agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   selenn / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/17597.htm)

selenn 09-05-2011 22:24

Burada gördüğüm her şeyi sizlerle elimden geldiğince paylaşmaya gayret ediyorum, beğendiğinize sevindim. Böyle düzenlemeleri görünce kendi ülkemdeki eksikleri hep üzülerek ve iç geçirerek hissediyorum.

Türkiye ve Almanya iklim kıyaslamasına girince bitkilerin gelişimi için buradaki kadar sıkıntı olmamasına rağmen en büyük sıkıntımız bitki çeşitliliği oluşturacak bol miktarda seranın malesef Türkiyede olmaması. Belli seraları ve üreticilerimiz de olmasa halimiz harap olurdu.

Sayın Plenty Plant valla gerçekleştirelim bir fuar ama benim bitkilerimi buraya nakletmem bir hayli zor oldu. Bir tır tutuldu, ufak tefek eşyanın yanısıra tüm bitkilerimi buraya naklettirdim. Ama inanın bitkiler buraya geldiklerinde önceki halleri ile alakaları yoktu. Birçoğunu kaybettim.
Bu fuarı gerçekleştirelim bence harika bir fikir ama benim bitkilerimle geri dönmem için 3-5 sene daha bir sürem var.:))

sariefe 10-05-2011 02:15

Şu anda ağladığım için fazla bir şey yazamayacağım. Ühüüüüüü :(

iris41 10-05-2011 06:19

Selen hanım resimlerle anlatım cok hoş teşekkürler . Sayfanızı severek geziyorum arada türllerin yanında fiyat belirtseniz kıyaslama yapsak bazı türler türkiyede bulunmadıgı gibi dudak ucuracak kadar yüksek . bende gecen sene taşınırken 30 kadar saksı kaybettim yılların verdigi emek sevgi elimizin altından kayıp giderken tek tek saksıları bir köşede boş görmek cok acı .Echeveria .Severpivum bunları her gördügümde icim gidiyor :p

Orkun Kırcı 10-05-2011 09:54

Emeklerinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Fuarın darısı ülkemizin başına...

selenn 11-05-2011 00:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 801164)
Şu anda ağladığım için fazla bir şey yazamayacağım. Ühüüüüüü :(

Sayın sariefe, ağlamayın:) Ben inanıyorum ki ileride bizim ülkemizde de benzer kaktüs, sukulent etkinlikleri olacak. Bol bol üretelim, çeşit kazanalım ki paylaştıkça bitkilerimiz yayılsın.

selenn 11-05-2011 01:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 801184)
Selen hanım resimlerle anlatım cok hoş teşekkürler . Sayfanızı severek geziyorum arada türllerin yanında fiyat belirtseniz kıyaslama yapsak bazı türler türkiyede bulunmadıgı gibi dudak ucuracak kadar yüksek . bende gecen sene taşınırken 30 kadar saksı kaybettim yılların verdigi emek sevgi elimizin altından kayıp giderken tek tek saksıları bir köşede boş görmek cok acı .Echeveria .Severpivum bunları her gördügümde icim gidiyor :p

Sayın iris41, sayfamı beğenmeniz beni sevindirdi, teşekkürler. Fiyat konusunda malesef yardımcı olamıyorum çünkü her gördüğüm bitkinin fiyatı aklımda değil. Oldukça kalabalık bir ortamdı ve bitkileri inceleyip, üreticilerle konuşurken sağolsun fotoğraf çekimi eşime kaldı. Kendime ait tanıttığım türlerin hepsi yeni edinilmiş türler değil. Ama genel anlamda burada Sempervivumlar en ucuz türler ki bir büyük saksı 2-3 Euro civarında. Agaveler ise fuarda 10-20 Euro arasında değişiyordu. Online satış yapan bahsettiğim üreticilerin web sitelerinden fiyatları inceleyebilirsiniz.

Taşınma esnasındaki kaybınız sizin de bir hayli fazlaymış, ne kadar üzüldüğünüzü çok iyi anlıyorum. Ne yapalım yerlerine yeni emek verdiklerimizle avunacağız artık diye kendimi teselli ediyorum.

selenn 11-05-2011 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 801270)
Emeklerinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Fuarın darısı ülkemizin başına...

Sayın Orkun Kırcı teşekkür ederim. Benim de temennim o yönde, dilerim bizim de benzer etkinliklerimiz en kısa zamanda ülkemizde olur.

selenn 12-05-2011 02:13

Senecio articulatus variegata

1 Eklenti(ler)
Asteraceae familyasından olan Senecio articulatus formunun muma benzemesi sebebiyle yurtdışında "mum ışığı", "mum bitkisi" diye de isimlendiriliyor.

Ev içerisinde ve saksıda yetiştirmeye son derece elverişli bir tür olan Senecio articulatus uzun gövdesi üzerinde beliren yaprakları ile minik bir ağacı anımsatıyor. Dallanarak yayılan gövdelerden çıkan yapraklar variegata olmayan türlerinde düz yeşil iken variegatalarda yeşil - pembe. Bu yapraklar çoğunlukla kış aylarında dökülebilir.

