agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21262.htm)

mrmusti 02-04-2011 16:21

Üzülmenin faydası yok hocam, benim 2 yıl önceki kışta 130 cins kaktüs ve asclepiadım gitti, yenilerine sağlık dedim, tekrar tamamlandı şükürler olsun. Sıkmayın canınızı, hayat devam ediyor. Nasılsa tamamlanır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 778258)
Kaktüs ve sukulentler kapalı balkonda duruyorlardı. Kışın en şiddetli döneminde daha küçükler soğuğa dayanamazlar diye içeri aldım sukulentlerin küçük, gelişmemiş olanlarını. Ama balkondaki serin nemli ortamdan kalorifer sıcağına girince saklamak zorlaştı. Bir kısmını içerde durdukları zaman kaybettim. Bir kısmını da havalar açıp balkona çıkardıktan sonra:(.

Kaktüslerimden kayıp oldu. Eşim topraklarını kuru görünce su vermiş, suyu hem fazla kaçırmış hem de gövdelerini ıslatmış:(.

Kayıp listesi çıkarabildiğim kadar çıkardım. Bir kısmı arkadaşlardan gelen sukulentler ve kaktüslerdi. Bir kısmı beni satın aldıklarım. O kadar üzgünüm o kadar üzgünüm ki ne kadar boş kap varsa attım balkondan temizlik yaptım. Sipariş listeleri hazırlamıştım kendime. Onları sildim. Bir avuç şey kaldı elimde.

Kayıplarımdan tespit edebildiklerim

Aeonium Arboreum
Aeonium Haworthii
Aeonium Sedifolium
Adromischus Cooperi,
Adromischus Grandiflorus
Adromischus Mammillaris V.Filicaulis
Adromischus Cristatus
Adromischus Hemisphaericus
Caralluma Lutea
Cotyledon Tomentosa
Crassula Perforata
Echeveria shaviana
Echeveria Topsy -Turvy
Haworthia Attenuata
Haworthia Reinwardtii
Kalanchoe Thyrsiflora
Sempervivum. Yeşil ve kırmızı ( Ayselcim çok üzgünüm)
Senecio Rowleyanus

Ancistrocactus uncinatus
Astrophytum capricorne minor
Astrophytum ornatum
Astrophytum asterias
Astrophytum myriostigma
Lobivia Hertrichiana
Matucana madisoniorum

O kadar üzgünüm ki bir süre ne kaktüs ne sukulent adı duymak istemiyorum:(:(

MİRBE 02-04-2011 18:29

Sevimcim üzülme el birliğiyle kaktüs sukulent çeşitlerini çoğaltırız bizler ne güne duruyoruz.

Geçen senede benim komşum sağolsun fazla sulamadan çok kayııpp vermiştim.

sevim.K 02-04-2011 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 778355)
Sevim Hanım üzülmeyin lütfen. Yine çok güzel bitkileriniz olacağına eminim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 778370)
Üzülmeyin lütfen eminim daha güzelleri olacaktır.

Sevgili zanfree sevgili loveflower teşekkür ediyorum ilginiz için. Eğer bir gün yine almaya karar verirsem aldıklarım kendi yerlerini dolduracaklar. Hiç bir şey başka bir şeyin yerini doldurmuyor. Herşey kendi yerini dolduuryor. Gidenin yeri hep boş kalıyor.

Sevgi Durul 02-04-2011 21:20

Sevgili öğretmenim, üzülmeyiniz lütfen. Yeter ki sağlık olsun. Aynıları olmasa da, yenileri gönlünüzü alacaktır. Elimizden gelecek bir şey olursa yazmanız yeter. Sevgiler...

sevim.K 02-04-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 778421)
Üzülmenin faydası yok hocam, benim 2 yıl önceki kışta 130 cins kaktüs ve asclepiadım gitti, yenilerine sağlık dedim, tekrar tamamlandı şükürler olsun. Sıkmayın canınızı, hayat devam ediyor. Nasılsa tamamlanır.

Mustafa bey beni bu kayıplar konusunda en iyi anlayabileceklerden biri de sizsiniz. Yukarıya yazdıklarım isim kartı olanlar ya da ismini bildiklerim. Bir o kadar da ismini bilmediklerim var. Sanki çok çabuk yayılan bulaşıcı bir hastalık ne varsa götürdü gibi. Toplasanız on beş yirmi tane sukulentim kaldı mustafa bey:( Allahtan kaktüslerimde fazla kayıp yok. Ama astrophiytumlarım gitti. İmkanlarımla bulabildiğim tüm türlerini alacağım dediğim o güzel derili adtrophittumlar. En son aldığım iki üç tanesi var.. Siz var olan kaktüs ve sukulentlerin yüz otuz tanesini kaybettiğinizi yazıyorsunuz. Benim zaten hepsi yüz elli yüz altmış taneydi. Bu adeta yeniden başlamak gibi bir şey. Yoruldum

Vildan Sönmez 02-04-2011 21:26

Sevim Hanım'cım, kim üzülmez ki. Ama sağlık oldukça yenilerini yetiştirirsiniz, elbirliği ile sayılarını arttırırız.
Listeniz hayli kabarık, bunu görünce aman ha dedim kendi kendime, sakın böyle bir liste hazırlamaya kalkma, kimbilir daha uzun olabilir.

sevim.K 02-04-2011 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 778476)
Sevimcim üzülme el birliğiyle kaktüs sukulent çeşitlerini çoğaltırız bizler ne güne duruyoruz.

Geçen senede benim komşum sağolsun fazla sulamadan çok kayııpp vermiştim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 778583)
Sevgili öğretmenim, üzülmeyiniz lütfen. Yeter ki sağlık olsun. Aynıları olmasa da, yenileri gönlünüzü alacaktır. Elimizden gelecek bir şey olursa yazmanız yeter. Sevgiler...

Sevgili MİRBE, sevgili SDurul teşekkür ediyorum sağolasınız.

nesli6 02-04-2011 22:24

Üzülmeyin Sevim K. hanım sağlık olsun, hepimizin kayıpları oluyor, sizi çok iyi anlıyoruz, neyseki sukulentler kolay tutuyor ve çabuk büyüyorlar bir süre sonra gidenlerin yerini yenileri almaya başlıycaktır.

Hatice Tarhan 03-04-2011 14:02

Üzülmeyin Sevim K.el birliği ile eksilenlerin yerini doldururuz.

sevim.K 13-04-2011 16:39

Şu günlerde kaktüslerden sukulentlerden uzak duruyorum Bir türlü sindiremiyorum içime o kayıpları. Balkon kapısının önüne gidip gidip geri döndüm kaç gün. Sonra dayanamadım başka bitkiler var, bakım ister, ilgi ister.:(

Bugün bir arkadaşımdan kargo aldım. Bana söz verdiği bazı çelikler vardı göndermiş.Ah benim sevgili arkadaşım bu bana yapılır mı? Plastik bardağın içinde minik birşeyler bana bakıyor.

- "A benim minişlerim. Ne kadarda küçükmüşler. Ne kadarda güzelmişler. Ah ne güzel şeylersiniz siz. Beni üzmezsini değil mi büyürsünüz hepiniz"

İnanmıyorum dedim dalgınlığımdan sıyrılıp kendi sesimi duyunca. Bardağın içinde sukulentler var ve ben onlarla konuşuyorum:eek:

Sevgili arkadaşım yine depreşti hastalık dedim gülümseyerek;) Ne yapsam acaba bu gidişle mendil açacağım öyle bir sıralama yapmışımki hızıma kendim yetişemem :eek::p

acemifüsun 13-04-2011 17:26

Sevgili arkadaşım güle güle büyütün:) Sizin elinizde o minişler kısa zamanda hızla , gelişip, serpilecekler:)

