agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)




Beğeni Düzeni16275Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-2014, 20:34   #1
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
Sevgili Musbet ve Sevgili Sakdag, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Dediğiniz doğru Sakdag sevinçlerimizi paylaştığımız gibi, sıkıntılarımızı da paylaşıyoruz sayfalarımızda.
Oldum olası bir iki tane kaktüs ve sukulentim vardı ama sizlerin saylarını dolaştıkça şundan da olsun, bundan da olsun diye geceleri uykularım kaçıyor. Elimdeki çeşitler çoğalırsa bir gün belki ben de kaktüs ve sukulent sayfası açabilirim.
Eğer bir gün olur da sizler gibi harika insanlarla yüz yüze tanışma fırsatım olursa sizden rica ediyorum o kalanchoei benden saklayın, yoksa bir dal çelik isteyebilirim.
Sağlıcakla kalmanız dileğimle.....

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2014, 21:00   #2
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,229
Galeri: 6
Tohumdan çıkan bu bitkiyi önce kaktüs sanmıştım ama sukulente dönüştü. Ama cinsi nedir bilemedim henüz.
Name:  DSC06992.jpg
Views: 1188
Size:  61.7 KB


Pencere içinde yaşayanlar. Sağdaki mammillaria surculosa, tomurcukları vardı ama ben daha da çok tomurcuk çıkarır diye bol güneş gören yere alınca, eldeki tomurcukları da küstü. Bu yıl çiçek göremedim. Ama gelişimi çok iyi, 5cm'lik saksıdan 2 yılda 20 cm'lik saksıya yayıldı. Bir kaktüs için dev bir adım bence.
Name:  DSC06990.jpg
Views: 1197
Size:  61.4 KB

Bunlarda çiçeğini göstermeyenler. Soldaki gymnocalcium 5-6 yıldır bende. Bir kere bile açmadı daha. Güneşe de koydum, kışın soğuklattırdım da fayda etmedi. Sağdaki de echinopsis kermesina, koyu pembe, fuşya echinopsis. Açsaydı da görseydik güzelliğini.
Name:  DSC06993.jpg
Views: 1079
Size:  49.6 KB


Bunlarda mutfaktan kareler, resimden de belli olacağı üzere. Çaydanlığın içinde orkidenin ne işi var demeyin.

Üçüncü çiçek sapını çıkarınca dengesi kayboldu sarı orkidenin. Belki on kere devrildi, Allah'tan bir şey olmadı diğer çiçekli dalına.Kendisine uygun ağır, seramik saksıda bulamayınca; ancak içi su dolu çaydanlık altında, rahat durabildi. Ben de kendisine verdim gitti çaydanlığı. Yoğurt kaplarında çiçek yetiştirmezsek olmaz, o kadar uğraşıyorum düzgün saksılara almaya çiçekleri ama illaki kalan oluyor bu kaplarda.
Name:  DSC06912.jpg
Views: 1035
Size:  47.5 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026