![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Aranjmanlarınız da saksılarınız da göz dolduruyor sevgili loveforlife Bu aralar ben de değişik dizayna sahip saksı arayışı içindeyim. Saksılarınızı nerden aldığınızı sorsam? İnternet üzerindense bir göz atmak isterim ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
TOPRAKTAN - Çömlek ve Seramik |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, linki inceledim gerçekten çok güzel işler çıkarmışlar. İnsan böyle zamanlarda neden kendi oturduğum şehirde de böyle şeyler yapıp satanlar yok diye hayıflanıyor İletişime geçeceğim, sağolun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Aşı kaktüsler...
Yalova ganimetlerimden aşılı kaktüslerim... Bu benim kafakoparanus! Bir dinozora benzemiyor mu sizce de? ![]() ![]() Ya bu güzelliğe ne demeli? Bu tomurcukların hepsinin çiçeğini görürsek, değmeyin keyfimize! ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Faucaria Tigrina - Tiger's Jaw (Kaplan çenesi)
Gerçekten de bir kaplanın çenesini andırıyor. Onlar bir etçil sanki, minik dişlek çenelerini görebiliyorsunuz. Zaten, "Faucaria" Latincede "boğaz" anlamını taşıyor. Çok da gösterişli. Sonbaharda çiçekleniyormuş. Üzerinde kurumuş çiçekleri duruyordu. Güney Afrika kökenli bir bitki. Dolayısıyla güneşi ve parlak ışığı seviyor. Yalnız ilkbahar ve yaz ayları uyku zamanları olduğu için sulamayarak uyumalarını sağlamak gerekliymiş. Aksi halde çürüme kaçınılmaz olabilirmiş. Yeni saksısına geçti. Bakalım sağlıklı yaşayabilecek mi? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çenelerin arasından da dil çıkarırcasına çiçek tomurcuğunu uzatıyormuş. Dilerim bol çiçekli günlerini de görürsünüz.Sevgiler.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Loveforlife'cım, moral gezinde ne güzel şeyler almışsın. Hepsini çok beğendim. Hele bol tomurcuklu aşılı kaktüsün, bayıldım. İnşallah hepsi açar tomurcukların. Bu görsel şöleni merakla bekliyor olacağım. Kaplan çenesinin geçmiş çiçeklerinden tohum mu oluşuyor, yanlış mı görüyorum acaba? |
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
Sayın loveforlife sayfanıza bayıldım sevginin ve emeğin sonucu doyumsuz güzellikler.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe blossfeldiana...
Kalanchoelerimin geçen yıldan kalanları uzun zamandır tomurcukta olmasına rağmen bir türlü açamamıştı. Yalova'dan aldıklarımla onları kıskandırayım dedim. Aynı saksılarda bir araya gelen birkaç rengiyle, çiçeklerini tam olarak açıklarında çok daha güzel olacaklar... ![]() Bu geçen yıldan kalanlardan. Çok güzel gelişti ve nihayet açmaya başlayıverdi... ![]() ![]() Eskilerden bir başkası. O da açmak üzere şimdi. Ama yapraklarımız nasıl da büyümüş, değil mi? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii (Dikenler tacı)
Benim dikenler gerçekten tacını taktı. Hem de kırmızı bir taç! Tek bir yaprağı bile yok. Daha önce de demiştim. Kışın yapraklarını döküyorlar. Baharla birlikte böyle bir uyanış... ![]() ![]() Bursa Toplantısında tüm dalları talan edildikten sonra öldüğünü düşündüğüm sarı çiçeklimi yaşaması umuduyla bakıma almıştım. O da uyandı. ![]() ![]() Bu ise Alys'den gelen sarı şeker... ![]() Bu, sadece dikenli bir kuru dal gibi duruyor ama bir ay sonra ondaki değişimi de hep beraber göreceğiz... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sevgili Loveforlife, Euphorbia milii'lerinizin kırmızı olanı dışarıda mı duruyor?? Bir de sizde farklı renkleri oldugunu görünce aklıma şu geldi; Acaba yanyana duran farklı renk çiçek bir tür aşılama ile ebruli renkte çiçek elde etmek mümkün olur mu?? Anlatabildim sanırım Fazla bilgim yok ama fotograftaki gibi bir çiçek elde etmek mümkün olabilir mi??sevgiler |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bütün miliilerim ısıtılmayan iç mekanda cam önünde duruyor. Bu hibrit türleri elde etmek için, farklı türlerin döllenmesiyle tohumdan üretim gerçekleştiriliyor bildiğim kadarıyla. (Benimkilerin tohum yaptığını hiç görmedim) Keşke yanyana durmaları yeterli olsaydı... Ne güzel sarı kırmızı, pembe beyaz miliilerim olurdu.![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Saksılarına bayıldım çok şirinler özellikle hayvan figürlü olanları daha çok beğendim. Arajmanlarında daha çok şıklık katmış, eline sağlık ablacığım yine döktürmüşsün sevgiler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Plectranthus australis (Parlak Mustafa) ve Senecio Angulatus
İkisi de Sevgili Tika'dan minik çelikler olarak gelmişlerdi. Sonbahardan beri inanılmaz bir gelişme gösterdiler. Aynı saksıyı keyifle paylaşıyorlar şimdilik... Parlak mustafa aşağıya gidiyor... ![]() ![]() ![]() Senecio yukarı tırmanacak. Zaten aslında sukulent sarmaşığı da diyebiliriz ona... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Ben böyle güzellikleri gördükçe oy oy oy demekten alamıyorum kendimi. Ellerinize emeğinize sağlık, yeni saksınızı çok beğendim. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife; Uzun zaman oldu sayfanızı gezinememiştim, maşallah tüm bitkileriniz kaktüsler ve sukullentleriniz mükemmel görünüyor, oldukça zengin bir kolleksiyon oluşturmuşsunuz, kalanchoeler rengarenk. Tutkunu olduğum Echeverialar çok güzeller. Samimiyetle söyleyeyim sevgili loveforlife, çeşit çeşit çiçeklerinizin içinde gezinmekten büyük bir haz aldım Emeklerinize sağlık sevgili arkadaşım herşey gönlünüzce olsun. Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kesinlikle aranjmanlar çok güzel görüntüler sergiliyor. Senin de epey bir türün oldu. Aranjman yaptığında çok güzel olacaklardır. Bunlar da benim güveç güzelleri... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Dudi;1269442]Hepsi çok güzeller ellerinize sağlık sevgili loveforlife Şu aşağıdaki saksıyı nereden temin ettiniz acaba?TOPRAKTAN - Çömlek ve Seramik Bu firma Bursa'da çanak çömlek yapıp satan bir aileye ait. Onlardan alıyorum bu güzel saksıları... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Bu kadar korkunç bir görüntüden güpgüzel sevimli bir çiçek çıkar Allah bilir ya ondan sonra şok şok şok.. ; ) Allahım neler yaratıyor .. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
https://www.google.com.tr/search?q=F...w=1242&bih=585 |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Aranjman...
Fotoğraf çekmeye kalktığımda Fincan Hanım yakınımdaysa, hiç vakit kaybetmiyor kareye girmek için. ![]() Çocuklar da aşağıda top oynuyormuş, onları da merak ettik... ![]() Ama o da ne, bizimki başladı yine saksıdakilere ısırık atmaya! Saksının yönün değiştirince yine çocuklarla ilgilenmeye devam... ![]() Biraz daha yakından bakacak olursak... ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|