agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   loveforlife / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/29030.htm)

loveforlife 27-09-2013 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1203639)
=(

Daha yeni aldım hemen ertesi gün güneş yanığı oldu: http://www.agaclar.net/forum/attachm...4-img_2116.jpg

Aynısını alır almaz yaktım.

Nasıl aklıma gelmez? Bunlar serada duruyor. Ticari bir eşya olarak sürekli karanlık depolar ve kutularda saklanıyor diye nasıl aklıma gelmez de güneşin altına koyarım hemen. Üç tane kaktüs al ertesi gün ikisini yak. Olacak şey mi?

Benimki gün boyu güneş altında. Terasta duruyor. Ama köklerdeki torfu temizleyip yeni toprak ile yeni saksısına geçirdiğimde bir süre aydınlık ama gölge bir yerde beklettim. Çok da güzel gelişiyor şimdi. Herhangi bir yanık sorunu yaşamadım şükür ki...

altintasna 27-09-2013 21:56

Alıştıra alıştıra demek ki...
Bir kere yanan genç bir kaktüs bir daha sağlıklı bir büyüme ve görünüme sahip olamaz diye düşünüyorum. Doğru mudur?

loveforlife 27-09-2013 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1203645)
Alıştıra alıştıra demek ki...
Bir kere yanan genç bir kaktüs bir daha sağlıklı bir büyüme ve görünüme sahip olamaz diye düşünüyorum. Doğru mudur?

Durumu çok kötü değilse toparlanabilir bence... Hele ki böyle yavrulu olanların biri biri kurtulur bence... Ama çok hırpalanmışsa ne olur bilemem...

solucan17 28-09-2013 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1203636)
Bahar başında minicik bir çelikti sitedeki güzel bir dosttan bana geldiğinde... Dedim ya, opuntiaların gelişimini çok seviyorum!
Eklenti 444786

Sayın loveforlive bu türde diğerleri gibi küçük dikenler yok galiba :)

loveforlife 28-09-2013 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 (Mesaj 1203833)
Sayın loveforlive bu türde diğerleri gibi küçük dikenler yok galiba :)

Minik dikenler bunda da var ama işin iyi yanı opuntia microdasys v rufida gibi tükürüklü olmaması...:p

loveforlife 02-10-2013 22:28

Austrocephalocereus dybowskii

5 Eklenti(ler)
Büyük olan Sevgili Dogef'in hediyesi. Dolayısıyla gözüm gibi bakıyorum ona. Küçük ise kurtarılan canlardan. Nasıl mı? Hani şu çiçekçi olan ortaokul arkadaşım var ya, geçen yaz sonu onu çöpe atmıştı. O zaman bu halinin neredeyse yarısı kadardı. Satılmamış, saksısı kaybolmuş. Zavallı kökleri torfun içinde kuruyakalmış. Tepesinde şimdi saksının dibinde duran koca bir çiçek silikonla yapıştırılmış. Tüyleri pembemsi bir renge boyanmış... (bir de bu hale getirip en az 5TL istiyorlar ya bu kaktüslere, hayret ediyorum!) Eve getirdiğimde öyle kötü durumdaydı ki, annem bile "bununla ne uğraşıyorsun?" demişti. Uykuda geçirdiği kışın ardından hızla gelişim gösterdi yazın. Sonra o değerli hediyemi de alınca abla kardeş aynı saksıya yerleştiler.
Eklenti 445744
Eklenti 445745
Eklenti 445746
Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz?
Eklenti 445747
Eklenti 445748

altintasna 02-10-2013 23:26

Küflü kaktüs =)
İnşallah açar da hep beraber görürüz=)

dogef 03-10-2013 08:42

Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor.

loveforlife 03-10-2013 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogef (Mesaj 1205203)
Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor.

Canım Ablam benim! Seninkiler için de ben aynı şeyi düşünüyorum ne yapacağız şimdi?
A(nkara) kentinden B(ursa) kentine gitmek için aynı anda yola çıkan iki aracın saatteki hızları kaç kilometre olacak? Kaçıncı kilometrede karşılaşacaklar hesabını yapmaya başlayalım mı?:p

Şaka bir yana. Sen olmasan bu kadar çeşide sahip olmama imkan yoktu. Çok ama çok teşekkür ederim...

loveforlife 05-10-2013 18:40

Uzun saçlı güzeller...

4 Eklenti(ler)
Hava bir anda buz keski. Biraz hazırlıksız yakalandık. Kaktüslerimin çoğu dışarıdaydı. Şimdi büyük bir kısmını içeri aldım. İçeri derken kimsenin oturmadığı teras kata yerleştiler. Isıtılmıyor ama kapalı ve aydınlık bir alan. Çatı da yok. O yüzden endişelerim var. Sizce çok mu üşürler burada, yoksa ısı yeterli olur mu?

Bir kısmımız ise terasta kalacağız. Umarım olumsuz bir durum oluşmaz...Mesela bu güzeller terasta kalacak olanlardan. Rapunzellerim onlar benim...
Eklenti 446339

Eklenti 446340

Eklenti 446341

Eklenti 446342

eceyıldız 05-10-2013 22:09

Rapunzellerine maşallah sevgili Loveforlife allah nazarlardan saklasın...

cemo 05-10-2013 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1201315)
Hızla büyümek demişken opuntialardan bahsetmemek olmaz elbette. Bu geçen yıl ilk sahip olduklarımdan biriydi. Minik bir dil kadardı ilk aldığımda. Bu renk geçişlerine hayranım. Tabii hızla büyümesine de..

Ben de bundan yollıyacaktım sana:)) Ben bu kadar hızlı büyüyen kaktüs görmedim. Bence bu, yarı sukulent yarı kaktüs.

Paşa koca dalı kırmış bugün..sana ayırmıştım ben onu. Sende görünce ve gelişimi izleyince sevindim. Ne güzel takiplemişsin.

Muda 05-10-2013 23:44

Sayın Loveforlife; Dün gece bizim burası - 2 hissedilen ise -5 olarak internette görünce çoğu balkonlardaki çiçeklerin tamamına yakınını içeriye almak zorunda kaldım. Kalanlar ise soğuktan etkilenmediğini düşündüklerim. Maviş, kekik, bektaşi üzümü, bir tane clemantis gibi. Selluka türlerinden sizde olan Sakdağ arkadaşımızdan gelen yukarıdaki resimdeki soldaki olan türü, ben doğal ortamında kayalar arasında gördüğüm için birşey olacağını zannetmiyorum. Sağ tarafta olan ve uzayan tür ise buradaki bir çiçekçiden kışı dışarıda geçirdiğini bildiğim için almıştım. Sakdağ arkadaşımızdan aynı olup olmadığını bilmiyorum geleni ise içeriye aldım. Görebildiğim karanfil ve yanındaki sukulent o da kışın ölmeyenlerden. Ankara'dan aldığım sukulentleri satan kişiler dışarıda yaşadıklarını söyledikleri için onlar da dışarıdalar.

eceyıldız 06-10-2013 08:13

Bence işi şansa bırakmamak lazım sizin orda don oluyorsa hepsini korumaya almak lazım. Annemin don onu etkilemez değipte sabah dondon haşlanan bir çok çiçeği oldu.

loveforlife 06-10-2013 20:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1206221)
Selluka türlerinden sizde olan Sakdağ arkadaşımızdan gelen yukarıdaki resimdeki soldaki olan türü, ben doğal ortamında kayalar arasında gördüğüm için birşey olacağını zannetmiyorum. Sağ tarafta olan ve uzayan tür ise buradaki bir çiçekçiden kışı dışarıda geçirdiğini bildiğim için almıştım. Sakdağ arkadaşımızdan aynı olup olmadığını bilmiyorum geleni ise içeriye aldım. Görebildiğim karanfil ve yanındaki sukulent o da kışın ölmeyenlerden. Ankara'dan aldığım sukulentleri satan kişiler dışarıda yaşadıklarını söyledikleri için onlar da dışarıdalar.

Sayın Muda,

Selluka derken sedum ile karıştırdınız yanılmıyorsam. Sedum türleri genel olarak kışa dayanıklı türler öğrendiğim kadarıyla. O yüzden de daha çok sedum türüne sahip olmak istiyorum ama bulmak zor oluyor ne yazık ki. Sizin karanfil olduğunu düşündüğünüz biktim ise delosperma cooperi. Yapraklarından benzettiniz sanırım. Bu birkaç ay önceki hali bu fotoğraf. En kısa sürede yeni fotoğrafını yakından çekip eklerim. Havalar serinleyince daha da coştu. Sağ olsun Sevgili SDurul göndermişti bana çeliğini...
Eklenti 446524

Muda 06-10-2013 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1206379)
Sayın Muda,

Selluka derken sedum ile karıştırdınız yanılmıyorsam. Sedum türleri genel olarak kışa dayanıklı türler öğrendiğim kadarıyla. O yüzden de daha çok sedum türüne sahip olmak istiyorum ama bulmak zor oluyor ne yazık ki. Sizin karanfil olduğunu düşündüğünüz biktim ise delosperma cooperi. Yapraklarından benzettiniz sanırım. Bu birkaç ay önceki hali bu fotoğraf. En kısa sürede yeni fotoğrafını yakından çekip eklerim. Havalar serinleyince daha da coştu. Sağ olsun Sevgili SDurul göndermişti bana çeliğini...
Eklenti 446524

Sayın loverlife, İhtiyarlık kötü.Gözler önce uzağı görmemeğe daha sonra da yakını görmemeye başladı. Delosperma cooperiyi ise fotoğraftaki haliyle ben karanfile benzetmişim. Şimdi de sedum yazdığımı düşünürken selluka yazmaya başlamışım.:o Sayın sakdağ'dan gelen çiçekler arasında sanırım Lemaireocereus chende veya acem halısı da var. Kışa dayanıklı yer örtücüleri özellikle güzel çiçekli olanlardan yetiştirmek istiyorum. Kışa dayanıklı sedum türlerini çoğaltmaya başladım. Kıştan sağ olarak çıkıp çoğaltabilirsem bende olanlardan sizde olmayanlardan veririm.

sumeyra47 07-10-2013 14:05

Rapunzellerin çok güzel gelişmiş sevgili Loveforlife eee ne de olsa bakmasını biliyorsun Maşallah..

loveforlife 14-10-2013 21:06

Delosperma cooperi...

1 Eklenti(ler)
Yukarıdaki mesajlarda Sevgili Muda onu karanfil zannetmişti. Gerçekten de uzaktan bakılınca andırıyor karanfili. Oysa ki onun yaprakları etli... Değerli Ablam SDurul'dan gelmişti çeliği. Onunkinin çiçeklerinin fotoğraflarını bolca görsem de benimki çiçek açmaya hiç niyetlenmedi. Kısmetse önümüzdeki yıla görürüz inşallah! Ben şimdi bu güzelliği dışarıda bıraksam donar mı ki?Eklenti 447740

altintasna 16-10-2013 23:16

Araştırdım şu isme ulaştım: Echinopsis oxygona

Linkteki kaktüs: http://www.agaclar.net/forum/1201139-post200.htm

Hızlı geliştiğine göre google görsellerinde bu isimle çıkan kaktüsler olabilir diye düşünüyorum. Bir kaç yerde sorarak "Echinopsis oxygona" ismini buldum. Görsellerde hep büyük kaktüsler çıkıyor.

Bakınmaya devam ediyorum bu arada.

loveforlife 17-10-2013 12:28

Dün gece bir fırtına çıktı ki, sormayın! Ne bulduysa alıp götüren cinsten. Soğuğa dayanıklı olanları terasta, kuytuda kalan camın üzerinde bırakmıştım. Ne yazık ki fırtına ne bulduysa alıp götürmüş.:( Kuytu falan dememiş yani. Opuntia microdasys v rufida saksısıyla komşunun damına uçmuş. Tükürüklü de olsa çok sevmişim ben onu... Çok üzüldüm, çok! Yeniden çelik aradığımı tüm arkadaşlarıma duyururum...

loveforlife 17-10-2013 12:32

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1208884)
Hızlı geliştiğine göre google görsellerinde bu isimle çıkan kaktüsler olabilir diye düşünüyorum. Bir kaç yerde sorarak "Echinopsis oxygona" ismini buldum. Görsellerde hep büyük kaktüsler çıkıyor.

Echinopsis oxygona olmadığına eminim Sayın Altintasna. Echinopsis oxygona var bende ve aralarında çok büyük farklar var...
Eklenti 448053

Gözlük 17-10-2013 20:12

Alıntı:

Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz?
Eklenti 445747
Eklenti 445748
Sayın loveforlife,
Aynısından 2 tane de bende var, ne tesadüftir ki, ben de birini atılanlar arasından eve getirmiştim. Tepesindeki o oluşum çiçek değil, hızlı büyüme dönemlerinde görülüyor, saçları uzuyor yani bir başka deyişle... :) Sayfanız bir harika, çok keyif aldım okurken; elleriniz dert görmesin...
Oppuntia için çok üzüldüm ama ben bendekini araya taraya evlatlık verecek birilerini bulup yakın zamanda elden çıkarmıştım, kısmet demek ki...

