![]() |
Merhaba Sevgili Hocam kaktüs bahçesi yapmaya karar verdim teknik bilgiye ihtiyacım olacak yardımlarınızı bekliyorum.:)
|
İyi ki kıskandım mı ne diye yakınmışım Satıcığımın bahçesinde;)
Yücel bey hoşgeldiniz benim gariban balkonuma. Elimizden gelecek birşey olursa başım üstüne:D |
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Bol çiçeklerini görürsünüz inşallah..
|
Teşekkür ediyorum.:) İnşallah, inşallah. Gözlerim yollarda bekliyorum çiçekler geldi gelecek diye:)
|
Maşallah Sevim Hocam , yeni güzellerde gelmiş . Hepsi birbirinden hoş görünüyor. Yeni kuruşlarla alınan güzelleri de görürüz inşallah...
|
Alıntı:
|
Sevim ablacım yeni kaktüs ve sukkulentlerin hayırlı, yavru verme yönünden bereketli, çiçek açma bakımından arsız olsun. Yeni kaktüs ve sukkulentlerine imrenmedim desem yalan olur. Sanırım yavaş yavaş iyice şevke gelip internet üzerinden kaktüs ve sukkulent siparişi vermeme ramak kaldı...
|
Teşekkür ediyorum sevgili Faruk böyle güzel duaya ancak bütün kalbimle "amin" diyebilirim.:)
Önceki fotoğraflar çok dağınık, düzensiz. Bazı kaktüs ve sukulentlerimin saksı toprak bakımlarını yapmam gerekiyor. İnşallah bir fırsat bulup yapabilirsem gelişimlerini buradan daha düzenli bir şekilde yansıtabilirim:). Tahmini atmış yetmiş cıvarındalar ama o kadar dağınık ve düzensizlerki hepsini bir arada ben de göremedim daha:o |
sevgili sevim hanım kaktüsleriniz ve sukullentleriniz çok güzel...Elleriniz dert görmesin...ama sedumlarınız çıldırtıcı...maşallah diyerek izledim...sevgili dostum yüreginize sağlık...sevgilerimle...
|
2 Eklenti(ler)
Buz çiçeğim. Az da olsa çiçekleniyor
|
1 Eklenti(ler)
Opuntialar alt isimlerini bilmiyorum
|
2 Eklenti(ler)
Ephorbialar
|
1 Eklenti(ler)
Bu görüntüye bayılıyorum:p
|
Alıntı:
|
Sevim ablacım pencere önü resmen göz kamaştırıyor. Bu görüntüyü kim sevmez. Birde çiçeklendiğini düşünürsek değmeyin keyfine...
|
Alıntı:
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tomurcuklar:p Stapeliamda nihayet tomurcuk var. Minicik olduğu günden beri takibediyorum. İçim gidiyor açarken yakalıyamıyacağım diye:( Gerçi gidip gelip tembih ediyorum açarken görmeliyim muhteşem bordoları diye:p
|
Sevim hanım çok güzel gelişmiş rengi nasil acab?
|
Bordo çiçek açıyor. Birkaç güne kadar çiçek açar:p
|
Ablacım demek seninkide iki tane tomurcuk verdi:D
Benim stultitia tapscotti de iki tomurcuklu yavaş yavaş büyüyor.Açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.Dershanede başladı bakalım yakalarsam açma evresini tek tek resimleyeceğim:D |
Fatih minik tomurcuklarda var:D
|
Yok olup gitmesine gönlüm razı olmadı kaktüsüme söylemimin:(
VEDA Veda diye yazmam gerekir biliyorum ama bir yürek acısı vedalaşmak içim acıyor. Öylesine dost, öylesine sıcak ki bütün dikenlerine rağmen. Kaçtır gidiyorum yanına git gide irileşen, kahverengileşen sarı lekelerine bakıyorum. Sarı lekeler yeşilliğini örtercesine yayılıyor. Siyahlar koyulaşan kahverengiyle yarışıyor sanki tükenmenin yok oluşun hızını göstermek istercesine Kaç zaman oldu diyorum her soluksuzluğuyla konuşurken. Hatırlamıyorum, hatırlayamıyorum birlikte olmadığımız zamanları. Hep vardı diyorum küçücük bir saksı içerisinde yüreğime geldiği zamanları yaşarken. Yüreğimin yalnızlığını yok etmek istercesine yüreğine can olsun diye yanına kattıklarımı hatırlayarak birer birer. Elim varmıyor zamanın çöplüğüne yollamak için kim bilir diyorum umutsuzluğum içinde bir can