agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   altintasna / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/32625.htm)

altintasna 23-10-2013 18:48

4 Eklenti(ler)
Cemo Abla'nın bahçesinden ve gönlünden gelen sukulentlerim... =)
Kutuyu açalı çok olmadı.
Çeşit çeşitler. =)

Cemo Abla teşekkür ediyorum. =)

Tabi bu kadar çeşit demek; daha çok soru sormam demek.

Buyurun:

altintasna 23-10-2013 18:52

4 Eklenti(ler)
Yakından çekilmiş bir kaç fotoğraf daha :

altintasna 23-10-2013 18:55

Teşekkür ediyorum Cemo Abla. =)

Şehir dışında olacağını söylemiştin. Aslında şimdi burada olmalıydın. Pazar gününe bırakmak istemediğim için şimdi akşam akşam dikmeye karar verdim bunları. Şimdi hangisini saksıya hangisini bahçeye dikmem daha iyi olur onu sorardım sana tek tek.

ayseozen 23-10-2013 19:11

Sayın atintasna merhaba, güle güle büyütün hepsi de çok güzel.

altintasna 23-10-2013 19:38

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayseozen (Mesaj 1210867)
Sayın atintasna merhaba, güle güle büyütün hepsi de çok güzel.

Ayşe Abla teşekkür ederim; sağ ol. =)
Gördüğümde beni en heyecalandıran iki taneyi yan yana çektim:

ayseozen 23-10-2013 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1210880)
Ayşe Abla teşekkür ederim; sağ ol. =)
Gördüğümde beni en heyecalandıran iki taneyi yan yana çektim:

Siz yazmasanız bile tahmin etmiştim havortia ve opuntia bunları ben de göndermeyi düşünmüştüm.

Narinkhn 23-10-2013 21:54

Güle güle büyütün.Bende her kargo geldiğinde deli gibi seviniyorum:)Bunları büyütün bir dahaki sonbaharda bana Çelik gönderirsiniz olur mu:D Veya başarırsak ben size:p

altintasna 23-10-2013 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Narinkhn (Mesaj 1210922)
Güle güle büyütün.Bende her kargo geldiğinde deli gibi seviniyorum:)Bunları büyütün bir dahaki sonbaharda bana Çelik gönderirsiniz olur mu:D Veya başarırsak ben size:p

Eğer büyütmeyi başarabilirsem seve seve gönderirim tabi ki de =)
Sizin göndermenizi ise kaktüs göndermeniz şartıyla kabul ederim ancak =)

altintasna 24-10-2013 19:22

2 Eklenti(ler)
Bakın az önce karanlıkta ışıldak eşliğinde ne yaptım. Umarım komşulardan ihbar eden çıkmamıştır. Gece gece ışıldak eşliğinde kim kazıyor bahçeyi diye şüphelenmiş olabilirler. =) Gerçi tenha burası.

Gece yaptım çünkü sabah işe gidip akşam hava karardığında dönüyorum. Yani gündüz vaktim yok. Her işi de pazara atmak istemiyorum.

Ekleyeceğim ilk fotoğraf oranın ilk halini gösteriyor. Aynı yer değil fotoğraftaki ama aynen öyleydi hazırladığım yer.

Sukulentlerimi buraya dikmeyi planlıyorum. Kışın üstlerini örteceğim. Artık destekler üzerine mi naylon aşırırım yoksa üzerlerine çuvallar mı örterim bilemiyorum.

Bakacağız artık.

Ortaya agave tarzı şeyleri dikmek istiyorum. Onların etrafına köklü iri yapılı olanları. Bi kenarada köksüzleri guruplandırırım.

Diye düşünüyorum bakalım...

altintasna 24-10-2013 19:58

Unutmadan belirteyim benden harika bir düzenleme bekleyen varsa hayal kırıklığına uğrar. =)
Acemice ve dar zamanda yapacağım ne yaparsam.
Ancak beni mutlu edecek kadar işte.
=)

serkan_istanbul 24-10-2013 20:00

Sayfanızı tek tek gezdim maşallah heveslisiniz bu konuda . Katüsler ve sukulentler ayrı bir dünyadır. Bende de var. Sulukentler çok çabuk tutar yaprakları sağlamken yanlışlıkla kopsa bile düştüğü yerde köklenirlerç bu şekilde büyüttüğüm çok sukulent var. Ellerine sağlık kocaman bir maşallah kardeşim sevgiyle kal.

altintasna 24-10-2013 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1211217)
Sayfanızı tek tek gezdim maşallah heveslisiniz bu konuda . Katüsler ve sukulentler ayrı bir dünyadır. Bende de var. Sulukentler çok çabuk tutar yaprakları sağlamken yanlışlıkla kopsa bile düştüğü yerde köklenirlerç bu şekilde büyüttüğüm çok sukulent var. Ellerine sağlık kocaman bir maşallah kardeşim sevgiyle kal.

Teşekkür ederim sayın serkan_istanbul güzel yorumunuz için. =)

Sahip olduğum hevese denk; bilgiye ve tecrübeye de sahip olmak istiyorum. Ve bunun için doğru yerde olduğumdan eminim. Site sahiplerine ve üyelerine çok teşekkür ediyorum.

=)

serkan_istanbul 24-10-2013 20:11

gayet güzel bir sitedir her yerini gezmeni tavsiye ederim. Yardımcı olacak bir çok arkadaşımız var. Benim terasımada beklerim sizi. 500 e yakın bitkim var sanırım yakın diyorum net sayıyı bilmem imkansiz. hayırlı akşamlar kardeşim.

altintasna 25-10-2013 19:06

5 Eklenti(ler)
İşten erken gelme fırsatım oldu. Ve bugün hava kararana kadar Cemo Abla'nın hediyesi olan sukulentlerle uğraştım.

Dikmek için hazırladığım yerin üzerini kışın örtebilmek için seraya benzer bir şey yapmaya çalışıyorum. Onun iskeletini hazırladım kabaca. Tabi fotoğraflarını çekmedim onun ama;

hazırladığım yere diktiğim sukulentlerin fotoğraflarını çektim.

1.70 cm'ye 1.70 cm lik bir alan hazırlayıp; bu alana ortalayarak diktim onları.

Etraflarına taşlar döşemeye fırsatım olmadı. Artık diğer işler pazar gününe kaldı.

Hemen ekliyorum:

altintasna 25-10-2013 19:12

5 Eklenti(ler)
Beş kare daha:

altintasna 25-10-2013 19:16

4 Eklenti(ler)
Son dört kare:

altintasna 25-10-2013 19:18

1 Eklenti(ler)
Bu saksıya da kaktüsü ve çok küçük bir kaç sukulenti diktim. Bu saksıda iki tane de köklenmiş yaprak var. =) Onları da buna diktim.

Ve unutacağım bir yere kaldırdım saksıyı:

altintasna 25-10-2013 19:19

İki üç tane çok küçük olanları da gazanyaların yanına saplayıverdim. =)

İki çeşit Opuntiayı ise henüz dikmedim.

altintasna 25-10-2013 20:55

Teşekkür ediyorum. =)

Sel almaz, toprak aşınması olmaz, su da birikmez. Yanlarına taş koyacaktım ama zamanım yoktu.

Sera gibi bir şey yapıp üstünü kapatayım diyorum kış için. Çok sert soğuklar oluyor bazı geceler.

mmanager 26-10-2013 08:20

Sukkulentlerin hayırlı olsun çok güzeller hepsi de.Fakat sana tavsiyem sukkulentler kaktüslere göre daha hassaslar ve bahçede sıcağa soğuğa dayanamazlar diye düşünüyorum çünkü normal saksıda bile zar zor yaşamakta .Siz en iyisi uzun saksılardan alın bir iki tane o bahçede hazırladığınız toprağa dikin ve böylece yaşama şansı artacaktır.Hiç değilse balkonun bir köşesinde bile dursa en azından iki yönlü korunacaktır soğuklardan.Birde kışın eve geldiniz çıkıp ta onlarla ilgilenmeye soğuklardan üşeneceksiniz.Hadi bir saksıda echinopsis, opintina kaktüsü olsa büyüdü dersiniz bahçeye dikersiniz.İllaki bahçede ısrarcıysanız Öncelikle bahçeye dikilen kaktüsü ufak bir tepe yığınına dikmeniz gerek fazla akan yağmur suyunu tahliye etsin ve çürümesin .Su birikintileri oluşmaması lazım.Bazı kaktüsler bile soğuktan yanıyorlar ölüyorlar.Sukkulentler hiç dayanmaz.Etrafını iyice naylonla kaplasanız bile ısıtma havalandırma gibi sera ortamı oluşturmanız gerekir. Kolay gelsin.

mmanager 26-10-2013 08:30

Sukkulentlerin hayırlı olsun çok güzeller hepsi de.Fakat sana tavsiyem sukkulentler kaktüslere göre daha hassaslar ve bahçede sıcağa soğuğa dayanamazlar diye düşünüyorum çünkü normal saksıda bile zar zor yaşamakta .Siz en iyisi uzun saksılardan alın bir iki tane o bahçede hazırladığınız toprağa dikin ve böylece yaşama şansı artacaktır.Hiç değilse balkonun bir köşesinde bile dursa en azından iki yönlü korunacaktır soğuklardan.Birde kışın eve geldiniz çıkıp ta onlarla ilgilenmeye soğuklardan üşeneceksiniz.Hadi bir saksıda echinopsis, opintina kaktüsü olsa büyüdü dersiniz bahçeye dikersiniz.İllaki bahçede ısrarcıysanız Öncelikle bahçeye dikilen kaktüsü ufak bir tepe yığınına dikmeniz gerek fazla akan yağmur suyunu tahliye etsin ve çürümesin .Su birikintileri oluşmaması lazım.Bazı kaktüsler bile soğuktan yanıyorlar ölüyorlar.Sukkulentler hiç dayanmaz.Etrafını iyice naylonla kaplasanız bile ısıtma havalandırma gibi sera ortamı oluşturmanız gerekir. Kolay gelsin.

altintasna 27-10-2013 17:25

2 Eklenti(ler)
Cemo Abladan gelen iki farklı tür opuntiayı diktim bugün. Nedense yerlerine sabitleyemedim. Baktım olmuyor, sabitlenmeleri için hafiften suladım.

sumeyra47 27-10-2013 18:07

Yeni kaktüs ve sukulentlerin çok güzeller.Umarım kışı donmadan atlatırlar.Sukulentlere ayrı bir ilgim var artık seneye bu güzeller çoğalınca bizimle de paylaşırsın.:p

altintasna 27-10-2013 18:14

Teşekkür ederim. =) Büyük bir zevkle paylaşırım elbette.

Dediğiniz gibi önce kışı çıkarmaları gerekiyor. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim önceliğim kaktüslerden yana. Kaktüslerden aldığım gibi sukulentlerden elektrik alamıyorum. =)

Hem şuana kadar sukulentlerimle alakalı aldığım tepkilerin çoğu negatif yönde.

Eğer çok nazlıysalar, eğer çok fazla ilgiye muhtaçsalar o kadar vaktim yok. Hele saatler geri alındı artık eve iyice karanlıkta geleceğim.

Sanırım onları bahçeden söküp saksılara almam lazım. Ama çeşitleri çok ve hangileri bir arada olur, hangisi ne boyutta saksı sever bilmiyorum.

Önümüzdeki pazara kadar da öğrenmek ve bir şeyler yapmak için vaktim yok.

Önümüzdeki pazar ise yağışlı ve soğuk olacak.

Strese soktu bu sukulentler beni.

=)

sumeyra47 27-10-2013 20:00

Sukulentlerle nasıl ilgilenmezsin, önemsemezsin çok şaşırdım şimdi.Oysa ki ben onlar için ölüyorum.Şu an çok şaşkınım ama ben inanıyorum zamanla kendilerini sevdirecekler size.Keşke bu paketi Cemo abla bana gönderse inan havalara uçardım sevinçten.Çok şanslısın ama onları böyle kaderine bırakman çok tuhaf. :(

altintasna 27-10-2013 20:53

=)
Hayır kesinlikle ilgilenmiyorum diye bir şey yok.
Zamanım dar olmasa şuan onlar için yapmaya çalıştığım minik serayı bitirmiş olurdum. Kışın yağıştan ve dondan korumak gayesiyle elimdeki malzemelerle seraya benzer bir şey yapmaya çalışıyorum. =)

Eğer beceremeyecek veya buna zaman bulamayacak olursam; gece gece de olsa onları saksılara alacağım.

Havalara uçmaktan bahsetmişsiniz; aynısı bana da oldu zaten =)

Cemo Abla'nın sukulenleri ve behçesi ortada. Bitkilerini sevdiği ve kendisinin de bitkileri tarafından sevildiği aşikar =) Öyle olmazsa mevcut harikalar ortaya çıkamazdı. =)

Böyle bir insanın benim gibi bir acemi ve cahile içinden gelerek hediye göndermiş olması pahabiçilemez bir şey benim için. =)

Kutunun içinden kaktüs veya sukulent çıkmasından ziyade kişinin gönlünden koparak göndermiş olması yeterli bir sebep sevinçten havalara uçmam için. =)

Tıpkı Füsun Abla'dan gelen saksılar ve bitkiler gibi.

Tıpkı Ayşe Özen Abla'dan gelecek olan kaktüsler gibi.

Cemo Abla, Füsun Abla, Ayşe Abla... Gönderdikleri kargoların içinden bir tek kaktüs dikeni de çıksa sevinçten ayaklarımı yerden kesmeye yeter =)

* Sukulentlerin kendilerini bana sevdirmeleri konusuna gelirsek... =) Gönlümde kaktüslerin sahip olduğu tahtı sarsabileceklerini sanmıyorum. =)

* Onları kaderlerine terketmek konusuna gelirsek... =) Konudaki bilgisizliğim ve acemiliğimden böyle bir izlenim veriyorum sanırım.

Cemo Abla, kargosu bana ulaştığında keşke burada olsaydı. Şehir dışında. Kendisine bıktırana kadar soru sorup ona göre atardım adımlarımı. =)

Hadi hayırlısı bakalım.

altintasna 28-10-2013 19:23

5 Eklenti(ler)
=(

Sanırım öldüler:

dogef 28-10-2013 20:20

Dışarıdamıydı bunlar?

altintasna 28-10-2013 20:21

Evet bir kaç saat güneş görüyorlardı.
Bu kurumuş, etsiz, bi deri bi kemik kalmış halleri için soruyorsanız; aldığımda da böyleydiler.

altintasna 01-11-2013 20:44

3 Eklenti(ler)
Bugün bir Bim'e girdim. Yine kaktüsler vardı. İçlerinden birini çok beğendim. Hiç birini almadan çıktım ama sonra dayanamayıp geri döndüm ve iki tane aldım. =)

Beğendiğim türü almadım çünkü hem hafif yarası vardı hem de silikonu çok sıkmışlardı üzerine. =(

Ben de silikonunu kolay temizleyebileceğimi düşündüğüm iki taneyi seçtim ve aldım. =)

Biri daha küçük ama üçlü. Diğeri biraz daha büyük ve tek. Büyük olanın kökleri artık saksısından taşmış. Kendisi de muhafaza plastiğinin içinde sıkışmıştı. Bi rahat nefes aslınlar şimdi. =)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025