![]() |
Çok güzelmiş.
|
Teşekkürler arkadaşlar.
Vildan Hanım açar inşallah sizinki de en kısa zamanda. Eli kulağındadır. |
1 Eklenti(ler)
Sinningia iarae
Gesneriaceae familyasından olan Sinningia iarae Sao Paulo,Brezilya kökenli bir tür. Gloxinia'ların hibriti olan rizomlu bitkilerin yaprak vermeden önceki halleri adeta ölü bir bitki kökünü andırıyor. Ama beliren yapraklarla insanı şaşırtıyor. Yaklaşık 2 ay evvel -10 derecede elime ulaşan Sinningia rizomundan pek ümidim yoktu. Donmuş bir halde gelmesine rağmen uygun toprağa dikip nemli tuttum, pek fazla su vermedim. 3 gün önce rizomun üst kısmında minik yaprak oluşumu ile sevindim. Ölmemiş meğer. Bakalım bu güzel türün çiçeklerini görebilecek miyim? Afrika menekşeleri ile benzer istekleri var. Direkt güneşten ve özellikle yazın öğlen güneşinden korumak gerekiyor. Toprak bitkide yaprak ve çiçek oluşumuna kadar nemli kalmalı, ilk gözüken yapraklardan sonra düzenli sulanmalı. Oluşan yapraklarla birlikte 20-20-20 ya da 10-10-10 sıvı besin 2 sulamada bir verilirse çiçek beklenmeye başlanabilir sanırım. Bitki rizomu 6 cm çapında ve 40 cm.'e kadar boylanan yaprakları ve pembe renkli çiçekleri ile hoş bir bitki. Üretimi malesef sadece tohumlarından yapılabiliyormuş. Bu yazdığım bilgileri çeşitli kaynaklardan elde ettim. Malesef bu sefer kendi tecrübelerimi aktaramıyorum çünkü ilk kez yetiştiriyorum. Hep birlikte deneme yanılma ile takip edelim. Eklenti 275810 |
Sayın Selen,
Doğum gününüzün, ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlulukla geçmesini ve daha nice doğum günlerinize, dikenlerin arasından fışkıran bu çiçekler kadar güzel girmenizi dilerim. Eklenti 278618 |
Çok teşekkür ederim sayın mrmusti.
|
Alıntı:
|
Sayın Selen hanım, yeni bitkiniz hayırlı olsun. Gövdesi yuvarlak bu tarz bitkleri bende yetiştiriyorum, birkaç tanevar bende ama bu bitkilerin asıl güzel yerleri gövdeleri. Sizdeki de inşaallah güzel bir şekilde büyür.
|
Sayın Emre Kuzu, haklısınız etikette Rechsteine yazılı, buradaki halk arasında kullanılan ismi o bitkinin. Ama ben latince adı ile tanıttım. Bu sayede eğer ilgisini çeken arkadaşlar olursa web'de daha kolay bilgi edinebilir, arama yapabilir diye düşündüm.
|
Sayın AizoceaeFAN, haklısınız gövdeleri yapraklarından daha gösterişli. Ben ilk kez bu tarzda bir bitki yetiştiriyorum. Daha evvel bana çok cazip gelmezdi ama zevkler zamanla değişiyor sanırım. Bakalım normal ebatlarına ne kadar zamanda gelecek gövdesi, ya da gelebilecek mi:)
|
5 Eklenti(ler)
Dört günlük Paskalya tatilini çok keyifli geçirdik bu sene. Geçtiğimiz hafta Zeynep Dincer Karaman (ablam) ve sevgili Gülgün Hanım İstanbul'dan Amsterdam'a geldiler. Biz de Perşembe sabahı yola çıkıp önce onları Amsterdam'dan aldık ardından Cok'un kaktüs serasına devam ettik. Sera'ya vardığımızda saat 11 idi ve 6 saat serada zamanın nasıl geçtiğini anlamadık.
Fakat akşam otele vardığımızda bir adım daha atacak halim kalmamıştı ama yorgunluğa değecek kadar güzel bir gezi oldu. En son 2009 yılında Cok'un serasına gitmiştik. 2 yılda pek yeni bitki eklenmemiş. Hatta daha ziyade oldukça da bitkisini kaybetmiş Cok. Geçen kış burada olduğu gibi Hollanda'da da bir hayli çetin geçmiş ve oldukça fazla bitkisi donmuş. İşte fotoğraflar, umarım hoşunuza gider... Eklenti 281246 Eklenti 281247 Eklenti 281248 Eklenti 281249 Eklenti 281250 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Echeverialar...
Eklenti 281266 Eklenti 281267 Eklenti 281268 Cok dinlenirken... Eklenti 281269 Cok'un evi hemen serasının yan tarafında. Bu da evin arka bahçesi. Süs havuzu ve sukulentlerle harika bir bahçe. Eklenti 281270 |
5 Eklenti(ler)
Crassula Buddha's Temple
Eklenti 281274 Eklenti 281275 Eklenti 281276 Eklenti 281277 Haworthia turuncata coşmuş:) Eklenti 281278 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
En sevdiğim tür olan Mammillaria luethyii ama nerde benimki nerede bu :)
Eklenti 281284 Eklenti 281285 Eklenti 281286 Eklenti 281287 Echinocereus multiplex v. oxigona crest Eklenti 281288 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 281305
Bu sefer çok bitki almamak konusunda kararlıydım. Sadece en beğendiğim birkaç türle döndüm. Yoksa yer sıkıntısı, güneş yetersizliği derken bir hayli zarar görüyor bitkilerim. Eklenti 281306 |
Ne yaptınız Sayın selenn? Ayağınıza sağlık ama cidden psikolojik işkence bu:D
|
Resimleri bilerek yüklüyorum, hadi gelin hep beraber gidelim diye:)
|
Çok çok çok güzel, gerçekten çok şaslısınız bizim burda 2 tane kaktüs bulcaz diye canımız çıkıyor, orda olmak o güzellikleri yakından görmek harika olmalı.
Eğer bir gün almanyaya gidersem kesin sizi bulmam lazım:))) |
Çok güzel bir kaktüs sera gezisi oldu benim için de...
Teşekkürler Selen hanım. |
Sayın musbet buyrun gelin, hatta Cok'a sera gezisi yapsak hep beraber ne güzel olur:)
|
Sevgili Selenn;
Çok güzel bir görsel şölen sundunuz bize. Her ne kadar katüslerden ve succulentlerden uzak olasam da Crassula Buddha's Temple gibi bitkileri hayranlıkla seyrettim. Clivyaya bayıldım, ben çiçekçiyim biliyorsunuz, yaprakların arasında dikenden çok çiçek görmek isterim. Bu kadar yoğun açtırmayı nasıl başarmış olabilirler diye düşündüm, bir kaç yıl öncesine kadar bende de vardı ama sadece Mayısta 5-6 çiçeğini görürdüm. Tüm bitkilerinizle, sevdiklerinizle doya doya yaşayacağınız bereketli bir sezon diliyorum. Sevgiler. |
Sevgili Selen, çok şanslısın çokkkkkk:))
Gözlerim pörtlemiş durumda ekrana yapıştım bu görüntüler karşısında. Yerinde göremesem de, sayende farklı türlerin varlığından haberdar oluyorum. O serada değil 6 saat, 6 gün bıkmadan otururum. Sağolasın. Cok, beni evlatlık almazmı ki:))) |
Adalet Hanım biliyorum sizin aslında kaktüslere beğenizi:) Cok'daki Clivia hakikaten çok yoğun çiçekliydi. Aslında buranın ikliminde son derece keyifle yetişiyor ama bendeki hiç bu kadar bol çiçeklenmedi. Cok'un ki ise kaktüslerle yarışmak için açmış da açmış. Size de keyifli ve bol çiçekli bir sezon diliyorum.
|
Sevgili Cemo benim de aklımdan geçmedi değil evlat edinme konusu. Yakın olsa gidip o serada tüm günümü geçiririm. Toprakdı, çelikdi derken edinilen bilgi ve deneyim bana yeter de artardı.
Fotoğrafları beğendiğinize sevindim. Selamlar. |
Sayın sonerordo, evet Zeynep Dincer Karaman ile öz abla-kardeş değiliz, kuzeniz ama daha yakın bir ilişkimiz var kuzenlikten öte. Ailede bitki meraklısı çok. Genetik bir problem sanırım:)
Cok'un serası bir hayli büyük, bunun yanında da harika bir evi var. Ön bahçesi kaya bahçesi olarak düzenlenmiş, arka bahçesi de süs havuzu ve çeşitli bitki ile tam bir görsel şölen... Cennette gibi hissettim kendimi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025