![]() |
|
![]() |
#181 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Sn Farpali nacizane tavsiyem, ben de daha çok yeniyim ama konuşmamın vakti mi gelmiş ne ![]() Sn Sakdağ'ın da belirttiği gibi bitki uyku döneminde, 3 yıldır bahçede olduğundan da eminsiniz. Bu durumda bitkiyi uyanana kadar, yani kendini savunup koruyabileceği duyarlı olabileceği zamana kadar bulunduğu doğal koşullarda bulundurmalı ve yeni bir ortama almamalısınız diye düşünüyorum. Sözün özü, ben olsam yağmur almayacağı şekilde korumalı olarak balkonda varsa kapalı balkonda tutardım. Benim iki saksı nergis ve lalelerim balkonda karton kolinin içindeler, havalandırıp geri yerlerine alıyorum. Kolay gelsin, Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Sakdağ ve Denizardacan.Ancak aceleciyim sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Elinize sağlık, bence gayet iyi olmuş, sonuçta sadece toprak ilavesi, kökler zarar görmemiştir. Yalnız maşallah kaktüs familyası yeni saksıda çok güzel görünüyor, torunlarıyla nice mutlu yıllar diliyorum kendisine ![]() ![]() Yazdıktan sonra farkettim ve düzeltme yapıyorum ki, ne mutlu size 3 kuşak birarada, çok hoş ya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın farpali son eklediginiz sukulenti nereden aldınız harika rengi var . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Yeni sukulentlerinizi güle güle yetiştirin, hepsi çok güzeller. Bu arada Echeveria lauii suyu diğer Echeverialar kadar sevmiyor, biraz hassas bir tür. Ben bir tanesini bu sebeple kaybedince yazmak istedim. Rengi benim de çok hoşuma giden Sedum rubrotinctum 'Aurora' da harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Göztepe de ,bir caminin duvarının dibinde arasıra gelen bir seyyar satıcı var.,5-10 saksı çiçek getirir .Tesadüfen bu sukulenti ,başka bir çiçeke arajmanlanmış görünce yine dayanamadım ve aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilerimin tesadüfmüdür nedir bana gelmelerinin hep bir hikayesi var,ve benim için böyle olması onları daha değerli kılıyor..İki sokak ileride,çoook eski ,yıkılan bir binanın (yeni inşaat yapılıcak), bahçesine molozların arasında ,saksısı ile birlikde buldum...Terkedilmişti..kimsenin de umrunda değildi..Echinopsis olduğunu düşünüyorum ancak hangi türü olduğunu bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Ana kaktüs ve yavrularının arasında salyongaz yavruları,örümcek ağları vbg...kir toz içersinde idi.Saksının toprağı yarı yarıya azalmıştı..Bir fırça yardımıyla biraz temizleyebildim..Komple bitkiyi yıkasam zarar verirmiyim?Tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.Yıkasammı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |