![]() |
Teşekkürler arkadaşlar. Düşen yapraklara kıyamıyorum, bazen sularken, bazen kendiliğinden düşüyor yapraklar. Ben de genişçe bir saksı altına ince bir kat toprak yaydım. Düşen yaprakları atıyorum toprağa. Toprak tamamen kurudukça da spreyle nemlendiriyorum toprağı. Durum bundan ibaret. Bazı Echeverialar yavru vermeye çok hevesli. Sevgili Selis o 4 yavrulu da bu heveslilerden işte.
|
Mammillaria luethyi çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Benimde hayallerimi süslüyor ama nafile... Birgün olur inşaallah.
|
Selenn Hanım kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller. İlkez gördüm kaktüs ve sukulentler çok ilginç ve çok güzeller. Fotograflar çok güzeller, teşekürler. Benim bir kaç tane sukulentim var. Onlar benim bebişlerim.:):)
|
selen hanım merhaba esra ben sizin bu yazılarınızı 2 gündür okuyorum ve sizinle tanışmak ve bilgilerinizden yardım almak için üye oldum
|
Mammillaria luethyi de aşılı mı selen hanım. Sanki saksı seviyesinden yüksekliği nedeniyle bana öyle gibi geldi. Benim de edinmek istediğim bir tür. Bakalım ne zaman olur.
|
Sayın skaraca, selenn bilgisayarını getirmemiş. Yarın kendisini göreceğim, size buradan cevap verir sanırım.
|
Tekrar merhaba, dün İstanbul'dan döndük. Koşturmacayla geçen bir tatil oldu benim için ama değdi. Özlediklerinle birarada olmak, özlem gidermek çok güzel ama dönmeden daha yine özlem başlamıyor mu... Dönme faslı, tatilin bitişi işin en sıkıcı tarafı.
Eve döner dönmez herkes kendini eve atar, ben bahçeye... Ölen var mı kaktüslerden, açan var mı derken bir saat oyalandım ama bu sefer yıpransalar da durum toparlanmayacak gibi değil. Hatta bazıları beni şaşırttı, ben yokken tomurcuk vermiş ve çiçekleri geçmiş bile. Yavaş yavaş toparlayıp fotoğraflarım artık. Bu dönemde mesajlarıma yanıt veremedim. Sayın skaraca evet M.Luethyii aşılı. Aşısız olan 2 sene evvel öldü. Ben de ardından bir tane aşılı almıştım. Aşı işi bazı zor ve yavaş gelişen kaktüslerde bence avantaj. Daha hızlı gelişiyor anaç kaktüsten aldığı güçle. Ah bir de çiçeklerini görsem... Sayın esra57 teşekkür ederim mesajınız beni mutlu etti. Cevap vermekte geciktim biraz ama foruma, aramıza hoşgeldiniz. Çok güzel dostluklar ve bilgi edinmek foruma üyeliğin getirdiği artılarken, artan bitki sayısı, oluşan bitki deliliği ve evde yaşanan bitkiyi nereye yerleştireceğim sıkıntısı da yine üyeliğin getirdiği bazı küçük bedeller:) Ama bir de toplantılara katılırsanız, yazıştığınız sıcak dostları bir de yüzyüze tanırsanız üye olmakla iyi yapmışım diyeceksiniz. Hüç şüpheniz olmasın. Bu arada kaktüs ve sukulent başlıklarını incelerseniz "Bu kaktüsün adı nedir?" ya da "Bu sukulentin adı nedir?" diye başlıklar göreceksiniz. Burada fotoğraflarınızı paylaşıp isimlerini öğrenebilirsiniz. Ya da ilgili başlıklarda sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Oh, şükürler olsun evine gitmişsin, gerçi ablam inmişler diye aradı.
