![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
yeni çiçekleriniz hayırlı olsun loveforlife, insanın ne kadar çiçeği olursa olsun kargo geldiği zaman insan büyük bir heyecanla açıyor. bu sevinç ne kadar güzel bir sevinç. güle güle sağlıkla büyütün. zaten çiçeklerin hiç şansı mecburen sizin elinizde kısa sürede coşacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Güle güle büyüt canım. Kargon geldiğindeki sevincini tahmin edebiliyorum. Kocaman bir gülümsemeyle açtın paketleri. Güzel gülüşün hiç solmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gerçekten de harikalar! Çiçek açma hazırlığı yapanı bile var... Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Sevgili Loveforlife gelişim sürecinde neler yaptığınızı da paylaşırsanız çok sevinirim zira elinizde güzelleşmeyip büyümeyecek bitki yok sanırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepimiz deneye yanıla (ne yazık ki zaman zaman cancağızlarımızı kaybetme pahasına öğreniyoruz onları yaşatmayı. Bu kış epey bir kaybım oldu aslında benim de. Sağlık sorunlarım olunca yeterince koruyamadım onları. Gönderen arkadaşımız sağ olsun çok güzel ve özenle hazırlamış saksıları. Toprakları da epeyce nemliydi. Ben henüz saksıların çoğuna dokunmadım. Birkaçını evde mevcut olan minişlerle beraber aranjmanlarda topladım. Bu günlerde doktora git gel işlerim fazla olunca onlara bile tam vaki ayıramadım.En kısa sürede ayrıntılı resimler yayınlayacağım kısmetse... Sukulentlerin toprağına biraz da yanmış ahır gübresi ekliyorum. Bunu Sevgili Cemo Abla ve Sakdağ'ın tecrübelerine dayanarak uygulamaya başladım. Sonuçlar gayet iyi. Ama elbette süzek olması için kum ve lav taşı eklemeyi, biraz da mangal kömürü kırığı katmayı da ihmal etmiyorum. Kendi çapımda yapmaya gayret ettiğim komposttan da bir ölçü ekledim son zamanlarda hazırladığım saksı harçlarında. Onun dışında zaten bahçe toprağı kullanıyorum. Hediye gelen bitkilerin toprakları oldukça nemliydi ama benimkilerde yer değiştirdiklerime çok az su fısfısladım... Umarım yardımcı olabilmişimdir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Ne heyecan.. Harikalar, güle güle büyütün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Yeşil seven bi insana verilebilecek en muhteşem hediye.. Bol çiçekli ve yavrulu olsunlar dilerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentlerden aranjman oluşturmak en iyisi Sevgili Loveforlife. Hem yerden tasarruf sağlıyorsun, hem de güzel görüntüler oluşuyor. İçiçe geçmiş, dolu dolu görüntüler ortaya çıkıyor. Kimisi soğukta, sıcakta, karda renk değiştirerek aranjmanda sürekli bir farklılık yaratıp, aranjmanı daha zevkli hale getiriyor. Hatta ben aranjman işini biraz fazla abarttım herhalde, üyelerin bitkilerini incelerken ''şunla şunu biraya getirip şöyle bir aranjman yapılsa ne güzel olur'' derken yakalıyorum kendimi bazen... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O kendi kendine konuştuğun anlarda şayet benim bitkilerime bakıyorsan, bunu bana da söylemen beni çok mutlu eder. Zira senin aranjmanlarını çok beğeniyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Aranjmanlar...
Aranjman demişken... Safları sıklaştıralım dedik. Saksı alınca düzenlemeler devam edecek. Malum ne saksı yetişiyor, ne toprak, ne de yer bulunuyor saksıları sığdıracak. Bakın neler çıktı ortaya... Bu arada çiçek müjdelerimiz de var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
yeni çiçekleriniz hayırlıolsun bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle salıcakla kalın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun,bu arada başkasına çiçek gönderen arkadaşlara tavsiyem çiçekleri saksılardan çıkarıp fazla topraklarını silkeleyip(birkaç gün öncesinden sulamayı bırakıp) ayrı ayrı kağııtları sarıp gönderirilerse kargo tepe takla olsa bile pek sorun çıkmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
günaydın, saksıya bayıldım !!! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Saksı harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Yeni bitkilerin ve arajmanların harika Sevgili Loveforlife güle güle büyüt bol çiçek ve yavrularını görürsün inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Chamaecereus silvestri
Böyle hızlı gelişse keşke tüm kaktüsler! Geçen yıl minik çelikleri ilk diktiğimde, bahar aylarında böyleydik: ![]() Ağustos ayında ise böyle poz vermiştik: ![]() Saksımız da dar geldi, yeni saksıya taşındık. Kışı dışarıda geçirdik. İliklerimize işledi soğuk... Bir damla suya hasret kaldık... Bahara çiçeklenir miyiz sizce? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Mammillaria elongata ssp echinaria
Bu dikenli güzel de hızla gelişenlerden... Geçen yıl mayıs ayında böyleydi: ![]() Şimdi ise durum bu; suya aç ve üşümüş halde baharı beklemekte: ![]() Düzenleyen loveforlife : 02-02-2014 saat 11:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili loveforlife elinize emeğinize sağlık hepsi ayrı güzellikteler.ama fincan hanım en güzeli sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
Ne kadar güzel büyümüşler. Benimkiler maalesef bu kadar hızlı gitmiyor. Ayrıca yılan kaktüsün kış rengine bayıldım. Sevgilerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazı türleri de ben başarmıyorum. Kimi çok güzel oluyor, kimi hiç gelişemiyor. Fakat ne olursa olsun bu aşk hiç bitmiyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fincan Hanım bambaşka. Yaramazlıklarıyla olmazsa olmazım. Öylesine akıllı ki, her gün büyük bir merakla kaktüs ve sukulentlerimize bakmaya çıkıyoruz onunla. Kapıyı açınca benden önde fırlıyor merdivenlere ama ben gelmiyorsam durup bekliyor yine. Terasta 2 tane cevizi var, oyuncakları. Bir baştan bir başa yuvarlayıp duruyor onları. Sonra bir güzel çatıyı kolaçan ettikten sonra hanımefendi, dönüyoruz beraberce evimize. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla... Düzenleyen loveforlife : 02-02-2014 saat 21:37 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sedum palmeri...
Güzeller güzeli sarı şekerime nazarım değdi galiba. Üzeri tomurcuklarla dolu koca saksı sedum palmeriyi kediciklerim nasıl olduysa düşürmüş. Tam tavuklarımın durduğu yere düşünce geriye pek bir şey kalmamış. Geriye kalanları tekrar diktim ama kurtulur mu bilemiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun loveforlife Benim de arkadaşımın annesinden gelen minicik bir sedum palmerim var, gözüm gibi bakıyorum ona.. Şimdilik kapalı balkonu olan kardeşimin evinde.. Havalar ısınınca almayı planlıyordum. Sizinkiler yaz-kıs dışarıda mı kalıyor?? Bu bozulmuş hali bile gayet heybetli, umarım hemen toparlar sizin elinizde.. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|