agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni9799Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-09-2013, 21:53   #181
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altintasna Mesajı Göster
=(

Daha yeni aldım hemen ertesi gün güneş yanığı oldu: http://www.agaclar.net/forum/attachm...4-img_2116.jpg

Aynısını alır almaz yaktım.

Nasıl aklıma gelmez? Bunlar serada duruyor. Ticari bir eşya olarak sürekli karanlık depolar ve kutularda saklanıyor diye nasıl aklıma gelmez de güneşin altına koyarım hemen. Üç tane kaktüs al ertesi gün ikisini yak. Olacak şey mi?
Benimki gün boyu güneş altında. Terasta duruyor. Ama köklerdeki torfu temizleyip yeni toprak ile yeni saksısına geçirdiğimde bir süre aydınlık ama gölge bir yerde beklettim. Çok da güzel gelişiyor şimdi. Herhangi bir yanık sorunu yaşamadım şükür ki...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 21:56   #182
Ağaç Dostu

altintasna's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2013
Alıştıra alıştıra demek ki...
Bir kere yanan genç bir kaktüs bir daha sağlıklı bir büyüme ve görünüme sahip olamaz diye düşünüyorum. Doğru mudur?

altintasna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 22:08   #183
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Alıştıra alıştıra demek ki...
Bir kere yanan genç bir kaktüs bir daha sağlıklı bir büyüme ve görünüme sahip olamaz diye düşünüyorum. Doğru mudur?
Durumu çok kötü değilse toparlanabilir bence... Hele ki böyle yavrulu olanların biri biri kurtulur bence... Ama çok hırpalanmışsa ne olur bilemem...

solucan17 ve altintasna beğendi.
Eski 28-09-2013, 15:53   #184
/

Giriş Tarihi: 21-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Bahar başında minicik bir çelikti sitedeki güzel bir dosttan bana geldiğinde... Dedim ya, opuntiaların gelişimini çok seviyorum!
Eklenti 444786

Sayın loveforlive bu türde diğerleri gibi küçük dikenler yok galiba

eceyıldız beğendi.
solucan17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 20:29   #185
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 Mesajı Göster
Sayın loveforlive bu türde diğerleri gibi küçük dikenler yok galiba
Minik dikenler bunda da var ama işin iyi yanı opuntia microdasys v rufida gibi tükürüklü olmaması...

eceyıldız beğendi.
Eski 02-10-2013, 22:28   #186
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Austrocephalocereus dybowskii

Büyük olan Sevgili Dogef'in hediyesi. Dolayısıyla gözüm gibi bakıyorum ona. Küçük ise kurtarılan canlardan. Nasıl mı? Hani şu çiçekçi olan ortaokul arkadaşım var ya, geçen yaz sonu onu çöpe atmıştı. O zaman bu halinin neredeyse yarısı kadardı. Satılmamış, saksısı kaybolmuş. Zavallı kökleri torfun içinde kuruyakalmış. Tepesinde şimdi saksının dibinde duran koca bir çiçek silikonla yapıştırılmış. Tüyleri pembemsi bir renge boyanmış... (bir de bu hale getirip en az 5TL istiyorlar ya bu kaktüslere, hayret ediyorum!) Eve getirdiğimde öyle kötü durumdaydı ki, annem bile "bununla ne uğraşıyorsun?" demişti. Uykuda geçirdiği kışın ardından hızla gelişim gösterdi yazın. Sonra o değerli hediyemi de alınca abla kardeş aynı saksıya yerleştiler.
Name:  Austrocephalocereus dybowskii.jpg
Views: 1546
Size:  29.0 KB
Name:  IMG_3790.jpg
Views: 1449
Size:  36.2 KB
Name:  IMG_3797.jpg
Views: 1426
Size:  40.0 KB
Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz?
Name:  IMG_3793.jpg
Views: 1530
Size:  29.7 KB
Name:  IMG_3805.jpg
Views: 1567
Size:  29.8 KB

Eski 02-10-2013, 23:26   #187
Ağaç Dostu

altintasna's Avatar

Küflü kaktüs =)
İnşallah açar da hep beraber görürüz=)

loveforlife ve dogef beğendi.
Eski 03-10-2013, 08:42   #188
Ağaç Dostu

dogef's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2012
Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor.

dogef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 09:16   #189
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogef Mesajı Göster
Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor.
Canım Ablam benim! Seninkiler için de ben aynı şeyi düşünüyorum ne yapacağız şimdi?
A(nkara) kentinden B(ursa) kentine gitmek için aynı anda yola çıkan iki aracın saatteki hızları kaç kilometre olacak? Kaçıncı kilometrede karşılaşacaklar hesabını yapmaya başlayalım mı?

Şaka bir yana. Sen olmasan bu kadar çeşide sahip olmama imkan yoktu. Çok ama çok teşekkür ederim...

Eski 05-10-2013, 18:40   #190
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Uzun saçlı güzeller...

Hava bir anda buz keski. Biraz hazırlıksız yakalandık. Kaktüslerimin çoğu dışarıdaydı. Şimdi büyük bir kısmını içeri aldım. İçeri derken kimsenin oturmadığı teras kata yerleştiler. Isıtılmıyor ama kapalı ve aydınlık bir alan. Çatı da yok. O yüzden endişelerim var. Sizce çok mu üşürler burada, yoksa ısı yeterli olur mu?

Bir kısmımız ise terasta kalacağız. Umarım olumsuz bir durum oluşmaz...Mesela bu güzeller terasta kalacak olanlardan. Rapunzellerim onlar benim...
Name:  IMG_3766.jpg
Views: 1402
Size:  40.9 KB

Name:  IMG_3767.jpg
Views: 1417
Size:  38.6 KB

Name:  IMG_3768.jpg
Views: 1410
Size:  38.7 KB

Name:  IMG_3781.jpg
Views: 1436
Size:  51.7 KB

Eski 05-10-2013, 22:09   #191
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Rapunzellerine maşallah sevgili Loveforlife allah nazarlardan saklasın...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2013, 22:54   #192
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
Hızla büyümek demişken opuntialardan bahsetmemek olmaz elbette. Bu geçen yıl ilk sahip olduklarımdan biriydi. Minik bir dil kadardı ilk aldığımda. Bu renk geçişlerine hayranım. Tabii hızla büyümesine de..

Ben de bundan yollıyacaktım sana) Ben bu kadar hızlı büyüyen kaktüs görmedim. Bence bu, yarı sukulent yarı kaktüs.

Paşa koca dalı kırmış bugün..sana ayırmıştım ben onu. Sende görünce ve gelişimi izleyince sevindim. Ne güzel takiplemişsin.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2013, 23:44   #193
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Sayın Loveforlife; Dün gece bizim burası - 2 hissedilen ise -5 olarak internette görünce çoğu balkonlardaki çiçeklerin tamamına yakınını içeriye almak zorunda kaldım. Kalanlar ise soğuktan etkilenmediğini düşündüklerim. Maviş, kekik, bektaşi üzümü, bir tane clemantis gibi. Selluka türlerinden sizde olan Sakdağ arkadaşımızdan gelen yukarıdaki resimdeki soldaki olan türü, ben doğal ortamında kayalar arasında gördüğüm için birşey olacağını zannetmiyorum. Sağ tarafta olan ve uzayan tür ise buradaki bir çiçekçiden kışı dışarıda geçirdiğini bildiğim için almıştım. Sakdağ arkadaşımızdan aynı olup olmadığını bilmiyorum geleni ise içeriye aldım. Görebildiğim karanfil ve yanındaki sukulent o da kışın ölmeyenlerden. Ankara'dan aldığım sukulentleri satan kişiler dışarıda yaşadıklarını söyledikleri için onlar da dışarıdalar.

eceyıldız beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2013, 08:13   #194
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Bence işi şansa bırakmamak lazım sizin orda don oluyorsa hepsini korumaya almak lazım. Annemin don onu etkilemez değipte sabah dondon haşlanan bir çok çiçeği oldu.

loveforlife beğendi.
eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2013, 20:40   #195
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Selluka türlerinden sizde olan Sakdağ arkadaşımızdan gelen yukarıdaki resimdeki soldaki olan türü, ben doğal ortamında kayalar arasında gördüğüm için birşey olacağını zannetmiyorum. Sağ tarafta olan ve uzayan tür ise buradaki bir çiçekçiden kışı dışarıda geçirdiğini bildiğim için almıştım. Sakdağ arkadaşımızdan aynı olup olmadığını bilmiyorum geleni ise içeriye aldım. Görebildiğim karanfil ve yanındaki sukulent o da kışın ölmeyenlerden. Ankara'dan aldığım sukulentleri satan kişiler dışarıda yaşadıklarını söyledikleri için onlar da dışarıdalar.
Sayın Muda,

Selluka derken sedum ile karıştırdınız yanılmıyorsam. Sedum türleri genel olarak kışa dayanıklı türler öğrendiğim kadarıyla. O yüzden de daha çok sedum türüne sahip olmak istiyorum ama bulmak zor oluyor ne yazık ki. Sizin karanfil olduğunu düşündüğünüz biktim ise delosperma cooperi. Yapraklarından benzettiniz sanırım. Bu birkaç ay önceki hali bu fotoğraf. En kısa sürede yeni fotoğrafını yakından çekip eklerim. Havalar serinleyince daha da coştu. Sağ olsun Sevgili SDurul göndermişti bana çeliğini...
Name:  IMG_2810.jpg
Views: 1579
Size:  38.1 KB

Eski 06-10-2013, 21:35   #196
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Sayın Muda,

Selluka derken sedum ile karıştırdınız yanılmıyorsam. Sedum türleri genel olarak kışa dayanıklı türler öğrendiğim kadarıyla. O yüzden de daha çok sedum türüne sahip olmak istiyorum ama bulmak zor oluyor ne yazık ki. Sizin karanfil olduğunu düşündüğünüz biktim ise delosperma cooperi. Yapraklarından benzettiniz sanırım. Bu birkaç ay önceki hali bu fotoğraf. En kısa sürede yeni fotoğrafını yakından çekip eklerim. Havalar serinleyince daha da coştu. Sağ olsun Sevgili SDurul göndermişti bana çeliğini...
Eklenti 446524
Sayın loverlife, İhtiyarlık kötü.Gözler önce uzağı görmemeğe daha sonra da yakını görmemeye başladı. Delosperma cooperiyi ise fotoğraftaki haliyle ben karanfile benzetmişim. Şimdi de sedum yazdığımı düşünürken selluka yazmaya başlamışım. Sayın sakdağ'dan gelen çiçekler arasında sanırım Lemaireocereus chende veya acem halısı da var. Kışa dayanıklı yer örtücüleri özellikle güzel çiçekli olanlardan yetiştirmek istiyorum. Kışa dayanıklı sedum türlerini çoğaltmaya başladım. Kıştan sağ olarak çıkıp çoğaltabilirsem bende olanlardan sizde olmayanlardan veririm.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2013, 14:05   #197
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Rapunzellerin çok güzel gelişmiş sevgili Loveforlife eee ne de olsa bakmasını biliyorsun Maşallah..

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2013, 21:06   #198
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Delosperma cooperi...

