![]() |
2 Eklenti(ler)
Hava geçenlerde güneşliyken bahçeye kaktüslerimi yerleştirdikten sonra baktım yağmur başlayacak ıslanmalarına mani olmak için koruma olsun diye naylon kapattım üstlerine. Sonra da üşenmedim bu şapkalı kaktüs rafının fotoğrafını çekip kendi kendime güldüm. Şapka takmış halleri çok komik geldi bana.
Eklenti 291811 Sonra ertesi gün baktım şapka, şemsiye falan mani olmuyor, toprak sırılsıklam ben de gidip yeni bir raf aldım. Burada sürekli yağmur olduğundan daha işe yarar bir çözüm oldu. Eklenti 291812 |
4 Eklenti(ler)
Rebutiaları çok seviyorum. Gövdeleri boylanmıyor, hızlı büyümüyor ama çiçeklerinin renkleri ve çiçeklenmedeki bonkörlükleri ile benim en sevdiğim türlerden bu güzel kaktüsler.
Eklenti 291820 Eklenti 291821 Eklenti 291822 Eklenti 291823 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden görüntülere devam:
Tillandsialar; Eklenti 291838 Echeverialar; Eklenti 291839 Aeoniumlar; Eklenti 291840 Aeonium hybrid Eklenti 291841 Aeonium tortusorum variegata Eklenti 291842 |
5 Eklenti(ler)
|
Selen hanım, Rebutia saksısındaki pembe ve sarı çiçek açmış olan kaktüsler Chamaecereus hibritleri midir acaba?
|
5 Eklenti(ler)
Agave quadricolor saksısını değiştirmek bir hayli zor oldu, dikenleri o kadar sivri ki, oldukça kalın bir eldiven kullanmama rağmen o eldiven bile korumadı ellerimi.
Eklenti 291852 Monanthes'in görüntüsü çok hoşuma gidiyor. Eklenti 291853 Bakalım bu avoniaları açtırabilecek miyim? Eklenti 291854 Kızarmış yaprakları ile Aloe'lerin renkleri çok güzelleşiyor.Alt türünü henüz bulamadım, bulursam yazarım. Eklenti 291855 Crassula perforata variegata, Pachyphytum compactum ve Stapelia Eklenti 291856 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Komşuları kaktüs ve sukulent görmekten bıkmasınlar diye biraz da başka bitkilere diktim bahçeye ama havalar müsait olmadığından pek de uğraşamadım açıkçası.
Hasekiler teyzemi hatırlatıyor o nedenle 3 renk hasekinin yanında heuchera... Eklenti 291860 Eklenti 291861 Bu Clematis apartmanın girişinde. Sanırım montana olabilir. Bunu ben dikmedim ama eve her giriş ve çıkışımda bu manzara ile karşılaşmak çok güzel oluyor. Eklenti 291862 Bunlar da benim askerler. Hangi akla hizmet bunları asker gibi dizmişsem:) Eklenti 291863 |
Alıntı:
Sarı olan evet, Chamaecereus hybridi ama pembe değil. Rebutia'nın bir türü ama şuanda aklımda değil, etiketine bakarım. Dedim ama yanılmışım her ikisi de Chamaecereus hybridi. Bir an pembeyi Sulcorebutia ile karıştırdım. |
çok güzel bir bahçe emeğinize sağlık
|
Kaktüs ve sukulentlere baktıkça hayranlığım bir kez daha artıyor. Herbiri birbirinden özel ve güzel. Ellerinize sağlık. Bu güzel bitkileri bizimle tanıştırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.
Haseki köşesi şahane olmuş İnce bir zevkin göstergesi. İnanın ben o askerlerin görüntüsüne bile bayıldım.:D Sevgiler. |
Alıntı:
İkisi de çok güzeller, benimkilerden pembe tomurcukta demek böyle açacak... :D Sarı rengi de daha çok Selis arkadaşım merak ediyordu, biraz da onun için dikkat çekmek istedim... ;) Sarı renkte çok güzelmiş, ayy bir an evvel benimkiler de açsın Allahım...:D |
Sayın denizhoca, almira teşekkür ederim.
Sayın sakdag sarı olanın çiçeği oldukça iri. Bazı hybridlerin çiçek boyları büyük oluyor, sanırım bu da onlardan biri. Biraz daha güneşli günler görsek hem bana iyi gelecek, hem de tomurcuklar tam açabilecek. Bu sarı tam açmadığı halde bile beni mutlu etmeye yetti. Umarım sizinki de böyle iri çiçeklidir, fotoğraflarsanız sevinirim. |
Selen Hanım,
Almanya ikliminde kaktüs ve sukulentleriniz ile verdiğiniz mücadeleyi anlamam zor değil. Almanya'ya her gelişimde yağışı ve kapalı havalardan dolayı bir süre sonra sıkıldığımı hissetmişimdir. Ama yemyeşil ve düzenli kasaba ve köyleri ise, her vatandaşının doğaya olan barışıklığına, saygısına ve sevgisine hayran kalmışımdır. Neden Türkiye'de büyük çoğunluğun, en ufak yeşil alanın üstünde mangal yapmayı, mangal sonrası atığını, çöpünü toplamadan, ayrılmasını anlayamam. Haftaya aynı yere gelip, o kirliliği yadırgamadan, çoluk çocuğunun sağlığını da hiçe sayarak, tekrar piknik yapmayı içine sindirebilen vatandaşımı anlayamıyorum. Bizlerin yeşil için mücadelesi, çiçeği açtığında dostları ile paylaşmak için can atan, kaybettiği bitkisinin acısını derinden hisseden üç beş dostumun olduğunu hissetmek bana mutluluk veriyor. Birgün doğayı katledenlerin sayısından fazla olacağız. Tüm paylaşımlarınız için, bize verdiğiniz heyecan ve mutluluk için teşekkürler. |
Sayın MKurtoglu, ben de Almanya'ya daha evvel tatil için geldiğimde sanırım büyük konuşmuşum, bu ülkede yaşanmaz her yer gri diyerek:) Şimdi havası ve yaşlıları hariç sevdiğimi bile söyleyebilirim. Komşum beni kaktüslerle gördükçe gülüp, iyi şanslar diliyor:)
Bitkileri Türkiye'den kamyonla buraya getirdikten sonra mücadele etmeye başladık. Ne yazık ki çok bitki kaybettim ama sonuçta benim için büyük mutluluk onların gelişmeleri. Ama yalnız bunu hisseden ben değilim, bu güzel sitede benim gibi hissedenlerin sayısı oldukça fazla. Birbirimizi sima olarak tanımasak da bitkilerimiz vasıtasıyla güzel dostluklar kurduk. Bu nedenle ben bu siteye ve siz değerli dostlara teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır tomurcukta olan Chamaecereus silvestrii'nin çiçeği ilk kez dün kendini gösterdi.
Eklenti 293791 Euphorbia millii'nin iri ve normal çiçekli formu; Eklenti 293792 Eklenti 293793 Scilla maculata da çiçeklendi. Eklenti 293794 Eklenti 293795 |
5 Eklenti(ler)
Kleinia stapeliaeformis'i çok seven birisi var sanırım:)
Eklenti 293797 Echeverialar çiçeklenmeye devam ediyor. Eklenti 293798 Eklenti 293799 Eklenti 293800 Eklenti 293801 |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da üretimlerden bazıları.İlk kare çimlenen ve henüz kendi yapraklarını çıkartmaya hazırlanan Adenium, diğer kareler ise yaprak çeliklerinden üretilmek üzere olan Echeverialar.
Özellikle son karede yaprak toprağın üzerine bırakıldığı zaman çeliğin toprağa ulaşmak üzere köklerini uzatışı çok net belli oluyor. Eklenti 293808 Eklenti 293809 Eklenti 293810 Eklenti 293811 |
Merhabalar Sevgili Selen, bahçenize ve sukkulentlerinize hayran olmamak elde değil. Bunun adı tutku olsa gerek, bakmakla bile geçiyor insana sanki, bir de yanında olsak ne olur. Sizin sukkulent cennetindeki duygularınızı düşünemiyorum bile. Sayenizde bilmediğim, görmediğim, duymadığım kadar sukkulent çeşidi görmüş oldum, çok teşekkürler. İçlerinde en güzel, en sevimli çiçeğiniz, oğlunuz Deniz:) Ve de ürettiğiniz yaprak uçlarındaki minik sukkulentler. Yavrular bir başka güzel görünüyor insanın gözüne :)
Bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkürler. Güzel gören güzel düşünür, hayattan da zevk alırmış. Mevlananın dediği gibi “Kardeşim sen düşünceden ibaretsin, geriye kalan et ve kemiksin. Gül düşünürsün gülüstan olursun, diken düşünürsün dikenlik olursun”. Böyle dikenliğe de can kurban :) Selam ve sevgilerimle... |
Sayın rhepsag67, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Benim için kaktüs ve sukulentler bir hobi ama bu hobi beni son derece mutlu ediyor. Birşeylere emek verdikçe, araştırdıkça, merak ettikçe de insan ister istemez kendini kaptırıyor. Sonucu ise işte bu... 2006 yılında bir arkadaşımın hediyesi olan bir kaktüs sonucu başladı herşey ama hiç şikayetçi değilim:)
Sevgilerimle... |
Maşallah üretim iyi Selenciğim:)
|
Ne güzel olmuş. İmalattan halka satışlar yakında başlıyacak.
|
Merhaba umarım benim ve küm kaktüs severlerin renkli ve güzel çiçeklere sayip olur. Ben daha düzenleme aşamasındayım, bu gün kök tütan kaktüslerimi saksıladım düzenledim. Umuyorum dir dahaki sene çok renkli bir koleksiyona sahip olacam diye düsünüyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Havalar birkaç gündür güneşli gidiyor, nihayet yaz geldi buraya da diyeceğim ama belli de olmuyor buranın havası. Geçenlerde yine güneşliyken tüm bitkileri naylon seralarından çıkarttım, güneş alsınlar istedim. Birden hava kapadı ardından dolu bastırdı. Doludan arta kalan berelenmiş, zedelenmiş yapraklar ama neyse ki dayanıklı bitkiler Sukulentler. Eklediğim fotoğraflardaki yapraklardaki aşınmalar dolunun izleri.
Echeveria Blue Curls ve Echeveria 'Topsy Turvy' Eklenti 299334 Eklenti 299335 |
2 Eklenti(ler)
Bahçede çalışırken bronzlaşan tek biz değiliz. Bu Kalanchoe thyrsiflora da güneşten yapraklarını kızartmaya başladı. Fakat direkt güneşten hiç hoşlanmıyor. Yarı gölge, sabah güneşi alan yerde daha keyifli. Aksi taktirde yapraklar boynunu büküp solgunlaşıyor.
İlk fotoğraf bahar başındaki, kapalı mekandan bahçeye ilk çıktığı hali Kalanchoe thyrsiflora'nın. Yapraklar yeşil, henüz kızarmaya başlamadan önce. Eklenti 299336 Bu fotoğrafta yapraklar kızardıktan sonraki hali. Gitgide de kızarıklıklar artıyor. Özellikle alt yapraklarda direkt güneş aldığı zamanlardaki solgunlaşmalar gözüküyor. 2 gündür direkt güneş almayan bir yerde ve canlanmaya başladı. Bereler yine dolunun izleri... Eklenti 299337 |
5 Eklenti(ler)
Bu akşam üzeri çekilen fotoğraflar...
Eklenti 299338 Eklenti 299339 Eklenti 299340 Eklenti 299341 Eklenti 299342 |
5 Eklenti(ler)
|
Gözlerim Almanyadan bayramı yaptı. Ellerine sağlık ablam.
|
Maşallah hepsi çok güzel.Sarı açan kaktüse bayıldım...
|
Maşallah gerçekten hepsi çok güzel görünüyorlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025