gürcan_keskin 03-11-2013 19:34

Sayın loveforlife;
YeniGine üyemizin önerisi ile bitki isimlerini araştırmak için sayfanıza bir bakayım dedim ve bu arada nasıl gözden kaçırdığımın farkına vardım :p
Zaten kaktüs ve sukulentlere karşı albenisi nedeniyle biraz ilgim var ve sayfanın öyle bir seyrine dalmışım ki sayenizde deymeyin keyfime :p
Gerçekten hepsi birbirinden güzel olduğu gibi verdiğiniz emek ayrıca bir güzellik katmış.Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle...

loveforlife 08-11-2013 08:17

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gözlük (Mesaj 1209004)
Sayın loveforlife,
Aynısından 2 tane de bende var, ne tesadüftir ki, ben de birini atılanlar arasından eve getirmiştim. Tepesindeki o oluşum çiçek değil, hızlı büyüme dönemlerinde görülüyor, saçları uzuyor yani bir başka deyişle... :) Sayfanız bir harika, çok keyif aldım okurken; elleriniz dert görmesin...
Oppuntia için çok üzüldüm ama ben bendekini araya taraya evlatlık verecek birilerini bulup yakın zamanda elden çıkarmıştım, kısmet demek ki...

Sayın Gözlük,

Tıpkı sizin dediğiniz gibi saçları uzamadaymış bizim güzelin... Sanırım jöleyi epey fazla kullanıyor!:p Çiçeğini görmek başka bir bahara kaldı...

Eklenti 452661

Eklenti 452662

Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Ben de sizin ufaklıkları takipteyim...

loveforlife 08-11-2013 08:23

Sedum sieboldii...

5 Eklenti(ler)
Nedense diğer arkadaşlarınkilere göre biraz geçe kaldı benim sieboldii... hiçbir şeyden çekmiyor kuşlardan çektiği kadar. Ne kadar koruma önlemi alsam da balkonda en çok tırtıklanan bitki o. Olsun, sağ kalanlar bizim... Kökü kaldı ya:dilli: Demek ki kuşlarıma koyduğum ekmek ve buğday yetmiyor. Katık yapıyorlar sieboldiiyi:o
Eklenti 452663

Eklenti 452664

Eklenti 452665

Eklenti 452666

Eklenti 452667

loveforlife 12-11-2013 19:04

Euphorbia enopla...

4 Eklenti(ler)
Euphorbia enopla havaların serinlemesiyle beraber daha hızlı gelişmeye başladı. Yeni dikencikler ve minik yavrucuklar geliyor...
Bir ay önce böyleydi:
Eklenti 453642
Şimdi böyle:
Eklenti 453639

Eklenti 453640

Eklenti 453641

Selehattin 67 12-11-2013 19:09

görünümü çok güzel ve korkutucu dikenlerin bir insana batmamasını dilerim

koski 13-11-2013 12:52

Merhabalar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1200760)
Maşallah çok güzel...ve Allah rahmet eylesin teyzenize.

Aynı şekilde Allah Rahmet Eylesin. Bu güzel çiçeğin çoğaltılması nasıl oluyor acaba? Tohumdan mı üretiyoruz, yoksa dalından mı kopartıyoruz?

loveforlife 15-11-2013 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi koski (Mesaj 1217987)
Aynı şekilde Allah Rahmet Eylesin. Bu güzel çiçeğin çoğaltılması nasıl oluyor acaba? Tohumdan mı üretiyoruz, yoksa dalından mı kopartıyoruz?

Sayın Koski,

Öncelikle teşekkür ederim...

Çiçeğin çoğaltılmasına gelince... Çelikle de tohumla da üretilmesi mümkünmüş ama ben onca çiçekten hiç tohum görmedim.

Çelikle üretmeyi de hiç denemedim. Ama bunu rahmeli teyzem dikmişti. Demek ki o kadar da zor değil köklenmesi. Yine de ilgili başlıkta ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/5285.htm

loveforlife 16-11-2013 21:32

Sedum reflexum...

3 Eklenti(ler)
Sanki minyatür bir mavi ladin ormanı! Yine nazsız güzellerimden... Saksımız dolup taştı...
Eklenti 454624
Eklenti 454625

Havai köklerle dolu. Tutunduğu yerden çoğalmaya devam edecek. Sedumları işte bu yüzden çok seviyorum...
Eklenti 454626

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025