![]() |
Alıntı:
2.yi çıkaramadım şu an Sedum pachyphyllum 4.yü de bilmiyorum Echeveria glauca |
Alıntı:
Kalanchoe fedtschenkoi Aeonium sp. Graptopetalum paraguayense Sempervivum sp. |
Alıntı:
Haworthia attenuata radula Echeveria pulvinata "Ruby" Senecio cephalophorus Aloe nobilis (sanırım) |
Alıntı:
Aloe vera Leş kaktüslerini çiçek açmadan tanımam :D |
2 Eklenti(ler)
Esin Hanım zahmet oldu çok teşekkür ederim. =)
Bu arada leş kaktüsü açtı ve de geçti bile. =) Hemen ekleyeyim fotosunu: |
Stapelia çok güzel çiçeklenmiş, emeğinize sağlık.
|
3 Eklenti(ler)
İlk aldığımdaki hali.
Kesip doğramamdan sonra yeniden çıkardığı iki filizle olan hali. Ve bugün çektiğim son fotoğrafı. İlk başlarda kendsini opuntia subulata sanıyorduk ama başka bir şeymiş. Demek ki mevsimlere göre çıkıntılarının gelişimi ve boyu değişiklik gösteriyor. Buyurun: |
sukulentler çoğalmış ;) bayıldımmm
|
2 Eklenti(ler)
Bi kabuklu bitimiz eksikti.
İki opuntiamda var görebildiğim kadarıyla. Saksılarıyla beraber kaldırıp çöpe atasım var. |
Sayın altintasna; bu sene ben de unlu bitle mücadele ediyorum. Kolay gelsin diyorum.
Size 489 da 4. fotoğrafdaki bitkinin ismini sormak istiyorum. Sizdekinin oldukça minyatürü bende var. Bitki hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız? Saygılar |
Bir yılda geldiğiniz nokta çok umut verici benim de iki tane kaktüsüm var ama açmadılar hatta bitanesinin aynısını sizinkilerin içinde de gördüm... tebrik ediyorum...
|
5 saksıda kabuklu bit tespit edebildim. İkisinde kaktüsü tamamen sarmışlar. Birinde yayılma aşamasında. İkisinde tek tük var.
Yapıyorum bir şeyler bakalım işe yarayacak mı? Sayın hnd76, esin hanımın yazdığı isimlere baktım ama yine de anlayamadım onun hangisi olduğunu. İsmini bilmediğim gibi hakkında bilgim de yok malesef. =( Üzgünüm. nzlıcan hanım teşekkür ederim. |
sayın altıntasna 75. mesajınızdaki 2. fotografta görünen kaktüsün ismi nedir? şimdi büyümüştür herhalde son hali nasıl ve çiçek açıyor mu bende de aynısından var ama ne yazık ki mutsuz :(
|
Arkadaşlar kaktüsümün kenarları sararıyor . Ne yapmalıyım ?
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...80&oe=548807A0 https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...9c&oe=54914BEA Yardımlarınızı beklerim , şimdiden teşekkür ederim . [/QUOTE] [/QUOTE] |
Alıntı:
Sedum praealtum; lütfen siz de bir bakın bitkinize benziyor mu? Eğer bitki doğruysa -6 ya kadar soğuklara dayanabilen - 60 cm'e kadar büyüyen yazın da sarı çiçeklenen bir sedum türü. |
Çok benziyor. Açmadı benimki.
Çok teşekkür ediyorum sayın hnd76 =) İki kaktüsümü saksılarıyla beraber çöpe attım. Bir iki taneyi daha atma ihtimalim var. Sebep; kabuklu bit. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba =)
|
Bu kaktüsün türü nedir? Bende de var bundan ama sitedeki resimli kaktüs rehberinde benzetemedim hiçbirine.
|
Sayın altintasna, 488. görseldeki Aeonium çok beğenmiştim. Acaba yakından ve tek olarak tekrar fotoğraflayıp yükler misiniz?
Saygılar |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Bir de kaktüs fotosu ekleyeyim: |
1 Eklenti(ler)
Elimde şöyle bir fotoğrafı var. Daha sonra yeniden çekebilirim dilerseniz.
|
Sayın altintasna, beni kırmayıp fotoğrafı yüklediğiniz için teşekkür ederim. Çok güzel bir bitkiye sahipsiniz keyfini çıkartın.
Son olarak sormak istediklerim; şu an gölgeli bir yerde mi bulunduruyorsunuz - yaprak rengi yaz - kış aynı yeşillikte mi? Sağlıcakla kalın... |
Yazin neredeyse hic yapragi kalmiyor. Sicakta birkaç yaprak kalana dek dokuluyor. Son zamanda boyle oldu. Aksama kadar güneş giriyor bu aralar ama soğuk tabi. Buyumuyor. Yakinda içeri alacagim. Bakimin a yönelik pek bilgim yok.
|
Sayın altintasna, Aeoniumlarla ilgili bildiklerimi ve uyguladıklarımı kısaca paylaşayım. Aeonium yazın uyuyan bir bitkidir, dolayısıyla yazın gölgeye alınıp suyu azaltılmalı. Sonbahara giriş ile birlikte yavaş yavaş suyu arttırılarak toprağı kurudukça su verilmeli. Geçen kışdan biliyorum suya en fazla ihtiyaç duyan bitkilerimdi. Tekirdağ'dan nerdeyse ayrılamıyordum, öyleki devamlı su istiyorlardı. Işık ve güneşi iyi alan bir yere koyduğunuzda bitkideki değişimde gözle görülür. Soğuğa dayanımları türüne göre -2 ve -4 olarak belirlenmiş. Ben de ilk defa bu kış onları dışarda konumlandırıyorum. Geceleri kendi yaptığım seraya alıyorum. Benim de favori bitkim Aeoniumlardır. Verdiğim bilgiler umarım yardımcı olur.
Sağlıcakla kalın... |
1 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim. :) Bunu okur okumaz gidip suladım. =)
Bu arada 101 lere kaktüsler geldi. Tanesi 4 lira. Ben bunları aldım: |
1 Eklenti(ler)
Tabi huylu huyundan vazgeçmez. Biraz kestim ve yaralarına kireç bastım. =)
|
ayin 20sinde gelecek yaziuodu brosurde kaktus menekse vs.erken mi gelmis yoksa:(
|
Alıntı:
|
Bitkileri mağazaların yüzde 80'i gününden önce satışa sunar. Depolarında bekletmezler.
Yarın bir kaç 101 daha dolaşacağım. Hoşuma giden olursa almak için. =) |
Evde koyacak yerim olsa bende alacağımda, limiti doldurdum :) Son aldıklarınızda çok güzel ve değişik yapıda kaktüslermiş. Fırfırlı kaktüs denebilir sanırım bunlara :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025