![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sukulent Aranjmanları (Tek Saksıda Birkaç Bitki)
Fotograflar: http://blog.shokubutsu-freak.com/?month=200610 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Fotograflar: http://blog.shokubutsu-freak.com/?month=200610 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2007
|
ESEN adlı uyenın yolladıgı arajmanlar etlı ve kaktus bıtkılerıdır.bu bıtkıler uyumludurlar cunku aynı toprak ıstegı ve aynı sulama sartları vardır.ıkısıde kurak ıklım bıtkısı oldugundan beraber rahat yetısır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Benim fare kulağı-mavi beyaz nemesia-yaban patlıcanı aranjmanımda bir kıpırtı başladı, inşallah fidelerim kurumaz da güzel bir sepetim olur.Akşam bendeki sedumlarla, komşumun verdiği bir kaç sukulenti daha karıştırıp bir sepete yerleştirdim.Bakalım beğenicek misiniz? Dilerim büyür de beni utandırmaz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Gerçekten çok güzeller çizmem olsaydı hemen bişeyler ekerdim kesin. Çizmesi olan hemen yapsın bence cesaret edemiycek bişey yok. Görüntü muhteşem. Sevgili Esen'in eski mumluğu yeni saksısı da çok dekoratif. Bence beyaz rekte gayet güzel duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Valla bizim evde bir çift çizme var,inşaat sırasında gelmiş nerden geldiyse..ama iğrenç bir sarı tonu var,yine de evirip çevirip bakıyorum. "içine biraz sarmaşık eksem..mesela hedera ya da cezayir menekşesi..ya da dam koruğu" falan diye düşünmekteyim. ![]() ![]() hele o makarna süzgeci ne güzel olmuş,sukulentler yaşamış... ![]() Çizmeniz yoksa eski ayakkabılarınıza dikin arkadaşlar... bakınız bakınız bakınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, aranjman işi pek keyifli oldu,bu sayfayı severek takip ediyorum,ellerinize sağlık... Benim sepetim de büyüdü,hatta ben evde değilken graptopetalum paraguayense de açmış ama ben göremedim...(sanırım latince ismi bu) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene aldığım cam kaseye, kışın sümbülleri dikmiştim. Sümbülleri çıkarınca aşağıdaki denemeyi yaptım. Diktiğimde hepsi küçücüktü, her tarafını, tatil dönüşlerinde ceplerime topladığım çakıl taşları ile kaplamıştım. Bitkiler büyüdükçe taşları alıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
mini arajman
Buda mini arajman ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Tubay Hanım, minikler sağ salim Van'a ulaştılar. ![]() ![]() Kızçelerimi eve getirir getirmez yeni, büyük bir saksıya geçirdim ki rahat rahat köklensinler, büyüsünler. Siz, kutularda kalsınlar demiştiniz ama misafirlerim yer sorunu çekmesinler diye dayanamadım aşağıdaki saksıya aldım. Büyüdüklerinde de birbirleriyle olan uyumlarına göre saksı aranjmanlarım için kullanacağım, Arap saçı ve cam güzelleri de ayrı saksılarda onların çeliklerinden de ilerideki planlarım için faydalanacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Süz-i Dilara hevesini kırmak istemem ama aynı saksıya aldığın kaktüslerle diğer türlerin su ve güneş ihtiyacı farklı,kaktüsler az su ve bol güneş,kum ve çakıl karışımı toprak sever,Diğerleri ise bol su aydınlık ama direk güneş ışığı almayan,torf ve kaliteli bahçe toprağı karışımı severler.Bu durumda yetişme ihtimalleri var ****** ama kaktüslerin çiçek açması çok zor.Veya kaktüslere uygun bir ortamda yetiştirirsen diğerlerinin sağılıklı gür yetişmesi çok zor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|