![]() |
Aranjmanlar çok güzel olmuş Sevgili Loveforlife, farklı renkler çok güzel görseller verecek. Baharda dolar taşar bu saksılar inşallah.
|
Aranjmanlar...
3 Eklenti(ler)
Sevgili Sakdağ'ın dediği gibi farklı renkleri bir araya toplama çalıştım bu saksıda da. Bakalım baharda neler olacak?
Eklenti 467331 Eklenti 467332 Eklenti 467333 |
Aranjmanlar...
4 Eklenti(ler)
Siz değerli dostlardan gelen sukulent yaprakları da hayata tutunma gayretinde...
Eklenti 467334 Eklenti 467335 Eklenti 467336 Bir çiçeğimiz daha geliyor... Eklenti 467337 |
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun,bu arada başkasına çiçek gönderen arkadaşlara tavsiyem çiçekleri saksılardan çıkarıp fazla topraklarını silkeleyip(birkaç gün öncesinden sulamayı bırakıp) ayrı ayrı kağııtları sarıp gönderirilerse kargo tepe takla olsa bile pek sorun çıkmıyor.
|
Alıntı:
|
Aranjmanlar...
4 Eklenti(ler)
Kanatlılarla aramın iyi olduğu malumunuz... Yine bir kanatlıyla geldim size. Ama bir baksanıza şunun şirinliğine!
Eklenti 467419 Eklenti 467420 Eklenti 467421 Bu güzellik de çiçeklerini muştuluyor bize, o güzel tomurcukları ile... Eklenti 467422 |
günaydın,
saksıya bayıldım !!! :p |
Saksı harika
|
Yeni bitkilerin ve arajmanların harika Sevgili Loveforlife güle güle büyüt bol çiçek ve yavrularını görürsün inşallah.
|
Aranjmanlar...
4 Eklenti(ler)
|
Chamaecereus silvestri
1 Eklenti(ler)
Böyle hızlı gelişse keşke tüm kaktüsler!
Geçen yıl minik çelikleri ilk diktiğimde, bahar aylarında böyleydik: http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-img_0206.jpg Ağustos ayında ise böyle poz vermiştik: http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_3144.jpg Saksımız da dar geldi, yeni saksıya taşındık. Kışı dışarıda geçirdik. İliklerimize işledi soğuk... Bir damla suya hasret kaldık... Bahara çiçeklenir miyiz sizce? Eklenti 467701 |
Mammillaria elongata ssp echinaria
1 Eklenti(ler)
Bu dikenli güzel de hızla gelişenlerden...
Geçen yıl mayıs ayında böyleydi: http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-img_0053.jpg Şimdi ise durum bu; suya aç ve üşümüş halde baharı beklemekte: Eklenti 467703 |
sevgili loveforlife elinize emeğinize sağlık hepsi ayrı güzellikteler.ama fincan hanım en güzeli sevgiler.
|
Ne kadar güzel büyümüşler. Benimkiler maalesef bu kadar hızlı gitmiyor.
Ayrıca yılan kaktüsün kış rengine bayıldım. Sevgilerle. |
Alıntı:
Fincan Hanım bambaşka. Yaramazlıklarıyla olmazsa olmazım. Öylesine akıllı ki, her gün büyük bir merakla kaktüs ve sukulentlerimize bakmaya çıkıyoruz onunla. Kapıyı açınca benden önde fırlıyor merdivenlere ama ben gelmiyorsam durup bekliyor yine. Terasta 2 tane cevizi var, oyuncakları. Bir baştan bir başa yuvarlayıp duruyor onları. Sonra bir güzel çatıyı kolaçan ettikten sonra hanımefendi, dönüyoruz beraberce evimize. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla... |
Alıntı:
Bazı türleri de ben başarmıyorum. Kimi çok güzel oluyor, kimi hiç gelişemiyor. Fakat ne olursa olsun bu aşk hiç bitmiyor... |
Echinocereus pectinatus rubispinus...
2 Eklenti(ler)
O benim pembe kafalı kızım... Dikenleri de öyle güzel ki! Çok kibardır benim pembeli kızım. Dikenleri kolay kolay batmaz ele, can acıtmaz...
Eklenti 467890 Eklenti 467891 |
Sedum palmeri...
3 Eklenti(ler)
Güzeller güzeli sarı şekerime nazarım değdi galiba. Üzeri tomurcuklarla dolu koca saksı sedum palmeriyi kediciklerim nasıl olduysa düşürmüş. Tam tavuklarımın durduğu yere düşünce geriye pek bir şey kalmamış. Geriye kalanları tekrar diktim ama kurtulur mu bilemiyorum. :( Ondan birçok saksı çoğaltarak hediye etmiş, pek çoğunuzla çeliklerini paylaşmıştım. Allah'tan bir saksı vardı çoğalttığım. O da beni avutmaya yetecek şimdilik. Sadece dostlarla bir süre eskisi kadar bolca paylaşamayacak olmam üzücü...
Eklenti 469256 Eklenti 469257 Eklenti 469258 |
Geçmiş olsun loveforlife
Benim de arkadaşımın annesinden gelen minicik bir sedum palmerim var, gözüm gibi bakıyorum ona.. Şimdilik kapalı balkonu olan kardeşimin evinde.. Havalar ısınınca almayı planlıyordum. Sizinkiler yaz-kıs dışarıda mı kalıyor?? Bu bozulmuş hali bile gayet heybetli, umarım hemen toparlar sizin elinizde.. sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 469329 |
Aloe ciliaris (Testere çiçeği)
3 Eklenti(ler)
Aloe ciliaris (Testere çiçeği) kışın da gelişmeyi sürdürdü. Oysa geçen yıl mayıs başında böyleydi... Yavrularını paylaştığım arkadaşlar oldu bu süreçte. Ama o, paylaştıkça çoğalır düşüncesini bir kez daha tescil etti...
Eklenti 470430 Eklenti 470431 Bu yandaki ufaklık da çok sevdiğim bir dostuma hediye etmek için köklendirme amaçlı diktiğim minik bir yavruydu. Yavruluğuna bakmadı, yavruladı...;) Yola çıkma zamanı geldi de geçiyor bile... Eklenti 470432 |
Güneş banyosu...
4 Eklenti(ler)
Baktık hava çok güzel, biz bugün güneşlendik. Ama çok değil, bir saat kadar. Sonra tekrar içeri girdik ki zarar görmeyelim...
Eklenti 470578 Eklenti 470579 Eklenti 470580 Eklenti 470581 |
Sedum rupestre ‘Angelina’
3 Eklenti(ler)
Sedum rupestre ‘Angelina’ da sadece yaprağıyla bile görsel bir şölen yaratanlardan. Sedumlar ne kadar da güzel bitkiler! Kışın yoluk tavuğa dönmüştü, budamanın da ardından baharla birlikte bu hale geldi...
Eklenti 470586 Eklenti 470587 Eklenti 470588 |
Bir kuş gördüm sanki!
5 Eklenti(ler)
Benim kuş saksı son eklemeleriyle pek bir keyifli...
Fincan Hanım da bir kuş gördü sanki...;) Eklenti 472232 Eklenti 472233 Eklenti 472234 Eklenti 472235 Eklenti 472236 |
Aloe vera...
3 Eklenti(ler)
Çok güzel gelişenlerden biri daha... Sevgili Güler Abla'nın paylaştıklarından... Mini mini yavrularımız da havaların güzelleşmesini fırsat bilmiş.
Eklenti 473925 Eklenti 473926 Eklenti 473927 |
Sevgili Loveforlife,
Hangi bitki olursa olsun sizin eliniz değdiyse eğer gelişmemesi mümkün değildir herhalde. Dilerim hep böyle güzelleşirler selamlar. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Keşke her bitkiyi yetiştirmeyi başarıyor olabilsem... Bazılarını çok istesem de başarılı olamıyorum ne yazık ki! Sempervivum konusunda çok başarısızım örneğin... SDurul'un gönderdiği minişlerin hiçbirini yaşatamadım mesela. Sonra Dogef yollamıştı sağ olsun, ona verdiği kaktüs siparişlerinde yanlışlıkla gönderilmiş. Evinin konumu dolayısıyla yaşatmakta zorlandığı için yollamıştı. Yaprakları dökülmeye başlamıştı geldiğinde. Bana gelince tamamen kel kaldı. Ahtapot gibi uzamış kolların ucundaki yavruları da kuruyup gitti. Bir de bir işyerinde görüp rica ederek aldığım bir minik var ki; o da ne öldü, ne kaldı! Eklenti 474842 Ama şimdi bir yavru vermeye karar verdi sonunda...:p Eklenti 474843 Eklenti 474844 Bir de son zamanlarda epeyce bitlendik... :( Mantar olduğu için kenar köşe kaçırdığım kaktüscüklerim de cabası...:eek: |
4 Eklenti(ler)
Bunların arasında yatasım var. Deli miyim neyim?:o
Eklenti 474893 Eklenti 474894 Eklenti 474895 Eklenti 474896 |
Sedumlar çim gibi olmuş. Yatmak canın çekmiş iyi. Benim yiyesim geliyor bazen:))
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025