![]() |
Graptopetalum Paraguayense ve graptosedum bronze
5 Eklenti(ler)
Tam tamına bir yıl önce bu haldeydi saksımız. Saksıdakilerin neredeyse tamamı yapraktan üretim...
Eklenti 529903 Şu anki son durum bu... Neredeyse her saksıya yayılmış olan binlerin annesi burada da gösteriyor kendini... Saksı küçük elince yeni saksıya taşınmışlardı ama bu da yetersiz kalıyor sanırım... Eklenti 529904 Eklenti 529905 Eklenti 529906 Hatta kış gelmiş demeyip çiçek açacağız biz...;) Eklenti 529907 |
Maşallah,maşallah...
|
sarı cıcek acmıs sukulentlerınız cok hos benım de var fakat cok kucuk umarım benımkıde sızınkıler gıbı acar
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/1669.htm |
Sn loveforlife,
Nerelerdesiniz?... Umarım rahatsız değilsinizdir...
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Rahmetli babaannemin camekanlı odasına balık istifi doldurdum benimkileri. Zaten lodosta epey hırpalanmışlardı, şimdi üzerine bu soğuklar nasıl gelecek, kayıpların boyutu ne olacak bilmiyorum. Dün kardan önce son kontrol için yukarı çıktığımda neredeyse fotoğrafını çekecek hiçbir şey bulamadım... Böyle havalarda "keşke daha çok sedum çeşidim olabilse" demekten alamıyorum kendimi. Ya da hepsi dona dayanıklı olsa... Eklenti 531664 Eklenti 531665 Eklenti 531666 |
5 Eklenti(ler)
Ve korkulan oldu...:(
Senecio angulatus, doğada ormanlarda bile yaşıyormuş ama... Eklenti 532133 Aeniumdan geriye kalan... Eklenti 532134 Buz tutmuş buz çiçeği... Eklenti 532135 Echeveria elegangs yaprakları eriyiverdi... Eklenti 532136 Echeveria agavoides de farklı değil... Eklenti 532137 |
4 Eklenti(ler)
Leş kaktüsü buz kütlesi...
Eklenti 532138 Hani sedumlar dayanıklıydı? Donmuş Sedum rupestre "angelina"... Eklenti 532139 Sedum palmerinin kurtulacağını umut ediyorum. Eklenti 532140 Sedum sieboldi hiç etkilenmemiş dondan... Eklenti 532141 |
Vah vah vaaaah içim acıdı, bu sene havalar iyice tadını kaçırdı. :mad:
|
Sevgili Loveforlife, üzülerek izledim fotoğrafları. Gerçekten çok düşük sıcaklıkları gördük şu son 3 gündür. Bizim burada -10'u gördüm. Dışarda bırakmayı düşündüğüm sukulentleri donmalar başlayınca kapalı balkonda yer olmadığı için mutfağa doldurdum vallahi. İyi ki almışım içeri diyorum sizin ve diğer arkadaşların kayıplarını okudukça. Tabii benimde içeri taşıyamadığım bitkiler oldu. Tüm sardunyalarım, limonum, bir kaç tür sukulent, ve sarmaşık türleri hep açık balkonda durdular.
Yarın belli olur durumları, hava biraz yumuşadı gibi. En azından eksi dereceler bitti. |
Geçmiş olsun sayın loveforlife. Bu sene kış gerçekten çetin geçiyor. İlginçtir benim sedumlarım da aynı durumda. Ancak baharda yeni sürgünler verecektir üzülmeyin.
Selamlar... |
Geçmiş olsun , üzüldüm...kendi sağlığınız iyidir inşallah...
|
Sevgili loveforlife gördüğüm kadarı ile aenium ve echeveria elegangs tamamen donmamışlar, kurtulurlar gibi mi?
|
Alıntı:
|
Çok geçmiş olsun sevgili loveforlife. Benim leş kaktüslerimde çok kötü durumda. Opuntia kaktüslerim de donmuş durumda. Senden gelen sedum palmerinin keyfi yerinde çiçek açmakla uğraşıyor. Katür kütür donmuştu ama havalar ısınınca toparlandı.
|
Sedum kamtschaticum 'Golden Carpet' (Phedimus kamtschaticus 'Golden Carpet')
3 Eklenti(ler)
Ölümüyle üzenler çok ama yaşama azimleriyle mutlu edenler de yok değil. Onlardan biri de sedum 'Kamchatka'. Sedum 'Kamchatka'ya kavuşmama vesile olan değerli arrkadaşım Muda. Geçtiğimiz yaz Afyonkarahisar'da kendisini ziyaret ettiğimde bir saksısında bu sedumu görmüş ve çok sevmiştim. Bir dal aldım ondan. O bir dal şimdi bir saksı oldu. Üzerine kar da yağdı ama o aynı keyifli halinden vazgeçmedi... Altın halı misali sarı çiçeklerle bezeneceği halini şimdiden merakla bekliyorum. Teşekkür ederim Sevgili Muda...
Eklenti 533886 Eklenti 533887 Eklenti 533888 |
Ay bunlar cimbil cimbil bakiyo,kara ve dona inatla yasama tutunmuslar,ne guzel
|
Sedum kamtschaticum 'Golden Carpet' çok güzel görünüyor sevgili Loveforlife güle güle büyüt:)
|
Maşallah hepsi birbirinden güzel hepimiz çok kayıplar verdik kalan sağlarla yola devam ediyoruz.
|
3 Eklenti(ler)
Sedum kamtschaticum 'Golden Carpet' ı ben de çok sevdim arkadaşlar... Yapraklarının şekli, dizilişi adeta bir sanat eseri. Onu kaybetmemiş olmam çok güzel. Bir de garip bir durumun sözkonusu olduğu başka bir saksıyı paylaşayım sizinle... Sedum autumn joy... Bildiğimiz, hani dona karşı dimdik durur dediğimiz güzel.
Bu saksıda üç farklı arkadaştan gelenler bir araya toplanmıştı hatırlarsınız. İki farklı tür gibi demiştim. Farklı olduklarını bir kez daha gösterdiler ne yazık ki... Bu saksı da kardan nasibini almıştı. Ona bir şey olmaz rahatlığını yaşıyordum açıkçası. Ancak yanıldım.:( Saksının bir tarafındaki tür gayet sağlıklıyken diğer taraf kardan sonra eridi, çürüdü. Bütün sürgünlerin ortası çürük. Tekrar yeşereceğinden şüpheliyim. Demek ki biri diğeri gibi dayanıklı değilmiş... Eklenti 534000 Eklenti 534001 Eklenti 534002 |
Sayın Loveforlife merhaba.
Geçmiş olsun dileklerimi sunayım ilk önce. Bu kış kayıplarımız çok oldu agaclar.net ailesi olarak. Bir kaç gün boyunca yaşadığım şoku atlatamadım ben de. Ama olan olmuş artık, ben geriye dönüp bakmıyorum ve önümüzdeki kış için ne tedbirler alabilirim bunu düşünüyorum. Bir musibet bin nasihatten evladır demiş atalarımız. Bu da bize ders olsun. Nasıl olsa tekrar çoğaltır, tekrar paylaşırız. Sağlık olsun diyelim yani. Her şey gönlünüzce olsun... Sevgiler... |
Sayın vetman996,
Tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Siz benim için değeri ayrı olan ve bir gün mutlaka yüzyüze görüşmeyi arzu ettiğim özel birisiniz. Benim ufaklıklar annesiz kaldığında verdiğiniz desteği asla unutamam. Onlar hayata tutunduysa siz ve Lusoari kardeşimin destekleriyle olmuştur. Umarım hepimiz için her şey gönlümüzce olur. Güzel ve bereketli paylaşımlarda buluşmak dileğiyle... Sevgiler, selamlar... |
Alıntı:
Sedum spectabile 'Autumn Joy' için hiç üzülmeyin. Benimki de aynı durumda. Kışın üst gövde tamamen ölse de kökleri -30 derecenin altındaki donlara dayanır merak etmeyin :D Selamlar... |
Alıntı:
