View Single Post
Eski 16-01-2011, 23:45   #242
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Thillandsia ionantha

Uzun zamandır başlığıma fotoğraf ekleyememiştim. Forumda dolaşırken bu türe ait bir başlık açıldığını görünce bendeki Thillandsia'nın fotoğrafını paylaşmak istedim.

Aslında benim sukulentlerden sonra en beğendiğim türler Thillandsialar. En çok ilgimi çeken özelliği ise gelişiminde toprağa ihtiyaç duymaması. Herhangi bir zemin üzerinde havadan aldığı nemle yaşamını sürdürüyor. Çok da dekoratif uygulamalar yapılıyor Thillandsialarla. Özellikle ağaç, mantar ve tahta yüzeylere iliştirilmiş halde sergileniyorlar.

Bendeki bu türün ismi Thillandsia ionantha. Bromeliaceae familyasından ve kökeni Güney Amerika.
Sukulentlere en benzeyen özelliği aydınlık mekanlara ve güneşli ortamlara bayılmaları. Fakat yaz aylarında direkt güneş ışığından korunması gerekli.

Su ve neme oldukça ihtiyaç duyuyorlar. Normalde haftada en az 2 kere yapraklarının spreylenmesi gerekli dense de gözlemlediğim kadarıyla bu yetersiz oluyor. Yaprak uçlarında kurumalar oluşuyor. Ben sulamayı geceden su dolu bir kaba bitkiyi iliştirilmiş olduğu mantarla atıyorum. Yaprakların tamamen suya batmış olmasına dikkat ediyorum. Sabah da sudan alıyorum. Bu sulama yöntemi ile çok da diri yaprakları oluyor. Bu işlemi haftada bir ya da iki kez yapıyorum, günlük olarak da spreyle nemlendiriyorum.

Aşağıda eklediğim ilk resim bitkinin çiçeklenme dönemi öncesi hali. İkinci resim ise sonbahar sonundaki çiçeklendiği zamanki durumu. Özellikle yaprakların renk değişimi ve çiçek renginin güzelliği sebebiyle bu bitkiyi paylaşmadan edemedim.


Name:  Tillandsia.JPG
Views: 2157
Size:  54.7 KB



Name:  IMG_0951-1.JPG
Views: 1763
Size:  68.0 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön