![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
Delosperma...
İkisinin de adını delosperma cooperi olarak biliyorum. Ama biraz karışık bir konu sanırım. Her ikisi de kışı terasta geçirdi. Bu Sevgili SDurul'dan minik bir çelik olarak gelmişti geçen yıl. Öyle keyifli ki, çiçek açmaya karar vermiş. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ise Sevgili Sakdağ'dan geldi. Daha yavaş gelişiyor ve yaprakları diğerine göre daha pütürlü bir yapıya sahip. Onun çiçeğini görebilecek miyiz bakalım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
2 delosperma arasındaki farkı merakla bekliyorum Sevgili Loveforlife. Acaba çiçek renkleri mi farklı? Çok zahmetsiz bir bitki soğuğa, sıcağa, susuzluğa tahammülü var. Çok çiçek açıyor. İlk çiçek yoğunluğundan sonra uç alımına benzer hafif budamayla tekrar coşuyor. Daha ne olsun, keşke tüm çiçekler böyle olsa. Benim balkonun da vazgeçilmezleri arasında. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
İlk fotoğraftaki, koyu pembe açıyor ve açtığında çiçekten yaprak görünmüyor. Uzun süreli açıyor bildiğim. O kadar benziyorlar ki birbirlerine, bende karıştırıyorum artık. Yağmur durursa fotoğraflayacağım bendekileri. Bakalım işin içinden çıkabilecek miyiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Bunun rengini bilmiyorum. ![]() Sarı ve öğleden sonra açan tür bu. Kesinlikle çok yavaş büyüyor. ![]() Koyu pembe ve çok açan bu iki foto. daki. Yaprağına dokundum pütürlü evet. Soğukta renk değişiyor. Yeni cıkan sürgünler daha yeşil. ![]() ![]() Bunun çiçeği de hemen hemen aynı pembe. Ama bir kere açıyor. ![]() Gel de, çık işin içinden şimdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife, delosperma cooperinin çiçeği böyle (son iki fotoğraf), iyice açtığında da böyle (üçüncü, dördüncü fotoğraf) görünüyor. ![]() Bendeki soğukta etkilendi, şu anda yaşamıyor. Aynı renk ve biraz küçük çiçekli olan ise, (Ankara'lı, hanndan'dan gelmişti) yaşamaya devam ediyor. ![]() Sakdag'ın kırmızı çiçeklisini tutturamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anne bitki öldüyse, yavrusu döner gelir... Yeniden çoğalır... Bilir ki, sen daha kim bilir kaç kişiyle paylaşırsın elindeki güzellikleri... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2014
|
sayfanız hayırlı olsun.benim gibi kaktüs ve bitki sevdalısı görmek ne hoş.gerçekten çok güzel bakmışsınız.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Hepside yine çok bakımlı ve güzel gelişmişler.Özellikle sedumların görüntülerine bayıldım sevgili loveforlife ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Hepsine bayıldım, ne kadar da güzel gözüküyorlar! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Seninkilerin de aşağı kalır yanı yok ![]() Alıntı:
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sevgili -Esin-. Ben de hepsine bayılıyorum. 284. mesajdaki sedum rubrotinctum. Yaprağından çok kolay çoğalan, soğuğa dayanıklı bir tür. 285. mesajın ilk fotoğrafındaki ise echeveria agavoides. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sizin, bilgi paylaşımlarınızla süslediğiniz, sağlıklı bakımlı sukulentlerinizin de takipçisiyim... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Aranjmanlarınız da saksılarınız da göz dolduruyor sevgili loveforlife ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
TOPRAKTAN - Çömlek ve Seramik |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, linki inceledim gerçekten çok güzel işler çıkarmışlar. İnsan böyle zamanlarda neden kendi oturduğum şehirde de böyle şeyler yapıp satanlar yok diye hayıflanıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Aşı kaktüsler...
Yalova ganimetlerimden aşılı kaktüslerim... Bu benim kafakoparanus! Bir dinozora benzemiyor mu sizce de? ![]() ![]() Ya bu güzelliğe ne demeli? Bu tomurcukların hepsinin çiçeğini görürsek, değmeyin keyfimize! ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Faucaria Tigrina - Tiger's Jaw (Kaplan çenesi)
Gerçekten de bir kaplanın çenesini andırıyor. Onlar bir etçil sanki, minik dişlek çenelerini görebiliyorsunuz. Zaten, "Faucaria" Latincede "boğaz" anlamını taşıyor. Çok da gösterişli. Sonbaharda çiçekleniyormuş. Üzerinde kurumuş çiçekleri duruyordu. Güney Afrika kökenli bir bitki. Dolayısıyla güneşi ve parlak ışığı seviyor. Yalnız ilkbahar ve yaz ayları uyku zamanları olduğu için sulamayarak uyumalarını sağlamak gerekliymiş. Aksi halde çürüme kaçınılmaz olabilirmiş. Yeni saksısına geçti. Bakalım sağlıklı yaşayabilecek mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Loveforlife'cım, moral gezinde ne güzel şeyler almışsın. Hepsini çok beğendim. Hele bol tomurcuklu aşılı kaktüsün, bayıldım. İnşallah hepsi açar tomurcukların. Bu görsel şöleni merakla bekliyor olacağım. Kaplan çenesinin geçmiş çiçeklerinden tohum mu oluşuyor, yanlış mı görüyorum acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
Sayın loveforlife sayfanıza bayıldım sevginin ve emeğin sonucu doyumsuz güzellikler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe blossfeldiana...
Kalanchoelerimin geçen yıldan kalanları uzun zamandır tomurcukta olmasına rağmen bir türlü açamamıştı. Yalova'dan aldıklarımla onları kıskandırayım dedim. Aynı saksılarda bir araya gelen birkaç rengiyle, çiçeklerini tam olarak açıklarında çok daha güzel olacaklar... ![]() Bu geçen yıldan kalanlardan. Çok güzel gelişti ve nihayet açmaya başlayıverdi... ![]() ![]() Eskilerden bir başkası. O da açmak üzere şimdi. Ama yapraklarımız nasıl da büyümüş, değil mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|