![]() |
|
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun,bu arada başkasına çiçek gönderen arkadaşlara tavsiyem çiçekleri saksılardan çıkarıp fazla topraklarını silkeleyip(birkaç gün öncesinden sulamayı bırakıp) ayrı ayrı kağııtları sarıp gönderirilerse kargo tepe takla olsa bile pek sorun çıkmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
günaydın, saksıya bayıldım !!! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Saksı harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Yeni bitkilerin ve arajmanların harika Sevgili Loveforlife güle güle büyüt bol çiçek ve yavrularını görürsün inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Chamaecereus silvestri
Böyle hızlı gelişse keşke tüm kaktüsler! Geçen yıl minik çelikleri ilk diktiğimde, bahar aylarında böyleydik: ![]() Ağustos ayında ise böyle poz vermiştik: ![]() Saksımız da dar geldi, yeni saksıya taşındık. Kışı dışarıda geçirdik. İliklerimize işledi soğuk... Bir damla suya hasret kaldık... Bahara çiçeklenir miyiz sizce? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Mammillaria elongata ssp echinaria
Bu dikenli güzel de hızla gelişenlerden... Geçen yıl mayıs ayında böyleydi: ![]() Şimdi ise durum bu; suya aç ve üşümüş halde baharı beklemekte: ![]() Düzenleyen loveforlife : 02-02-2014 saat 11:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili loveforlife elinize emeğinize sağlık hepsi ayrı güzellikteler.ama fincan hanım en güzeli sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
Ne kadar güzel büyümüşler. Benimkiler maalesef bu kadar hızlı gitmiyor. Ayrıca yılan kaktüsün kış rengine bayıldım. Sevgilerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fincan Hanım bambaşka. Yaramazlıklarıyla olmazsa olmazım. Öylesine akıllı ki, her gün büyük bir merakla kaktüs ve sukulentlerimize bakmaya çıkıyoruz onunla. Kapıyı açınca benden önde fırlıyor merdivenlere ama ben gelmiyorsam durup bekliyor yine. Terasta 2 tane cevizi var, oyuncakları. Bir baştan bir başa yuvarlayıp duruyor onları. Sonra bir güzel çatıyı kolaçan ettikten sonra hanımefendi, dönüyoruz beraberce evimize. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla... Düzenleyen loveforlife : 02-02-2014 saat 21:37 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazı türleri de ben başarmıyorum. Kimi çok güzel oluyor, kimi hiç gelişemiyor. Fakat ne olursa olsun bu aşk hiç bitmiyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Sedum palmeri...
Güzeller güzeli sarı şekerime nazarım değdi galiba. Üzeri tomurcuklarla dolu koca saksı sedum palmeriyi kediciklerim nasıl olduysa düşürmüş. Tam tavuklarımın durduğu yere düşünce geriye pek bir şey kalmamış. Geriye kalanları tekrar diktim ama kurtulur mu bilemiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun loveforlife Benim de arkadaşımın annesinden gelen minicik bir sedum palmerim var, gözüm gibi bakıyorum ona.. Şimdilik kapalı balkonu olan kardeşimin evinde.. Havalar ısınınca almayı planlıyordum. Sizinkiler yaz-kıs dışarıda mı kalıyor?? Bu bozulmuş hali bile gayet heybetli, umarım hemen toparlar sizin elinizde.. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Aloe ciliaris (Testere çiçeği)
Aloe ciliaris (Testere çiçeği) kışın da gelişmeyi sürdürdü. Oysa geçen yıl mayıs başında böyleydi... Yavrularını paylaştığım arkadaşlar oldu bu süreçte. Ama o, paylaştıkça çoğalır düşüncesini bir kez daha tescil etti... ![]() ![]() Bu yandaki ufaklık da çok sevdiğim bir dostuma hediye etmek için köklendirme amaçlı diktiğim minik bir yavruydu. Yavruluğuna bakmadı, yavruladı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Sedum rupestre ‘Angelina’
Sedum rupestre ‘Angelina’ da sadece yaprağıyla bile görsel bir şölen yaratanlardan. Sedumlar ne kadar da güzel bitkiler! Kışın yoluk tavuğa dönmüştü, budamanın da ardından baharla birlikte bu hale geldi... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Loveforlife, Hangi bitki olursa olsun sizin eliniz değdiyse eğer gelişmemesi mümkün değildir herhalde. Dilerim hep böyle güzelleşirler selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keşke her bitkiyi yetiştirmeyi başarıyor olabilsem... Bazılarını çok istesem de başarılı olamıyorum ne yazık ki! Sempervivum konusunda çok başarısızım örneğin... SDurul'un gönderdiği minişlerin hiçbirini yaşatamadım mesela. Sonra Dogef yollamıştı sağ olsun, ona verdiği kaktüs siparişlerinde yanlışlıkla gönderilmiş. Evinin konumu dolayısıyla yaşatmakta zorlandığı için yollamıştı. Yaprakları dökülmeye başlamıştı geldiğinde. Bana gelince tamamen kel kaldı. Ahtapot gibi uzamış kolların ucundaki yavruları da kuruyup gitti. Bir de bir işyerinde görüp rica ederek aldığım bir minik var ki; o da ne öldü, ne kaldı! ![]() Ama şimdi bir yavru vermeye karar verdi sonunda... ![]() ![]() ![]() Bir de son zamanlarda epeyce bitlendik... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|