Ben de şu an arabalı vapurda Yalova'ya doğru geçiyorum. Misafirimin ani bir işi çıktı gelemiyor o yüzden yalnızın, canım sıkılınca pc.yi açtım, senin de mesajını görünce bir merhaba demek istedim. İşlerim birikmiştir diye kendini yorma, çok öperim. |
yaaa bu Selen'in gösterdiklerine hayranım....ne yapmalı,her gün tekrar tekrar bakmalı...harika..
|
sayın selenn ellerinize sağlık her şey öyle güzelki bir o kadar bakımlı . ama resimler içinde 635 nolu olana bayıldım. tek saksıya dikilmişler renkler bu kadar mı güzel olur sarılı turunculu ,pembenin tonları ... saksıdan neşe saçılıyor sanki. renk cümbüşüne bayıldım , harika !
|
2 Eklenti(ler)
Bir süre forumdan uzak kaldım ama o dönemde fotoğrafladım bazı bitkilerimi.
Sempervivum yaz ortalarında tomurcuk vermeye başladı, çiçekleri açana kadar bir hayli zaman geçti, sapı uzadı da uzadı. Aslında sapını tatil dönüşü kurumadan yakalayabilseydim çelikler halinde kesip üretmeyi planlıyordum ama geldiğimde çoktan kurumuştu. Eklenti 335946 Eklenti 335947 |
2 Eklenti(ler)
Sedumlar çok güzel yayıldı bu sene. Sapsarı çiçekleri ve yeşil yapraklarıyla ağacın altında çok güzel gözüküyorlardı.
Eklenti 335948 Eklenti 335949 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bitkilerin düşen ya da kopan yapraklarına hiç kıyamıyorum. Atamıyorum bir türlü, koyuyorum saksı altlarına üresinler diye. Bu bitkinin de yaprağını boş bir saksıya koymuştum, oldukça hızlı gelişti.
Eklenti 335954 |
2 Eklenti(ler)
Üretimde bu sene Mayıs ayında çiçeklenmesi geçen Echeveriaların çiçek saplarını kullanmıştım. Çiçek sapından yeni bitkiler gelişmeye başladı.
Son halleri: Eklenti 335958 Son olarak da Sukulentli Wuppertal manzarası... Eklenti 335959 |
Bugün paylaştığınız ilk ve son kareye bayıldım.İlk fotoğrafta ki aeonium türü sanırım ,çok
güzel gelişmiş ...ellerinize sağlık. Yapraktan ne de kolay çoğalıyorlar değil mi...gelişimlerini izlemek ayrı bir zevk :) Özellikle Graptopetulum düştüğü yerde gelişiyor . |
Selen Hanım, çok güzel fotoğraflarla dönmüşsünüz. Aranjmanlarınızı da çok beğendim. Malum kış geliyor, balkona her çıktığımda plan yapmaya başladım, şunu şununla birleştirip hem yerden kazansam, hem aranjman oluştursam diye. ;)
Echeveria çiçek sapından ben de denedim bu yaz ama başarılı olamamıştım. Çiçek sapını suda ya da diatomitte mi köklendirdiniz? Ben de sapları dörde beşe bölüp saksı diplerine toprağa yatırmış ve nemli kalmalarını sağlamıştım. |
Sayın selenn son eklediginiz Echeveria siyahmı rengi .
Echeverianın tepesini keserseniz kalan dip kısmından her yanından yavru veriyor daha kolay üretmesi . |
Fotoğraflarını dört gözle beklediğim üyelerdensiniz. Bitkiler çok güzel ve sağlıklı (kütür kütür), fotoğraflar çok hoş...
|
Sayın nurcanaybay bahsettiğiniz ilk karedeki Aeonium kiwi. Bu bahar bahçeye çıkarttım saksısını. Baharda hava henüz ısınmadığından yağmurdan korunaklı bir yere koydum ama yazın havaların ısınmasıyla yağan yağmur ile sulandı. Yağmur suyunu seviyor sukulentler. Güzel gelişti.
Graptopetalumlar ve haklısınız düştükleri yerde ürüyor. Onlar üresin ben hiç şikayetçi değilim:) Sizin de dediğiniz gibi gelişmelerini takip etmek çok keyifli. |
Sayın sakdag teşekkürler. Aranjmanlar benim koşuma gidiyor. Hem bitkiler birarada daha güzel gözüküyor hem de yerden kazanıyor insan. Daha evvel saksılara bitkileri dikerken diktiğim bitkilerin gelişmelerini hesaba katmamıştım. Bitkiler geliştikçe birbirlerinin üstlerine çıkmaya başladı. Hani deriz ya kaktüslerle sukulentleri aynı saksıya dikmemeli diye bence yavaş gelişenlerle hızlı büyüyenleri de aynı saksıya dikmemeli. Aksi taktirde tekrar saksılamak gerekiyor.
Çiçek sapından üretinde sapı herhangi birşeyde köklendirmedim. Kestiğim çelikleri direkt toprağa daldırdım ama çiçek sapı üzerindeki yapraklar toprağa temas etti. Yapraksız çelikler kurudu hemen ama yapraklılarda yavaş yavaş yeni oluşumlar belirdi. |
Sayın elta teşekkür ederim.
|
Sayın iris41 bahsettiğiniz bitki Echeveria Black Prince. Bu bitkiyi daha evvel de bu mesajımda fotoğraflamıştım. Geçen sene bitki gövdesinde bazı tahribatlar olmuştu, yapraklar incelip bozulmaya başladı. Sizin bahsettiğiniz budama işlemini yapmıştım. Bu yeni hali budamadan sonra gelen yapraklar. Sevgiler.
|
ay çatladım çatlıycam şimdi. o kadar cesit, o kadar güzeller, aaa..!!!! ayıp ama tamam anladık süpersiniz :)))
sayfaları gezindikçe kaybettiğim sedumlar echeverialar aklıma geldikçe böğrüme böğrüme taş oturuyor sankim :( MAAŞŞALLAH... |
Sayın kaktüssevdası çatlamayın:) Kızmayın da...Ben de çok kayıp verdim ve hala da veriyorum. Ama kayıplarla nerede, ne hata yaptığımızı öğreniyoruz. Teşekkür ederim mesajınıza. Güldürdünüz beni.
|
selencim türkiyeden selamlar arkadaşım sayfan, bahçen,kaktüslerin,sukulentlerin hepsi muhteşemler ellerin dert görmesin inşallah..Seninkiler kadar güzel olmasada benimde nacizane bir kaç kaktüslerim ve diğer çiçeklerim var ziyaretin beni mutlu edicektir arkadaşım..GÜLSEN_ balkon
|
Kalanchoe "Pink Butterflies"
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe daigremontiana'ya çok benzeyen K.Pink Butterflies'ı 2 sene evvel bitki olarak bulamamıştım sadece gözyaşlarını temin edebilmiştim ama ne yaptıysam gözyaşlarından üretemedim.
6 ay evvel bitkiyi çok minik bir çelik olarak aldığımda "yaşamaz herhalde" diye düşünmüştüm. Gövdesi çok ince ve 2 yaprağı da henüz çok minikti. Kuruma riskine karşı toprağına biraz cocopeat ilave ettim. Yağan yağmurlarda bahçede nemle hızla gelişti. Yaprakları arttı ve pembe gözyaşları oluşturdu. Artık geceler burada bir hayli soğuk. Bu yüzden kapalı ortama aldım. Bu türe ait bilgileri burada paylaştım. Bendeki minik bitkinin son hali: Eklenti 337946 |
Senel hanım, kalanchoe niz çok güzel. Bu haliyle ben seviyorum ama büyüyüp dallanıp budaklanınca ilgim azalıyor. Heralde mesemblere olan ilgim yüzünden. Bütün bitkilerin küçük kalmasını istiyorum. Zaten yer sıkıntısı çekiyorum bu yüzden böyle dallanıp budaklanan bitkilerden uzak duruyorum. Siz güle güle büyütün. Biz de seyredelim.
|
Sayın AizoaceaeFAN, mesemblerin tutkusu sebep olmuş buna:)
Bu tür çok da dallanıp budaklanmayacak gibi. En azından Kalanchoe daigremontiana gibi arsız değil. Aslında keşke olsa da demiyor değilim çünkü aylardır birkaç yaprak ve ufacık bir gövde gelişiminden başka bir yol katedemedik. Hele şimdi burada kış iyice yüzünü gösterdi, sabahları 1-2 derece oluyor. Yakında eksiye düşecek diye eve çıkardım bazı bitkilerimi. Kaloriferli ortamda gelişmesi duraksayacak ama donmasından iyidir:) Hoş Erzurum'da da durum aynıdır herhalde. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025