![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdag, bu kaktüsler bizi çiçeklenince mutlu etmekle kalmıyor aynı zamanda eski günlere, hafızamızda kalmış güzel insanlara da götürüyor. C.silvestrii sizi Nevin Teyze'ye beni de Bozcaada'da yaşayan ve bana ilk silvestrii'yi veren Ezel Teyze'ye götürüyor. Seneler evvel Bozcaada'ya tatile gitmiştik sokakları dolaşırken bir kapı önünde dev teneke içindeki silvestrii'yi görünce fotoğraflarını çekmek için evin yaşlı sahibinden izin alınca kendisi beni evine davet etti. Diğer kaktüslerini, süs biberlerini gösterdi ve bana silvestrisindenden hediye etti. O silvestrii'ye baktıkça Ezel Teyze'yi hatırlardım, kayboldu evimi taşırken. 2 sene evvel Bozcaada'ya tekrar gidip Ezel Teyze'ye uğradım. O beni hatırlamadı önce, hatırlattım kendimi sonra duygulandı ziyaretimden. Sizin Nevin Teyze anınızı okuyunca ben de Ezel Teyze' yi anımsadım biran. Güzellik taşıyor kaktüsler hayatımıza hem çiçekleriyle, hem de anılarıyla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selenn, sizin silvestrii öykünüz de çok etkileyici, ancak sonradan bitkinizin kaybolması üzücü olmuş. Ben de gezdiğim gördüğüm yerlerde güzel bir çiçek, bitki gördüğümde sahibiyle çiçeği hakkında sohbet etmeyi çok seviyorum. Çiçek sevgimizin kaynağını çok merak ediyorum aslında. Aileden gelen bir gelenek olduğunu farz edelim bir an: Çocukluğum müstakil bir evde her türlü çiçeğin içinde geçti, kendimi bildim bileli çiçek hastayımdır; ancak kardeşimi bir kere bile çiçek ekerken, toprağa dokunurken görmedim, ekip dikmeyi bırakın koparırken bile görmedim. Çiçek sevgisi içten gelen bir duygu kesinlikle, yoksa 35 derece sıcakta elimde 10kg'lık saksıyla-- uzun zamandır aradığım sarı japon gülünü bulunca --2-3 km yol yürümek akıl karı değil bence!.. Sürekli çeşitlerimiz artsın istiyoruz, çeşitler arttıkça bu seferde her renginden olsun istiyoruz. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammillaria çeşidi, upuzun dikenlerin içinde mini çiçekleri ve çapraz açması ilginç geldi bana. ![]() Yine açanlardan bir kare, arkadaki tomurcukluyu merak ediyorum, daha önce hiç açmamıştı. ![]() Delosperma balkona renk katmaya başladı. ![]() Echeveria ve crassulalar o kadar hızlı büyüdü ki, saksı değişi yapmak zorunda kaldım, küçük saksılar püskül püskül kökle dolmuştu. ![]() İlk defa bir hoyam açacak, hoya lacunosa, 8-9 tane çiçek sapımız var, bir haftadır sabah akşam takipteyim kendisini. Kokusunu çok merak ediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Lacunosanın çiçek öbeğini açışını yakaladım. Rutin olarak saat başı açtı mı açmadı mı kontrollerini yaparken, ilk fotoğraftaki gibi bir taçyaprağın patladığını gördüm. Oturup başında bekledim, yarım saat içinde tüm çiçekler çıtırdayarak açtılar.Çiçekler mini mini ama çok tatlılar. Bir arkadaşım bir çiçeğiniz ilk defa açtığında pohpohlanmayı hak eder demişti. Ben de bir sürü fotoğrafını ekliyorum prensesin...![]() Kokusu da çok güzel bu arada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|