![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Silvestrii bu yıl toplu halde açmadı, şöyle bir kıpkırmızı görüntü yakalayamadım ancak daha az çiçekle açma periyodu uzundu. Toplu halde açtığında 15 günde bir şey kalmıyordu, bu sefer bir ay boyunca az çiçekli idare ettik. Halbuki bu yıl her zamankinden daha soğuk geçti -15leri gördü... Bitki bayağı yaşlandı, bundan kaynaklı da olabilir bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Setiechinopsis mirabilisin tohumdan çıkıp, bir tanecik olarak yola devam eden yavrucuğu. Anne bitki duruyor ama çiçek açmadı; bu yılda. Bakalım yavru ne zaman açacak? ![]() 2 tane lithopsum kalmıştı, biri daha fazla sudan çürütmüşüm. Geriye sadece bu kaldı... ![]() Epiphyllum crhysocardium'un kocaman yeni filizleri, enlemesine çok genişler... Çiçek açmasını hala beklediklerimden ![]() ![]() Sedum palmerinin yaz hali... ![]() Bu da açmasını hala beklediklerimden... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Crassula falcata'nın güzel kırmızı çiçekleri olduğunu okumuştum, henüz açmadı. Ama böyle de güzel... bu arada sol taraftaki saksıda müge çiçeği var, şubat ayında topraktan bir parmak kadar çıktılar, ne yaptıysam bir milim bile büyümediler. Fikri olan var mı, ne yapmalıyım? Bazı çiçekler olmuyor, acaba onlara da kaktüs muamelesi mi yapıyorum acaba diye düşünmüyor değilim... ![]() ![]() Güler atlas sil baştan, yeni çeliklerimi diktim. Bakalım yıllar sonra kocaman bir saksı yapabilecek miyim? ![]() Echinopsis kermesina mini mini tomurcuğu hala duruyor üzerinde... İlk kez açacak, merakla bekliyorum. Ama dökecek diye de çok korkuyorum.... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zavallıcık sağından solundan deli bağlanır gibi![]() |
|