missmenas 13-04-2011 19:10

Sevgili Sevim hanım,
kayıplar maalesef çok üzücü oluyor. her yıl menekşe alıp öldürmekten artık menekşe almıyordum, bu yıl 6 yıl aradan sonra yine aldım. Belli bir süre sonra, emin olunki kayıpların yerlerini dolduran kaktüsleriniz ve sukulentleriniz daha güzel olacaktır.
Paul beyden epiphyllium lar gelsin ben size 12 çeşit epiphyllium ekeceğim. çiçek renkleri artık süpriz olacaktır her 2 mizede şimdiden yerlerini belirleyin bence. her kayıp yerini başka bir güzelle doldurur bunu aklınızdan çıkarmayın lütfen. Hernekardar çok zor olsada boşalan saksıları yerlerinden almak. Sizi çok iyi anlıyorum. Üzüntünüzü bir nebzede olsa hafifletebilir umarım epiphylliumlar. Kaktüs çeşitim maalesef fazla yok ama sukulent çeşitlerimdende ilave gönderirim. Siz yeterki boş yer var deyin. Boş yer kelimesini duyan bir çok Arkadaş başlamışlar bile elbirliğiyle boş saksıları neyle dolduralım diye düşünmeye, lütfen teklifleri geri çevirmeyin. Mayısın ilk haftasında benimkiler elinize geçer. 1 tanede bir gecelik gelin ekiyorum size.
Sevgilerimle.

sevim.K 14-04-2011 00:45

Sevgili missmenas önce bir posta ağladım mesajınızı okurken daha sonra gözyaşlarımı silip bir daha okudum:) Epiphylliumlar için yer hazırlamaz olur muyum. Onlar şimdiden yüreğimde yerlerini aldılar, saksıları da var üstelik:) Sürpriz paketten sipariş edeyim demiştim araya kayıplar girince vazgeçtim sonra sitede baktım çiçeklerine kendimce seçimler yapıp niye almadım diye kızdım. Şimdi benimde olacak hemde on iki çeşit. Müthiş:)

Sukulentlere de yer var olmaz mı:) Sevgili missmenas; "Boş yer kelimesini duyan bir çok Arkadaş başlamışlar bile elbirliğiyle boş saksıları neyle dolduralım diye düşünmeye, lütfen teklifleri geri çevirmeyin". cümlesini okuyup mutlu olmamak elde değil. Beni gülümsetmek isteyen o sevgili insanlara teşekkürler şimdiden istemiyecekleri kadar boş saksı var:) Bir süre "sukulent kaktüs sözü duymak istemiyorum dedim çünkü bazı kimselere abartı gibi gelse de çok üzüldüm ve çok ağladım o nedenle yeni bir başlangıç yapmak istemedim. Buraya kayıpları yazmadan çok öncesi kayıplar olmuştu önüne geçemedim bir türlü mesaj bir patlamaydı. Size bu mesajı yazarkende gözlerimin dolu dolu olduğunu yazabilirim. Tekrar teşekkür ediyorum. Öpüyorum sizi, sevgiyle:)

AizoaceaeFAN 14-04-2011 08:57

Sayın sevim.K, bitkileri kaybetmenin nasıl bir üzüntü verdiğini bilenlerdenim. Tecrübe kazanmak malesef çoğu zaman onları kaybetmekle mümkün oluyor. Yeniden başlamanız ve pes etmemeniz takdire şayan. Hayırlı uğurlu olsun yeni bitkileriniz.

Ayşe Yıldız 14-04-2011 10:10

Sevim Hanım, hatanızı söylemeden edemeyeceğim (Affınıza sığınarak. Umarım beni yanlış anlamazsınız). Kayıplar çok önce başladı demişsiniz. Bu sitede size yardımcı olabilecek beş on kaktüs kolleksiyoncusu var. Neden kaktüslerinizde bir farklılık olduğu zaman yardım istemediniz. Ya da burda durumlarını yazmadınız belki içinden kurtarabildikleriniz olurdu. Kurtulmasalar dahi bilgi aktarımı olurdu mutlaka.

Üzüntünüzü çok iyi anlayabiliyorum.

sevim.K 14-04-2011 12:40

Sn AizoaceaeFAN teşekkür ediyorum:) İnsan, kayıplarını gerekli dersleri aldığı zaman kazanç hanesine yazabiliyor. Umarım benimde kayıplarım kazançlarım olur aynı zamanda:)

Ayşe hanım teşekkür ediyorum. Lütfen rahat olun ortada yanlış anlaşılacak birşey yok:) Paylaşmaya gelince eğer bir hastalık olsaydı "şöyle bir değişiklik var neden olmuş olabilir" diye sorardım ama yazdım sebebini sanırım dikkatinizden kaçmış. Eşim bana iyilik olsun diye su vermiş. Su verirken gövdelerini de ıslatmış. Kapalı balkonda serin rahat bir ortamda uykudaydılar. Suya ihtiyaçları yoktu. İçeriye aldım. Bir kısmı toparlandı ama bir kısmını kaybettim. Bu kezde kaloriferli odada gerekli nemi sağlayamadığım için olumsuz etkilendiler.

Ben ilk dersimi bir kenara not aldım. Benim dışımda hiç kimsenin sukulentlerin bakımıyla ilgilenmelerine izin vermeyeceğim;)

sariefe 14-04-2011 21:27

Hocam üzüntünüzü bende paylaşıyorum. Geçmiş olsun ve sizin canınız sağolsun. Elbet kayıpların yeri dolacaktır. Hatta yeni yeni yerler gerekecektir. Ama en önemlisi, dediğiniz gibi kayıpların getireceği kazançlar daha önemli olacaktır. Bence de buna odaklanın ;)

Sevgiler...

sevim.K 15-04-2011 00:26

Efecim teşekkür ediyorum desteğin için:)

Bugün küçücük bir atlas çeliğim oldu:)

iris41 15-04-2011 06:22

Sukulentlerimi kışın az az suladım ben hic sorun yaşamadım. Sadece 3 seferdir arayıp bulup aldıgım kobra kaktüsü yaşatamıyorum . aldıgımda cok seviniyorum öldügünde hayal kırıklıgı :( . gecmiş olsun Sevim hanım . kaktüsle ilgili her konuyu her detayı okuyorum . sanırım bir gün kobrayı yaşata bilecegim ..

sevim.K 15-04-2011 09:21

"Sukulentlerimi kışın az az suladım ben hic sorun yaşamadım" işte sihirli cümle bu. Bizim aile fertleride tansiyonumu oynatacak vücudumun şeker dengesini bozacak ve her balkona baktığımda ağlamama yol açacak kadar üzüleceğimi düşünebilselerdi değil az su vermek ellerini su kabına değdirmezlerdi sanırım.

Sevgili iris41 fotoğraf eklemediğiniz için yaşatamadığınız kaktüsünüz hakkında birşey söyleyemeyeceğim. Kobra kaktüsü diye baktım ama maalesef bulamadım. Eğer bir fotoğraf eklerseniz arkadaşlarda ben de size yardımcı olmaya çalışırız.

Vildan Sönmez 15-04-2011 22:43

Sevim Hanımcım, ne kadar üzüldüğünüzü biliyoruz. Ben kaktüslere bu kadar sardırmadığım yıllarda sahip olduğum 3- 5 saksıyı hala unutamıyorum. Şu anda bile o kadar büyük ve gelişmiş kaktüsüm yok. Keşke şimdi yaşasalardı diyorum.

Siz kaktüslerinize aileniz de sizin üzüntünüzü gördükçe size üzülüyordur. Elbirliğiyle yeniden başlarız tasa etmeyin.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 786322)
Bizim aile fertleride tansiyonumu oynatacak vücudumun şeker dengesini bozacak ve her balkona baktığımda ağlamama yol açacak kadar üzüleceğimi düşünebilselerdi ......

