agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21262.htm)

sevim.K 16-02-2012 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 911387)
Çok sitem etmediniz değil mi bitkilerinize:D
Asu

Bak tomurcuklandı biri neden acaba:confused:;)

MİRBE 16-02-2012 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 911588)
Sevgili öğretmenim; benim eckeveriaların dışarda olması sizi yanıltmasın. Onlar kapalı balkondalar dışarda. Yani kaloriferli ortamda değiller. Çift cam var. Bulundukları yer soğuk evet ama açık havayla kıyaslandığında o kadar soğuk değil..

Echeverialar soğuğa dayanıklı sukulentlerdir. Ama yinede ne kadar soğuğa dayanırlar iyi bilmek lazım.

Sevimcim biliyosun benimkilerde kapalı balkondalar ancak donlarda (-18) kıyamadım yaktım ısıtıcıyı 190 TL elektirik ödendi:)ama şükür olsun hepiciği sapasağlam.

Manolya_ 16-02-2012 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 912698)
Bak tomurcuklandı biri neden acaba:confused:;)

Fırça yediğinden olabilirmi dersiniz :D

sevim.K 16-02-2012 22:30

Yok onlar yumuşak fırça sevgili Ahu. Kıyamam ben onlara:)))

sevim.K 16-02-2012 22:36

Mirbecim benim echeverialarda çok şükür zararsız ziyansızlar. Yüz doksan lira elektrik parası ilk anda fazla gibi görünüyor göze. Ama bizim normal olarak evde elektirik tüketimimiz yüz ile yüz on lira arasında. Bu durumda seksen doksan lira çiçekler nedeniyle tüketilmiş demektir.

Burada da geçen yıl geceleri -5 dereceyi geçmişti soğuklar. Bu sene havalar daha soğuk. Dayanıyorlar soğuğa. Şubat ortalandı sayılır. Marta ne kaldı şurada. İnşallah hasarsız geçiririz.

Manolya_ 16-02-2012 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 912758)
Yok onlar yumuşak fırça sevgili Ahu. Kıyamam ben onlara:)))

Sevgili sevim Hanım,
Merhamet dolu yüreğiniz mesajlarınıza yansıyor zaten.
Latife ettiğimin farkındasınız, bunu da biliyorum.
Ancak, minik yumuşak fırçalar işe yaramıyor değil hani:p
Saglıklı günler ve selamlar sevgili ögretmenim.

sevim.K 17-02-2012 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 912767)
Ancak, minik yumuşak fırçalar işe yaramıyor değil hani:p

Sevgili Ahu; fırça küçükte olsa adı şiddete kadar uzandığından açık etmemeye çalışıyorum. Malum adımız öğretmen. Şiddet yanlısı öğretmene çıkmasın sonra
Sevgiler;):p

sevim.K 24-02-2012 09:51

2 Eklenti(ler)
Echeveriadaki çiçek sapı sanki bir parça uzamış gibi ya da ben öyle umuyorum;)

sevim.K 24-02-2012 09:52

1 Eklenti(ler)
Bir sürpriz daha:p Henüz tam açmadı ama çok mutlu oldum çiçeği görünce..

MKurtoglu 26-02-2012 09:46

Sayın Sevim.K,

Çiçek açan kaktüsünüzü ilgisiz biri görse, kuruduğunu zanneder, hatta çoktan vedalaşır. Kaktüsler görüntüye aldanmamızı bize öğretiyor. İçlerinde ne cevherler taşıyorlar.

Saygılarımla...

sevim.K 26-02-2012 11:01

Sn MKurdoğlu; hoşgeldiniz kaktüslerimin arasına.:) Aramıza katılan her yeni kaktüs dostu yeni bir heyecan bizim için, yeni bir mutluluk bizim için. Merak içerisinde kaktüslerinizi bekliyoruz. Selamlar:)

sevim.K 09-03-2012 13:26

2 Eklenti(ler)
Unlu bit nedeniyle tepeden tüm dallarını keserek budadığım crassula ovata. Filizlenmeye başladı. Hazır filizlenmişken bonzai olur mu diye baksak mı acaba???

MKurtoglu 10-03-2012 17:34

Geçen yıllarda başınıza gelen talihsiz kayıplarınızı okuma şansı yakaladım. Bir daha ilgilenmeyeceğim isyanınızı da üzülerek okudum. Bu sene ki, Sevim Hanım ise, daha istekli, daha azimli. İnsanın ne kadar hayata direndiğinin en güzel örneğisiniz. Tebrikler.

alacakaranlik 11-03-2012 09:07

Hazır küçükken çalışmalara başlamak lazım çalışmalara :)

sevim.K 15-03-2012 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MKurtoglu (Mesaj 916863)
Sayın Sevim.K,

Çiçek açan kaktüsünüzü ilgisiz biri görse, kuruduğunu zanneder, hatta çoktan vedalaşır. Kaktüsler görüntüye aldanmamızı bize öğretiyor. İçlerinde ne cevherler taşıyorlar.

Saygılarımla...

Kocaman bir özür sn MKurtoğlu, bu mesajınıza yanıt vermemişim hoşgeldiniz derken:)

Çiçek açan kaktüsümün görünüşü biraz da fotoğrafın kalitesinden ya da kalitesizliğinden. Güzel çekim yapamamışım. Ama öyle olmasa bile haklısınız gözden çıkarmazdım bir çırpıda. Kaktüsler sandığımızdan daha dayanıklı, daha güçlü, daha savaşkanlar, dirençliler. Belki de bu nedenle seviyorum kaktüsleri.

Bana güç veriyorlar:)

sevim.K 15-03-2012 12:51

Samet çalışmalara başlayacağım ama çok acele etmek istemiyorum. Şu an için sağ taraftaki dalı gözüme batıyor. Tepedeki minik boşluk. Yapraklar biraz daha büyüsün o çıkıntıyı keseceğim sadece daha sonra uzman görüşüne başvururum:)

alacakaranlik 15-03-2012 15:41

Bendeki K.ovata biraz büyük ama benden birşey kaçmaz deyip bonzai çalışmalarına başlayacağım. Uzun bir yola gireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun :D

sevim.K 18-03-2012 11:53

2 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz Serkan_İstanbul:)

Tamam Samet bende bugün o minik fazlalığı kesip yeniden fotoğraflıyacağım. Zaten fazla müdahale etmem gerekmiyor.

Echeveriadaki bir tomurcuk çiçek açsın diye beklerken ikinci tomurcuk çıkmaya başladı ben hala çiçek bekliyorum:)

Diğer echeveriada da ortada bir oluşum var galiba çiçek gelecek:)

sevim.K 18-04-2012 11:27

1 Eklenti(ler)
Bir ay olmuş bu sayfayı ihmal etmişim. Balkondaki bitkilerimi ihmal etmiş gini geldi bana:)) Dün stapeliaların fotoğrafını çektim. Henüz çiçek tomurcuğu yok daha erken. Ama seviyorum ben bunları. :)

almira 18-04-2012 17:01

Maşallah Sevimciğim; stapelia kolleksiyonu tamam galiba. Ne güzel gelişmişler onlar. Bi ara senin kapıyı bir çalayım...

sevim.K 19-04-2012 07:25

Almiracım teşekkürler. istediğin zaman çalabilirsin:)

Stapelialar tür olarak çok fazla değil bende. Sanrım beş altı taneler. Ama onların beş altı katı kadar da almak istediklerim var. Geniş bir aile ve beni hayran bırakan çiçek çeşitliliği var.

elta 19-04-2012 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 949743)
Almiracım teşekkürler. istediğin zaman çalabilirsin:)

Stapelialar tür olarak çok fazla değil bende. Sanrım beş altı taneler. Ama onların beş altı katı kadar da almak istediklerim var. Geniş bir aile ve beni hayran bırakan çiçek çeşitliliği var.

O türleri de alırsanız bu yaz mahalleli sineklerle uğraşmak zorunda kalmaz herhalde :)

sevim.K 19-04-2012 11:06

Neden, sinek toplar diye mi?? Şimdiye kadar öyle bir durum yaşamadım. Şimdiden sonra yaşayacağımı san mıyorum.

elta 19-04-2012 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 949846)
Neden, sinek toplar diye mi?? Şimdiye kadar öyle bir durum yaşamadım. Şimdiden sonra yaşayacağımı san mıyorum.

Forumdan okuyorum çiçeklerinin kokusunun sinekleri çektiğini. Benimkiler henüz çiçek verecek kadar büyümediler, ancak seneye gözlemleyebilirim.

Burada nedeni çok güzel anlatılmış.
http://seraliliputmetinler.blogspot....otu-kokar.html

sevim.K 20-04-2012 07:25

Bilgim var elta:) Satapeliaların kötü koktuğunu biliyorum sonuçta kaç yıllık bitkilerim. Söylemek istediğim o kötü koku mahallede sinek temizliği yapacak kadar fazla değil:)

elta 20-04-2012 08:07

[QUOTE=sevim.K;950425]Bilgim var elta:) Satapeliaların kötü koktuğunu biliyorum sonuçta kaç yıllık bitkilerim. Söylemek istediğim o kötü koku mahallede sinek temizliği yapacak kadar fazla değil:)[/QUO

Tabi ki mübalağa etmiştim sadece şakayla karışık :)
O kokuyu çocukluğumdan beri unutamam ben de...
Bana o günleri anımsatan bir anı olduğu için seviyorum stapeliaları.
O kokuyu bilmediğinizi hiç düşünmedim zaten :) Yazıda nedeni ile ilgili kısım ilgilimi çekmişti paylaşmak istedim sizinle ve diğer bu mesajları okuyacak arkadaşlarımla.

sevim.K 26-04-2012 08:59

Çok şekersin:)

sevim.K 10-05-2012 08:45

2 Eklenti(ler)
Yaşasın çiçekler dedim bir kaç defa. Müthiş keyif onları gözlemlemek:)

sevim.K 10-05-2012 08:47

3 Eklenti(ler)
Evde olmanın bir avantajı da sanırım daha önce takibedimediğim süreçleri izleyebiliyor olmam:)

sevim.K 10-05-2012 08:53

3 Eklenti(ler)
Kaktüslerimde henüz kımıldanma yok ama sukulentlerim çiçekleniyor ben de çok seviniyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025