görürmüyüm. ikimiz varken diyorum ilk kez kucaklaştığımızdan bu yana kimler katılmadı ki aramıza ya da kimler terkedip gitmedi ki ilk yol ayrımlarında. Her gelişte sevinçler yayılmadı mı yüzümüze sıcaklığını duyarken yüreklerimizin gidişlerinde yanışımız kadar. Bir parça daha ertelemek istercesine yok oluşu güneşe bakıyorum. Sen güneşi seversin diyorum. Sıcağı.. Isıtır yüreğini diyorum aydınlığı güneşin. Sen aydınlıkları seversin. Bir parça umut. Derken güneşe. Neredeyse hatırlayamadığım uzak bir zamandan bu yana benimle olan sahip olduğum ilk kaktüsüme, dostuma, sırdaşıma, arkadaşıma veda zamanı gelmiş ne yazık ki.... İçimden gelmedi fotoğrafını eklemek. Tüm kaktüs dostlarına sevgilerimle |
TOMURCUK
Sevgili Asuman'a "memlekete gidiyorum" dediği zaman selam söyle demiştim memleketine, memleketime.... Özlediğim ama yıllardır gidip göremediğim. Dağına, taşına, ağacına, kuşuna, çiçeğine, otuna selam söyle benden Söylemiş Özenle paketlediği kurutulmuş çiçekleri gördüğüm zaman ne kadar güzel yerlere gittim düşüncelerimde. Ne kadar güzel yaşantıları tekrar tekrar hatırladım gülümsemelerle. Ne kadar çok insanı andım. Ne kadar çok yerlere gitti selamlarım sevgilerim özlemlerimle birlikte. Dağa tırmandım çocuk ayaklarımla tırmanırcasına biraz yorgun biraz yaşlı, ağır ağır, yılların yorduğu yürek çarpıntılarımla yarım kalmış ciğerime çekerek kızılağaç kokularını, orman güllerini, eğrelti otlarını, kır çiçeklerini. Sonra denize döndüm yüzümü tepeden kuşbakışı seyrederken Karadenizi dalgalarında babamı andım. Bana yüzmeyi öğreten güçlü kollarını, sevgisini, şefkatini unutmadığım. Kocaman bir gülümseme yayıldı yüzüme diğer paketi açtığımda. Kaktüs ve sukulent köşesi bir kabın içinde Nasıl teşekkür etmem, nasıl sevinmem, nasıl mutlu olmam o kabı düzenleyen ellerinde. Adını Asuman koyduğum kaktüs kabıyla birlikte geçirdik kışı. Gidip gelip konuştum, dokundum, sevdim, okşadım en güzel köşesinde odamın. Kımıldatmadım, oynatmadım yerlerinden incinmesinler, küsmesinler diye alıştıkları yerden. Acaba ayrı kaplara alıp bir köşe mi yapsam daha rahat mı olur, daha güzel mi büyür serpilirler diye bakınıp durdum bugün öylece başında Asuman'ın tek tek kaktüslere. İşte o zaman farkettim minicik yavrusunu. Annesinin henüz bir adı yok. Ama "ah benim tomurcuğum" dedim o ufacık çıkıntıya. Hoş geldin tomurcuk Asuman'ın küçük tomurcuğu. Hoşgeldin Sevgiyle geldin. Hoşgeldin |
Alıntı:
|
Sevgili Satı teşekkürler:) Tomurcuk sayısı dört oldu. İki tanesi açtı açacak. İkisi henüz küçük. Daha sonra yani. Arka arkaya çiçekler. Tam bir şölen:D
|
Sevim hanım'cım pencerenin önü çok güzel olmuş .Maşallah ne kadar güzeller Tomurcukları merakla bekliyoruz .Pembe millide çok güzel açmış.
|
Hatice hanımcım teşekkürler:) Pencere önündeki kaktüslerimi bu yaz Taner bey'den aldım. Henüz çok minişler. Ben de çok seviyorum onları.
Pembe milli büyüme sürecinde. Yan taraftan dallandı. Ama beyazında çiçek yok:mad: |
Sayın sevim K.stapelianın çiçek açmış halini kendi gözlerimle gördüm,muhteşem bir şey..Kadir gecesi balkona çıktım bir de ne göreyim ? avucum büyüklüğünde kadifemsi,koyu mor rente bir güzellik.Ne yazıkki bir daha açmadı.sizde görünce paylaşmak istedim.Umarım o muhteşem likleri yakında görür ve bizlerle paylaşırsınız.saygılar.
|
Hiç kuşkunuz olmasın çiçek açınca zevkle paylaşacağım.:) Bir haftadır adım adım büyümesini izliyorum:)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025