sevim.K 16-04-2011 05:16

Teşekkür ediyorum Vildan hanımcım sağolun:) Üzüntümü paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.. Ben mümkün olduğunca bu konuda yazmak istemiyorum artık. Bu sayfaları daha fazla kayıplarla meşgul etmek istemiyorum. Bana söyleyecek sözü olan arkadaşlar özel mesajla iletirler mesajlarını. Ben artık inşallah hem alışveriş yapma imkanım hem de fırsatım olursa "işte yeni güzelim" diye fotoğraf ekleyerek sevincimi yazmak istiyorum. Yoruldum. Sevgiler:)

iris41 17-04-2011 17:39

2 Eklenti(ler)
Sevim hanım . işte bu güzelim bu gün yine aldım bu kobra3 oldu ::D aldıgım yer ısrarla kobra diyor . sevdiginiz kaktüsleri kaybettigimizde icimiz acısada yenisini almak hoş bir duygu ;) .........cristata

Periş 22-04-2011 15:47

Sevgili sevim K. üzüntünüzü anlayabiliyorum bende çok üzüldüm sizin için can yoldaşıydılar ama yinede daha güzellerinin sizin olmasını dilerim saygılar...

sevim.K 23-04-2011 05:53

Teşekkür ediyorum sevgili Burak Alkan:). Kaybettiklerim isteyerek sahip olduklarımdı. Onları yerine koymak zaman alacak. Daha güzellerini ancak daha sonra düşünebilirim. Sağlık olsun yeterki zamanla herşey olur mu demek lazım bu durumda:)

mutama 24-04-2011 10:31

Sevim Hanım ,

Gidenlerin yeri dolduralamaz ama üzülmeyin bu sizi yıkmasın , yaşanılan herşey bir tecrübedir.Bazı tecübeler çok canımızı yaksada geleceğe umutla bakmanızı engellemesin.Umarım elinize daha güzelleri en nadide olanları geçer.

sevim.K 24-04-2011 11:01

Sevgili mutama teşekkürler. Bütün kalbimle bu güzel dileğinizi destekliyorum :)

berrinb 01-05-2011 20:34

Sevgili Sevim.K arkadaş,sizi aramaktan parmaklarım yoruldu,meğer siz kaktüsçü bir arkadaşımmışsınız.Kaktüslerinize hayran oldum ,sizi belki acıtacak bu sözlerim ama ,söylemeden edemeyeceğim, koyu bordo ve sarı kahverengi benekli olan kaktüsleriniz inşallah onları kurtarmışsınızdır.Keyifle sahifeleri dolaşırken,zayiat verdiğinizi ve çok üzüldüğünüzü okuyunca inanın donup kaldım,kalbim acıdı.üzülmeyin.Benim bahçedeki sukulentlere göz kırptığınızı şimdi daha iyi anlıyorum.Bende üç çeşit var size nekadar isterseniz yollarım.Üzülmeyin arkadaşım canınız sağolsun ,daha güzellerini yetiştirirsiniz ,yeterki içinizdeki aşk ölmesin.Görüşmek üzere sevgiler.

sevim.K 01-05-2011 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 795785)
Benim bahçedeki sukulentlere göz kırptığınızı şimdi daha iyi anlıyorum.Bende üç çeşit var size nekadar isterseniz yollarım.Üzülmeyin arkadaşım canınız sağolsun ,daha güzellerini yetiştirirsiniz ,yeterki içinizdeki aşk ölmesin.Görüşmek üzere sevgiler.

:p Sevgili Berrin hanımcım teşekkür ediyorum dikkatiniz, hassasiyetiniz için dervişin fikri neyse zikride odur derler halk arasında. Bitkileri seviyorum sevmesine, çiçekleri. Ama sukulentleri, kaktüsleri bir başka seviyorum o nedenle balkon, bahçe sayfalarını dolaşırken önce onlar dikkatimi çekiyor. Sizin bahçenizde de "bu ne güzellik böyle" diyeceğim onlarca bitki var aslında "onlardan özür diliyorum adlarını anmadığım için :))

Sözünü ettiğiniz kaktüslerim sanırım stapelia türlerinden olanlar. Birde şu isimleri aklımda tutabilsem:o Onlarsa iyiler çok şükür onlara birşey olmadı:)

sevim.K 02-05-2011 00:19

2 Eklenti(ler)
Pencere önü bitkilerim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025