![]() |
1 Eklenti(ler)
Balkonda kaktüs sukulent köşem
|
|
Arkadaşlar üstüste yaşadığım yorgunluklardan sanırım üst üste aksilikler yaşadım son zamanlarda. e- posta adresimle ilgili bir sorunum oldu. O sorunumu çözemediğim için ağaçlar.net için yeni şifre talebinde bulunamadım kısacası isteğim dışında bir süre uzak kalmış oldum. Fatih Bozoklar arkadaşımızın iletişim kurmamda destek olmasıyla yeniden siteye merhaba demiş bulunuyorum:) İlerki günlerde sevgili kaktüslerimin ve sukulentlerimin fotoğraflarıyla yeniden sayfamda olmayı umuyorum. Sevgiler
|
4 Eklenti(ler)
Bir sürü telaşlı koşuşturmayı savdık sağolsun arkadaş dost desteklerini gördük artık yeniden bitkilerimizle birlikte sayfamızda olma zamanı. İhmal ettiğim tüm dostlarım en kısa zamanda telafi edeceğimi umarım, sevgiler:)
İkinci ve dördüncü fotoğrafta lila rengi sakız sardunyam var. Orkuncum çok özür diliyorum senden benim için aldığın sakız sardunytaları yetiştirmem mümkün olmadı yaşadığım onca şey arasında. İnan verdiğim para için üzülmedim sevgili öğretmenim emeklerin için üzüldüm. Birinci fotoğraftaki sempervivum Düzce'den geldi. Bu arada sempervivum türlerime yenileri de eklendiler Üçüncü fotoğraf echeverialarımdan biri, çiçekte |
3 Eklenti(ler)
Cam önü sukulent ve kaktüslerimden:)
|
4 Eklenti(ler)
Yaz başına kadar neredeyse her gün büyüyüp serpilmelerini takibettim, fotoğraflarını çektim.:)
|
Alıntı:
Canınız sağolsun, sayfanızdaki 4. mesajda sözünü ettiğim kaktüs var.Selamlarımı gönderiyorum... |
Hoşgeldiniz Sevim hanım,tekrar güzelliklerinizi görebilmek çok güzel,emeklerinize sağlık,sevgiler...
|
Sevgili Ayşe Derin; isim hafızam çok zayıf benim yılan dediğim ama latince adını hatırlamadığım kaktüsümden söz ediyorsunuz.. İnanın sebebini bilmiyorum. Fazla susuz bırakmış olabilir misiniz. Bir de çok fazla güneşte kalmış olabilir mi?
|
4 Eklenti(ler)
Teşekkürler İpektuğçe:) sevgiler
|
1 Eklenti(ler)
Sempervivumlar ve yer örtücülerden
|
3 Eklenti(ler)
bir kaç fotoğraf
Bu arada unlu bit savaşımız oldu ara ara. |
çokk güzeller emeğinize sağlık
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler denizhoca:)
|
Sevim hocam 645. mesaj daki ilk fotoğraftaki echeveria cinsinin çiçeği çok hoş görünüyor yalnız onun fotoğrafı var mı acaba?
|
Olması gerekiyordu ama bulamadım fotoğrafların arasında. Tekrar bakarım
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Balkonumdan bir köşe..
Ceylanlarım yeni.. :) |
Maşallah bitki sayınız her geçen gün artıyor ve her geçen gün balkonun kullanım alanı biraz daha küçülüyor. İşte bitki sevdası böyle birşey. Güle güle büyütün hepsini.
|
Teşekkürler sn AizoaceaeFAN..:)
Kaltüs ve sukulentlerimde artış oldu evet ama tabi sizin güzellerinizin yanında sözü bile olmaz benim sevgili miniklerimin:) Bir parça ihmal edildiler yazın aşırı sıcaklarında ancak kendilerine geliyorlar yavaş yavaş. :) |
Ben kaktüs, eşimde sukulentleri çok seviyor ama bir türlü yetiştiremedik. Sizinkiler özendirdi şimdi beni. ;) Bu arada sedumlarınıza bayıldım.
|
Alıntı:
Başlangıçta ben de sorun yaşamıştım dillerini öğreninceye kadar. Hala sorun yaşıyorum. Yeterli güneş alıyorlarsa. düzenli ve ihtiyaçları kadar su veriyorsanız arada besin desteği de oluyorsa büyüyorlar. İnşallah istediğinizce büyütebilirsiniz:) |
Tamam temizledim, kurtuldum demiştim ama maalesef unlu bitten kurtulamamışım. Ne yapacağım bilemiyorum. Etkili, sonuç alıcı bir uygulama. Ne yapabilirim?
|
Yeniden temizlik yaptık sukulentlerde. Kışı unlu bit olmadan rahat geçireceğimizi umuyorum. Bahar başında bir kez daha gözden geçirip bakım yapacağız.
|
1,5 yıl önceki kayıplarınızdan sonra balkonunuzun ve evinizin yeşillendiğini görmek ne kadar güzel Sayın SevimK. Yazın da güzel çiçekleriyle daha da bir başka olacaklar.
Unlu bit konusu ise maalesef başa çıkması zor bir sorun. Özellikle başlarını pamuktan evlerine sokmuşlarsa. İlaçlı suya batırılmış kulak pamuğu ve kürdan ile onlarca saksıyı elden geçirmek zorunda kaldığımı bilirim. Periyodik bakım ve ilaçlama belki yardımcı olur. |
Teşekkürler Sayın PlentyPlant; sizi yeniden sayfamda görmek ne güzel. Elimden geldiğince ilgileniyorum güzel sukulentlerimle. Yeni arkadaşları da olsun istiyorum ama şimdi mevsimi değil, baharı beklemem lazım diyorum bakım sohbetlerimizde. Sizin sayfanıza uğruyoruz zaman zaman. Parmak ısırdığımız nefis bitkilerinizle konuşuyoruz. :)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım teşekkürler. :)
Kış sürprizi oldu bana bu güzel astrophiytum :) |
1 Eklenti(ler)
İlk çiçeğimiz.
Bol çiçekli bir bahar ve yaz istiyorum bu yıl. Özledim minişlerimde bol bol çiçekler gördüğüm günleri. Artık ihmal yok :) |
sn.sevim.K kaktüs ve skullent leriniz çok güzel ve çok çeşidiniz var onlara bakmak çokta kolay olmasa gerek bol çiçeklerini görmeniz dileğiile
|
Teşekkürler sn BAYÇALI. Kaktüs ve sukulentlerimde o gördüğünüz fotoğraflara göre eksilmeler var. Her yıl istemesem de bazı kayıplar yaşayabiliyorum. Mevcut olanların yavaş yavaş bakımlarını yapıyorum şu günlerde. Kayıpların temizlenmesi, zayıf düşenlerin, hastaların bakımı, yeni alışverişler. Bir düzen sağlayabileyim yeni fotoğraflar olur mutlaka. Hala çok keyifsizler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025