![]() |
Sarı güzel çiçekler açıyor galiba Loveforlife. Ben de bu yıl taşın üzerine diktim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 455545 |
Sedum sieboldii...
3 Eklenti(ler)
Soğuktan kızaran yapraklarıyla ayrı bir güzellik sergiliyor sieboldii. Bir yandan da minik yavrucuklarını gösteriyor...
Eklenti 461295 Eklenti 461296 Eklenti 461297 |
Kalanchoe calandiva...
4 Eklenti(ler)
Kalanchoe calandiva, merdiven boşluğunda, parlak mustafa misali ışıldayan yapraklarıyla oldukça sağlıklı görüntüler sergiliyor. Çiçek açmaya da niyeti var ama ne zamana kısmet olur bilinmez...
Eklenti 461310 Eklenti 461311 Eklenti 461312 Eklenti 461313 |
Senecio rowleyanus
2 Eklenti(ler)
Isıtılmayan iç mekanda olanlardan biri de senecio rowleyanus. Baharda Güler Abla'nın çiçeğine kıyamadığım için 10 cm kadar bir dal koparıp almıştım. Toprağa yatırdım. Köklendi ama yaz boyu neredeyse hiç gelişim göstermedi. Sonbaharda atağa geçti. Ben de yeni çıkan boncukları hep toprağa yatırdım ki, dizi dizi incilerim olsun. Şimdilerde pek bir memnun. 2 haftada bir topladığım yağmur sularıyla suluyorum. Umarım dizi dizi olur bu yeşil inciler...
Eklenti 463248 Eklenti 463249 |
konyada yasarken bir komşumuz vermişti bize sieboldii den bir dal bakımı çok kolay diye..ismini bilmediğimiz bu çiçek bizi kendine hayran bırakmıştı evimiz mustakildi o zamanlar bir köşede coştukça cosmustu..annem hala arar bu çiçekten ismini de bilmiyoruz kendince anlatmaya calisir :) sayenizde ismini öğrenmiş oldum anneme soylemeliyim ..
|
4 Eklenti(ler)
Fincan Hanım dışarıda duranları kontrol etti...
Eklenti 463418 Eklenti 463419 Eklenti 463420 Eklenti 463421 Şu sıralar bir kaybımız yokmuş, öyle dedi! |
Alıntı:
|
Sevgili loveforlife, 245. mesajdaki kaktüs harika görünüyor, Meksika çöllerindeki dev kaktüslerin minyatürü sanki... Diğerlerine haksızlık etmemeliyim, rapunzellere bayıldım...:)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 465251 |
Alıntı:
Teras katın ısısı ona yetmedi ne yazık ki ve dondu :( Ama kurtarmaya çalışıyorum birkaç dalını. Birinin yolu Samsun'a düşer, belli mi olur? |
Sedum album...
3 Eklenti(ler)
Bütün kışı terasta,açık havada geçirdi. Soğuk ona vız geldi. Hoş daha kışı bitirmedik ama...
Araya birkaç dal sedum reflexum da sıkışmış... Sedumların en güzel yanı soğuğa karşı böylesine dik duruşları bence... Eklenti 465268 Eklenti 465269 Eklenti 465270 |
Alıntı:
|
Sevgili Loveforlife;
Birkaç gecedir kaktüs ve sukulentlerinizi gezdim.İyiydiler,güzeller.Hala iyidirler umarım.Ellerinize sağlık. Ankara'da kuşların saksılara konmasını engellemek için mika gibi bir plastikten kuş tuzağı dedikleri bir şey yapmışlar.Tuzak demişler ama sadece kuşların saksı kenarına konmasına engel oluyor,kuşlara zarar vermeden.Ben balkonumdaki uzun saksılarda olan sedum sieboldiileri öyle kurtardım.Öyle bir şey gördünüz mü?(Resim yüklemesini halâ öğrenemedim) Bir çok ortak kaktüsümüz varmış.Latince isimlerini sizden yazdım.Ezberlemek oldukça zor.Zamanla olur gibime geliyor. 9.uncu doğum gününde bana sedum palmeri fidecikleri vermiştiniz.Onları Çamlıdere'de taşların arasına ektim,soğuklara dayanabiliyor diye.Yazın sondaj yaptırdık.Bahçeyi fıskiye ile sulamışlar.Onu görünce fideciklerimi sulanmayan kuru bir yere taşıdım ama nafile. 10 doğum gününe geleceğinizi biliyorum.(Ankaralı'lara o6 için çağrı yaparken ben varım diyecektim ama onca insanın sırasını bozmayayım dedim.) Gelirken budayacağınız kaktüsleriniz olursa ben talibim.Sevgiyle kalın |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben hayvanlar ve çiçekleri bir arada bakmayı sürdürmeliyim sanırım. Bu yüzden rüzgar gülünden fazla bir şey yapmayacağım gibi görünüyor. Tarif ettiğiniz gibi bir şey görmedim. Görsem de o kadar çok saksı var ki, hangisine koyacaksın? Sedum palmeri, en kolay ve çabuk ürettiğim sukulentim. Şimdiye kadar o kadar çok paylaştım ve paylaştıkça öyle çoğaldı ki! Seve seve tekrar paylaşırım. Elbette doğum günü toplantısına da getireceğim. Daha önce vermediğim arkadaşlar isteyecektir sanırım. Şimdilerde çiçek hazırlığına girişi bile. Yakında sarı sarı göz kırpacak... Eklenti 465878 06 konusundaki teklifim halen geçerli, yeter ki siz kesin gelmeye niyetli olun ve kocaman bir aile toplantısı gerçekleştirelim... Sevgi ve selamlarımla... |
3 Eklenti(ler)
Bugün uzaklardan gelen bir kargo beni çok sevindirdi. Gönderen arkadaşım sağ olsun, özene bezene sarıp sarmalamış ama MNG kargo tepetaklak etmiş kutuları. Evi de bulmayı beceremediler, sonunda gidip ben aldım şubeden. Klasik kargocu hikayeleri işte...
