agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   loveforlife / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/29030.htm)

kopshtar 18-11-2013 09:44

Sarı güzel çiçekler açıyor galiba Loveforlife. Ben de bu yıl taşın üzerine diktim.

loveforlife 20-11-2013 18:53

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 1219905)
Sarı güzel çiçekler açıyor galiba Loveforlife. Ben de bu yıl taşın üzerine diktim.

Ben henüz çiçeğini görmedim ama görmeyi çok istiyorum doğrusu. Umarım ikimizin sayfalarını da süsler en kısa sürede güzel sarı çiçekleri... Böylesine güzel çiçeklere kim hayır diyebilir ki?
Eklenti 455545

loveforlife 20-12-2013 18:07

Sedum sieboldii...

3 Eklenti(ler)
Soğuktan kızaran yapraklarıyla ayrı bir güzellik sergiliyor sieboldii. Bir yandan da minik yavrucuklarını gösteriyor...
Eklenti 461295

Eklenti 461296

Eklenti 461297

loveforlife 20-12-2013 20:09

Kalanchoe calandiva...

4 Eklenti(ler)
Kalanchoe calandiva, merdiven boşluğunda, parlak mustafa misali ışıldayan yapraklarıyla oldukça sağlıklı görüntüler sergiliyor. Çiçek açmaya da niyeti var ama ne zamana kısmet olur bilinmez...
Eklenti 461310

Eklenti 461311

Eklenti 461312

Eklenti 461313

loveforlife 04-01-2014 21:31

Senecio rowleyanus

2 Eklenti(ler)
Isıtılmayan iç mekanda olanlardan biri de senecio rowleyanus. Baharda Güler Abla'nın çiçeğine kıyamadığım için 10 cm kadar bir dal koparıp almıştım. Toprağa yatırdım. Köklendi ama yaz boyu neredeyse hiç gelişim göstermedi. Sonbaharda atağa geçti. Ben de yeni çıkan boncukları hep toprağa yatırdım ki, dizi dizi incilerim olsun. Şimdilerde pek bir memnun. 2 haftada bir topladığım yağmur sularıyla suluyorum. Umarım dizi dizi olur bu yeşil inciler...
Eklenti 463248

Eklenti 463249

ngr33 05-01-2014 09:40

konyada yasarken bir komşumuz vermişti bize sieboldii den bir dal bakımı çok kolay diye..ismini bilmediğimiz bu çiçek bizi kendine hayran bırakmıştı evimiz mustakildi o zamanlar bir köşede coştukça cosmustu..annem hala arar bu çiçekten ismini de bilmiyoruz kendince anlatmaya calisir :) sayenizde ismini öğrenmiş oldum anneme soylemeliyim ..

loveforlife 05-01-2014 19:55

4 Eklenti(ler)
Fincan Hanım dışarıda duranları kontrol etti...
Eklenti 463418

Eklenti 463419

Eklenti 463420

Eklenti 463421

Şu sıralar bir kaybımız yokmuş, öyle dedi!

Muda 05-01-2014 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1231467)
Soğuktan kızaran yapraklarıyla ayrı bir güzellik sergiliyor sieboldii. Bir yandan da minik yavrucuklarını gösteriyor...
Eklenti 461295

Eklenti 461296

Eklenti 461297

Sedum sieboldiyi bir arkadaşımdan tek kök olarak almıştım. Tek olduğundan mıdır nedir çok güzel ve büyük çiçek açtı. Ankara'ya gittiğim zaman da oradan bir saksı almıştım. Yaşayacağını düşünerek benim dağbağa dikmiştim. Ancak soğuk olduğu bir zaman oldu. Çiçek açamadan bütün yaprakları ölmüş. Büromda olan ise çok uzun zaman sonra çok soğuklar başlayınca dondu. Tabi saksıda bir sürü tomurcuk var. En güzel tarafları kışın ölmemeleri baharda yeniden canlanmaları. Dışarıda da olsa Bursa'da ölmeden yaşayabiliyorlar. Bizde sadece tomurcukları yaşayabiliyor. İlkbaharda toprağını değiştirebilirseniz tabi kuşlar da izin verirse çok daha güzel ve büyük çiçek açacaklar.

berçin 14-01-2014 19:16

Sevgili loveforlife, 245. mesajdaki kaktüs harika görünüyor, Meksika çöllerindeki dev kaktüslerin minyatürü sanki... Diğerlerine haksızlık etmemeliyim, rapunzellere bayıldım...:)

loveforlife 17-01-2014 21:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1238709)
Sedum sieboldiyi bir arkadaşımdan tek kök olarak almıştım. Tek olduğundan mıdır nedir çok güzel ve büyük çiçek açtı. Ankara'ya gittiğim zaman da oradan bir saksı almıştım. Yaşayacağını düşünerek benim dağbağa dikmiştim. Ancak soğuk olduğu bir zaman oldu. Çiçek açamadan bütün yaprakları ölmüş. Büromda olan ise çok uzun zaman sonra çok soğuklar başlayınca dondu. Tabi saksıda bir sürü tomurcuk var. En güzel tarafları kışın ölmemeleri baharda yeniden canlanmaları. Dışarıda da olsa Bursa'da ölmeden yaşayabiliyorlar. Bizde sadece tomurcukları yaşayabiliyor. İlkbaharda toprağını değiştirebilirseniz tabi kuşlar da izin verirse çok daha güzel ve büyük çiçek açacaklar.

Sedum sieboldii soğuklara meydan okuyan güçlü bir yapıya sahip. -45 derecelere kadar yaşayabildiğini okumuştum yabancı kaynaklarda. Yaşam döngüsü bu şekilde onun. Her kışa girişte bütün dallar kuruyor, bir yandan minicik yavrucuklar oluşuyor kökte ve kurumakta olan dalların ucunda. Sonra yeniden tutunuyor o minikler yaşama... Şu sıralar neredeyse tüm dalları kurudu ama mink yavrucuklar yolda.
Eklenti 465251

loveforlife 17-01-2014 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1241015)
Sevgili loveforlife, 245. mesajdaki kaktüs harika görünüyor, Meksika çöllerindeki dev kaktüslerin minyatürü sanki... Diğerlerine haksızlık etmemeliyim, rapunzellere bayıldım...:)

Can arkadaşım,
Teras katın ısısı ona yetmedi ne yazık ki ve dondu :( Ama kurtarmaya çalışıyorum birkaç dalını. Birinin yolu Samsun'a düşer, belli mi olur?

loveforlife 17-01-2014 21:47

Sedum album...

3 Eklenti(ler)
Bütün kışı terasta,açık havada geçirdi. Soğuk ona vız geldi. Hoş daha kışı bitirmedik ama...

Araya birkaç dal sedum reflexum da sıkışmış... Sedumların en güzel yanı soğuğa karşı böylesine dik duruşları bence...
Eklenti 465268

Eklenti 465269

Eklenti 465270

berçin 17-01-2014 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1241951)
Can arkadaşım,
Teras katın ısısı ona yetmedi ne yazık ki ve dondu :( Ama kurtarmaya çalışıyorum birkaç dalını. Birinin yolu Samsun'a düşer, belli mi olur?

Üzüldüm arkadaşım çok güzel gelişmiş oysa, ama şundan eminim sen küllerinden yeniden doğurursun o dikenli güzeli:)...

Nevin Marangoz 19-01-2014 00:09

Sevgili Loveforlife;
Birkaç gecedir kaktüs ve sukulentlerinizi gezdim.İyiydiler,güzeller.Hala iyidirler umarım.Ellerinize sağlık.
Ankara'da kuşların saksılara konmasını engellemek için mika gibi bir plastikten kuş tuzağı dedikleri bir şey yapmışlar.Tuzak demişler ama sadece kuşların saksı kenarına konmasına engel oluyor,kuşlara zarar vermeden.Ben balkonumdaki uzun saksılarda olan sedum sieboldiileri öyle kurtardım.Öyle bir şey gördünüz mü?(Resim yüklemesini halâ öğrenemedim)
Bir çok ortak kaktüsümüz varmış.Latince isimlerini sizden yazdım.Ezberlemek oldukça zor.Zamanla olur gibime geliyor.
9.uncu doğum gününde bana sedum palmeri fidecikleri vermiştiniz.Onları Çamlıdere'de taşların arasına ektim,soğuklara dayanabiliyor diye.Yazın sondaj yaptırdık.Bahçeyi fıskiye ile sulamışlar.Onu görünce fideciklerimi sulanmayan kuru bir yere taşıdım ama nafile.
10 doğum gününe geleceğinizi biliyorum.(Ankaralı'lara o6 için çağrı yaparken ben varım diyecektim ama onca insanın sırasını bozmayayım dedim.) Gelirken budayacağınız kaktüsleriniz olursa ben talibim.Sevgiyle kalın

loveforlife 20-01-2014 19:02

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevin Marangoz (Mesaj 1242319)
Sevgili Loveforlife;
Birkaç gecedir kaktüs ve sukulentlerinizi gezdim. İyiydiler,güzeller. Hala iyidirler umarım. Ellerinize sağlık.
Ankara'da kuşların saksılara konmasını engellemek için mika gibi bir plastikten kuş tuzağı dedikleri bir şey yapmışlar. Tuzak demişler ama sadece kuşların saksı kenarına konmasına engel oluyor,kuşlara zarar vermeden. Ben balkonumdaki uzun saksılarda olan sedum sieboldiileri öyle kurtardım.Öyle bir şey gördünüz mü?(Resim yüklemesini halâ öğrenemedim)
Bir çok ortak kaktüsümüz varmış.Latince isimlerini sizden yazdım. Ezberlemek oldukça zor. Zamanla olur gibime geliyor.
9.uncu doğum gününde bana sedum palmeri fidecikleri vermiştiniz.Onları Çamlıdere'de taşların arasına ektim,soğuklara dayanabiliyor diye. Yazın sondaj yaptırdık.Bahçeyi fıskiye ile sulamışlar. Onu görünce fideciklerimi sulanmayan kuru bir yere taşıdım ama nafile.

10 doğum gününe geleceğinizi biliyorum. (Ankaralı'lara 06 için çağrı yaparken ben varım diyecektim ama onca insanın sırasını bozmayayım dedim.) Gelirken budayacağınız kaktüsleriniz olursa ben talibim.Sevgiyle kalın

Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Hala iyi olanı da var, olmayanı da. İlla ki kayıplarımız da olacak. Kaybede kaybede öğreniyoruz yaşatmayı. Bir de benim ısıtılan yere alma şansım olmadığından kayıplar kaçınılmaz oluyor.

Ben hayvanlar ve çiçekleri bir arada bakmayı sürdürmeliyim sanırım. Bu yüzden rüzgar gülünden fazla bir şey yapmayacağım gibi görünüyor. Tarif ettiğiniz gibi bir şey görmedim. Görsem de o kadar çok saksı var ki, hangisine koyacaksın?

Sedum palmeri, en kolay ve çabuk ürettiğim sukulentim. Şimdiye kadar o kadar çok paylaştım ve paylaştıkça öyle çoğaldı ki! Seve seve tekrar paylaşırım. Elbette doğum günü toplantısına da getireceğim. Daha önce vermediğim arkadaşlar isteyecektir sanırım. Şimdilerde çiçek hazırlığına girişi bile. Yakında sarı sarı göz kırpacak...
Eklenti 465878

06 konusundaki teklifim halen geçerli, yeter ki siz kesin gelmeye niyetli olun ve kocaman bir aile toplantısı gerçekleştirelim...

Sevgi ve selamlarımla...

loveforlife 20-01-2014 19:10

3 Eklenti(ler)
Bugün uzaklardan gelen bir kargo beni çok sevindirdi. Gönderen arkadaşım sağ olsun, özene bezene sarıp sarmalamış ama MNG kargo tepetaklak etmiş kutuları. Evi de bulmayı beceremediler, sonunda gidip ben aldım şubeden. Klasik kargocu hikayeleri işte...

Kutuları açtım, özenli paketler...
Eklenti 465884
Bir bir paketleri açmaya başlayınca, her biri ayrı heyacan ve mutluluk kaynağı...
Eklenti 465885
Toprakları epey dökülmüş ama olsun varsın, hepsi de birbirinden güzeller!
Eklenti 465886
Bu güzelleri benim için sevgiyle köklendiren ve gönderen değerli arkadaşıma çok teşekkür ederim...

sakdag 20-01-2014 20:19

Oooo!! Ne kadar güzel, dolu dolu bir kargoymuş Sevgili Loveforlife. Kıskandım vallahi... ;)
Detaylı tanıtımlarını merakla bekliyoruz... ;)

sumeyra47 20-01-2014 20:25

Güle güle büyütün,

Yeni bitkileriniz hayırlı olsun ablacım. Senin adına çok sevindim. ;) ;)

helin-123 20-01-2014 23:46

yeni çiçekleriniz hayırlı olsun loveforlife, insanın ne kadar çiçeği olursa olsun kargo geldiği zaman insan büyük bir heyecanla açıyor. bu sevinç ne kadar güzel bir sevinç. güle güle sağlıkla büyütün. zaten çiçeklerin hiç şansı mecburen sizin elinizde kısa sürede coşacaktır.

loveforlife 21-01-2014 19:07

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1242906)
Oooo!! Ne kadar güzel, dolu dolu bir kargoymuş Sevgili Loveforlife. Kıskandım vallahi... ;)
Detaylı tanıtımlarını merakla bekliyoruz... ;)

Kıskanma Sevgili Sakdağ. Paylaşılabilecek kadar geliştiklerinde, paylaşmaktan memnuniyet duyacağımı biliyorsundur mutlaka. Biraz kaynaşalım, yol yorgunluklarını atsınlar detaylı tanışılacak mutlaka. Seninkilerin yanında pek bir çelimsiz kalacaklar ama kendi çapında aranjman oluşturma gayretindeyim ben de. Eskiler yeniler bir araya gelince böyle bir şeyler çıkıyor ortaya...
Eklenti 466108

Eklenti 466109

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1242910)
Güle güle büyütün,

Yeni bitkileriniz hayırlı olsun ablacım. Senin adına çok sevindim. ;) ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi helin-123 (Mesaj 1242970)
yeni çiçekleriniz hayırlı olsun loveforlife, insanın ne kadar çiçeği olursa olsun kargo geldiği zaman insan büyük bir heyecanla açıyor. bu sevinç ne kadar güzel bir sevinç. güle güle sağlıkla büyütün. zaten çiçeklerin hiç şansı mecburen sizin elinizde kısa sürede coşacaktır.

Çok teşekkür ederim. Umarım kısa sürede gelişir, güzelleşirler... Daha da güzelleri sizin olsun...

Benol Hazaroğlu 21-01-2014 19:36

Güle güle büyüt canım. Kargon geldiğindeki sevincini tahmin edebiliyorum.
Kocaman bir gülümsemeyle açtın paketleri.
Güzel gülüşün hiç solmasın.

Narinkhn 21-01-2014 21:41

Sevgili Loveforlife gelişim sürecinde neler yaptığınızı da paylaşırsanız çok sevinirim zira elinizde güzelleşmeyip büyümeyecek bitki yok sanırım:))Bende yanlış uygulamalarımı görmüş olurum diye düşündüm:(Su verdiniz mi saksı değiştirince?

Seabert74 22-01-2014 07:25

Ne heyecan.. Harikalar, güle güle büyütün

hira 22-01-2014 08:01

Yeşil seven bi insana verilebilecek en muhteşem hediye..

Bol çiçekli ve yavrulu olsunlar dilerim:)

sakdag 22-01-2014 10:45

Sukulentlerden aranjman oluşturmak en iyisi Sevgili Loveforlife. Hem yerden tasarruf sağlıyorsun, hem de güzel görüntüler oluşuyor. İçiçe geçmiş, dolu dolu görüntüler ortaya çıkıyor. Kimisi soğukta, sıcakta, karda renk değiştirerek aranjmanda sürekli bir farklılık yaratıp, aranjmanı daha zevkli hale getiriyor.

