agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   selenn / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/17597.htm)

MKurtoglu 23-05-2012 18:48

Uzun zaman sonra paylaşımlarınız mutlu etti. Çiçeklenen kaktüsler, sukulentlerin renklenen yaprakları çok hoş. Dolu için üzüldüm. Ellerinize sağlık.

feriha 23-05-2012 21:31

Sevgili Selen bütün bitkilerin çok güzel ama bu ziyaretimde bahçedeki Tillandsialar ilgimi çekti..

Çiçekleniyorlar mı, yetiştirilmesini paylaşırsan sevinirim..;)

Vildan Sönmez 23-05-2012 22:32

Bu ne renk ve tomurcuk zenginliği sevgili Selen. İlk bakışta yapma çiçek gibi geldi. Olmaz biliyorum ama öyle canlı renkler ki...
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 960816)
Rebutiaları çok seviyorum. Gövdeleri boylanmıyor, hızlı büyümüyor ama çiçeklerinin renkleri ve çiçeklenmedeki bonkörlükleri ile benim en sevdiğim türlerden bu güzel kaktüsler.

nevsune 24-05-2012 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 960839)
Eklenti 291852
Monanthes'in görüntüsü çok hoşuma gidiyor.
Eklenti 291853

selenncim bu Monanthesler ne kadar güzelmiş. Tepelerindekiler tomurcuk mu diye düşünürken bunu gördüm. Böyle mi açacak dersin?

Avonialar da çok şekerler:) Rebutialar gözbebeği olmayı çoktan hakediyorlar. Güle güle büyüt canım hepsini:)

selenn 25-05-2012 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 971299)
Gözlerim Almanyadan bayramı yaptı. Ellerine sağlık ablam.

Sevgili Mustafa Bey ben de ne zaman sizin bitkilerinize baksam aynı şekilde benim de gözlerim bayram ediyor sizin balkonunuzda. Sevgiler.

selenn 25-05-2012 16:24

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 971422)
Maşallah hepsi çok güzel.Sarı açan kaktüse bayıldım...

Sayn Oğuzhan teşekkür ederim. Sarı açan fotoğraflarda iki kaktüsüm var. Biri Chamaecereus silvestrii hybridi, diğeri ise aşağıda fotoğrafı olan Parodia chrysacanthion. Sevgiler.

Eklenti 300384

selenn 25-05-2012 16:26

Sayın kaktüs35, MKurtoglu teşekkür ederim. Aynı fotoğrafları defalarca yüklemek anlamsız geliyor. Bu nedenle biraz fotoğraf yüklemeye ara verdim. Fakat ufak tefek değişiklikler, çiçeklenmeler olunca paylaşmak istedim.

selenn 25-05-2012 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 971685)
Sevgili Selen bütün bitkilerin çok güzel ama bu ziyaretimde bahçedeki Tillandsialar ilgimi çekti..

Çiçekleniyorlar mı, yetiştirilmesini paylaşırsan sevinirim..;)

Sevgili Feriha Hanım teşekkür ederim. Evet Tillandsialar çiçekleniyorlar. Çiçeklenme zamanında yapraklar kızarıyor ve çok güzel bir görünüm alıyor. Çiçek tomurcukları uzun zaman kalıyor fakat çiçek tam açtıktan sonra sadece bir gün güzelliğini gösteriyor.

Bakımları kolay, oldukça nemli ortam istiyorlar. Her gün yapraklarını su ile arada bir de sıvı besin ilave ettiğim su ile spreyliyorum. Eğer susuz kalırsa su dolu bir kova içerisine atıp sabaha kadar bekletiyorum su içerisinde.

Burada çiçeklendiği zamanki foroğrafını paylaşmıştım. Sevgiler.

selenn 25-05-2012 16:35

Sevgili Vildan Hanım evet çiçek renkleri özellikle Rebutiaların çok canlı ve güzel. O yapma çiçeklere nasıl sinir oluyorum anlatamam. Bir kürdanla ya da silikonla zavallı bitkiye sadece ticari amaçla iliştirmiyorlar mı acıyorum bitkilere. Gördükçe de çıkarıp atıyorum.

selenn 25-05-2012 16:38

Sevgili Nevsune Hanım, evet Monanthes öyle açıyor. İstanbulda daha evvel açmıştı ama buradaki tomurcuklarını açmamakta inat ediyor. Paylaştığınız resimdeki haline bayıldım, teşekkür ederim. Sevgiler.

