![]() |
1 Eklenti(ler)
Bir gymnocalycium daha
|
2 Eklenti(ler)
Bir tane daha
|
Öğretmenim, kolleksiyonunuz gün geçtikçe zenginleşiyor. Güle güle büyütünüz bebeklerinizi. Çiçeklerini hep birlikte görmek dileğiyle... Sevgiler...
|
Alıntı:
|
Sayın Sevim.K özellikle Astrophiytumları çok beğendim ben hepsi birbirinden güzeller güle güle büyütün.
|
Sevgili nesli astrophiytumları bende beğeniyorum. İmkanım olsa bulabildiğim tüm astrophiytum türlerini alırdım.
|
Merhaba
Sayın sevim.K ne diyeceğimi bilemiyorum.Hepsi çok güzeller.:)Özellikle 136 nolu mesajdakini görünce gözlerime inanamadım.:eek: Ne kadar güzel bir çiçektir o,resmen deniz yıldızını taklit etmiş.:D
Güle güle büyütmenizi,böyle güzel çiçeklerini bolca görmenizi dilerim.Bize de siz resimlerini paylaştıkça hayran kalmak düşer.:) Sevgilerle... |
Sevgili DilSe teşekkür ediyorum:) 136. mesajda stapelia var. Stapeliaları seviyorum kokularına rağmen. Çiçekleri çok hoş. Elimde ancak dört beş tür var. O kadar geniş bir aileye mensuplarki Asclepiads ailesinde sahip olmak istediğim onlarca bitki vardır. Kimbilir belki zamanla;)
Stapelia villetiae, Caralluma burchardtii aklıma ilk gelenler. Hani bir bulabilsem:)))) |
Bir süredir usta gelecek diye bekliyorum bir türlü sıra gelmedi. Bisküvi, şeker gibi ürünleri üreten firmaların küçük rafları var marketlere veriyorlar. Onlardan buldum metal oldukça güzel fakat rafların düzenlenmesi lazım eğri duruyorlar. Okulda bekleyip duruyordu demirciye gidecek düzeltme yapılacak. Türkçe öğretmenimiz el koydu kütüphanede çok işimize yarar diye verdim çaresiz :)
Balkonum hala raf bekliyor. |
2 Eklenti(ler)
Gymnocalcium damsi rotundulum:)
|
2 Eklenti(ler)
Aslında gymnocalciumlardan sırada olanlar var almak istediklerim ama
pelecyphora valdezianalar da güzel:) |
2 Eklenti(ler)
Bu da Pelecyphora valdeziana albiflora:)
|
Sanırım tomurcuğuda var. İnşallah çiçeğinide görürüz.
|
Pelecyphora valdeziana albiflora sürpriz yapacak gibi bir hal takınmış:D
Umarım çiçeklerinide görürssün ablacım. |
Sevgili Ayşe Yıldız, sevgili Fatih inşallah sürpriz yapar birlikte görürüz çiçekleri. Benim diğer tomurcuk öyle yarım kaldı tam açmadı:(
|
Açar açar Sevim Hanımcım, benimki geçen yıl güzel bir pembe açmıştı.
|
Kış geldi geleli hasret kaldım kaktüs çiçeklerine Vildan hanımcım:). Hele bir havalar ısınsın çiçeklenmezlerse cezalandıracağım minişleri:)
|
2 Eklenti(ler)
İzmit'e gittiğimizde koçtaşa uğradık ben çiçek reyonuna eşim ve kızım ihtiyaçlara bakmaya yöneldik. Onlar benim yanıma geldiklerinde ben çiçeklerin arasında dolaşıyordum. Kaktüslerin başına çöktüm kızımda benimle beraber. Birkaç tane seçtik:)
|
3 Eklenti(ler)
Etiketleri olmadığı için isimlerini bilemiyorum:o
|
3 Eklenti(ler)
Bir iki tane daha. Aslında aşılı kaktüsleri pek sevmiyorum. Yukardakini kızım seçti. Onun için aldım:)
|
2 Eklenti(ler)
Bir iki tane daha. İsimlerini bilmiyorum:o
|
Alıntı:
|
Teşekkür ediyorum sevgili loveflower kaktüsleri seviyorum. Henüz sayıları az ve çok küçükler:). Eski kaktüslerim yani benim yol arkadaşlarımın bir çoğunu değişik nedenlerle kaybettim maalesef.:(
|
Alıntı:
|
Kaktüs ve sukulentler kapalı balkonda duruyorlardı. Kışın en şiddetli döneminde daha küçükler soğuğa dayanamazlar diye içeri aldım sukulentlerin küçük, gelişmemiş olanlarını. Ama balkondaki serin nemli ortamdan kalorifer sıcağına girince saklamak zorlaştı. Bir kısmını içerde durdukları zaman kaybettim. Bir kısmını da havalar açıp balkona çıkardıktan sonra:(.
Kaktüslerimden kayıp oldu. Eşim topraklarını kuru görünce su vermiş, suyu hem fazla kaçırmış hem de gövdelerini ıslatmış:(. O kadar üzgünüm ki bir süre ne kaktüs ne sukulent adı duymak istemiyorum:(:( |
Sevim Hanım üzülmeyin lütfen. Yine çok güzel bitkileriniz olacağına eminim.
|
Alıntı:
|
Bazen kötü tecrübelerle öğreniyoruz Sevim Hanım. Üzülmeyin tekrar edinirsiniz.
|
Eğer sevdiğinizi kaybederseniz çok üzülürsünüz. Üzülmenin ötesinde acı duyarsınız. Ama hayat devam eder. Sizin hayatınız da. Bir süre almaya cesaret edebileceğimi sanmıyorum.
|
Sevim Hanım gerçekten de kaybınız çok fazla olmuş.Yerinizde olsam ben de çok üzülürdüm :( ama önemli olan içinizdeki kaktüs ve sukulent sevgisini kaybetmemeniz.Umarım elinizde kalanlar çabucak büyüyüp, bol çiçeklenip kayıplarınızı unutturur.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025