![]() |
Delosperma...
5 Eklenti(ler)
İkisinin de adını delosperma cooperi olarak biliyorum. Ama biraz karışık bir konu sanırım. Her ikisi de kışı terasta geçirdi.
Bu Sevgili SDurul'dan minik bir çelik olarak gelmişti geçen yıl. Öyle keyifli ki, çiçek açmaya karar vermiş.:p Eklenti 474938 Eklenti 474939 Eklenti 474940 Bu ise Sevgili Sakdağ'dan geldi. Daha yavaş gelişiyor ve yaprakları diğerine göre daha pütürlü bir yapıya sahip. Onun çiçeğini görebilecek miyiz bakalım. Eklenti 474941 Eklenti 474942 |
2 delosperma arasındaki farkı merakla bekliyorum Sevgili Loveforlife. Acaba çiçek renkleri mi farklı? Çok zahmetsiz bir bitki soğuğa, sıcağa, susuzluğa tahammülü var. Çok çiçek açıyor. İlk çiçek yoğunluğundan sonra uç alımına benzer hafif budamayla tekrar coşuyor. Daha ne olsun, keşke tüm çiçekler böyle olsa. Benim balkonun da vazgeçilmezleri arasında. ;)
|
İlk fotoğraftaki, koyu pembe açıyor ve açtığında çiçekten yaprak görünmüyor. Uzun süreli açıyor bildiğim. O kadar benziyorlar ki birbirlerine, bende karıştırıyorum artık. Yağmur durursa fotoğraflayacağım bendekileri.
Bakalım işin içinden çıkabilecek miyiz:) |
2. fotoğraftaki de koyu pembe açıyor. ;)
Kırmızısı da var bende ama çok çok yavaş büyüyor. Sanırım aynı şekilde sizin sarı da yavaş büyüyor. Beyazı da varmı ki bu bitkinin, varsa kimde var? ;) |
Bir tane daha var bende, ama rengini bilmiyorum.
Yağmur durmuyor ki fotoğraflıyayım. Dayanamayıp yağmurlukla çıkacağım şimdi. Merak ettim iyice:) |
5 Eklenti(ler)
Bunun rengini bilmiyorum.
Eklenti 475140 Sarı ve öğleden sonra açan tür bu. Kesinlikle çok yavaş büyüyor. Eklenti 475141 Koyu pembe ve çok açan bu iki foto. daki. Yaprağına dokundum pütürlü evet. Soğukta renk değişiyor. Yeni cıkan sürgünler daha yeşil. Eklenti 475142 Eklenti 475143 Bunun çiçeği de hemen hemen aynı pembe. Ama bir kere açıyor. Eklenti 475144 Gel de, çık işin içinden şimdi:))) |
Sevgili loveforlife, delosperma cooperinin çiçeği böyle (son iki fotoğraf), iyice açtığında da böyle (üçüncü, dördüncü fotoğraf) görünüyor.:)
Bendeki soğukta etkilendi, şu anda yaşamıyor. Aynı renk ve biraz küçük çiçekli olan ise, (Ankara'lı, hanndan'dan gelmişti) yaşamaya devam ediyor.:) Sakdag'ın kırmızı çiçeklisini tutturamadım.:( |
Alıntı:
|
Alıntı:
Anne bitki öldüyse, yavrusu döner gelir... Yeniden çoğalır... Bilir ki, sen daha kim bilir kaç kişiyle paylaşırsın elindeki güzellikleri...;) |
Alıntı:
|
Yağmur manzaraları...
5 Eklenti(ler)
Yağmura sevindik hepimiz...
Eklenti 475208 Eklenti 475209 Eklenti 475210 Eklenti 475211 Eklenti 475212 |
Yağmur manzaraları...
5 Eklenti(ler)
|
Cok tatlı görünüyorlar :)
|
sayfanız hayırlı olsun.benim gibi kaktüs ve bitki sevdalısı görmek ne hoş.gerçekten çok güzel bakmışsınız..
|
Hepside yine çok bakımlı ve güzel gelişmişler.Özellikle sedumların görüntülerine bayıldım sevgili loveforlife:)...
|
Hepsine bayıldım, ne kadar da güzel gözüküyorlar! ;) Elinize sağlık sevgili loveforlife. 284 ve 285. mesajlarda ilk fotoğraftakilerin isimlerini merak ettim.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yalova'dan gelenleri de ekleyerek birkaç düzenleme daha yaptım. Buyrun yeni aranjmanlarıma...
Eklenti 477905 Zıpzıp tavşan... Eklenti 477906 Eklenti 477907 Eklenti 477908 Yükü ağır... Eklenti 477909 |
5 Eklenti(ler)
Tavşancığın mantar evi...
Eklenti 478077 Eklenti 478082 Eklenti 478079 Şu an için evin en güzel ayrıntısı... Yalova'dan alındı. Eklenti 478080 Eklenti 478081 |
Aranjmanlarınız da saksılarınız da göz dolduruyor sevgili loveforlife :) Bu aralar ben de değişik dizayna sahip saksı arayışı içindeyim. Saksılarınızı nerden aldığınızı sorsam? İnternet üzerindense bir göz atmak isterim :)
|
Alıntı:
TOPRAKTAN - Çömlek ve Seramik |
Teşekkür ederim, linki inceledim gerçekten çok güzel işler çıkarmışlar. İnsan böyle zamanlarda neden kendi oturduğum şehirde de böyle şeyler yapıp satanlar yok diye hayıflanıyor :) İletişime geçeceğim, sağolun.
|
Aşı kaktüsler...
4 Eklenti(ler)
Yalova ganimetlerimden aşılı kaktüslerim...
Bu benim kafakoparanus! Bir dinozora benzemiyor mu sizce de? Eklenti 478523 Eklenti 478524 Ya bu güzelliğe ne demeli? Bu tomurcukların hepsinin çiçeğini görürsek, değmeyin keyfimize! Eklenti 478525 Eklenti 478526 |
Faucaria Tigrina - Tiger's Jaw (Kaplan çenesi)
2 Eklenti(ler)
Gerçekten de bir kaplanın çenesini andırıyor. Onlar bir etçil sanki, minik dişlek çenelerini görebiliyorsunuz. Zaten, "Faucaria" Latincede "boğaz" anlamını taşıyor. Çok da gösterişli. Sonbaharda çiçekleniyormuş. Üzerinde kurumuş çiçekleri duruyordu. Güney Afrika kökenli bir bitki. Dolayısıyla güneşi ve parlak ışığı seviyor. Yalnız ilkbahar ve yaz ayları uyku zamanları olduğu için sulamayarak uyumalarını sağlamak gerekliymiş. Aksi halde çürüme kaçınılmaz olabilirmiş. Yeni saksısına geçti. Bakalım sağlıklı yaşayabilecek mi?
Eklenti 478570 Eklenti 478571 |
Sevgili Loveforlife'cım, moral gezinde ne güzel şeyler almışsın. Hepsini çok beğendim. Hele bol tomurcuklu aşılı kaktüsün, bayıldım. İnşallah hepsi açar tomurcukların. Bu görsel şöleni merakla bekliyor olacağım.
Kaplan çenesinin geçmiş çiçeklerinden tohum mu oluşuyor, yanlış mı görüyorum acaba? |
Alıntı:
|
Merhaba loveforlife. Hepsi çok güzel ganimetler. Güle güle büyüt :)
|
Sayın loveforlife sayfanıza bayıldım sevginin ve emeğin sonucu doyumsuz güzellikler..
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 478783 |
Kalanchoe blossfeldiana...
5 Eklenti(ler)
Kalanchoelerimin geçen yıldan kalanları uzun zamandır tomurcukta olmasına rağmen bir türlü açamamıştı. Yalova'dan aldıklarımla onları kıskandırayım dedim. Aynı saksılarda bir araya gelen birkaç rengiyle, çiçeklerini tam olarak açıklarında çok daha güzel olacaklar...
Eklenti 478819 Bu geçen yıldan kalanlardan. Çok güzel gelişti ve nihayet açmaya başlayıverdi... Eklenti 478820 Eklenti 478821 Eskilerden bir başkası. O da açmak üzere şimdi. Ama yapraklarımız nasıl da büyümüş, değil mi? Eklenti 478822 Eklenti 478823 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025