agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21262.htm)

zenfree 10-06-2011 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 820044)
Taşları gördüklerinde önce kocaman bir şaşkınlık vardı yüzlerinde görmeliydiniz. Daha sonra gülmeye başladılar bir yandan bunlar ne olacak diye sorarken:D.

Oyuklar istediğim derinlikte değil düzeltmelere ihtiyaçları var. Ama aklım sevgili zenfreenin mini kaya bahçesinde hala. Seminerleri bekliyorum şöyle rahatlamış bir halde düzenleme yapmak için;)

Sevim Hanım merakla bekliyorum.:) Çok güzel bir düzenleme göreceğimizi düşünüyorum.

sevim.K 12-06-2011 21:49

İnşallah sevgili zenfree:) Taşlar istediğimden daha küçük. Minik sukulentler kullanmam gerekiyor. Büyüdükçe doldururlar. Oyuklar biraz derinleştirilecek. İstediğim şekli vermek için maske takıp düzenlemeliyim oyukları toz almamam gerekiyor. O da beni yavaşlatacak ama sonuçta bir çalışmanın ucundan tutmuş olacağım. O da bir başlangıç;)

İki üç tane sepetim var bekliyor. Onlarla bir düzenleme yapmak istiyorum. Sıraya konmuş birkaç iş var. Hamlaşmışım:o

Oğuzhan 16-06-2011 22:12

Taşları merakla bekliyoruz. :)

sevim.K 17-06-2011 04:56

Oğuzhan bende bekliyorum:) Bu hafta karne haftası işler yoğun o nedenle evde ancak zorunlu işlerimle ilgileniyorum ve dinleniyorum. Hala eve getirmedim üç tane küçük taş halbuki. Bazı sukulentlerim okulda. Toparlanması gereken şeyler çok. Yavaş yavaş eve taşıyacağım. Hergün bir küçük parça taş veya saksı.... Eşim isyan etti zaten sakinleşmesi lazım;)

yener.T 17-06-2011 07:40

Sayın SevimK iyi günler dilerim.Kaya bahçesine merak saldığınızı görüyorum.Sedumlarla çok güzel oluyor.Fakat minik sedumları bulmak zor.Sizde olduğunu görüyorum.Başarılar dilerim.Sağlıklı ve mutlu günler sizin olsun.Selamlar.

sevim.K 17-06-2011 11:44

Yener bey teşekkür ediyorum. Doğrusu öyle çeşitli sedumum yok, yerörtücülerim maalesef:( Elimde olan ne varsa bir iki deneme yapmak istedim zamansızlıktan el süremedim henüz.

Acemi çalışmalar güzel olursa daha farklı şeyler denerim artık. Hele kendimde bir görebileyim;)

sevim.K 26-06-2011 18:35

1 Eklenti(ler)
Soğanı saksılardan birine dikmiştim acaba neredeydi derken minik scillamı buldum

sevim.K 26-06-2011 18:38

1 Eklenti(ler)
Sukulentlerin olduğu uzun balkon saksımda bu minik toplar dökülüp durdu. Bende almadım. Yavaş yavaş köklenmeye ve yavrulamaya başladı bazıları

sevim.K 26-06-2011 18:42

1 Eklenti(ler)
Euphorbia milli. Büyük olan kırmızı çiçek açıyor. Sn Ayhan Moran göndermişti. Önde küçük bir tane daha var tek dal çelik gözüne bakıyorum büyüsün diye çok sevgili arkadaşıma sözüm var minikte olsa bir dal versin göndereceğim;)

Kenarda bir çelik daha var onunda rengini bilmiyorum. İnşallah aradığım renklerden biridir. Tepesinde minicik yapraklar çıkacak galiba tutuyor.

sevim.K 26-06-2011 18:45

1 Eklenti(ler)
Aloeler. En sondaki Vildan hanımın iki minik yavrusu var çoğalmaya niyetlendi nihayet:) İki yanda crassula ovatalar

sevim.K 29-06-2011 17:07

1 Eklenti(ler)
Bodur kılıç, echinopsis, yılbaşı çiçeği. Echinopsisimde unlu bit olmuştu. Zor temizledim. Zaman zaman yine kontrol ediyorum tekrarlamasın diye. Aşırı yağmurlu dönemde sardı. Nemli havaların etkisi oluyor sanırım unlu bitte.

Arkadaki yılbaşım kışı balkonda geçirirken yaprakları kızarmıştı. Sn karacanın uyarısı üzerine kök kontrolü yaptım çürüme yoktu. Yeniden diktim. Yavaş yavaş yeşile dönüyor yapraklar. Doğrusu bozulsa üzülürdüm oldukça gelişmiş bir bitki çünkü. Küçük saksıdaki yılbaşılar üç dört kök. Çelikten köklendirdiklerim. Onları bu sonbaharda daha büyük saksıya alacağım.

sevim.K 29-06-2011 17:57

Bugün minicik bir atlasım daha oldu. Okulumuzdan çiçekleri çok sevdiğini bildiğim bir arkadaşıma evdeki sakız ve top sardunyalarımdan götürmüştüm. Kocaman olmuş, köklü ve rek renk çelikleri görünce mutluluğunu görmeliydiniz:).

Ertesi gün okula elinde bir poşetle geldi. Bir iki çeliğin yanında birde pembe çiçekli atlas. Canım benim rengini göreyim diye dökülmüş çiçeğide saksıya koymuş. Saksıyı görünce nasıl gösterdiysem sevincimi oda şaşırdı. Sesimi duymadıklarına şükretim delirmiş bu diyebilirlerdi doğrusu:o:p

sevim.K 29-06-2011 17:59

1 Eklenti(ler)
Pembe atlasım:)

sevim.K 29-06-2011 18:33

2 Eklenti(ler)
Oldum olası mesafeli duruyordum aşılı kaktüslere. Pazara çıktığımda dayanamadım aldım.

mrmusti 29-06-2011 23:40

Sedumu bulduğunuza çok sevindim. İyi bakın zira çok zarif bir bitki.

sevim.K 30-06-2011 20:42

Nasıl iyi bakmam Mustafa bey. Hani sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş ya bende öyle oldum neredeyse;)

sevim.K 30-06-2011 20:46

1 Eklenti(ler)
Vildan hanımcığım sedefle birlikte alışveriş yaptığınızda benim içinde alıp gönderdiğiniz sarkıcı yeşllik yanına tradescantia çeliği dikmiştim. Çok güzel büyüdü.

sevim.K 30-06-2011 20:48

4 Eklenti(ler)
Bunlarda büyütmeye çalıştığım minikler

sevim.K 30-06-2011 20:50

4 Eklenti(ler)
Bunlarda miniklerim:)

Vildan Sönmez 01-07-2011 00:29

Sevim Hanım Bu günlerde foruma sadece söyle bir bakıp, çıkıyorum.

Tradescantianın böyle güzel büyümesine çok sevindim, sizi çok sevmiş anlaşılan.. O alışverişimizden bende sadece kalp kalbe karşı yaşıyor. Diğerleri hep bozuldu.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 829982)
Vildan hanımcığım sedefle birlikte alışveriş yaptığınızda benim içinde alıp gönderdiğiniz sarkıcı yeşllik yanına tradescantia çeliği dikmiştim. Çok güzel büyüdü.

sevim.K 01-07-2011 03:11

Daha öncede söylemiştim Vildan hanım ne zaman isterseniz saksı sizin. Aloe nin yavrusula birlikte:)

sevim.K 03-07-2011 13:45

2 Eklenti(ler)
Euphorbia millim ilk çiçeğini açtı

sevim.K 20-07-2011 17:23

2 Eklenti(ler)
Bir tomurcuk yakaladım:p

sevim.K 26-07-2011 17:04

3 Eklenti(ler)
Çiçek:) Ah birde adını bilebilsem:o

sevim.K 27-07-2011 09:13

1 Eklenti(ler)
İki üç minik kaktüs ve el emeği minicik bebeğim:p

PlentyPlant 27-07-2011 09:20

Çiçeğiniz, bildiğim kadarıyla Stapelia Asterias, Sayın Sevim K. Sukulentleriniz çok sağlıklı ve epeyce gelişmiş görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

sevim.K 27-07-2011 09:41

Teşekkür ediyorum sn PlentyPlant:) Elimden geldiğince hem bakmaya hem toparlamaya çalışıyorum. Henüz gidenlerin çok küçük bir kısmını temin edebildim. Ama yenilerde katıldı aramıza. Ayrıca isim içinde teşekkürler,:)

aysahay 28-07-2011 11:28

Bütün el emekleriniz harika. Elinize sağlık.

sevim.K 01-08-2011 18:50

2 Eklenti(ler)
Bu yıl ısrarla çiçeklenmiyor kaktüslerim olsun dedik çiçeklenmedikleri için sevmekten vazgeçmeyiz değil mi;) Bildikleri birşey vardır diyoruz artık. Ya da istedikleri ve henüz bizim çözemediğimiz şeyler:)

Ailemizin yeni üyeleri

umutyolcusu 01-08-2011 21:27

Hepsini yeni mi aldınız yoksa,ben bir kerede en fazla 3-4 tane alabiliyorum,demekki ağır hasta değilim:D

Güle güle büyütün hepsini.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025