agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21262.htm)

sevim.K 07-02-2011 20:05

1 Eklenti(ler)
Bir gymnocalycium daha

sevim.K 07-02-2011 20:09

2 Eklenti(ler)
Bir tane daha

Sevgi Durul 07-02-2011 20:09

Öğretmenim, kolleksiyonunuz gün geçtikçe zenginleşiyor. Güle güle büyütünüz bebeklerinizi. Çiçeklerini hep birlikte görmek dileğiyle... Sevgiler...

sevim.K 08-02-2011 06:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 752660)
Öğretmenim, kolleksiyonunuz gün geçtikçe zenginleşiyor. Güle güle büyütünüz bebeklerinizi. Çiçeklerini hep birlikte görmek dileğiyle... Sevgiler...

Teşekkür ediyorum sevgili öğretmenim:) Bir kısmı daha önceden aldığım ama fotoğraflayamadığım kaktüsler.İnşallah en kısa sürede çiçeklerini de görürüz. Sukulentler biraz üzdü bu kış. Umarım zararsız hasarsız atlatırız.:)

nesli6 08-02-2011 10:21

Sayın Sevim.K özellikle Astrophiytumları çok beğendim ben hepsi birbirinden güzeller güle güle büyütün.

sevim.K 10-02-2011 10:33

Sevgili nesli astrophiytumları bende beğeniyorum. İmkanım olsa bulabildiğim tüm astrophiytum türlerini alırdım.

DilSe 12-02-2011 17:28

Merhaba

Sayın sevim.K ne diyeceğimi bilemiyorum.Hepsi çok güzeller.:)Özellikle 136 nolu mesajdakini görünce gözlerime inanamadım.:eek: Ne kadar güzel bir çiçektir o,resmen deniz yıldızını taklit etmiş.:D
Güle güle büyütmenizi,böyle güzel çiçeklerini bolca görmenizi dilerim.Bize de siz resimlerini paylaştıkça hayran kalmak düşer.:)
Sevgilerle...

sevim.K 14-02-2011 18:23

Sevgili DilSe teşekkür ediyorum:) 136. mesajda stapelia var. Stapeliaları seviyorum kokularına rağmen. Çiçekleri çok hoş. Elimde ancak dört beş tür var. O kadar geniş bir aileye mensuplarki Asclepiads ailesinde sahip olmak istediğim onlarca bitki vardır. Kimbilir belki zamanla;)

Stapelia villetiae, Caralluma burchardtii aklıma ilk gelenler. Hani bir bulabilsem:))))

sevim.K 16-02-2011 18:21

Bir süredir usta gelecek diye bekliyorum bir türlü sıra gelmedi. Bisküvi, şeker gibi ürünleri üreten firmaların küçük rafları var marketlere veriyorlar. Onlardan buldum metal oldukça güzel fakat rafların düzenlenmesi lazım eğri duruyorlar. Okulda bekleyip duruyordu demirciye gidecek düzeltme yapılacak. Türkçe öğretmenimiz el koydu kütüphanede çok işimize yarar diye verdim çaresiz :)

Balkonum hala raf bekliyor.

sevim.K 16-02-2011 18:31

2 Eklenti(ler)
Gymnocalcium damsi rotundulum:)

sevim.K 16-02-2011 18:33

2 Eklenti(ler)
Aslında gymnocalciumlardan sırada olanlar var almak istediklerim ama

pelecyphora valdezianalar da güzel:)

sevim.K 16-02-2011 18:35

2 Eklenti(ler)
Bu da Pelecyphora valdeziana albiflora:)

Ayşe Yıldız 17-02-2011 07:07

Sanırım tomurcuğuda var. İnşallah çiçeğinide görürüz.

Fatih 17-02-2011 11:16

Pelecyphora valdeziana albiflora sürpriz yapacak gibi bir hal takınmış:D

Umarım çiçeklerinide görürssün ablacım.

sevim.K 17-02-2011 12:05

Sevgili Ayşe Yıldız, sevgili Fatih inşallah sürpriz yapar birlikte görürüz çiçekleri. Benim diğer tomurcuk öyle yarım kaldı tam açmadı:(

Vildan Sönmez 17-02-2011 12:21

Açar açar Sevim Hanımcım, benimki geçen yıl güzel bir pembe açmıştı.

sevim.K 17-02-2011 12:36

Kış geldi geleli hasret kaldım kaktüs çiçeklerine Vildan hanımcım:). Hele bir havalar ısınsın çiçeklenmezlerse cezalandıracağım minişleri:)

sevim.K 27-02-2011 08:32

2 Eklenti(ler)
İzmit'e gittiğimizde koçtaşa uğradık ben çiçek reyonuna eşim ve kızım ihtiyaçlara bakmaya yöneldik. Onlar benim yanıma geldiklerinde ben çiçeklerin arasında dolaşıyordum. Kaktüslerin başına çöktüm kızımda benimle beraber. Birkaç tane seçtik:)

sevim.K 27-02-2011 08:33

3 Eklenti(ler)
Etiketleri olmadığı için isimlerini bilemiyorum:o

sevim.K 27-02-2011 08:35

3 Eklenti(ler)
Bir iki tane daha. Aslında aşılı kaktüsleri pek sevmiyorum. Yukardakini kızım seçti. Onun için aldım:)

sevim.K 06-03-2011 00:38

2 Eklenti(ler)
Bir iki tane daha. İsimlerini bilmiyorum:o

loveflower 01-04-2011 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 751742)
Tam olarak açarsa mutlu olacağım her gün bir kaç kez gidip kontrol ediyorum.:) Biraz daha açıldı çiçek tomurcuğu. Çok nazlı canım bekletecek beni;)

Sevgili Sevim hanım kaktüsleriniz çok güzel,çok sağlıklı gözüküyor,elinize sağlık

sevim.K 02-04-2011 05:09

Teşekkür ediyorum sevgili loveflower kaktüsleri seviyorum. Henüz sayıları az ve çok küçükler:). Eski kaktüslerim yani benim yol arkadaşlarımın bir çoğunu değişik nedenlerle kaybettim maalesef.:(

loveflower 02-04-2011 08:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 778115)
Teşekkür ediyorum sevgili loveflower kaktüsleri seviyorum. Henüz sayıları az ve çok küçükler:). Eski kaktüslerim yani benim yol arkadaşlarımın bir çoğunu değişik nedenlerle kaybettim maalesef.:(

Üzülmeyin eminim büyüyüp çoğalacaklardır,bir de nazlı kaktüsünüzün güzel çiçeği yüzünü gösterdi mi,bizimle paylaşırsanız çok sevinirim

sevim.K 02-04-2011 11:15

Kaktüs ve sukulentler kapalı balkonda duruyorlardı. Kışın en şiddetli döneminde daha küçükler soğuğa dayanamazlar diye içeri aldım sukulentlerin küçük, gelişmemiş olanlarını. Ama balkondaki serin nemli ortamdan kalorifer sıcağına girince saklamak zorlaştı. Bir kısmını içerde durdukları zaman kaybettim. Bir kısmını da havalar açıp balkona çıkardıktan sonra:(.

Kaktüslerimden kayıp oldu. Eşim topraklarını kuru görünce su vermiş, suyu hem fazla kaçırmış hem de gövdelerini ıslatmış:(.

O kadar üzgünüm ki bir süre ne kaktüs ne sukulent adı duymak istemiyorum:(:(

zenfree 02-04-2011 14:43

Sevim Hanım üzülmeyin lütfen. Yine çok güzel bitkileriniz olacağına eminim.

loveflower 02-04-2011 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 778258)
Kaktüs ve sukulentler kapalı balkonda duruyorlardı. Kışın en şiddetli döneminde daha küçükler soğuğa dayanamazlar diye içeri aldım sukulentlerin küçük, gelişmemiş olanlarını. Ama balkondaki serin nemli ortamdan kalorifer sıcağına girince saklamak zorlaştı. Bir kısmını içerde durdukları zaman kaybettim. Bir kısmını da havalar açıp balkona çıkardıktan sonra:(.

Kaktüslerimden kayıp oldu. Eşim topraklarını kuru görünce su vermiş, suyu hem fazla kaçırmış hem de gövdelerini ıslatmış:(.

Kayıp listesi çıkarabildiğim kadar çıkardım. Bir kısmı arkadaşlardan gelen sukulentler ve kaktüslerdi. Bir kısmı beni satın aldıklarım. O kadar üzgünüm o kadar üzgünüm ki ne kadar boş kap varsa attım balkondan temizlik yaptım. Sipariş listeleri hazırlamıştım kendime. Onları sildim. Bir avuç şey kaldı elimde.

Kayıplarımdan tespit edebildiklerim

Aeonium Arboreum
Aeonium Haworthii
Aeonium Sedifolium
Adromischus Cooperi,
Adromischus Grandiflorus
Adromischus Mammillaris V.Filicaulis
Adromischus Cristatus
Adromischus Hemisphaericus
Caralluma Lutea
Cotyledon Tomentosa
Crassula Perforata
Echeveria shaviana
Echeveria Topsy -Turvy
Haworthia Attenuata
Haworthia Reinwardtii
Kalanchoe Thyrsiflora
Sempervivum. Yeşil ve kırmızı ( Ayselcim çok üzgünüm)
Senecio Rowleyanus

Ancistrocactus uncinatus
Astrophytum capricorne minor
Astrophytum ornatum
Astrophytum asterias
Astrophytum myriostigma
Lobivia Hertrichiana
Matucana madisoniorum

O kadar üzgünüm ki bir süre ne kaktüs ne sukulent adı duymak istemiyorum:(:(

Üzülmeyin lütfen eminim daha güzelleri olacaktır.

Ayşe Yıldız 02-04-2011 15:10

Bazen kötü tecrübelerle öğreniyoruz Sevim Hanım. Üzülmeyin tekrar edinirsiniz.

sevim.K 02-04-2011 15:30

Eğer sevdiğinizi kaybederseniz çok üzülürsünüz. Üzülmenin ötesinde acı duyarsınız. Ama hayat devam eder. Sizin hayatınız da. Bir süre almaya cesaret edebileceğimi sanmıyorum.

dileknş 02-04-2011 16:11

Sevim Hanım gerçekten de kaybınız çok fazla olmuş.Yerinizde olsam ben de çok üzülürdüm :( ama önemli olan içinizdeki kaktüs ve sukulent sevgisini kaybetmemeniz.Umarım elinizde kalanlar çabucak büyüyüp, bol çiçeklenip kayıplarınızı unutturur.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025