![]() |
3 Eklenti(ler)
Dün balkonda ne var ne yoksa elden geçirdim yine. Elimden geldiğince düzene sokmaya çalıştım yana yakıla. Fotoğraflar iyi çıkmadı güzel çekememişim. Benim varlıklarım
|
2 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğimin yaprakları yanmış. Geçen kışta öyle olmuştu baharda düzeldi. Yine düzelir galiba. Olmazsa ciddi bir budama yapmam gerekecek.
|
Sayın sevim.K maşaallah diyeyim, Zamanla pencere önleri dolacaktır inşaallah.
Güle güle büyütün. |
Teşekkür ediyorum sn AizoaceaeFAN. Ölenle ölünmüyor, hayat devam ediyor dedik gözyaşlarımızı silip elimizdekilerde teselliyi aramaya başladık:)
|
Sevim hocam,
Fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla yılbaşı kaktüsü (schlumbergera) da sorun var gibi. İki yıl öncesi bendekilerde aynı şekilde kızarmıştı. Toprak altındaki bölümü kontrol ettiğimde köklerde çürüme olduğunu gördüm ve sağlam olan kısımları alarak yeniden diktim. Ancak öyle kurtarabildim. Bence sizde yılbaşında bir kök kontrolü yapın. Çürüme emaresi olabilir o kızarıklıklar. |
Aklıma gelmedi değil ama sıra gelmedi ona. Pazar günü saksı toprak değişimiyle uğraştım. Bu akşam ona da bakarım Süleyman bey. Hatırlatma için teşekkürler:)
|
Yavaş yavaş önce pencere önleriniz, daha sonra da boş bulduğunuz her yer dolacak sanıyorum, Sayın SevimK.
Tekrar aynı üzüntüyü yaşamamanız için, hepimizin dikkati çektiğiniz fotoğraflarda olacak galiba. Kuşku duyulacak herhangi birşey göründüğünde de uyarılar geleceğini sanıyorum. :) Kayıpsız bir yıl geçirmenizi dilerim. |
Teşekkür ediyorum sn PlentyPlant toparlanma sürecine girdim sayıkır. Galiba bir yandan var olanların bakımlarıyla ilgilenirken bir yandanda boşlukları doldurmam gerekecek. Kocaman ve sinir edici bir boşluk var, Dolacak gibi değil
|
Pencere önündeki varlıklarınız çok güzel sevgili sevim boşluklarda zamanla dolar inşallah...
|
1 Eklenti(ler)
O köşeyi bende çok seviyorum:)
Nihayet bir kaktüste çiçek yakaladım.;) |
Sevgili Sevim.K elde kalan kaktüsleriniz de çok keyifli görünüyorlar.maşallah epey kaktüsünüz sağlam kalmış, üstteki resimdeki kaç yıllık çok hoş görünüyor.Bende gittiğim marketlerde değişik türler bakar oldum.Birde kaktüs vitamini aldım,yararı oluyormu? Görüşmek üzere.Selamlar.
|
Sevgili berrin hanım mesajınızı hemen yanıtlayamadım mevsim rahatsızlığıyla boğuştum iki üç gündür hastanedeydim bu nedenle foruma girmedim. Elde kalan kaktüslerim orada görülenden daha fazla. Sukulentlerde büyük kayıp yaşadım. Olanlar göze fazla görünebilir tabi o görünenlere bir o kadar daha eklenebilirdi kayıplar olmasaydı sağlık olsun. Zamanla yine eklenmeler olacaktır:)
Doğrusu o çiçeklenen kaktüs kaç yıllık hatırlamıyorum epey zamandır bende. Bir arkadaşım vermişti. En az on yıl olmuştur. Çok daha dolgun olabilirdi saksıda bir kaç arkadaşıma yavrularından vermiştim. |
Oy oy ne güzel bu kalanlar içimizi açtı şeneltti maşallah hepsine:)
Benimkiler de bu sene soğuğu yiyince hepsi sırayla çiçeklendi balkonum renklendi. Sana da geçmiş olsun aynı dert bende de var mevsim gribi mahvoldum. Kendine iyi bak. |
Alıntı:
Sevgili MİRBE teşekkürler:) Her ne kadar tümüyle atmamış olsamda üzüntüleri bu güzel cümleler beni neşelendiriyor. O çiçeklenen sukulentlerini görmek isterim merak etmeye başladım artık:) Mayıs ayı zor geçer dedi doktorum polenler nedeniyle dikkatli olmam gerekiyor. En iyisi maske takmak ama ben arabayla gidip geldiğim için fazla etkilenmiyorum |
Sayın sevim.K sayfanızı bir daha dolaştım.Kaybettiklerinizin yanında kalanların güzelliğine
diyecek lafım yok.Hepsi çok güzeller mutlu günlerde çiçeklerini görünüz. |
Sn serilaaa teşekkür ediyorum inşallah sağlıklı ve güzel bir yaz geçiririz bitkilerim ve ben. Ölen sukulentlerim ve az miktarda kaktüsüm için ağladığımda var olanları yok saymadım aksine onlarla avundum. Ama bu hem emek verdiğim hem maddi olarak harcama yaptığım ve özenle seçerek aldığım sukulentlerimi kaktüslerimi özlememi onlar için üzülmemi engellemiyor.
