agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   selenn / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/17597.htm)

yener.T 05-12-2011 16:23

Bende Kaktüs sever olarak aranıza katılmayı ve tanışmayı çok isterim.

mrmusti 05-12-2011 16:33

Ben katılamam. Ama aranızda olduğumu farzederseniz çok sevinirim..

Kiraz 05-12-2011 17:09

İşimi ayarlayabilirsem ben de gelirim, henüz kaktüs sevdalısı olamadım ama kim bilir :)

cemo 05-12-2011 17:11

Sevdalanmayan kiraz gelir de ben nasıl gelmem:))
Haydi Kiraz, ayarla da sana da bulaştıralım:))

nikon_ 09-01-2012 14:59

Sayın selenn, kaktüs ve sukulentlerinizi hayranlıkla izlemeye devam ediyorum;)

Yalnız, sukulent bonsai yapımı konusunda bana ve Sayın asumandilek'e önayak oldunuz ama, sizden bir çalışma olmadı mı acaba? Crassula ovata ile bir çalışma yapmayı düşünüyordunuz yanlış hatırlamıyorsam?

Sağlıcakla kalın.

emily14 09-01-2012 18:49

Sevgili Selenn,

öncelikle inanılmaz güzelliklere sahip olduğunuzu ve onların bu güzellikleri için gösterdiğiniz çabanıza hayran olduğumu söylemek isterim. Tüm sayfaları bitirdikten sonra bunu yazacaktım ama aşağıdaki Sevgili AizoaceeFAN'a ait yazıyı görünce aklımdakileri paylaşmadan edemedim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 800592)
Sayın selenn, çok şanslısınız. Bayıldım bütün çektiğiniz karelere. Sabah sabah içim açıldı, size ve eşinize teşekkür ediyorum bu fotoğraflar için. Son resim hakikaten de tam anlamıyla muhteşem. Lithopslara ise dayanamıyorum orda olsam elimde yüzlerce olsa bile yine alırdım. Dakikalardır keyifle izliyorum acaba ne zaman Türkiye'de böyle kaktüs ve sukulentlere ait fuarlar olacak merak ediyorum. Umarım bizler de kendi vatanımızada böyle fuarlar görebiliriz.

Ben kaktüs ve succulentler konusunda sanırım aranızda en çömez aşığım :p o yüzden eğer söyleyeceklerim mantıksız olur ise beni affedin lütfen. Sevgili Selenn'in eklediği fuar fotoğraflarına bakınca aklıma o beklediğimiz fuarı neden biz kendimiz yapmıyoruz diye geldi. Hepimizde farklı türler var. Hemen hepimiz bu güzelleri yetiştirip üretiyoruz da. Birbirimizle bir şekilde paylaşıyoruz da. Ama sitemize üye olmayanlarla veya paylaşıma girmeye çekinen kişiler vs düşündüğümüzde, hatta hepsini bir yere bırakalım bu merakı ve sevgiyi yayma adına böyle bir şey yapamazmıyız. Açık alanda bile her ağacın altında birinin standı olacak şekilde fuarımız olsa güzel olmaz mı mesela :o :D

emily14 09-01-2012 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 800959)
Madem oradaki gibi bir fuar gerçekleştiremiyoruz, kendi fuarımızı kendimiz açalım, Sayın Selenn. Neyimiz varsa getirelim ama satmak, dokunmak, dal çalmak yasak olsun. :))

:) bir sayfa daha sabredememişim hay Allah... Galiba aynı fikirde olan pek çok kişi var Sevgili PlentyPlant...

emily14 09-01-2012 19:05

Ben de çoğunuzu tanımıyorum ama bu çaylağı da kabul ederseniz gelmeyi çok isterim. :)
Sevgiler.

selenn 10-01-2012 00:10

Sayın emily14, öncelikle beğeni sözleriniz için teşekkür ederim. Fuarları ziyaret ettikçe gördüklerimi paylaşmak bana mutluluk veriyor ve her defasında da kendi ülkemizde de böyle organizasyonlar olsa diye hayıflanıyorum. Bitkilerle ilgili genel fuarlar evet oluyor ama kaktüs ve sukulent meraklılarını hedefleyen organizasyonlar malesef yok. Bunu daha evvel sayın Plenty Plant ile yazışmıştık.

Bu arada çaylak demek ile kendinize haksızlık etmeyin, önemli olan bitki sevgisi, gerisi zaten zamanla geliyor. Umarım bizler de benzer çalışmalarla ülkemize katkıda bulunuruz günün birinde.

