![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yok onlar yumuşak fırça sevgili Ahu. Kıyamam ben onlara:)))
|
Mirbecim benim echeverialarda çok şükür zararsız ziyansızlar. Yüz doksan lira elektrik parası ilk anda fazla gibi görünüyor göze. Ama bizim normal olarak evde elektirik tüketimimiz yüz ile yüz on lira arasında. Bu durumda seksen doksan lira çiçekler nedeniyle tüketilmiş demektir.
Burada da geçen yıl geceleri -5 dereceyi geçmişti soğuklar. Bu sene havalar daha soğuk. Dayanıyorlar soğuğa. Şubat ortalandı sayılır. Marta ne kaldı şurada. İnşallah hasarsız geçiririz. |
Alıntı:
Merhamet dolu yüreğiniz mesajlarınıza yansıyor zaten. Latife ettiğimin farkındasınız, bunu da biliyorum. Ancak, minik yumuşak fırçalar işe yaramıyor değil hani:p Saglıklı günler ve selamlar sevgili ögretmenim. |
Alıntı:
Sevgiler;):p |
2 Eklenti(ler)
Echeveriadaki çiçek sapı sanki bir parça uzamış gibi ya da ben öyle umuyorum;)
|
1 Eklenti(ler)
Bir sürpriz daha:p Henüz tam açmadı ama çok mutlu oldum çiçeği görünce..
|
Sayın Sevim.K,
Çiçek açan kaktüsünüzü ilgisiz biri görse, kuruduğunu zanneder, hatta çoktan vedalaşır. Kaktüsler görüntüye aldanmamızı bize öğretiyor. İçlerinde ne cevherler taşıyorlar. Saygılarımla... |
Sn MKurdoğlu; hoşgeldiniz kaktüslerimin arasına.:) Aramıza katılan her yeni kaktüs dostu yeni bir heyecan bizim için, yeni bir mutluluk bizim için. Merak içerisinde kaktüslerinizi bekliyoruz. Selamlar:)
|
2 Eklenti(ler)
Unlu bit nedeniyle tepeden tüm dallarını keserek budadığım crassula ovata. Filizlenmeye başladı. Hazır filizlenmişken bonzai olur mu diye baksak mı acaba???
|
Geçen yıllarda başınıza gelen talihsiz kayıplarınızı okuma şansı yakaladım. Bir daha ilgilenmeyeceğim isyanınızı da üzülerek okudum. Bu sene ki, Sevim Hanım ise, daha istekli, daha azimli. İnsanın ne kadar hayata direndiğinin en güzel örneğisiniz. Tebrikler.
|
Hazır küçükken çalışmalara başlamak lazım çalışmalara :)
|
Alıntı:
Kocaman bir özür sn MKurtoğlu, bu mesajınıza yanıt vermemişim hoşgeldiniz derken:) Çiçek açan kaktüsümün görünüşü biraz da fotoğrafın kalitesinden ya da kalitesizliğinden. Güzel çekim yapamamışım. Ama öyle olmasa bile haklısınız gözden çıkarmazdım bir çırpıda. Kaktüsler sandığımızdan daha dayanıklı, daha güçlü, daha savaşkanlar, dirençliler. Belki de bu nedenle seviyorum kaktüsleri. Bana güç veriyorlar:) |
Samet çalışmalara başlayacağım ama çok acele etmek istemiyorum. Şu an için sağ taraftaki dalı gözüme batıyor. Tepedeki minik boşluk. Yapraklar biraz daha büyüsün o çıkıntıyı keseceğim sadece daha sonra uzman görüşüne başvururum:)
|
Bendeki K.ovata biraz büyük ama benden birşey kaçmaz deyip bonzai çalışmalarına başlayacağım. Uzun bir yola gireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun :D
|
2 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz Serkan_İstanbul:)
Tamam Samet bende bugün o minik fazlalığı kesip yeniden fotoğraflıyacağım. Zaten fazla müdahale etmem gerekmiyor. Echeveriadaki bir tomurcuk çiçek açsın diye beklerken ikinci tomurcuk çıkmaya başladı ben hala çiçek bekliyorum:) Diğer echeveriada da ortada bir oluşum var galiba çiçek gelecek:) |
1 Eklenti(ler)
Bir ay olmuş bu sayfayı ihmal etmişim. Balkondaki bitkilerimi ihmal etmiş gini geldi bana:)) Dün stapeliaların fotoğrafını çektim. Henüz çiçek tomurcuğu yok daha erken. Ama seviyorum ben bunları. :)
|
Maşallah Sevimciğim; stapelia kolleksiyonu tamam galiba. Ne güzel gelişmişler onlar. Bi ara senin kapıyı bir çalayım...
|
Almiracım teşekkürler. istediğin zaman çalabilirsin:)
Stapelialar tür olarak çok fazla değil bende. Sanrım beş altı taneler. Ama onların beş altı katı kadar da almak istediklerim var. Geniş bir aile ve beni hayran bırakan çiçek çeşitliliği var. |
Alıntı:
|
Neden, sinek toplar diye mi?? Şimdiye kadar öyle bir durum yaşamadım. Şimdiden sonra yaşayacağımı san mıyorum.
|
Alıntı:
Burada nedeni çok güzel anlatılmış. http://seraliliputmetinler.blogspot....otu-kokar.html |
Bilgim var elta:) Satapeliaların kötü koktuğunu biliyorum sonuçta kaç yıllık bitkilerim. Söylemek istediğim o kötü koku mahallede sinek temizliği yapacak kadar fazla değil:)
|
[QUOTE=sevim.K;950425]Bilgim var elta:) Satapeliaların kötü koktuğunu biliyorum sonuçta kaç yıllık bitkilerim. Söylemek istediğim o kötü koku mahallede sinek temizliği yapacak kadar fazla değil:)[/QUO
Tabi ki mübalağa etmiştim sadece şakayla karışık :) O kokuyu çocukluğumdan beri unutamam ben de... Bana o günleri anımsatan bir anı olduğu için seviyorum stapeliaları. O kokuyu bilmediğinizi hiç düşünmedim zaten :) Yazıda nedeni ile ilgili kısım ilgilimi çekmişti paylaşmak istedim sizinle ve diğer bu mesajları okuyacak arkadaşlarımla. |
Çok şekersin:)
|
2 Eklenti(ler)
Yaşasın çiçekler dedim bir kaç defa. Müthiş keyif onları gözlemlemek:)
|
3 Eklenti(ler)
Evde olmanın bir avantajı da sanırım daha önce takibedimediğim süreçleri izleyebiliyor olmam:)
|
3 Eklenti(ler)
Kaktüslerimde henüz kımıldanma yok ama sukulentlerim çiçekleniyor ben de çok seviniyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025