeyra47 01-10-2013 01:25

Şekli bozulmuş olsa da yine de çok güzel bir kaktüs, sakın bunu da kesmeyin baksana ne güzel büyümüş değil mi?;)

beyz66 01-10-2013 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1204499)
Büyük ihtimalle öyle yapacağım. Teşekkür ederim. =)

Sorum var. Lütfen fikri olsan herkes paylaşsın fikrini.

Sanırım saksıların dibine tuğla kırıkları az olmuş. Alttaki deliklerden toprak kaçıyor. Tekrar aktarmak da istemiyorum. Ne yapabilirim?

Saksıdaki tüm toprak ıslanacak kadar sulasam tutar mı bundan sonra topraklar birbirini?

Tuhaf sorularım için özür dileyerek soruyorum bunu...

Bence şöyle yapın ben öyle yapıyorum .Ama bundan sonraki saksı değişimlerinizde ...

Eski bir tülü saksının altına gelecek şekilde kesiyorum.Üstüne toprak doldurunca sıkıntı yaşamıyorum . Su geçer toprak geçmez . :)

loveforlife 01-10-2013 10:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyz66 (Mesaj 1204577)
Bence şöyle yapın ben öyle yapıyorum .Ama bundan sonraki saksı değişimlerinizde ...

Eski bir tülü saksının altına gelecek şekilde kesiyorum.Üstüne toprak doldurunca sıkıntı yaşamıyorum . Su geçer toprak geçmez . :)

eğer saksıda delik çok ve delikler büyükse, eski soğan çuvallarını kesip alta koyuyorum ben de...

altintasna 01-10-2013 14:10

2 Eklenti(ler)
Çözüm önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. =)

Kaktüs ve sukulent olarak 22 tane saksı oldu.

Bunlar da saksılarını bekleyen son iki tane:

beyz66 01-10-2013 15:05

Toprak karışımınızda neler var. Sanki biraz fazla bahçe topragı var gibi ...

hira 01-10-2013 15:11

Güzel olmuş.. yılbaşı çiçeğini yerinden oynatmamanı öneririm, sonuçta yeni dikilmiş bir çelik ve şuan biraz hassas.

hira 01-10-2013 15:14

çiçek konusunda en çok sevdiğim şeylerden biride, alınan çeliğin ne renk açacağını bilmiyor olmak..
bendede yılbaşı çiçekleri var ve ne renk açacağını bilmiyorum:)

altintasna 01-10-2013 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyz66 (Mesaj 1204686)
Toprak karışımınızda neler var. Sanki biraz fazla bahçe topragı var gibi ...

İdeal bir karışım hazırlayamamış olabilirim. İlk defa hazırladım kaktüs toprağı. Onu da göz kararı yaptım.

Yalnız hiç bahçe toprağı yok. Tahmini olarak şöyle söyleyeyim içeriğini:

* 4 birim çam ormanı toprağı
* 2-3 birim torf
* 4 birim kadar çakıllı kalın kum
* Biraz akvaryum dip kumu (zeolit veya kuars)
* Lav taşı kırığı
* Odun kömürü kırığı

Çok iyi olmayabilir ama önceki topraklarından daha iyi olacağı kesin. Hem toprakları hem saksıları kötüydü ona rağmen iyi gelişiyorlardı. Şimdi kökleri güneş ışığı görmeyecek hem de toprak yosunlaşmayacak. Hem toprak öncekinden daha kumlu ve de geçirgen.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1204694)
Güzel olmuş.. yılbaşı çiçeğini yerinden oynatmamanı öneririm, sonuçta yeni dikilmiş bir çelik ve şuan biraz hassas.

Teşekkür ederim. Dikkat edeceğim. =)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1204696)
çiçek konusunda en çok sevdiğim şeylerden biride, alınan çeliğin ne renk açacağını bilmiyor olmak..
bendede yılbaşı çiçekleri var ve ne renk açacağını bilmiyorum:)

Kaktüslerim açar mı onu merak ediyorum en çok. Renk önemli değil şu noktada =) Hele bir açtıklarını göreyim belki ondan sonra düşerim renk derdine. Ama açmasalar da çok seviyorum bu tarz bitkileri.

=)

Bu arada ben çok sabırsızım bir hafta geçmeden sulamazsam iyidir bunları.

altintasna 01-10-2013 19:28

4 Eklenti(ler)
İşte küçük kaktüs ve sukulent ordum:

Henüz ortada harika bir şey yok ama siz yine de maaşallah deyin. :D

altintasna 01-10-2013 19:36

2 Eklenti(ler)
Sanırım çok ufak bazı sorunlarım var minik minik =)

Bakar mısınız? Ne yapmam lazım:

altintasna 03-10-2013 09:56

4 Eklenti(ler)
İki gündür ilk defa güneş görüyoruz. Güneşe çıkmasında kendimce bi sakınca görmediğim kaktüsleri hemen pencere önüne aldım. Yakıcı bir güneş yok ve ona serin bir rüzgar eşlik ediyor.

Kaktüslerden iki kare paylaşıyorum.

Bir de fotoğrafta da görüleceği gibi kalonşe türü bir sukulnetim var; ilk defa paylaşıyorum onu. Üzerinde de bir misafiri var. Hiç bozmadım keyfini hala duruyor orada =)

Buyurun:

beyz66 03-10-2013 10:01

Yok yok , bu kaktüslerin sizin elinizden çekecekleri var. :)

altintasna 03-10-2013 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyz66 (Mesaj 1205234)
Yok yok , bu kaktüslerin sizin elinizden çekecekleri var. :)

Yine ne oldu?

beyz66 03-10-2013 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1205244)
Yine ne oldu?

Kes biç , saksıdan çıkar tekrar dik , dışarı çıkar içeri koy . Başları dönecek . :)

altintasna 03-10-2013 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyz66 (Mesaj 1205254)
Kes biç , saksıdan çıkar tekrar dik , dışarı çıkar içeri koy . Başları dönecek . :)

Kesip biçme bitti artık. =)
Saksı değiştirme kısmı da bitti. =)

Saksılarını değiştirdiğim, kimisini de yeni diktiğim için güneşten muhafaza etmek istedim bir kaç gün. Zaten güneş de yoktu.

Şu son güneşli günlerden mümkün oldukça faydalansınlar istiyorum.

İçleri ısınsın biraz. :D

altintasna 13-10-2013 17:12

2 Eklenti(ler)
Lütfen bunun ne anlama geldiği konusunda yardımcı olur musunuz?

Uç kısımdan bahsediyorum.

Umarım tahmin ettiğim gibidir.

Bakıverin bi zahmet:

loveforlife 13-10-2013 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1208165)
Lütfen bunun ne anlama geldiği konusunda yardımcı olur musunuz?

Uç kısımdan bahsediyorum.
Umarım tahmin ettiğim gibidir.
Bakıverin bir zahmet:

Zahmet oldu ama bakıverdim. :p Atlasın tutmuş ve büyümeye başlıyor. Kötü bir şey değil anlayacağın...;)

altintasna 13-10-2013 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1208190)
Zahmet oldu ama bakıverdim. :p Atlasın tutmuş ve büyümeye başlıyor. Kötü bir şey değil anlayacağın...;)

:):):)

Çok sevindim =)

İnşallah bi aksilik olmaz.

altintasna 13-10-2013 22:54

Ya ben çok sabırsızım. Her gün bakıyorum büyümüşler mi diye. Hatta bugün küçük olanların yanına kürdan sapladım toprağa. Şuan kürdanla aynı boydalar. En iyi böyle anlarım uzayıp uzamadıklarını. Yarın fotolarını ekleyeyim.

Bir de sanırım mart ayına kadar neredeyse hiç gelişmezler değil mi? Kasım, Aralık, Ocak ve Şubatta hiç sulamamayı düşünüyorum. Sabah ve akşam ışık alan bir köşeye alıcam hepsini. Don tehlikesi olmadan soğuk yiyecekler.

mandalinleerik 13-10-2013 23:13

Soğuk ya da don tehlikesine karşı balkonda ya da müsait bir yerde küçük bir sera kurabilirsiniz. Ayrıca saksıları uygun zamanda ve uygun harçla değiştirirseniz kaktüsleriniz çok daha güzel olacaktır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025