Selamlar.

selenn 10-01-2012 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ (Mesaj 897358)
Sayın selenn, kaktüs ve sukulentlerinizi hayranlıkla izlemeye devam ediyorum;)

Yalnız, sukulent bonsai yapımı konusunda bana ve Sayın asumandilek'e önayak oldunuz ama, sizden bir çalışma olmadı mı acaba? Crassula ovata ile bir çalışma yapmayı düşünüyordunuz yanlış hatırlamıyorsam?

Sağlıcakla kalın.

Sayın nikon, haklısınız önayak olmaktan ileri gidemedi benim bonsai sukulent planım. Vakit darlığından siteye bile girmeye uzun zamandır fırsat bulamadım.
C.ovata İstanbul'da kaldı. Çok güzel gelişmiş, benim bonsai yapmama gerek kalmayacak gibi gözüküyor. Kendisi çok güzel minik bir ağaç formu almıştı en son gördüğümde. Önümüzdeki yaza kısmet olursa neler yapabileceğime bakarım İstanbul'a döndüğümde.

İlginize teşekkürler.

selenn 12-01-2012 09:31

3 Eklenti(ler)
Kleinia stapeliaeformis

Senecio stapeliaeformis olarak da bilinen bu bitki Asterceae familyasına aittir. 30 cm.-60 cm. arasında boy atabilen bitki kuraklığa dayanıklıdır. Yarı gölge veya tam aydınlık ve güneş alan ortamlarda yetiştirilebilir.

Bitki gövdesi köşeli ve köşelerde sıralanan dikenli bir yapısı vardır. Yeni sürgünler bu köşeler üzerinde yetişir veya alttan sürgün verebilir. Yeşil gövdesinde mor hareler mevcuttur.

Çiçeklenme dönemi her ne kadar bahar sonu yaz başı olarak belirtilse de sevgili Gül Batur'un bu mevsimde tomurcuklanan bitkisini görünce şaşırdım. Bendeki bitki Temmuz ayında çiçeklenmişti.

Eklenti 263812

Eklenti 263813

Eklenti 263814

alcen 12-01-2012 09:56

Güzel papatyam nasılsın,biliyormusun biz olmadan fener kavurma yemeye gideceklermiş hiç tadı olurmu.
Ne yapalım gitsinler bakalım.
Selencim, sayfalarını dolaştım.Baktım baktım bakakaldım ne ğüzel şeyler onlar, aynı sahibi gibi bir daha gürüşmek dileği ile çok ,çok,çok öpüyorum canım.

selenn 12-01-2012 10:08

Sevgili alcen, günaydın. Hoşgeldiniz sayfama, fener kavurma konusunu hiç açmayın. Sormayın aklım orada kaldı ama ne yapalım bir dahaki sefere inşallah tekrar gideriz. Hele en son sefer sizin bizi güldürüşünüz aklıma geldikçe basıyorum kahkahayı. Hala gülüyorum:)))

Sevgiler.

Adalet Yağcı 12-01-2012 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 898528)
Kleinia stapeliaeformis

Senecio stapeliaeformis olarak da bilinen bu bitki Asterceae familyasına aittir. 30 cm.-60 cm. arasında boy atabilen bitki kuraklığa dayanıklıdır. Yarı gölge veya tam aydınlık ve güneş alan ortamlarda yetiştirilebilir.

Bitki gövdesi köşeli ve köşelerde sıralanan dikenli bir yapısı vardır. Yeni sürgünler bu köşeler üzerinde yetişir veya alttan sürgün verebilir. Yeşil gövdesinde mor hareler mevcuttur.

Çiçeklenme dönemi her ne kadar bahar sonu yaz başı olarak belirtilse de sevgili Gül Batur'un bu mevsimde tomurcuklanan bitkisini görünce şaşırdım. Bendeki bitki Temmuz ayında çiçeklenmişti.

Eklenti 263812

Eklenti 263813

Eklenti 263814

Sevgili Selenn;
İnsanı imrendiriyorsunuz, ne hoş ve zarif bir çiçek açmış bu böyle, harika görünüyor.

Tabi diğerlerinin de hakkını teslim etmek gerekir, aslında sizin sihirli ellerinizden kaynaklanıyor her şey.
2010 da bir aranjman yapmıştım ama bu İstanbul git gelleri dolayısı ile komşularıma bıraktığım bitkilerimden pek çoğunu kaybettim, bunların arasında kaktüs aranjmanım da var.

Şimdilik yeni bitkilere cesaret edemiyorum ama bahçemde yaşayabilecek soğuklara dayanıklı bir kaç çeşit araştırıyorum.
Sevgiler.

Not:C.tesi günü fener kavurması yiyoruz, inşallah bir gün sizinle birlikte yemek de kısmet olur.

jineop 12-01-2012 15:54

Sevgili selen, hepsi çok güzel, zarif ve pırıl pırıl, ellerine sağlık. Verdiğin bilgiler için ayrıca çok teşekkürler. Sevgiler.

günebakan 12-01-2012 17:40

Selen'ciğim Kleinia stapeliaeformis bende de var ama daha ne bir yavru ne bir çiçek gördüm ama bu sene ümitliyim bir çoğu gibi bu da gelişmesini beklediklerimden acaba busenecio da diğerleri gibi suyu seviyor mu?

selenn 12-01-2012 18:48

Teşekkürler güzel sözleriniz için.

Sevgili Adalet Hanım üzüldüm kaktüslerinizi kaybetmenize. Aldığınız zaman fotoğraflamıştınız, hatırlıyorum. Bahçede en dayanıklı türler arasında Opuntia, Sempervivum, Sedum ve bazı Delospermalar yeralıyor. Dona dayanıklı türlerdir. Ve Cumartesi Günü için şimdiden afiyet olsun diyorum. İyi yolculuklar, umarım tekrar sizi görme şansım olur.

Sevgili günebakan aman çok sulamayın. Kuraklığa dayanıklı ama aşırı sulamaya karşı hassas. Diğer Seneciolar gibi değil bu tür. Mesela ben Senecio rowleyanus'u ilk yetiştirdiğimde diğer sukulentlerim kadar sulamıştım, öldü. Meğer daha çok su istiyormuş. Bu da bir ders oldu bana. İkinci aldığım da bayağı gelişmişti ama İstanbul dönüşü kuruduğunu farkettim. Can sıkıcı... Gitmeden bayağı saksı altında su bırakmış olmama rağmen susuz kalmış. Olsun diyorum hepsi birer ders oluyor.

günebakan 12-01-2012 19:46

Senecio rowleyanus'un ve Senecio herreianus'un suyu sevdiğini ben de yeni öğrendim acaba bu senecio da onlar gibi demiştim. Teşekkür ederim cevabın için Selen'ciğim:)

Adalet Yağcı 12-01-2012 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 898758)
Teşekkürler güzel sözleriniz için.

Sevgili Adalet Hanım üzüldüm kaktüslerinizi kaybetmenize. Aldığınız zaman fotoğraflamıştınız, hatırlıyorum. Bahçede en dayanıklı türler arasında Opuntia, Sempervivum, Sedum ve bazı Delospermalar yeralıyor. Dona dayanıklı türlerdir. Ve Cumartesi Günü için şimdiden afiyet olsun diyorum. İyi yolculuklar, umarım tekrar sizi görme şansım olur.

Selenn'ciğim, üzülmeyin, yeri doldurulabilecek kayıplar bunlar, benim üzüntüm geri gelemeyecekler için.

Bahçeye dayanabilecek türlerden araştırıp toplamaya çalışacağım inşallah, benim de bir sukkulent köşem olsun.

Cumartesi günü bol bol kulaklarınızı çınlatacağız :), sizinle tekrar buluşmayı ben de çok arzu ediyorum, bu yılın sonlarında yine İstanbul'da olmayı düşünüyorum ama ondan önce belki bir Hamburg yaparım size uzaklığı ne kadar bilemiyorum.

zenfree 12-01-2012 21:21

Kleinia stapeliaeformis'in çiçek rengi çok gözalıcı, çok beğendim. Seneciolar çiçek formlarındaki benzerlik dışında çok farklı bitkiler. Beni şaşırtıyorlar.:)

Güler 13-01-2012 05:43

Kaktüsün adını uzun uzun yazabilmem için ikidebir dönüp mesajına bakmam gerekecek, o yüzden çiçeğin rengi çok güzelmiş, hele ikinci fotoğrafa bayıldım diyeyeceğim.

selenn 13-01-2012 16:57

1 Eklenti(ler)
Ne oldu sana Mammillaria luethyii diyen kuşların formu bozulan kaktüse hayretle bakışı...

Eklenti 263963

Normalde küre formunda olması gereken form kış aylarındaki güneşsiz hava sebebiyle uzamaya başladı. Oysa evin en aydınlık olan cam içinde...

selenn 13-01-2012 17:06

5 Eklenti(ler)
Cam dışındaki uzun saksıları dona karşı korumak için apartman içine taşıdım. Saksıları dışarı camın dışından alıp apartmanın içine taşırken farkettim ki bayağı gelişmişler. Echeverialar sarkmaya başlamış ve şuanda çiçekliler. Normalde ben evin içinden saksının tek cephesini gördüğümden aşağı sarkan bölümlerini göremiyordum.

Eklenti 263964

Eklenti 263965

Eklenti 263966

Eklenti 263967

Eklenti 263968

selenn 13-01-2012 17:08

3 Eklenti(ler)
Eklenti 263969

Echeveria'nın çiçeği dışarıya çıkma derdinde;
Eklenti 263970

Eklenti 263971

günebakan 13-01-2012 17:43

Gerçekten de harika görünüyorlar hele de 475 .mesajdaki 4. resimdeki hafifkahverengi gibi olana bayıldım görüntüsü çok güzelmiş Selen'ciğim:)

sevim.K 13-01-2012 17:49

Muhteşem görüntüler sevgili Selen, emeklerinize sağlık:) Dolu dolu olmuş uzun saksılar ne güzel. Ben pencerenizi de çok beğeniyorum. Hele o öndeki ahşap korkuluk, nefis. Çocukluğumun eski evlerinin tadı ve güzelliği olan çok hoş bir köşe:)

AizoaceaeFAN 13-01-2012 19:32

Sayın selenn, Senecio'nuzun çiçeğine hayran olmamak elde değil, sormak istediğim senecio articulatus lar gibi kötü kokulu mu yoksa rowleyanuslar gibi karanfil kokulu mu bu çiçek? Ona göre ben de temin etmeyi düşünüyorum da. Sevgili zenfree nin de dediği gibi sadece çiçek yapıları benzeyen ve biribirnden bu kadar farklı yapıda olan bir sukulent hatta bitki türü tanımıyorum.
Mammillaria luethyi için bence endişelenmeyin hatta sevinebilirsiniz. Yeterli anaçlığa gelmiş gözüküyor yani yakında belki de bu bahar, yanlarından yeni yavrular verecek ve uzaması duracak.
Son olarak benim sizden canlı veya tohumunu araştırmanızı istediğim Muiria hortenseae için bir umut var mı Almanya'da? Ben kendim tohumdan ektim ancak çok inatçı, yaşamamak için direniyorlar. Ömrümde beni en çok uğraştıran bitki. Bir tecrübeli koleksiyoner veya sera sahibiyle görüşme fırsatınız olursa beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Sağlıcakla kalın, saygılar.

selenn 13-01-2012 21:50

Sevgili günebakan, teşekkürler. Renkler soğuktan değişiyor. Bol güneş ve soğuk hava sukulentlere harika renkler veriyor. Ben de renk değişimlerini çok beğeniyorum.

Sevim Hanım, oturduğumuz ev 130 yıllık. Restorasyonu esnasında bazı eskiden kalma güzelliklere dokunulmamış, saklanmış. Mesela merdivenlerin gıcırtısı benim çocukluğumdaki oturduğumuz evi hatırlatıyor bana. Tavanların yüksekliği de öyle. Bu vitraylı pencereye baktıkça da sevgili İlkin'in kulaklarını çınlatıyorum. Vitrayın keyfini şimdi sukulentler sürüyor.

Manolya_ 13-01-2012 22:20

Sevgili selenn,
Resimler, sukkulentler, fotograf düzenlemelerin bizlere sunumun hepsi ama hepsi birbirinden hoş. Maşallah diyorum başkada birşey diyemiyorum.
Almanya gibi bir iklimde harikalar yaratmışsın. Ellerine emeğine sağlık.
Evin tarihinden bahsedişin apayrı bir tarif, bilmezmiyim o eski ama taş gibi almanya evlerini.
Bizdeki binalar gibi üfleyince yıkılmıyor. Öylesine sağlam yapılarki, eskileri restore edip harika güzellikler yaratıyorlar.
İşte almanya'nın en çok bu yönüne hayranım selen'cim. Off anılar depreşiyor (tamam kısa geçeyim bu faslı)
Kısacası zevkin zerafetin bütünü ile elini dokundurdugun her karede sihirler yaratıyor.
O gülen yüzün hiç solmasın. Tertemiz bir yüreğin var canımsın.
Rabbim hiçbir dileğini geri çevirmesin.
Bunu tüm kalbimle diliyorum. Bebişini öpermisn benim için.
En güzel dileklerim ve sevgilerimle
Asu

selenn 13-01-2012 23:03

Sayın AizoaceaeFAN, bu Senecio'nun çiçeğinde ilginç ama koku yoktu. Özellikle kokladım karanfil kokusunu bekleyerek ama ne güzel, ne de çirkin hiçbir koku yoktu:( Mammillaria luethyii benim en sevdiğim tür, yorumunuz beni mutlu etti. İnşallah gelişip çiçeklenir.

Sizin sorduğunuz bitkiyi not etmiştim zaten. Aklımda unutmadım fakat şu zamana kadar olumlu bir gelişme olmadığı için en son mesajlaştığımız andan sonra size yazmadım. Bahara kadar burada birçok sera tatil yapıyor, online satışlarını durdurdu. Öncelikle isteğiniz canlı bitki sanırım, ama tohumuna ulaşabilirsem de size yazarım. Selamlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025