![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bazı kaktüsler süpriz yapıp çiçek vermeyi sürdürüyor. Bu arada önemli bir uyarı, güneş eskisi gibi değil artık, sulama yaparken su miktarını muhakkak düşürün artık. ![]() Ve lithopslar, tek lithopsumla bir yıllık tanışıp kaynaşmanın ardından yenilerini alma zamanı gelmişti. Çok tatlılar... Hepsini bir araya getirip aranjman şeklinde toplamayı düşünüyorum. Tabi güzel, yayvan bir saksı bulmam lazım. Bu arada dağdan bayırdan değişik renkli taşlar topluyordum. Lithops aranjmanıma eklemek için, bir sürü de biriktirmiştim. Kayınvalidemin evinde poşette duruyordu, o da çocuklar topladı herhalde deyip hepsini atmış... Artık sesimi çıkarmadım ben de. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
En sevdiğim kaktüslerimden, Mammillaria marnier-lapostelle ![]() Kaç günlerdir bekliyorum açsın diye, geçen yıl arkadaşımın gönderdiği leş kaktüsü türü. Gönderen arkaşımda da hiç açmamış, arkadaşıma da, bana da süpriz olacak iç rengi... Aç artık lütfen, meraktan çatlayacağım ya da tomurcuk balonunu sıkıp patlatacağım...![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sakarlık bazen çok can sıkıcı olabiliyor... ( Şekil 1-A )Caralluma lutea, kargoyla onca yolu gel, hiç bir şey olma; paketini özenle açtım, dikkatle masaya yerleştirdim. Uzayan dal tomurcuk doluydu, ben de açacak diye çok sevinmiştim. Sonra başka bir kaktüsün paketini açarken elim çarptı, masaya yıkıldı ve tomurcuklu dalı koptu. Tabi ben de yıkıldım.. Tekrar toprağa gömdüm dalı ama açması mucize gibi bir şey...ŞEKİL 1-A ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2013
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten çok teşekkür ederim Sayın AizoacaeFan, tam zamanında uyardınız, bu hafta sonu eksiklerimi giderip birleştirmeyi planlıyordum. Hatta ön çalışmaları yapıp, bırakmıştım bile... Bu şekilde herkes kendi saksısında kalacak galiba... Saksı aralarındaki boşluklara çakıl doldurayıp bari, böyle birarada olmalarını, herbirinin değişik renk ve desenlerini birlikte izlemeyi seviyorum..![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|