agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   altintasna / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/32625.htm)

altintasna 09-05-2014 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1281639)
Merhaba =)
Bir sorum olacak. Kaktüslerim için çeşitli bitlere karşı önleyici tedbir olarak sirke-zeytinyağı-arap sabunu karışımı uygulamak istiyorum.
Soruma gelirsek alacağım arap sabununun üzerinde "gliserinli" yazıyor.
Bu bir sorun mudur? Engel midir?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum. =)

Bir de şu kedimin kırdığı kaktüs soluyor, yumuşuyor, rengi soluyor. Ne yapmalıyım. Söz konusu kaktüs: - http://www.agaclar.net/forum/1274661-post414.htm

-Esin- 09-05-2014 15:07

Sn. altintasna, arapsabunu zeytinyağı karışımı önleyici olarak kullanılmaz, ancak bit varken bunu uygulayabilirsiniz. Sağlıklı bitkilere böyle bir uygulamayla sadece zarar vermiş olursunuz.

altintasna 10-05-2014 14:00

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1281932)
Sn. altintasna, arapsabunu zeytinyağı karışımı önleyici olarak kullanılmaz, ancak bit varken bunu uygulayabilirsiniz. Sağlıklı bitkilere böyle bir uygulamayla sadece zarar vermiş olursunuz.

Bit varken de zararı olmuyor mu o zaman?

Bu arada herkese mutlu hafta sonları diliyorum =)

-Esin- 10-05-2014 14:07

Zararı oluyor tabii ama bitlerden kurtarmak için o kadarını göze alıyoruz. Sonuçta bitlerin zararı çok daha fazla :)

Bu arada sempervivumunuz bendekine çok benziyor, türünü biliyor musunuz?

altintasna 10-05-2014 15:24

Malesef bilmiyorum isimlerini.
Büyük tehlike var şuan pamuklu bit yönünden. Evimin etrafı zeytin ağaçlarıyla dolu. Ve şuan zeytin ağaçları pamuklu bit yüzünden bembeyaz olmuş durumda. =)
Ama balkondaki kaktüslerde bir tane bile yok. Sanırım zeytin dururken benim kaktüslere tenezzül etmiyorlar. =)

Bu doğal ilacın bitkiye nasıl bir zararı oluyor? Kimyasal kullansam daha zararlı olmaz sanırım.

Arab sabunun "gliserinli" olması farkeder mi?

-Esin- 10-05-2014 16:19

Arap sabununun gliserinli olması farketmez ama dediğim gibi bu karışım böcekleri öldürmeye yöneliktir, bitkileri koruyucu olmaz. Karışımın içindeki yağ bitkilerin de hava ve nem aldığı gözenekleri kapatır, bir süreliğine de olsa büyümeyi durdurur veya yavaşlatır. Karşılığında bir fayda da olmayacağı için yapmanın bir anlamı yok ama benim içim öyle rahat edecek derseniz siz bilirsiniz :) Unlu bit tehlikesi büyükse ben sistemik bir insektisitle ilaçlardım sizin yerinizde olsaydım. Bitkilerimin aralarına da fesleğendir, nanedir, lavantadır hangisini bulursam öyle böcek kovucu bitkilerden serpiştirirdim :)

altintasna 18-05-2014 12:05

3 Eklenti(ler)
Mutlu Pazarlar.
:)

altintasna 18-05-2014 14:40

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümle alakalı sorum olacak.
Önceden çıkıntıları kalın ve uzun olurdu. Alt kısımlardaki eski çıkıntılardan belli oluyor zaten.

Ama bu aralar yeni çıkanlar ince ve kısa.

Sorun ne olabilir diye sorsam?

Zamanla büyürler diyebilirsiniz ama önceden kalın ve uzun olarak çıkıyordu hep.

Ve de bir önceki mesajdaki kaktüsün aynısı bu. Onun yeni çıkıntıları uzun ve kalın.

türkan demirel 19-05-2014 14:17

Sevgili altintasna, 440. mesajdaki opuntia meyve veren cinsten mi?

altintasna 19-05-2014 18:26

Türkan Hanım keşke bilsem de cevap versem ama en kısa zamanda öğrenip size dönüş yapmaya çalışacağım.

fatitoo 20-05-2014 08:31

Opuntia nın gelişimi çok güzel maşallah. Ben yeni diktiğim opuntia mı maalesef tutturamadım. Bugün baktım kapkara olmuş...

karabiber50gr 20-05-2014 10:52

Harika

altintasna 20-05-2014 21:01

4 Eklenti(ler)
İlk çiçekler bu türden geldi. =)
Sıradakini bekliyorum. =)

altintasna 21-05-2014 20:26

2 Eklenti(ler)
Beklediklerimden ikisi =)

altintasna 22-05-2014 21:13

2 Eklenti(ler)
Heyecan dorukta. =)
Bir üstte paylaştığım tüylü, açıyor ama ben evde olmuyorum. Göremedim. Diğer tomurcukların pazara denk gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla.

fatitoo 23-05-2014 15:09

Artık kaktüs ve sukulentleriniz tam kıvamına gelmiş sayın altıntasna:) Ne mutlu size, bundan sonra bol çiçeklerini görürsünüz. Geçen kış hatırlıyorum da çoğunu yeni dikmiştiniz şimdi maşallahları var üstelik te çabuk gelişmişler...

altintasna 23-05-2014 19:23

3 Eklenti(ler)
İkinci çiçek. =)

altintasna 23-05-2014 19:45

2 Eklenti(ler)
Bekleyiş sürüyor:

fatitoo 23-05-2014 20:26

Bunları nerede muhafaza ediyorsunuz? Açık havada mı içerde mi?

altintasna 23-05-2014 20:46

Hepsi pencere önlerinde ve balkonda. Fotoğraf çekmek için alıyorum içeriye. Bir de annem dün çiçeği hoşuna gittiği için içeri almış, göz önünde olsun diye, "kapandı hemen" diyor. =)))

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonerordo (Mesaj 1287350)
Opuntia lar tutmuş. Çok sevindim ;)
Turuncu çiçekli olan Rebutia muscula olmalı. Ona dikkat edin. Ben iki kez aldım ama bi türlü yaşatamadım. Benim beceriksizliğim de olabilir tabii ki.
Tebrik ederim.

Teşekkür ederim. Acaba özel bir bakım mı gerekiyor?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1287355)
Artık kaktüs ve sukulentleriniz tam kıvamına gelmiş sayın altıntasna:) Ne mutlu size, bundan sonra bol çiçeklerini görürsünüz. Geçen kış hatırlıyorum da çoğunu yeni dikmiştiniz şimdi maşallahları var üstelik te çabuk gelişmişler...

Teşekkür ediyorum =) Bazıları hakkında sorularım var ama sormuyorum. Nasıl olsa kimse cevap vermez diye =))) Şaka şaka ilk fırsatta tek tek foto ekleyip sorarım sorularımı. Herkes içim öğretici bir sayfa olur, tabi eğer cevap verecek kimseler sorularımı görürse. =)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi türkan demirel (Mesaj 1285426)
Sevgili altintasna, 440. mesajdaki opuntia meyve veren cinsten mi?

Ancak "bu türler çiçek açar ve meyve verir. Ama meyvesi yenir mi bilemem" cevabını bulabildim. =)

-Esin- 23-05-2014 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1287439)
Bekleyiş sürüyor:

Burdaki leş kaktüsünün tohum kesesi galiba?

altintasna 24-05-2014 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1287535)
Burdaki leş kaktüsünün tohum kesesi galiba?

Çiçek tomurcuğu değil mi? Olsun, sorun değil. =)
Çiçek açmadan tohum versin. :D

emmi 24-05-2014 18:26

Evet tohum veriyor çok güzel.Tohum'dan leş kaktüsü yetiştirmek daha güzel.Tebrikler.

altintasna 24-05-2014 21:51

2 Eklenti(ler)
Geçen Hafta ve Bugün:

-Esin- 25-05-2014 00:11

Siz görmeden açmış olmalı :) Stajyerken çalıştığım laboratuarda çiçek açması muhtemel kaktüslerini kucaklayıp işyerine taşıyan bir arkadaş vardı :) Evde değilken çiçeğin açıp geçmesi ve o kadar beklediğiniz çiçekleri görememek kötü oluyor.

Neyse, en azından kokuya maruz kalmadınız :D

altintasna 25-05-2014 08:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1287898)
Siz görmeden açmış olmalı :) Stajyerken çalıştığım laboratuarda çiçek açması muhtemel kaktüslerini kucaklayıp işyerine taşıyan bir arkadaş vardı :) Evde değilken çiçeğin açıp geçmesi ve o kadar beklediğiniz çiçekleri görememek kötü oluyor.

Neyse, en azından kokuya maruz kalmadınız :D

=) Sanırım benden önceki sahibinde açan bir dal o. Bana gelince de tohumları gelişmeye başladı.
Açsın da, kokusu sorun değil. :p

altintasna 25-05-2014 13:22

2 Eklenti(ler)
Bu da başladı. =)

türkan demirel 25-05-2014 19:41

Ancak "bu türler çiçek açar ve meyve verir. Ama meyvesi yenir mi bilemem" cevabını bulabildim. =)
Teşekkürler. Meyve veriyorsa yenir bence:)

altintasna 26-05-2014 20:07

1 Eklenti(ler)
Bunlar ufak tefeklerim. Pek mutlu değil gibi çoğu. Dün bu sebeple bir değişiklik yaptım. Bolca sulayıp asmanın gölgesine aldım. Yapakların arasından ışık alacaklar. Biraz da güneş batarken alacaklar ışığı. Küçük oldukları için güneş ışınlarından çok etkilendiklerini ve huzursuz olduklarını düşündüğüm için yaptım bunu.

altintasna 27-05-2014 20:02

1 Eklenti(ler)
İyice büyüyüp gelişiyor ama nedense büküldü, hilale benzedi. Hadi hayırlısı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025