Bol ışık alan ve aydınlık ortamlarda rahatlıkla yetiştirilebilir. Sulama konusunda aşırıya kaçıldığında bitki kolaylıkla çürüyebilir. Bu sebeple bahardan sonbahara kadar yani hava ısısı düşene kadar her iki sulama arasında toprağın tamamen kuruması sağlanmalıdır.

Sarıdan beyaza kadar renklenen çiçekleri genelde ilkbahar sonundan yaz sonuna kadar belirebilir. Sitemizde daha evvel bu türün de çiçeklerinin aynen Stapelia gibi pek de hoş kokmadığını okumuştum.

Eklenti 211312

günebakan 12-05-2011 11:00

Pembe yeşil yapraklı senecio çok güzelmiş Selenciğim. Teşekkürler:)

skaraca 13-05-2011 15:06

Zaten diğer sayfadaki çiçek fuarı fotoğraf çekimleri bir başka can yakıyordu. Üstüne birde Senecio articulatus variegata fotoğrafı kızgın demirle dağlamış gibi oldu. Ben normalini bulup alamadım daha, şimdi birde variegatasını araştıracağız demek.

selenn 13-05-2011 21:37

Üzüldüm şimdi sayın skaraca, niyetim kızgın demirle dağlamak değildi:)) İnşallah büyür ve yeni gövde oluşturur da size kendimi affettiririm.

selenn 13-05-2011 23:22

Echidnopsis cereiformis var. burunnea

1 Eklenti(ler)
Asclepiadaceae familyasındaki yaklaşık 350 cins ve 3000 türden biri olan Echidnopsis cereiformis sukulent kapsamına girer ve aynı bakıma ihtiyaç duyar.

Kışın minimum 10 derece sıcaklık isterken gelişme dönemi olan bahar aylarından itibaren aydınlık ve güneşli ortamlarda düzenli sulamaya ihtiyaç duyar. Aşırı sulama birçok sukulentte olduğu gibi bu türde de çürümeye ve bitki kaybına sebep olur.

Bahar sonu ve yaz aylarında oluşan çiçeklerinin renkleri sarıdan bordoya kadar değişir.

Üretimi odunsulaşmış gövde çeliklerinden yapılır ama alınan çeliğin yara yerinin tamamen kuruması beklenmeli ardından uygun toprak karışımına dikilmelidir.

Eklenti 211913

zenfree 17-05-2011 00:05

Echidnopsis cereiformis var. burunnea'nın çiçeklerini çok beğeniyorum. Ne kadar süre çiçekleniyor ve kokulu mu merak ettim?

İlkin 17-05-2011 08:48

Sevgili selenn yayınladığın fuar fotoğrafları harika. Hoyalar ise daha bir harika. H.kerrii'ne güle güle bakmanı diliyorum. Suyu çok sevmez ve geçirgen toprak ister aklında bulunsun. :) Sevgiler...

zenfree 17-05-2011 10:38

Sevgili Selen bu mesajdaki bitki Aloe brevifola olabilir mi?

selenn 17-05-2011 23:51

Sevgili Zenfree, Echidnopsis'in çiçek tomurcukları 1 Mayıs'ta açmaya başladı ve 10 gün kadar sırayla tüm tomurcuklar çiçeklenmeyi sürdürdü. Belki daha da uzun sürerdi çiçeklilik dönemi ama güneş buralarda yine kayıplara karıştı:)

Bir de sorduğunuz Aloe türü bence brevifolia değil. Çünkü bendekinin yaprakları daha yeşil ve sert idi. A.brevifolia'nın yaprakları sanırım daha gri-mavi ve daha yumuşak. Ama çok benzerlikler de var. Yaprak altı ve kenarındaki dişler aynı şekilde mesela. Ben de o bitkiyi tanıtırken tam emin olamamıştım bu nedenle Aloe sp. diyerek kaçamak yaptım:))

selenn 17-05-2011 23:58

Sevgili İlkin, hoşgeldin. Seni gördüğüme sevindim. Ah o kerrii maceralarını ve ne kadar emek verdiğini hatırlıyorum. Ama çiçeklenmiş ve seni çok mutlu etmişti. Ben de bitki olarak bulduğum için mutluyum. Diğer yaprakları üretemedim bir türlü. Geçirgen bir toprakta şuanda ve sulama konusunda toprağın tamamen kurumasını bekliyorum. 2 yeni yaprak oluşturdu. Şimdilik bir sorun yok sanırım. Tecrübelerinden faydalanmak için ara sıra senin başlığına bakıyorum, sonra güzel hoya çiçeklerini görünce bir de bu hastalığa yakalanmayayım diye hemen kaçıyorum. Ellerine sağlık. Tüm hoyaların ve bitkilerin çok güzelleşiyor elinde.

selenn 07-07-2011 00:32

5 Eklenti(ler)
Epeydir başlığımı fotoğrafsız bıraktım, İstanbul'da pek internete bağlanma fırsatım olmadı ama fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedim.

Her Türkiye'ye gidişimizde eve girer girmez annemle hasret gidermenin ardından soluğu balkonda bitkilerimin başında alıyorum. Onların ne durumda olduğuna bakmak, gelişmelerini görmek çok keyif verici.

Bu fotoğraflar anneme emanet bitkilerimden bazıları;

Teyzemin hediyesi Echeverialarım ve yeni yavrular...

Eklenti 231722

Eklenti 231723

Sedum nussbaumerianum ve Crassula ovata

Eklenti 231724

Eklenti 231725

Delospermalar

Eklenti 231726

selenn 07-07-2011 00:36

4 Eklenti(ler)
Eklenti 231728

Haworthialar
Eklenti 231729

Kalanchoe tubiflora tek dal iken bu hale geldi. Sevgili Ferda Hanım'a teşekkürler.
Eklenti 231730

Eklenti 231731

selenn 07-07-2011 00:37

1 Eklenti(ler)
Ve son olarak Gasteria'nın çiçeği;

Eklenti 231732

sevgice 07-07-2011 00:52

Sn. selenn. Fuarda yanınzda olmayı ve biton çeşitle dönmeyi çok isterdimmm.
Ve Sedum nussbaumerianum harikaaa.Keşke bizimde olsaa.Aslında hepsinden olsa. :))

nevsune 07-07-2011 12:04

Sevgili selenn, yine ağzımı açık bırakacak birşey bulmuşsun. O ne o, "Senecio articulatus variegata". Nasıl bir cazibedir:p o öyle. Biraz gelişince de görsek, nasıl olduğunu.

Kalanchoe tubiflora ve Echidnopsis cereiformis her ikisi de çok hoşlar. Güle güle büyüt.

günebakan 07-07-2011 13:36

Selen'ciğim annen emanetlere çok iyi bakmış harika görünüyorlar. Ellerine sağlık valla:)

Güler 07-07-2011 13:46

Yeni güzelinin fotoğrafını göremedim?

Sevgili günebakan, ablam hastalarına gösterdiği ilginin aynısını selenn'in bıraktığı sukulentlerine de gösteriyor. Kızımın emaneti diyor başka bir şey demiyor. Kızını özlediğinde sakın kaktüsleri de okşamaya kalkma diye takılıyorum ona.

zenfree 07-07-2011 21:06

Bu sayafada yeni fotograflar görmek ne güzel.:) Senin gelmene hazırlanmışlar sanki, hepsi çok sağlıklı görünüyorlar.
Gasteryanın çiçeği harikaymış.

selenn 07-07-2011 21:55

Sayın sevgice, keşke bir imkan olsa da böyle fuarları hep beraber dolaşabilsek, belli mi olur belki bir organizasyon düzenleriz:)

Sevgili nevsune, çok teşekkürler. Senecio articulatus biraz boylandı, gelişmesini ileride fotoğraflarım.

Sevgili günebakan annem onlara bazen benden daha iyi bakıyor diye düşünüyorum. Buradakileri de ona mı götürsem acaba diye anneme takılıyorum bazen.

Teyze yeni olan Kalanchoe kalanchoe thyrsiflora. Onun daha fotoğrafını çekmedim ama yüklerim.

Sevgili Zenfree, annemle bazen telefonda konuşuyoruz da bazı sukulentlerin çiçeklenecek diyor. Onlarla konuşuyormuş, açmayın Selen gelecek o zaman açın da kızım da görsün diye. Delospermalar annemin sözünü dinlemiş ben gittiğimde tomurcuklar açmaya başladı. Gasteria'nın çiçek sapı o kadar uzundu ki ancak bir kısmını görüntüleyebildim.

selenn 07-07-2011 23:13

5 Eklenti(ler)
Bunlar da Almanya'dan birkaç kare;

Euphorbia millii

Eklenti 232035

Sedum burrito
Eklenti 232036

Eklenti 232037

Sempervivum ve Sedum çiçekleri
Eklenti 232038

Eklenti 232039

selenn 07-07-2011 23:17

3 Eklenti(ler)
Bahçedeki ağacın altına diktiğim Delospermalar ve Sedumlar bayağı geliştiler.

Eklenti 232045

Eklenti 232046

Teyze bu Amaryllisleri beraber almıştık sen buradayken. Ben yokken hepsi açmış. En son bu çiçeğine yetişebildim. Çiçekleri çok iri ama fotoğrafta belli olmuyor ebadı.

Eklenti 232047

mrmusti 08-07-2011 10:31

Hem bulunduğun yer, hemde Emanet ettiğin yer cennete dönüşmüş.
Helal valla ablam, Herkezi çok iyi organize etmişsin.

Oğuzhan 08-07-2011 21:58

Sayın selenn, çok şanslısınız. Bayıldım bütün çektiğiniz karelere. Akşam akşam içim açıldı, size ve eşinize teşekkür ediyorum.Hepsi birbirinden güzel.
Saygılar ..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025