agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni16275Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-07-2013, 12:29   #1
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Kimi diken öbeğinde 5, kimi diken öbeğinde 6 diken var Sayın Adneser. İsmini netleştiremediğim kaktüslerden birisi.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2013, 10:46   #2
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Saksıları plastik ip vs. ile bu şekilde yaparken en dikkat edilmesi gereken şey plastik güneş altında ve açık havada belirli bir zaman sonra özelliğini kaybederek kopması. Bu yaklaşık bir yıllık bir zaman alıyor. Zaman zaman kontrol ederek saksıların düşmesi ve çiçeklerin parçalanması önlenebilir. Saksıları pense ile tutulan kalın çiviyi kızdırarak istediğiniz yerden kolayca delebilirsiniz diye düşünüyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 09:39   #3
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Beğeniniz için teşekkür ederim Sayın H doğan, paraşütler üstelik limon çiçeği kokulu (yoğun bir koku olmamakla beraber).

Sevgili Sudenur, sizin detaylı fotoğraflar ekliyorum hemen. Aslında saksıyı askılı saksı olarak düşünmemiştim ilk başlarda, bir nevi köklendirme kabı gibi birşeydi, içindekiler birden büyüyüp sarkmaya başlayınca, asmaktan veya yukarıda bir yerlere koymaktan başka bir çarem kalmamıştı. Bu saksım mini bir leğen aslında çapı biraz büyük olunca koyacak yer bulamadım. Hemen pratik bir şekilde askılar yapıverdim.
Çatal-kaşık takımında bir türlü kullanacak yer bulamadığım çatalımsı parça bu iş için gözüme uygun göründü. Bir dişini ocakta ısıtıp plastik leğeni kolayca deldim. Sonra kurdelenin bir sezonu rahatça geçireceğinden emin olup kurdele geçirdim deliklere. Düğüm atıp bu işi bitirmeyi düşünmüştüm ki, saksının ağırlığıyla düğümlerin deliklerden bir süre sonra geçebileceğini gördüm ve düğüm atarken düğüme küçük bir düğme ekledim. Leğenin kıvrım noktasına geldiği için görünmüyor normalde.
Bunlarda detaylar,
Name:  DSC02668.jpg
Views: 1924
Size:  34.0 KB

Sayın Muda, yardım bilgileriniz için teşekkür ederim. Ben kurdele kullanmama rağmen arada kontrol yapıyorum sağlamlık devam ediyor mu diye; çünkü öğleden sonra güneşini direkt alıyor saksı. Şimdilik sorun yok. Umarım da olmaz.

Düzenleyen sakdag : 11-09-2013 saat 09:03
Eski 17-07-2013, 09:55   #4
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Setiechinopsis mirabilis, daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim. Bu kaktüsümün çiçeklerini görmeyi çok isterken, gece yarısı bir-iki saatliğine açıp hemen kapanması nedeniyle görememiştim. Üstelik fotoğraf çekmek için o gece içeri almıştım. Tohum kesesi oluşturmuş, nasıl olduysa.
Name:  DSC02679.jpg
Views: 2564
Size:  31.0 KB

Bazı atlas türlerinde hiç başarı yakalayamadım. Bir yıldır toprakta olan ve bir milimetre bile büyümeyen atlasları son çare olarak diatomite aldım, değişim ve gelişim gözlemliyorum sanki. Çift kap yöntemi fazla ıslak kaldığı için tek kap yöntemini kullanıyorum. Diatomit kurudukça suluyorum. Henüz besin takviyesinde bulunmadım, çünkü yeniden, yeni yeni kökleniyorlar.
Name:  DSC02688.jpg
Views: 2809
Size:  50.6 KB

Eski 17-07-2013, 21:14   #5
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Setiechinopsis mirabilis, daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim. Bu kaktüsümün çiçeklerini görmeyi çok isterken, gece yarısı bir-iki saatliğine açıp hemen kapanması nedeniyle görememiştim. Üstelik fotoğraf çekmek için o gece içeri almıştım. Tohum kesesi oluşturmuş, nasıl olduysa.
Eklenti 427012

Bazı atlas türlerinde hiç başarı yakalayamadım. Bir yıldır toprakta olan ve bir milimetre bile büyümeyen atlasları son çare olarak diatomite aldım, değişim ve gelişim gözlemliyorum sanki. Çift kap yöntemi fazla ıslak kaldığı için tek kap yöntemini kullanıyorum. Diatomit kurudukça suluyorum. Henüz besin takviyesinde bulunmadım, çünkü yeniden, yeni yeni kökleniyorlar.
Eklenti 427013
Şimdiye kadar çiçeklenen kaktüslerimde maalesef hiç tohumlanan olmadı. Suni tohumlama yapmak istedim ancak polenler nedense toz polen vermedi. Aynı zamanda açanlardan olursa çarpraz yapmayı deneyeceğim. Aşılı kaktüslerden çiçek açmış ama ertesi gün açacağını düşündüğüm ama açmayan yılan kaktüsünün albino gibi açık renkli olanı sanki tohum oluşturacak gibi. Atlaslarınız eğer gördüğüm gibi filizlenmiş iseler köklendiklerini düşünüyorum. Kaktüslerde küçük saksılarda durdukları yeteri kadar su, besin ve güneş ışığı alamadıkları zaman çok fazla gelişemiyorlar nedense. Ben de Güler hanımın getirdiği ve sonradan bir arkadaşımdan bulduğum atlas çeliklerini bir süre beklettikten sonra diktim. Birkaç tanesinde filizlenmeye başlamışlar. Filizlenen saksıyı biraz daha gün ışığı alabileceği bir yere koydum. Diğer saksı halen içeride. Siz de bir kısmının koşullarını değiştirseniz belki daha iyi gelişebilirler. Bende aynı şey yılbaşı çiçeğinde oluyor. Nedense çok gelişmedikleri gibi bir kısmı ölebiliyorlar. En sonunda balkona attım. Daha iyi olacaklar muhtemelen.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 17:02   #6
Ağaç Dostu

ykolko's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Alıntı:
Eklenti 427012

Eklenti 427013
Setiechinopsis mirabilis tohum kesesi iyice kuruduktan sonra çatlıyor ve tohumlar saçılıyor, tohumları kaybetmeyip çimlendirmek istiyorsanız soğuk katlamaya gerek duymaksızın, hemen çimlendirebilirsiniz. ( bu kaktüsün ömrünün max. 4-5 yıl olduğunu untmayın ) << Haddim olmadan bilgilendirme gereğinde bulunduğum için kusurabakmayınız. >>

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 17:29   #7
Ağaç Dostu

hnd76's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2012
[QUOTE=ykolko;1192356]Setiechinopsis mirabilis tohum kesesi iyice kuruduktan sonra çatlıyor ve tohumlar saçılıyor, tohumları kaybetmeyip çimlendirmek istiyorsanız soğuk katlamaya gerek duymaksızın, hemen çimlendirebilirsiniz. ( bu kaktüsün ömrünün max. 4-5 yıl olduğunu untmayın )

Merhaba ykolko; benim de Setiechinopsis mirabilis kaktüsüm var. Fotoğraflarla aşama aşama gelişmeleri görüntüledim. Çiçeklenme fotoğrafını maalesef zamanlamadan dolayı yakalayamadım. Bu kaktüsün ömrünün kısa olduğunu yazmışsınız, bu konuda hiçbir bilgim yok beni biraz daha aydınlatır mısınız?

Name:  1.jpg
Views: 2161
Size:  56.1 KB

Name:  2.jpg
Views: 2103
Size:  46.8 KB

Düzenleyen hnd76 : 27-08-2013 saat 18:59
hnd76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 10:21   #8
Ağaç Dostu

kokett's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2013
Sevgili sakdag, benim de stapeliamdan bir tanesi böyle tohum oluşturdu. Aynı şekilde bir kaç gün önce çatladıgını farkettim, dokunmadım. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Siz bu tohumları çimlendiriyor musunuz?

kokett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 10:45   #9
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sevgili Kokett, çatlayan stapelia fasulyesini dalından koparın bir an önce, çünkü tohumlar hem hafifler, hem de rüzgarla dağılmalarını kolaylaştıran paraşütleri mevcut.Tohumları ben aşağıdaki gibi temizledim,siz de öyle yapın. Bir ara ekmeyi düşünüyorum, umarım çimlendirebilirim. Size de başarılar dilerim, kolay çimlendiğini okumuştum.

Name:  DSC02881.jpg
Views: 2322
Size:  45.5 KB

Eski 26-08-2013, 12:53   #10
Ağaç Dostu

syuksek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Galeri: 13
Alıntı:
Sevgili Kokett, çatlayan stapelia fasulyesini dalından koparın bir an önce, çünkü tohumlar hem hafifler, hem de rüzgarla dağılmalarını kolaylaştıran paraşütleri mevcut.Tohumları ben aşağıdaki gibi temizledim,siz de öyle yapın. Bir ara ekmeyi düşünüyorum, umarım çimlendirebilirim. Size de başarılar dilerim, kolay çimlendiğini okumuştum.

Eklenti 431810
Sevgili sakdag,
Geçen hafta çatlayan kapsülden toplandığım tohumları saksının dibine ekmiştim.
1 hafta sonra :
Name:  20130825_170847.jpg
Views: 2242
Size:  60.9 KB
Name:  20130825_170900.jpg
Views: 2232
Size:  64.3 KB

Hiç bekletmeye gerek yok, zahmetsizce çıkıyorlar
Sevgiler

syuksek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2013, 17:47   #11
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syuksek Mesajı Göster
Sevgili sakdag,
Geçen hafta çatlayan kapsülden toplandığım tohumları saksının dibine ekmiştim.
1 hafta sonra :
Eklenti 436190
Eklenti 436191

Hiç bekletmeye gerek yok, zahmetsizce çıkıyorlar
Sevgiler

Sevgili Syuksek, bebek stepalialar çok şirinler. Ben de daha ekemedim bir türlü. Saksıya saçayım sizin gibi. Tohumdan kaktüs denemelerim oldu ama çok çok yavaş büyüdükleri ve çok hassas oldukları için için gözden çıkardım onları. Biraz sabırsızım galiba. Hemen aklımdayken boş bir saksıya saçıyorum tohumları...

Eski 07-08-2013, 01:44   #12
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Yok arkadaş siz herşeyi aşıp tohum yeşillendirmeye geçmişsiniz.. Kaktüs ve ya benzerlerinde sabrım yetmez ki! sizlere maşallah diyorum sadece...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 16:04   #13
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Bu e.milii bir yıldır çiçeksiz yapraksız öyle kuru bir dal gibi durdu. nihayet bir dal yaprak ve bir dal tomurcuğunu gösterebildi.
Name:  DSC02882.jpg
Views: 2165
Size:  32.9 KB

İlk kez açan mammillaria hidalgensiz dikensiz kaktüsüm.
Name:  DSC02909.jpg
Views: 2102
Size:  42.8 KB

Lithopslarımdan çiçek bekliyorum bu aralar. Durumları çok iyi.
Name:  DSC03000.jpg
Views: 2042
Size:  60.7 KB

Eski 23-08-2013, 16:12   #14
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Yeşim ağacı fidelerim çok canlı, hediye eden İzmirli arkadaşıma teşekkürlerimle...
Sağ taraftan kadraja giren pitaya ile başım dertte, havai kök çıkarıp duvara yapışıyor sürekli, ben koparıyorum, o yine havai kök yapıp tekrar yapışıyor. Kavga edip duruyoruz işte.
Name:  DSC02977.jpg
Views: 2145
Size:  57.9 KB

Genel bir görünüm, kaktüs standım... Her sabah özenle hepsi tek tek incelenir... Kırmızı örümcek zararından nihayet kurtuluyorum galiba, ilaçlama işe yarıyor. Gelişme noktaları büyümeye başladı.
Name:  DSC02992.jpg
Views: 2340
Size:  56.5 KB

Sevgili Loveforlife için gelsin bu resimde, kaktüs saksıma saçtığım ipeklerden biri... Ara sıra buduyorum, kaktüsleri iyice örtüyor budamazsam. Saksıyı sahipleniyor sonra.
Name:  DSC02999.jpg
Views: 2054
Size:  53.5 KB

Eski 23-08-2013, 16:32   #15
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Echeveria topsy-turvy açmış... çiçekleri pek hoş.
Name:  DSC02983.jpg
Views: 2109
Size:  62.0 KB

Name:  DSC02985.jpg
Views: 2058
Size:  35.0 KB

Aranjmaların da keyfi yerinde...
Name:  DSC02986.jpg
Views: 2235
Size:  69.6 KB
Name:  DSC02978.jpg
Views: 2009
Size:  55.7 KB

Eski 23-08-2013, 17:21   #16
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Estafurullah Sayın Ykolko, hepimizin birbirimizden öğreneceği bir şeyler var.
Setiechinopsisin tohumlarını aldım. Geçen yıl sizin sayfanızda bu kaktüsü görüp çok beğenmiştim. Geçen kış edindim, o zamandan beri açmasını bekleyip durdum ama hemencecik açıp soldu. Tohumları hem toprak hem de diatomit ortamda deneceğim, umarım başarılı olurum. Tohumdan kaktüs yetiştirmek hem çok ilgi hem de sabır gerektiren bir iş. Bana göre pek değil gibi... Ama denemeliyim çünkü, ana bitki kırmızı örümcekten en çok zarar gören kaktüslerden, can çekişiyor gibi görünüyor. Hatırlatmanız için teşekkür ederim.

Eski 24-08-2013, 16:25   #17
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sayın Sonerordo, bu yıl kırmızı örümcekler gerçekten çok can sıkıcı durumlar yarattılar. Yılbaşılarımı iç mekanda bıraktım birşey olmasın diye, kırmızı örümcekten lob dökülmeleri yaşadım yine.

Forumda arkadaşlara sorup ilaç isimleri almıştım, zirai ilaçlar satan dükkana gittiğim de, isimlerini verdiğim ilaçların ambalaj miktarları fazla olduğu için oradaki ziraat mühendisi bana 100 ml'lik ambalajdaki Algamek'i önerdi. Üzerinde yazılan doza uygun bir karşım hazırladım. Ziraatçi arkadaş aynı zamanda dozu fazla gelirse yaprak dökmesi, uç filizlerinin kuruması gibi yan etkileri olabileceğini de belirtmişti.

Nitekim birer hafta ara ile 2 doz kullandım, sonuçtan çok memnunum. Balkonumda selluka, sabah sefası, melek borazanı, japon gülü, kiraz ağacı gibi bir çok yapraklı bitkide mevcut. Zaten bunlardan bulaştı kaktus ve sukulentlerime de. Kırmızı örümceklere o kadar kızmıştım ki, bulaşık olan ve olmayan tüm bitkileri ilaçladım. Bir problemle karşılaşmadım. Çok şükür ki büyüme ve gelişmeler tekrardan başladı.

Eski 28-08-2013, 23:53   #18
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Aranjmanlar muhteşem olmuş sevgili sakdağ, ne kadar görkemliler maşallah çok güzel gelişmişler. 888. mesajda ki ilk resimdeki sukulent binlerin annesi yanılmıyorsam, yaprakların kenarındaki minik oluşumlar düştüğü her saksıyı istila ediyor. İlk başlarda fideleri başka saksılarda toplamaya çalıştım ama baş edilebilecek gibi değil, senin ne yaptığını merak ettim arkadaşım))

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2013, 18:01   #19
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Aranjmanlar muhteşem olmuş sevgili sakdağ, ne kadar görkemliler maşallah çok güzel gelişmişler. 888. mesajda ki ilk resimdeki sukulent binlerin annesi yanılmıyorsam, yaprakların kenarındaki minik oluşumlar düştüğü her saksıyı istila ediyor. İlk başlarda fideleri başka saksılarda toplamaya çalıştım ama baş edilebilecek gibi değil, senin ne yaptığını merak ettim arkadaşım))

Berçin Hanımcım, anne saksıyı köşeye biraz yukarı bir yere kaldırdım, rüzgar görmüyor ve kazara elle temasımda pek olmuyor. Çok fazla dökülen olmuyor gibi. Ama bu bitki ve yavrularıları dokuz canlı olduğu için muhakkak bir yerlerden çıkıyor, eğer çıktığı saksı müsaitse bırakıyorum biraz serpilsin büyüsün, saksı müsait değilse yolup atıyorum.