Hatta ben aranjman işini biraz fazla abarttım herhalde, üyelerin bitkilerini incelerken ''şunla şunu biraya getirip şöyle bir aranjman yapılsa ne güzel olur'' derken yakalıyorum kendimi bazen... ;)

loveforlife 25-01-2014 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1243230)
Güle güle büyüt canım. Kargon geldiğindeki sevincini tahmin edebiliyorum.Kocaman bir gülümsemeyle açtın paketleri.
Güzel gülüşün hiç solmasın.

Hem de ne kocaman bir gülümseme! Hala gidip gelip gözlerinin içine bakıyorum cancağızlarımın;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1243362)
Ne heyecan. Harikalar, güle güle büyütün

Gerçekten de harikalar! Çiçek açma hazırlığı yapanı bile var...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1243363)
Yeşil seven bir insana verilebilecek en muhteşem hediye.
Bol çiçekli ve yavrulu olsunlar dilerim:)

Zaten sitedeki dostlardan gelen hediyeler hayatım boyu beni en mutlu eden hediyeler oluyor:rolleyes:

loveforlife 25-01-2014 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Narinkhn (Mesaj 1243273)
Sevgili Loveforlife gelişim sürecinde neler yaptığınızı da paylaşırsanız çok sevinirim zira elinizde güzelleşmeyip büyümeyecek bitki yok sanırım:))Ben de yanlış uygulamalarımı görmüş olurum diye düşündüm:(Su verdiniz mi saksı değiştirince?

Sevgili Narinkhn,

Hepimiz deneye yanıla (ne yazık ki zaman zaman cancağızlarımızı kaybetme pahasına öğreniyoruz onları yaşatmayı. Bu kış epey bir kaybım oldu aslında benim de. Sağlık sorunlarım olunca yeterince koruyamadım onları.

Gönderen arkadaşımız sağ olsun çok güzel ve özenle hazırlamış saksıları. Toprakları da epeyce nemliydi. Ben henüz saksıların çoğuna dokunmadım. Birkaçını evde mevcut olan minişlerle beraber aranjmanlarda topladım. Bu günlerde doktora git gel işlerim fazla olunca onlara bile tam vaki ayıramadım.En kısa sürede ayrıntılı resimler yayınlayacağım kısmetse... Sukulentlerin toprağına biraz da yanmış ahır gübresi ekliyorum. Bunu Sevgili Cemo Abla ve Sakdağ'ın tecrübelerine dayanarak uygulamaya başladım. Sonuçlar gayet iyi. Ama elbette süzek olması için kum ve lav taşı eklemeyi, biraz da mangal kömürü kırığı katmayı da ihmal etmiyorum. Kendi çapımda yapmaya gayret ettiğim komposttan da bir ölçü ekledim son zamanlarda hazırladığım saksı harçlarında. Onun dışında zaten bahçe toprağı kullanıyorum. Hediye gelen bitkilerin toprakları oldukça nemliydi ama benimkilerde yer değiştirdiklerime çok az su fısfısladım...

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

loveforlife 25-01-2014 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1243415)
Hatta ben aranjman işini biraz fazla abarttım herhalde, üyelerin bitkilerini incelerken ''şunla şunu biraya getirip şöyle bir aranjman yapılsa ne güzel olur'' derken yakalıyorum kendimi bazen... ;)

Sevgili Sakdağ,

O kendi kendine konuştuğun anlarda şayet benim bitkilerime bakıyorsan, bunu bana da söylemen beni çok mutlu eder. Zira senin aranjmanlarını çok beğeniyorum;)

loveforlife 26-01-2014 22:38

Aranjmanlar...

5 Eklenti(ler)
Aranjman demişken... Safları sıklaştıralım dedik. Saksı alınca düzenlemeler devam edecek. Malum ne saksı yetişiyor, ne toprak, ne de yer bulunuyor saksıları sığdıracak. Bakın neler çıktı ortaya... Bu arada çiçek müjdelerimiz de var.:p

Eklenti 466963

Eklenti 466964

Eklenti 466965

Eklenti 466966

Eklenti 466967

Bayçalı 27-01-2014 09:50

yeni çiçekleriniz hayırlıolsun bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle salıcakla kalın :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025