Kutuları açtım, özenli paketler... Eklenti 465884 Bir bir paketleri açmaya başlayınca, her biri ayrı heyacan ve mutluluk kaynağı... Eklenti 465885 Toprakları epey dökülmüş ama olsun varsın, hepsi de birbirinden güzeller! Eklenti 465886 Bu güzelleri benim için sevgiyle köklendiren ve gönderen değerli arkadaşıma çok teşekkür ederim... |
Oooo!! Ne kadar güzel, dolu dolu bir kargoymuş Sevgili Loveforlife. Kıskandım vallahi... ;)
Detaylı tanıtımlarını merakla bekliyoruz... ;) |
Güle güle büyütün,
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun ablacım. Senin adına çok sevindim. ;) ;) |
yeni çiçekleriniz hayırlı olsun loveforlife, insanın ne kadar çiçeği olursa olsun kargo geldiği zaman insan büyük bir heyecanla açıyor. bu sevinç ne kadar güzel bir sevinç. güle güle sağlıkla büyütün. zaten çiçeklerin hiç şansı mecburen sizin elinizde kısa sürede coşacaktır.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 466108 Eklenti 466109 Alıntı:
Alıntı:
|
Güle güle büyüt canım. Kargon geldiğindeki sevincini tahmin edebiliyorum.
Kocaman bir gülümsemeyle açtın paketleri. Güzel gülüşün hiç solmasın. |
Sevgili Loveforlife gelişim sürecinde neler yaptığınızı da paylaşırsanız çok sevinirim zira elinizde güzelleşmeyip büyümeyecek bitki yok sanırım:))Bende yanlış uygulamalarımı görmüş olurum diye düşündüm:(Su verdiniz mi saksı değiştirince?
|
Ne heyecan.. Harikalar, güle güle büyütün
|
Yeşil seven bi insana verilebilecek en muhteşem hediye..
Bol çiçekli ve yavrulu olsunlar dilerim:) |
Sukulentlerden aranjman oluşturmak en iyisi Sevgili Loveforlife. Hem yerden tasarruf sağlıyorsun, hem de güzel görüntüler oluşuyor. İçiçe geçmiş, dolu dolu görüntüler ortaya çıkıyor. Kimisi soğukta, sıcakta, karda renk değiştirerek aranjmanda sürekli bir farklılık yaratıp, aranjmanı daha zevkli hale getiriyor.
Hatta ben aranjman işini biraz fazla abarttım herhalde, üyelerin bitkilerini incelerken ''şunla şunu biraya getirip şöyle bir aranjman yapılsa ne güzel olur'' derken yakalıyorum kendimi bazen... ;) |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Hepimiz deneye yanıla (ne yazık ki zaman zaman cancağızlarımızı kaybetme pahasına öğreniyoruz onları yaşatmayı. Bu kış epey bir kaybım oldu aslında benim de. Sağlık sorunlarım olunca yeterince koruyamadım onları. Gönderen arkadaşımız sağ olsun çok güzel ve özenle hazırlamış saksıları. Toprakları da epeyce nemliydi. Ben henüz saksıların çoğuna dokunmadım. Birkaçını evde mevcut olan minişlerle beraber aranjmanlarda topladım. Bu günlerde doktora git gel işlerim fazla olunca onlara bile tam vaki ayıramadım.En kısa sürede ayrıntılı resimler yayınlayacağım kısmetse... Sukulentlerin toprağına biraz da yanmış ahır gübresi ekliyorum. Bunu Sevgili Cemo Abla ve Sakdağ'ın tecrübelerine dayanarak uygulamaya başladım. Sonuçlar gayet iyi. Ama elbette süzek olması için kum ve lav taşı eklemeyi, biraz da mangal kömürü kırığı katmayı da ihmal etmiyorum. Kendi çapımda yapmaya gayret ettiğim komposttan da bir ölçü ekledim son zamanlarda hazırladığım saksı harçlarında. Onun dışında zaten bahçe toprağı kullanıyorum. Hediye gelen bitkilerin toprakları oldukça nemliydi ama benimkilerde yer değiştirdiklerime çok az su fısfısladım... Umarım yardımcı olabilmişimdir... |
Alıntı:
O kendi kendine konuştuğun anlarda şayet benim bitkilerime bakıyorsan, bunu bana da söylemen beni çok mutlu eder. Zira senin aranjmanlarını çok beğeniyorum;) |
Aranjmanlar...
5 Eklenti(ler)
Aranjman demişken... Safları sıklaştıralım dedik. Saksı alınca düzenlemeler devam edecek. Malum ne saksı yetişiyor, ne toprak, ne de yer bulunuyor saksıları sığdıracak. Bakın neler çıktı ortaya... Bu arada çiçek müjdelerimiz de var.:p
Eklenti 466963 Eklenti 466964 Eklenti 466965 Eklenti 466966 Eklenti 466967 |
yeni çiçekleriniz hayırlıolsun bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle salıcakla kalın :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025