Yüzlerce kaktüs sahibi olmak gibi bir düşüncem yok. Koleksiyon için belli türlerde yoğunlaşmakta emek ve para istiyor kaldı ki koleksiyoner olma çabasında da olmadım bu nedenlerle. Sadece ulaşabildiğim kadarına sahip oldum ve onları çok sevdim. Güzellikleri ondandır, sevgiden:) |
sevim hanım, sayfanızı baştan sona okuyordum, açık kalan ağzımı kapatıp tamda maşallah negüzel ya diyecektimki; kaktüslerinizi kaybettiğinizi okudum. üzüldüm ve üzüntünüzüde çok iyi anlayabiliyorum aynı şey benimde başımdan geçti. evlendikten sonra annem hepsine kış günü sulamış ( hatta 1 ay annemle konuşmamıştım:)
leş kaktüslerinizin formları özellikle renkleri çok güzel maşallah... |
Kayıpları isteğimiz dışında hep yaşayabiliyoruz. Üzüldüğüm doğru ama üzülüp küsmekle olmuyor. Bir süredir ihmal ettim doğru dürüst ilgilenemedim. Onlarda bende toparlanalım. Hele bir çiçeklensinler daha güzel olacaklar.;)
|
Lava taşı istiyordum ne zamandır. Bugün kargoyla istediğim miktarda lava taşı geldi. Diğer ihtiyaçlarıda temin edeyim. Bazı kaktüslerde saksı değişimi yapmam lazım. Sukulentlerimin bakıma ihtiyacı var.
|
Sevgili Öğretmenim, lava taşı:confused: Benim sukulentler de birer birer bozuluyorlar.:( Biraz açıklar mısınız? :pSevgiler...
|
Alıntı:
Sukulentlerin bozulma nedeni daha farklıdır. Fotoğraflarını eklersen arkadaşlarda bakar anlamaya çalışırız nedenlerini, sevgiler öğretmenim.:) |
Sevim Öğretmenim, bozulma nedenleri, sanırım çok sulamak. Çok sulamadığımı sanıyorum, ama yine de çok suluyorum galiba. Güzelim kalanchoelerden eser kalmadı. Benim çelik verdiğim, komşumun kalanchoelerini bir görseniz, bozuluyorum inanın.
|
ooof ooof lava taşı, pomza, torf, perlit, dere kumu vs... bende bunların hiçbiri yok kiii :( anacağızımın ağaç köklerinden kazdığı toprak, büyükbaş hayvanlarımızın çürümüş gübreleri,,, benim olan bitenim bu :( ondanmı açamıyoki acaba benim garipler ???
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dün kargo geldiğinde personelden iki kişi odamdaydı bazı işler için. Kargoyu görünce merak ettiler içinde ne var diye. Açın kutuyu bende göreyim dedim. Açtılar
|
1 Eklenti(ler)
Merakla üstte sarılı paketleri açmaya başladılar.
|
Taşları gördüklerinde önce kocaman bir şaşkınlık vardı yüzlerinde görmeliydiniz. Daha sonra gülmeye başladılar bir yandan bunlar ne olacak diye sorarken:D.
Oyuklar istediğim derinlikte değil düzeltmelere ihtiyaçları var. Ama aklım sevgili zenfreenin mini kaya bahçesinde hala. Seminerleri bekliyorum şöyle rahatlamış bir halde düzenleme yapmak için;) |
ee kadınlar haklı n'olcak şimdi bunlar :)
|
Mukavva kutunun içinde istediğim lava taşı var bir paket. Onlar üç minik taş. üzerindeki oyuklar biraz derinleştirilecek. Becerebildiğim kadar şekil vereceğim. Üç küçük kaya bahçesi olacak:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025