View Single Post
Eski 03-05-2013, 09:07   #503
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetçiçek Mesajı Göster
Teşekkürler sakdag inşallah. Ancak ufak bir sıkıntı yaşadım atlas çeliğimde, yardımcı olabilirsen sevinirim. Benim çeliğm tepeden köklendi. bende iki parça olacak şekilde tam ortadan kestim. alt tarafı normal şekilde ektim. Tepeden köklenen kısmı ise yatay olarak toprağın üstüne bıraktım. Tabi köklerinin toprağa girmesini sağladım. Normal şekilde ektiğimi dışarıya, tepeden köklenip, yatay olarak bıraktığım kısmını ise içerde direk güneş almayacak bir yere bıraktım. Bakalım ne olacak.

Atlaslar epifitik bitkiler(ağaçların üzerinde yaşayan) oldukları için havai kök vermeleri olağan bir durum Sayın Mehmetçiçek. Ancak bu havai kökün bitkinin gelişimi ve büyümesi için yeterli olacağını sanmıyorum. Bu yüzden bitkinizi tekrardan normal bir şekilde dikmenizi öneririm. Yatay konumda dikmek size zaman kaybettirecektir sadece. Havai kökler bir süre sonra -iklimimizin yeterli nemi sağlamaması nedeniyle- körelip kuruyorlar zira.

Atlas çeliklerini köklenip, sürgün veresiye kadar direkt güneşten uzak tutun. Gövde aşırı su kaybından buruşup yumuşuyor.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön