![]() |
Alıntı:
|
Sn. altintasna, arapsabunu zeytinyağı karışımı önleyici olarak kullanılmaz, ancak bit varken bunu uygulayabilirsiniz. Sağlıklı bitkilere böyle bir uygulamayla sadece zarar vermiş olursunuz.
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu arada herkese mutlu hafta sonları diliyorum =) |
Zararı oluyor tabii ama bitlerden kurtarmak için o kadarını göze alıyoruz. Sonuçta bitlerin zararı çok daha fazla :)
Bu arada sempervivumunuz bendekine çok benziyor, türünü biliyor musunuz? |
Malesef bilmiyorum isimlerini.
Büyük tehlike var şuan pamuklu bit yönünden. Evimin etrafı zeytin ağaçlarıyla dolu. Ve şuan zeytin ağaçları pamuklu bit yüzünden bembeyaz olmuş durumda. =) Ama balkondaki kaktüslerde bir tane bile yok. Sanırım zeytin dururken benim kaktüslere tenezzül etmiyorlar. =) Bu doğal ilacın bitkiye nasıl bir zararı oluyor? Kimyasal kullansam daha zararlı olmaz sanırım. Arab sabunun "gliserinli" olması farkeder mi? |
Arap sabununun gliserinli olması farketmez ama dediğim gibi bu karışım böcekleri öldürmeye yöneliktir, bitkileri koruyucu olmaz. Karışımın içindeki yağ bitkilerin de hava ve nem aldığı gözenekleri kapatır, bir süreliğine de olsa büyümeyi durdurur veya yavaşlatır. Karşılığında bir fayda da olmayacağı için yapmanın bir anlamı yok ama benim içim öyle rahat edecek derseniz siz bilirsiniz :) Unlu bit tehlikesi büyükse ben sistemik bir insektisitle ilaçlardım sizin yerinizde olsaydım. Bitkilerimin aralarına da fesleğendir, nanedir, lavantadır hangisini bulursam öyle böcek kovucu bitkilerden serpiştirirdim :)
|
3 Eklenti(ler)
Mutlu Pazarlar.
:) |
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümle alakalı sorum olacak.
Önceden çıkıntıları kalın ve uzun olurdu. Alt kısımlardaki eski çıkıntılardan belli oluyor zaten. Ama bu aralar yeni çıkanlar ince ve kısa. Sorun ne olabilir diye sorsam? Zamanla büyürler diyebilirsiniz ama önceden kalın ve uzun olarak çıkıyordu hep. Ve de bir önceki mesajdaki kaktüsün aynısı bu. Onun yeni çıkıntıları uzun ve kalın. |
Sevgili altintasna, 440. mesajdaki opuntia meyve veren cinsten mi?
|
Türkan Hanım keşke bilsem de cevap versem ama en kısa zamanda öğrenip size dönüş yapmaya çalışacağım.
|
Opuntia nın gelişimi çok güzel maşallah. Ben yeni diktiğim opuntia mı maalesef tutturamadım. Bugün baktım kapkara olmuş...
|
Harika
|
4 Eklenti(ler)
İlk çiçekler bu türden geldi. =)
Sıradakini bekliyorum. =) |
2 Eklenti(ler)
Beklediklerimden ikisi =)
|
2 Eklenti(ler)
Heyecan dorukta. =)
Bir üstte paylaştığım tüylü, açıyor ama ben evde olmuyorum. Göremedim. Diğer tomurcukların pazara denk gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla. |
Artık kaktüs ve sukulentleriniz tam kıvamına gelmiş sayın altıntasna:) Ne mutlu size, bundan sonra bol çiçeklerini görürsünüz. Geçen kış hatırlıyorum da çoğunu yeni dikmiştiniz şimdi maşallahları var üstelik te çabuk gelişmişler...
|
3 Eklenti(ler)
İkinci çiçek. =)
|
2 Eklenti(ler)
Bekleyiş sürüyor:
|
Bunları nerede muhafaza ediyorsunuz? Açık havada mı içerde mi?
|
Hepsi pencere önlerinde ve balkonda. Fotoğraf çekmek için alıyorum içeriye. Bir de annem dün çiçeği hoşuna gittiği için içeri almış, göz önünde olsun diye, "kapandı hemen" diyor. =)))
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçek açmadan tohum versin. :D |
Evet tohum veriyor çok güzel.Tohum'dan leş kaktüsü yetiştirmek daha güzel.Tebrikler.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen Hafta ve Bugün:
|
Siz görmeden açmış olmalı :) Stajyerken çalıştığım laboratuarda çiçek açması muhtemel kaktüslerini kucaklayıp işyerine taşıyan bir arkadaş vardı :) Evde değilken çiçeğin açıp geçmesi ve o kadar beklediğiniz çiçekleri görememek kötü oluyor.
Neyse, en azından kokuya maruz kalmadınız :D |
Alıntı:
Açsın da, kokusu sorun değil. :p |
2 Eklenti(ler)
Bu da başladı. =)
|
Ancak "bu türler çiçek açar ve meyve verir. Ama meyvesi yenir mi bilemem" cevabını bulabildim. =)
Teşekkürler. Meyve veriyorsa yenir bence:) |
1 Eklenti(ler)
Bunlar ufak tefeklerim. Pek mutlu değil gibi çoğu. Dün bu sebeple bir değişiklik yaptım. Bolca sulayıp asmanın gölgesine aldım. Yapakların arasından ışık alacaklar. Biraz da güneş batarken alacaklar ışığı. Küçük oldukları için güneş ışınlarından çok etkilendiklerini ve huzursuz olduklarını düşündüğüm için yaptım bunu.
|
1 Eklenti(ler)
İyice büyüyüp gelişiyor ama nedense büküldü, hilale benzedi. Hadi hayırlısı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025