agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   selenn / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/17597.htm)

iris41 27-10-2012 09:04

Graptoveria Fred Ives forma cristata .
SayınSelen şimdiye kadar gördügüm en güzel sukulent . Maşallah cok güzel.
Sayın tika sukulentleri okadar sıkmayın naylona sarmak iyi bir fikir degil bu aylarda .

günebakan 27-10-2012 10:56

Teşekkür ederim Selen'ciğim saksı sende daha güzel sen dalları, yaprakları topla bana ben havalimanında yolunu keserim:))))))))

farpali 27-10-2012 13:20

Graptoveria Fred Ives forma cristata harika ,yakın olsaydınız ufacık bir yavru yaprak isterdim sizden,,ne iyi olurdu:(

ipektuğçe 28-10-2012 09:43

Sevgili selenn hanım,bizlere yine muhteşem kareler sunmuş sunuz,hepside birbirinden harika.Görüntülere bayıldım,benim minik sukulentlerin de ,sizdeki gibi coşması için daha 2 yıl var demek ki;)
Yeni aldığım Echeveria Black Prince nin yapraklarını beğenmemiştim,sizden aldığım güzel bilgilere inşallah istediğim görüntüye kavuşurlar.
Güzel görüntü ve bilgiler için teşekkür ederim,sevgiler...

selenn 28-10-2012 11:13

Beğeni yorumlarınız için teşekkürler.

Sayın Tika, endişelenmeyin bitkilerinize 6 günde hiçbirşey olmaz. Bitkilerinizin naylon serada olduğunu yazmışsınız. Bildiğim kadarıyla havalar İstanbul'da hala güzel ve güneşli gidiyor. Geceleri ise sıcaklık düşse de sukulentlere zarar verecek derecelere kadar inmiyor. Bu nedenle naylon seraya almak için bitkilerinizi henüz erken diye düşünüyorum.

Güneşli günlerde naylonu açıp bitkilerin hava almasını sağlayın, eğer hava ısısı çok düşerse geceleri kapatıp gündüzleri tekrar açabilirsiniz.

Ben naylon kaplı raf sisteminde bitkileri 2 derece ısıya kadar bahçede beklettim ama ardından daha fazla riske atamadım, bitkilerimi kilere taşıdım. İyi ki de taşımışım dün gece -7 dereceydi ısı:)

esra57 29-10-2012 14:16

esra57 / balkon

Selen hanım merhaba ümitsiz açmıştım ama siteyi siz döneli baya olmuş hoş geldiniz sitenize bende hoş buldum yazınızı yeni okudum :))
ben 36 yaşıma kadar hiç çiçek bakmadım sevmezdim benim maceramda dükkanımın açılışında bana hediye gelen canlı çiçeklerle başladı sizlerle devam edecek sanırım bulaştı birkere :)

Denizardacan 03-11-2012 19:27

Selen hanım merhaba,
Ben de sukulent hastalığına yakalandım, hem de çok fena.
Ellerinize sağlık o renkler muhteşem. Bakmaya doyamıyorum inanın, sonbaharı sukulentlerde ve yapraklarda çok seviyorum. Çok huzur dolu renkler, maşallah diyeyim sağlıkla iyi günlerde büyütün tüm bitkilerinizi.

selenn 03-11-2012 22:39

Sevgili Denizardacan, madem bu meret size de bulaştı aramıza hoşgeldiniz:)

Doğanın sonbahar renkleri bana çok huzur verir, çok severim ama sukulentler sözkonusu olunca durum biraz daha farklı, onlar gözüme daha güzel gözüküyor:)

İyi dileklerinize teşekkür ederim, sevgiler.

sevim.K 04-11-2012 08:16

Sevgili Selen çeşitlilik bir yana bakımları çok güzel ellerinize sağlık. İnsan keyifle dolaşıyor bütün sayfaları. Ne zamandır bakmamıştım. Baya zaman alacak tek tek sukulentlere bakmak, oldukça birikmiş. Sevgiler

Tura 04-11-2012 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1026256)

Son olarak da Sukulentli Wuppertal manzarası...

Eklenti 335959

Manzara gibi değil de minyatür bahçe gibi :)

Ne kadar güzel.

selenn 04-11-2012 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 1041946)
Sevgili Selen çeşitlilik bir yana bakımları çok güzel ellerinize sağlık. İnsan leyifle dolaşıyor bütün sayfaları. Ne zamandır bakmamıştım. Baya zaman alacak tek tek sukulentlere bakmak, oldukça birikmiş. Sevgiler

Sevim Hanım teşekkürler, beğendiğinize sevindim. Bitkiler çoğaldılar, haklısınız. Bunu bahar ve yaz aylarında anlamıyordum. Onun yaprağına kıyama atma, daldır, bunun kökünü ayır bir saksı daha yedekle derken sonbahar gelince saksıları tek tek taşırken anladım ne kadar çoğaldıklarını.

Size keyifli izlemeler diliyorum. Ben de aynı keyifle sizin ve diğer üye arkadaşların kaktüs ve sukulent sayfalarını geziyorum, bazen defalarca foroğraflara baktığım oluyor:)

selenn 04-11-2012 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1041983)
Manzara gibi değil de minyatür bahçe gibi :)

Ne kadar güzel.

Teşekkür ederim sevgili Tura. Camın önünde bitkileri görmek beni dinlendiriyor. Şimdi ise o minyatür bahçe malesef eve taşındı. Önümüzdeki bahara kadar kıştan korunuyorlar:)

sevim.K 04-11-2012 20:42

Ben içeri dışarı derken birkaç kış kayıplar yaşadım. Şimdi kapalı balkondalar ve kış soğuğuna dayanabiliyorlar balkonda. Ben de rahatladım. Bir ara ağlamıştım çocuklar gibi kayıplar yüzünden.

Satı Uğurtan 05-11-2012 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1037672)
Graptoveria Fred Ives forma cristata

Hızlı gelişen bir tür. Bitki yeni sürgünlerini cristat form oluşturuken arada normal rozetler de veriyor.

2009 yılındaki gövde oldukça ufakmış...

Eklenti 341407

2011 yılında büyümeye başlamış...

Eklenti 341408

Son hali...

Eklenti 341409

Eklenti 341410

Sevgili Selenn, inan bana gerçek olduğuna inanamadım resim gibi, çok güzeller sağlıkla büyüt sevgiler.

selenn 05-11-2012 08:38

Sevgili Sevim Hanım, haklısınız kayıplar bir hayli sinir bozucu oluyor. Buraya taşındığımızda iklim farkından o kadar çok bitkimi kaybettim ki yaşadığım üzüntüyü anlatamam. Sonra yavaş yavaş ben de, bitkiler de buraya uyum sağlamaya başladık:)

Sevgili Satı Hanım teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim.

selenn 05-11-2012 16:23

4 Eklenti(ler)
Sedum burritom uzun zamandır keyifsiz gözüküyordu. Önce yaprak renklerinde solgunluk başldadı, bunu yapraklarda büzülmeler takip etti. Sulama miktarını ve sıklığını arttırıp, saksısını direkt güneş alan cam önünden alıp aydınlık bir başka yere taşıdım.

Yeni sürgünler vermeye başladı, rengi canlandı ama tam sağlıklı haline bir türlü dönmedi. Saksı değişimini geçen bahar ertelemiştim. Ertelememdeki sebep de Sedumların en küçük saksı sallantısında yapraklarını dökmeleriydi. Bugün artık saksısını değiştirmeye karar verdim.

Yaprak büzüşmelerinin sebebi toprağın taş gibi sertleşmesiymiş. Kökler katılaşan toprakta sıkışıp kalmış, bitki yeterli nemi alamıyormuş meğer. Bir büyük boy saksıya kaktüs toprağı, seramis ve mineral içerikli volkanik taşlardan ilave edip tekrar saksıladım. Tabi bu arada bir sürü yaprak çeliği de elde edildi:) Kopan dallar da Echeveria pallida ve runyonii'ye komşu oldu.

Eklenti 343715

Eklenti 343716

Eklenti 343717

Eklenti 343718

selenn 05-11-2012 16:25

2 Eklenti(ler)
Mammillaria luethyii'nin gövdesi uzadı ve yeni yavrular kendini göstermeye başladı.

Eklenti 343719

Eklenti 343720

selenn 05-11-2012 16:28

2 Eklenti(ler)
Euphorbia obesa gittikçe tombullaşıyor:)

Eklenti 343721

Blossfeldia liliputana şu sıralar süpriz yapma hazırlığında. İlk kez çiçeklerini göreceğim için merakla bekliyorum:)

Eklenti 343722

selenn 05-11-2012 16:30

1 Eklenti(ler)
Bir başka süpriz de Hoya kerrii'den bekliyorum. Umarım tomurcuktur bu uzantı:)

Eklenti 343723

incii 05-11-2012 16:44

Sevgili selenn hanim, bu basligi her gördügümde takilip kaliyorum, sayfa sayfa geziyorum ara sira, her defasinda hayranlikla izliyorum, fazla müsait olmadigim icin hep yarida kaliyor malesef.
Bastan sonra kadar incelemekten vaz gectim, cünkü masallah deste deste bak bak bitmez her biri ayri güzel, ben en iyisi son eklenenlerden devam edeyim.
Ayrica bitkilerinizin bir coguna bakimi ile ilgili yazdiginiz icin ayri tesekkür etmek isterim, benim gibi sukulent katillerine cok faydali bilgiler bunlar:), emeklerinize saglik, Sevgiler

Güler 05-11-2012 17:48

selenn'im ne güzel fotoğraflar koymuşsun yine, çakıl taşlı yolun (!) da ne güzel olmuş.

Hoya kerrii 'nin çiçeğini ben de merak ediyorum.

günebakan 05-11-2012 20:09

Selenciğim muhteşem görünüyorlar hele dökülen yaprakların yavrulamış hallerini hayal etmek bile muhteşem:)

Denizardacan 05-11-2012 22:02

Selen hanım yine muhteşemler,
Ellerinize sağlık sizde görüp de çok beğendiğim bir kaktüs, Blossfeldia liliputana ,ben de meraktayım netten de bakmadım nasıl bir çiçeği var, Sizdeki açana kadar da bakmayacağım;)
Taşlı yolunuz da gerçekten müthiş. Tahminen 100 kadar taş döşemişsiniz.:D Şaka bir yana çok şirinler hem de çok.

selenn 05-11-2012 22:19

Sevgili incii, güzel sözleriniz için teşekkürler.
Sadece bitkinin resmini ve ismini paylaşmak bana biraz da "bakın bende daha neler var" demek gibi geliyor. Bu nedenle ilk kez eklediğim fotoğraflarında kaktüs ya da sukulent hakkında kendi tecrübelerime dayanan bilgi vermeye gayret ediyorum. Bu şekilde bitkinin fotoğrafının yanında bir iki cümle bilgi daha akılda kalıcı olduğuna inanıyorum:)

selenn 05-11-2012 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1042692)
selenn'im ne güzel fotoğraflar koymuşsun yine, çakıl taşlı yolun (!) da ne güzel olmuş.

Hoya kerrii 'nin çiçeğini ben de merak ediyorum.

Yine yeni bir benzetme daha.:D:D:D Bayılıyorum bu isabetli benzetmelerine teyzem:)

Hoya kerrii umarım çiçekleniyordur. Tek yaprak olan kerrii senelerdir aynı ama bu bitkiden ümitliyim.

selenn 05-11-2012 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1042806)
Selenciğim muhteşem görünüyorlar hele dökülen yaprakların yavrulamış hallerini hayal etmek bile muhteşem:)

Sevgili günebakan teşekkür ederim, yaprakları köklendirmek için toprağa dizerken kulaklarınızı çınlattım:)

selenn 05-11-2012 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan (Mesaj 1042915)
Selen hanım yine muhteşemler,
Ellerinize sağlık sizde görüp de çok beğendiğim bir kaktüs, Blossfeldia liliputana ,ben de meraktayım netten de bakmadım nasıl bir çiçeği var, Sizdeki açana kadar da bakmayacağım;)
Taşlı yolunuz da gerçekten müthiş. Tahminen 100 kadar taş döşemişsiniz.:D Şaka bir yana çok şirinler hem de çok.

Ben de B.liliputana çiçeğini merakla bekliyorum. Evet bir hayli taş döşedim bugün:) Normalde düştüğü yerde kökleniyorlar Sedumlar, umarım bu sefer beni yanıltmazlar.

Tika 07-11-2012 05:31

Sayın selenn,
Siz sukulent aranjmanları konusunda oldukça tecrübeye sahipsiniz.Rica etsem bizimle hangi türlerin bir araya ekilmesi,hangilerinin aynı saksıya ekilmemesi konusundaki tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

selenn 07-11-2012 13:38

Seve seve paylaşırım sevgili Tika:)

Önceleri açıkçası aranjman oluştururken sukulentlerin birarada nasıl güzel görüneceğine dikkat ediyordum. Birbirlerine uyumlarına da dikkat etmek gerektiğini sonradan farkettim.

Birbirlerine uyumlu türler derken hızlı ve yavaş gelişen türleri kastediyorum. Echeverialar, Graptolar, Haworthia ve Aloeler çok hızlı gelişiyor. Bu hızlı gelişenlerin yanına küçük ebatlı, yavaş gelişen türleri diktiğimde bu bitkiler hızlı gelişenlerin yanında sıkışıp kaldı. Bunu Echeveria minima'da yaşadım.

İlk önce kaktüs ve sukulentleri biraraya toplamamaya özen gösteriyorum çünkü bu iki grup farklı su ihtiyacına sahipler.
Sonra sukulentleri yazın ve kışın dinlenen türlere göre biraraya toplamaya dikkat ediyorum ki sulamayı rahat yapabileyim.
Gerisi görsel zevkinize kalmış. Mesela Crassula ovata ve hobbit boya gidiyor. Onlar uzarken altı boş kalmasın diye sarkıcı türlere de aynı saksıda yer verebilirsiniz. (Ceropegia, Sedum burrito, morganianum vb.)

Echeverilar birarada çok güzel gözüküyor. Özellikle sonbaharda rengarenk bir saksı Echeveria tam fotoğraflık oluyor.

Aloe ve Haworhialar benzer isteklere sahipler. Direkt güneş almayan bir yerde nispeten daha az su ile birarada hoş gözükürler.

Kalanchoelar kışın gelişen gruptalar. Kalanchoelarla Sedumları biraraya getirebilirsiniz. Mesea Kalanchoe longifolia yaprakları kızarır, Sedum nussbaumerianum limon sarısı renk alır. Ya da burada olduğu gibi farklı Kalanchoe türleri de birarada hoş gözüküyor.

Bunlar aklıma ilk gelenler. Elinizdeki sukulentlerin birbirlerine uyumu Dinlenme Dönemlerine Göre Sukulentlerin Sınıflandırılması başlığından kontrol edebilirsiniz. Kolay gelsin.

selenn 11-11-2012 20:23

1 Eklenti(ler)
Blossfeldia liliputana bugün açtı:)

Eklenti 345363

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025