Yukarıdaki mesajlarda Sevgili Muda onu karanfil zannetmişti. Gerçekten de uzaktan bakılınca andırıyor karanfili. Oysa ki onun yaprakları etli... Değerli Ablam SDurul'dan gelmişti çeliği. Onunkinin çiçeklerinin fotoğraflarını bolca görsem de benimki çiçek açmaya hiç niyetlenmedi. Kısmetse önümüzdeki yıla görürüz inşallah! Ben şimdi bu güzelliği dışarıda bıraksam donar mı ki?Name:  IMG_3916.jpg
Views: 1338
Size:  51.8 KB

Eski 16-10-2013, 23:16   #199
Ağaç Dostu

altintasna's Avatar

Araştırdım şu isme ulaştım: Echinopsis oxygona

Linkteki kaktüs: http://www.agaclar.net/forum/1201139-post200.htm

Hızlı geliştiğine göre google görsellerinde bu isimle çıkan kaktüsler olabilir diye düşünüyorum. Bir kaç yerde sorarak "Echinopsis oxygona" ismini buldum. Görsellerde hep büyük kaktüsler çıkıyor.

Bakınmaya devam ediyorum bu arada.

Eski 17-10-2013, 12:28   #200
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Dün gece bir fırtına çıktı ki, sormayın! Ne bulduysa alıp götüren cinsten. Soğuğa dayanıklı olanları terasta, kuytuda kalan camın üzerinde bırakmıştım. Ne yazık ki fırtına ne bulduysa alıp götürmüş. Kuytu falan dememiş yani. Opuntia microdasys v rufida saksısıyla komşunun damına uçmuş. Tükürüklü de olsa çok sevmişim ben onu... Çok üzüldüm, çok! Yeniden çelik aradığımı tüm arkadaşlarıma duyururum...

berçin ve eceyıldız beğendi.
Eski 17-10-2013, 12:32   #201
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Hızlı geliştiğine göre google görsellerinde bu isimle çıkan kaktüsler olabilir diye düşünüyorum. Bir kaç yerde sorarak "Echinopsis oxygona" ismini buldum. Görsellerde hep büyük kaktüsler çıkıyor.
Echinopsis oxygona olmadığına eminim Sayın Altintasna. Echinopsis oxygona var bende ve aralarında çok büyük farklar var...
Name:  IMG_3634.jpg
Views: 1332
Size:  52.4 KB

Eski 17-10-2013, 20:12   #202
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-09-2013
Talking

Alıntı:
Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz?
Eklenti 445747
Eklenti 445748
Sayın loveforlife,
Aynısından 2 tane de bende var, ne tesadüftir ki, ben de birini atılanlar arasından eve getirmiştim. Tepesindeki o oluşum çiçek değil, hızlı büyüme dönemlerinde görülüyor, saçları uzuyor yani bir başka deyişle... Sayfanız bir harika, çok keyif aldım okurken; elleriniz dert görmesin...
Oppuntia için çok üzüldüm ama ben bendekini araya taraya evlatlık verecek birilerini bulup yakın zamanda elden çıkarmıştım, kısmet demek ki...

Gözlük Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2013, 19:34   #203
Ağaç Dostu

gürcan_keskin's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2012
Galeri: 7
Sayın loveforlife;
YeniGine üyemizin önerisi ile bitki isimlerini araştırmak için sayfanıza bir bakayım dedim ve bu arada nasıl gözden kaçırdığımın farkına vardım
Zaten kaktüs ve sukulentlere karşı albenisi nedeniyle biraz ilgim var ve sayfanın öyle bir seyrine dalmışım ki sayenizde deymeyin keyfime
Gerçekten hepsi birbirinden güzel olduğu gibi verdiğiniz emek ayrıca bir güzellik katmış.Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle...

gürcan_keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 08:17   #204
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gözlük Mesajı Göster
Sayın loveforlife,
Aynısından 2 tane de bende var, ne tesadüftir ki, ben de birini atılanlar arasından eve getirmiştim. Tepesindeki o oluşum çiçek değil, hızlı büyüme dönemlerinde görülüyor, saçları uzuyor yani bir başka deyişle... Sayfanız bir harika, çok keyif aldım okurken; elleriniz dert görmesin...
Oppuntia için çok üzüldüm ama ben bendekini araya taraya evlatlık verecek birilerini bulup yakın zamanda elden çıkarmıştım, kısmet demek ki...
Sayın Gözlük,

Tıpkı sizin dediğiniz gibi saçları uzamadaymış bizim güzelin... Sanırım jöleyi epey fazla kullanıyor! Çiçeğini görmek başka bir bahara kaldı...

Name:  IMG_4351.jpg
Views: 1413
Size:  26.1 KB

Name:  IMG_4352.jpg
Views: 1404
Size:  23.8 KB

Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Ben de sizin ufaklıkları takipteyim...

Düzenleyen loveforlife : 14-01-2014 saat 19:05
Eski 08-11-2013, 08:23   #205
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Sedum sieboldii...

Nedense diğer arkadaşlarınkilere göre biraz geçe kaldı benim sieboldii... hiçbir şeyden çekmiyor kuşlardan çektiği kadar. Ne kadar koruma önlemi alsam da balkonda en çok tırtıklanan bitki o. Olsun, sağ kalanlar bizim... Kökü kaldı ya Demek ki kuşlarıma koyduğum ekmek ve buğday yetmiyor. Katık yapıyorlar sieboldiiyi
Name:  IMG_4278.jpg
Views: 1429
Size:  44.1 KB

Name:  IMG_4277.jpg
Views: 1619
Size:  34.4 KB

Name:  IMG_4281.jpg
Views: 1610
Size:  31.5 KB

Name:  IMG_4279.jpg
Views: 1644
Size:  30.2 KB

Name:  IMG_4280.jpg
Views: 1661
Size:  32.0 KB

Eski 12-11-2013, 19:04   #206
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Euphorbia enopla...

Euphorbia enopla havaların serinlemesiyle beraber daha hızlı gelişmeye başladı. Yeni dikencikler ve minik yavrucuklar geliyor...
Bir ay önce böyleydi:
Name:  Euphorbia enopla.jpg
Views: 1893
Size:  41.6 KB
Şimdi böyle:
Name:  IMG_4334.jpg
Views: 1436
Size:  48.6 KB

Name:  IMG_4335.jpg
Views: 1399
Size:  29.2 KB

Name:  IMG_4337.jpg
Views: 1376
Size:  26.5 KB

Eski 12-11-2013, 19:09   #207
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-10-2010
görünümü çok güzel ve korkutucu dikenlerin bir insana batmamasını dilerim

koski beğendi.
Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2013, 12:52   #208
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-08-2013
Merhabalar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semracan Mesajı Göster
Maşallah çok güzel...ve Allah rahmet eylesin teyzenize.
Aynı şekilde Allah Rahmet Eylesin. Bu güzel çiçeğin çoğaltılması nasıl oluyor acaba? Tohumdan mı üretiyoruz, yoksa dalından mı kopartıyoruz?

YeniBON beğendi.
koski Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2013, 20:47   #209
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koski Mesajı Göster
Aynı şekilde Allah Rahmet Eylesin. Bu güzel çiçeğin çoğaltılması nasıl oluyor acaba? Tohumdan mı üretiyoruz, yoksa dalından mı kopartıyoruz?
Sayın Koski,

Öncelikle teşekkür ederim...

Çiçeğin çoğaltılmasına gelince... Çelikle de tohumla da üretilmesi mümkünmüş ama ben onca çiçekten hiç tohum görmedim.

Çelikle üretmeyi de hiç denemedim. Ama bunu rahmeli teyzem dikmişti. Demek ki o kadar da zor değil köklenmesi. Yine de ilgili başlıkta ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/5285.htm

kopshtar beğendi.
Eski 16-11-2013, 21:32   #210
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Sedum reflexum...

Sanki minyatür bir mavi ladin ormanı! Yine nazsız güzellerimden... Saksımız dolup taştı...
Name:  IMG_4283.jpg
Views: 2370
Size:  55.2 KB
Name:  IMG_4282.jpg
Views: 2342
Size:  41.8 KB

Havai köklerle dolu. Tutunduğu yerden çoğalmaya devam edecek. Sedumları işte bu yüzden çok seviyorum...
Name:  IMG_3778.jpg
Views: 2252
Size:  39.2 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025