Güler 25-05-2012 18:48

Canımın içi selenn'im, seni özledikçe yazılarını okumak ve yüklediğin fotoğraflara bakmak için başlığına giriyorum, ama eğer bu böyle devam ederse hem kaktüs adlarını öğreneceğim hem de korkarım kaktüslere daha bir ilgili olacağım.

Kozalak saksın! (Monanthes'in) hoş olmuş ama ben dolaşırken hemen gözüm 660 numaralı mesajındaki clematisleri gördü. Bir de 640 numaralı mesajındaki çiçekler ne güzel.

Hepsi çok güzel canım, ellerine sağlık.

zenfree 26-05-2012 00:11

Selenciğim saksıların, bitkilerin, düzenlemelerin hepsi çok çok güzel. Ama günlerdir monanthes'i unutamıyorum. Olağanüstü.:) Soğuklarla birlikte rengi değişiyor mu?

Tika 26-05-2012 09:50

Selen Hanim,bahcenizi ne kadar guzel duzenlemissiniz.Bakmaya doyamadim.Sukulentleriniz cok hos gorunuyor.
Ben de balkonumda bir seyler yapmaya calisiyorum.Yetistimek istedigim cok cesit olmasina ragmen yer kalmadi simdiden.:)

selenn 26-05-2012 15:13

Teyzeciğim bak ufaktan ufaktan sana da sevdiriyorum galiba kaktüsleri:) Benzetmelerin her zamanki gibi isabetli. Ben de seni çok özlüyorum. Off Off:( neyse fazla uzatmayayım yoksa bu uzaklık dayanılmaz oluyor.

selenn 26-05-2012 15:20

Teşekkür ederim sevgili Zenfree ama sizin bitkileriniz de harika. Çok hoşuma gidiyor sizin başlığınıza bakmak, içim açılıyor. Monanthes'e daha evvel İstanbul'da yaz, kış balkonda (annemim evinde) bakmıştım. Bir tek don olunca içeri alıyordum. Hala orada ve balkon tüm öğleden sonra güneşini almasına rağmen renginde büyük bir değişiklik olmadı. Ama tomurcuklar daha hızlı açmıştı. Buradaki birkaç aydır benimle ve aldığımdan beri bahçede, onda da bir renk değişimi yok. Ama dediğim gibi açmadan tomurcuklar inatla bekliyor. Sevgiler.

selenn 26-05-2012 15:28

Sayın Tika teşekkür ederim. Malesef yer sıkıntısı bu hastalığın kaçınmaz sonu:) Ama en küçük alanları bile değerlendirmek istiyor insan. Sizi çok iyi anlıyorum.

Adalet Yağcı 26-05-2012 16:55

1 Eklenti(ler)
Sevgili selenn;
Çiçeklenmiş kaktüsleri ve sukkulentleri gördükçe, "ya gerçekten çok güzeller" diyorum, şeytan dürtüyor :)
Ama sonra vaz geçiyorum, balkon ve salon bitkileri bana göre değil :(

Tohumdan yetiştirdiğim, 3,5 yıl gözünün içine bakarak büyüttüğüm güzelim plumerialarım ve adeniumlarım, İstanbul'a gittiğim için, yaban ellere alışamadılar ve birer ikişer terk-i mekân eylediler.

Yaklaşık 38 saksı bitkimden 5 plumeria, 3 adenium kaldı.
Ben de plumeriaları dağıttım, kala kala 3 adenium kaldı, onların da akıbetleri meçhul.

Hiç kimse bitkiyi yetiştiren kadar anlamıyor o bitkinin dilinden, kaybettiğimde çok üzülüyorum.
En iyisi sadece bahçemle ilgilenmek.

Buradaki bitkiyi merak ettim, sukkulent türü mü, harika bir görüntüsü var.

Eklenti 300787

Böyle güzellikleri gördükçe verdiğim kararları unutuyorum :)

Bu arada, bu kadar latince ismi sevgili selen nasıl hatırlayabiliyor diye hep merak etmiştim, işin sırrı isim çubuklarındaymış :)

Size güzel bitkilerinizle mutlu bir yaz diliyorum.

Güler 27-05-2012 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 973586)
Teşekkür ederim sevgili Zenfree ama sizin bitkileriniz de harika. Çok hoşuma gidiyor sizin başlığınıza bakmak, içim açılıyor. Monanthes'e daha evvel İstanbul'da yaz, kış balkonda (annemim evinde) bakmıştım. Bir tek don olunca içeri alıyordum. Hala orada ve balkon tüm öğleden sonra güneşini almasına rağmen renginde büyük bir değişiklik olmadı. Ama tomurcuklar daha hızlı açmıştı. Buradaki birkaç aydır benimle ve aldığımdan beri bahçede, onda da bir renk değişimi yok. Ama dediğim gibi açmadan tomurcuklar inatla bekliyor. Sevgiler.

Selenn'im, sen gel de şimdi annene bıraktığın çiçeklerin halini gör, inanamayacaksın. O kadar güzel çiçeklendiler ki.
Seni, ona hatırlattıkları için öyle bir bakıyor ki tahmin edemezsin. Hava soğuk diyor, hepsini hiç üşenmeden içeri taşıyor, hava güneşli diyor, haydaaa hepsi yine balkona çıkıyor.
Menekşelerin harika açmışlar, fotoğrafladım sana göndermek için ama unuttum sonra da.
Neyse, belki merak eder de İstanbul programını biraz erkene alırsınız diye göndermeyeyim.:D

selenn 30-05-2012 09:45

Sevgili Adalet Hanım, size bitkilerinizi kaybettğiniz için üzülmeyin demek isterdim ama insanın keyfini nasıl kaçırdığını biliyorum. Haklısınız da ama bahçenizde o kadar güzel bitkileriniz var ki onlarla ne kadar hoş vakit geçirdiğinizi tahmin de ediyorum.

Bitkilerin latince isimlerini hatırlamak için evet isim etiketleri çok işe yarıyor ama zamanla onlarsız da tanıyor insan bitkileri. Okudukça, araştırdıkça ve bitkileri yetiştirdikçe nasıl oluyor bilmiyorum ama insan kendiliğinden tanıyor bu karmaşık latince isimleri. Yine de isim etiketlerinin şöyle faydası var; bazen alt türleri birbirlerine benzerlikleri nedeniyle özellikle kaktüslerde bulmak, keşfetmek zor oluyor. Bir de bitkiye hangi yıldan beri bakıyorum, bunu not ediyorum etiketlere. Bu da yaşını tespitte işe yarıyor.

Resimdeki bitki Saxifraga, sukulent değil ama kaya bahçelerine çok uygunlar. Baharda çiçek açıyor. Yaz başında da çiçeklenmesi son buluyor. Kışın tamamen yok oldu. Bu sene burada çok çetin bir kış geçti. Donduklarını ve tekrar çıkmayacaklarını düşünmeme rağmen baharda tekrar filizlenmeye başladılar. Şimdi çiçekleri geçti ama Sedumlarla bahçede arkadaşlık ediyorlar.

selenn 30-05-2012 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 973938)
Selenn'im, sen gel de şimdi annene bıraktığın çiçeklerin halini gör, inanamayacaksın. O kadar güzel çiçeklendiler ki.
Seni, ona hatırlattıkları için öyle bir bakıyor ki tahmin edemezsin. Hava soğuk diyor, hepsini hiç üşenmeden içeri taşıyor, hava güneşli diyor, haydaaa hepsi yine balkona çıkıyor.
Menekşelerin harika açmışlar, fotoğrafladım sana göndermek için ama unuttum sonra da.
Neyse, belki merak eder de İstanbul programını biraz erkene alırsınız diye göndermeyeyim.:D

Teyzem biliyorum annem bir balkona, bir içeri bitkileri bu sene taşımış durmuş, kıyamam ona ama bazen de takılıyorum. Geçenlerde Skype'den aradı. Üşenmemiş tüm çiçeklenen kaktüsleri bana kameradan gösterdi. Ben de takıldım ona. "Anne madem sen bu kadar güzel bakıyorsun bu yaz gelirken sana diğer bitkileri de getireyim" deyince surat ifadesini görmen lazımdı. Hatta sen de dene bak suratı nasıl değişiyor:)

selenn 04-06-2012 10:50

5 Eklenti(ler)
Yapraktan üretmeye çalıştığım sukulentler gelişmeye başladı.

Eklenti 304362

Eklenti 304363

Eklenti 304364

Eklenti 304365

Eklenti 304366

selenn 04-06-2012 10:54

5 Eklenti(ler)
Eklenti 304368

Eklenti 304369

Eklenti 304370

Eklenti 304371

Yine de yapraktan üretirken bahçede bırakmamak lazım yaprak çeliklerini yoksa
bu Kalanchoe thyrsiflora yaprağında olduğu gibi salyangozlar afiyetle nasipleyeniyor benim sukulentlerden:)

Eklenti 304372

selenn 04-06-2012 10:57

Yapraktan üretimin yanısıra çiçek sapından da üretim yapılabilir. Burada çiçek sapındaki köklenmeyi foroğrafladım.

jineop 04-06-2012 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 978783)
Yapraktan üretmeye çalıştığım sukulentler gelişmeye başladı.

Eklenti 304362

Eklenti 304363

Eklenti 304364

Eklenti 304365

Eklenti 304366

Çok şirinler, bu bebek hallerini çok seviyorum.

sakdag 04-06-2012 11:12

Maşallah, echeverialar cristata gibi üçer dörder çıkmışlar... ;)

Resmen seri üretim olmuş... ;)

selenn 04-06-2012 11:16

3 Eklenti(ler)
Echeveria Black Prince güneş aldıkça yeşil yaprakları uçlardan başlayarak koyulaşıp ardından tamamen siyah bir renge ulaşıyor.

Eklenti 304395

Bu Black Prince'nin yapraklarında geçen sonbahar bozulma farkettim. Yaprakların gövdeye birleştiği yerde incelme ve kuruma vardı. Sanırım bir zararlının verdiği tahribattı. Ben de tüm yaprakları koparıp, gövdesinin üst kısmını budadım. Ardından yeni yapraklar vermeye başladı ve şimdiki hali son derece sağlıklı. Aşağıda kesilen gövde kısmı belli oluyor.

Eklenti 304396

Eklenti 304397

selenn 04-06-2012 11:21

5 Eklenti(ler)
Eklenti 304399

Eklenti 304400

Eklenti 304401

Eklenti 304402

Eklenti 304403

Güneş aldıkça renkler canlanmaya ve pembeleşmeye başladı.

selis 04-06-2012 11:27

Bir yapraktan 4 yavru mu çıkmış? :))
Fotoğraflar gerçekten çok keyifliydi, öğlen terapisi ;)

selenn 04-06-2012 11:35

5 Eklenti(ler)
Echeveria purpusorum yavrulamaya devam ediyor.
Eklenti 304404

Peperomia graveolens'in yaprak altları pembe, yaprak içleri yeşil.

Eklenti 304405

Sinocrassula yunnanensis
Eklenti 304406

Aşılı Blosfeldia liliputana
Eklenti 304407

Ve benim en sevdiğim tür olan Mammillaria luethyii. Gövdesi koyulaştıkça yaprak uçlarındaki beyaz puantiyeleri daha da belirgin olmaya başladı. Ah bir de çiçeklense...
Eklenti 304408

selenn 04-06-2012 11:37

3 Eklenti(ler)
Bahçede çiçeklenmeler kimi bitkilerde yeni başlıyor, kimilerinde geçmeye başladı. Clematis son demlerini yaşarken Sedumlar tomurcukta.

Eklenti 304410

Eklenti 304411

Eklenti 304412

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025