Sizin ufaklıklar için daha fazlasını yapmalıydım ama bunu yapamamanın ezikliğini yaşadım aslında. Bursa'da veteriner kliniği olan arkadaşlarım vardı ve bunlardan sizin için yardımcı olmalarını istemeliydim. Ama bu dünya öyle bir hale gelmiş ki kapitalist düşüncelerle yardımcı olamayabileceklerini düşündüm. Önemli olan yavrucakların hayata tutunabilmesiydi. Siz bu emekleriniz karşılığında cenneti hak ediyorsunuz kanımca. Gelecek her gününüzün bir önceki günden daha mutlu, daha huzurlu olması dileğiyle... Selamlar... Sevgiler... |
merhaba sevgili loveforlife
sizi çok özlemişim uzuun zamandır siteye giremiyordum ama sanmayın kı sizi unuttum gördüğüm her yeşilde sizler ve bu site aklımda benimkisi biraz kırıklık siirtte tüm bitkilerimi kaybettim bir tane bile kalmadı bu üzüntüyle burdan gidene kadar sitemizden birazcık uzak durmaya çalışıyorum yoksa sizlerdeki güzellikleri gördükçe krizim tutuyor..biraz hasretlik çekicem vee burdan döndüğümde Allahın iznyle kocamaaann yemyeşil bir balkonum **** bahçem olacak inanıyorum.. sizi seviyorum güzellerinizide :) |
Sayın loverlife sitedeki üyeliğim yeni sayılır ama keşfedebildiğim ve izlemeye çalıştığım kişilerdensiniz. Kayıplarınız için geçmiş olsun demek istedim ama bu satırları yazarken farkettim ki aslında kendime de aynı dilekte bulunmaya çalışıyorum.
Gerçekten tüm bitkiseverler için üzüntülü ve bol kayıplı bir kış yaşıyoruz. Selam ve iyi dileklerimle. |
Sevgili Loveforlife, öyle bir mesaj yazmışsın ki cevap veremeden duramadım. :) Benim için senin o koskocaman yüreğin altınlardan, elmaslardan, zümrütlerden bile daha değerli. Sana karşı ufacıkta olsa bir iyiliğim dokunduysa, bu dünyada benden daha mutlusu olamaz. Canların resimlerine her baktığımda yüzümde oluşan tebessümün farkına varabiliyorsam seninle ve kendimle gurur duyduğumdandır. Biliyorsun benim öz ablam ne yazık ki yok, ama sen bana öz ablalık yaptın ve hep yanımda oldun.
Uzak olsak bile abla kardeşin bir şeyleri birlikte başarmış olduğunu bilmek en güzel duygulardan biri. İyi ki seni tanımışım, iyi ki senin gibi bir ablam var bu duyguyu bana yaşattığın için sana sonsuuuuuuuuuuuz teşekkür ederim. :D |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 534711 Eklenti 534712 Buz çiçeği de çok kötü durumdaydı. Onu da budadım. Minicik sürgünlerini gösterdi. Eklenti 534715 Eklenti 534713 Eklenti 534714 |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Öncelikle hoş gelmişsin canım. Hepimizin kayıpları oldu. Biz de siteye girmemeyi tercih etseydik olur muydu hiç? Öyle krizlere falan girmeyeceksin. Bu süreci en azından bitkiler hakkındaki bilgilerini çoğaltmak için kullanmış olursun böylece. Bence Siirt iklimine uygun bitkiler de muhakkak ki vardır. Mesela kaktüs çok zor olmamalı... Vazgeçmek yok. Hayatta hep kazanamıyor insan. Bazen hep kaybeden olabiliyor. En azından buradaki değer verdiğin insanlar için burada olmak bile çok güzel. Bir daha öyle kaybolup gitme... Bak hem siteye girmezsen bir sürü güzeli görmekten mahrum kalırsın Sevgili Kardeşim... Kuş saksımın son haline baksana! Eklenti 534919 Eklenti 534920 Eklenti 534921 |
Alıntı:
Bazen çok yakınındakinden bile daha dost, daha kardeş hissettiğin insanlar olur ya, ben burada o insanları buldum. Bu hislerimin karşılıksız olmadığını bilmek öyle güzel ki! Ablan olma mutluluğunu bana yaşattığın için çok teşekkür ederim... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025