Saksıdaki bitkilerim 4 çeşit, en yükseği 1.5 metre boyunda. Birkaç fotoğraf çektim.

Name:  DSC03054.jpg
Views: 2002
Size:  45.3 KB

Name:  DSC03049.jpg
Views: 1977
Size:  39.4 KBName:  DSC03050.jpg
Views: 2017
Size:  40.4 KBName:  DSC03052.jpg
Views: 1910
Size:  24.5 KB

Bu çeşitte yaprakları resimde görüldüğü renkte olup, renk değiştirmeyen çeşit, Ünal kaktüsten aldığım kaktüslerin toprağına kazara düşmüş bir yavruydu. Büyümeye başladığında farkettim. Acilen başka saksıya alınması gerekiyor.
Name:  DSC03045.jpg
Views: 2118
Size:  46.2 KB

İlk hali burada...
http://www.agaclar.net/forum/1177521-post861.htm

Eski 30-08-2013, 18:24   #20
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Şimdiye kadar hiç cristata formunda kaktüsüm olmamıştı. Artık oldu, hem de iki tane; tesadüfen Tansaş'ta rastladım onlara. Opuntia vestita forma cristata(sağdaki) ve opuntia pachypus forma cristata(soldaki).
Name:  DSC03032.jpg
Views: 2329
Size:  69.0 KB

Leş kaktüsünün tomurcukları şişmeye başlamış. Bu işin kokusu yakında çıkacak gibi...
Name:  DSC03058.jpg
Views: 2091
Size:  64.0 KB

Eski 30-08-2013, 18:45   #21
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Rhipsalis cassutha, ilk başlarda saksısı dolu doluydu ancak bir türlü memnun edemedim kendisini. İlk önce iç mekandaydı, dökülmeler devam etti, balkona çıkardım yine olmadı en son balkonda iyi gölgeye ve büyük saksıların arkasına çektim. Buranın nemini sevdi sanırım yeniden kol çıkarmaya başladı.
Name:  DSC03039.jpg
Views: 2241
Size:  39.9 KB

Bu da uyumsuz saksı... Her baktığımda ''seni çirkin'' diyorum. Yaz başında aranjman yaptığımda bu bitkileri bir yerlere uydurup koyamadım. En sonunda hepsini bir araya getirdim. Güzelleşiyor gibi artık.

Alacalı crassula yaprağı iki yavru vermişti, biri düz yeşil, biri bembeyazdı. Beyaz olan klorofilsizlikten yaşamadı maaalesef. Düz yeşil olan büyüdükçe alacalı olacak mı merak ediyorum.
Name:  DSC03053.jpg
Views: 2103
Size:  69.4 KB

Eski 01-09-2013, 15:15   #22
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Gerçekten çok ilginçmiş bu kaktüsün öyküsü Sayın Hnd76, yazdıklarınızı okuyunca kaktüsümü bir daha detaylı inceledim.

Umarım tohumlarını çimlendirebilirsiniz. Ben çatlayan kesedeki tohumları aldım, tohumdan yetiştirmeyi sevmesem de bu kaktüs için deneyeceğim. Zaten içimde ukte kaldı, çiçeğini açmış halde görememem...

Bu arada 150 çeşit kaktüs ve sukulentiniz olduğunu yazmışsınız, sayfa açabilirsiniz isterseniz. Bizlerde keyifle takip ederiz bitkilerinizi...

Eski 02-09-2013, 11:03   #23
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

http://www.agaclar.net/forum/1184191-post877.htm

Yukarıdaki mesajımda bir gecelik gelinimi çok uzadığı için kesmiştim. Kesilen parçayı 10 gün beklettikten sonra suda köklendirdim nihayet. Birkaç güne kadar toprak ortama alacağım. Ana dal ise yaprak çıkarmaya başladı.

Name:  DSC03068.jpg
Views: 1852
Size:  14.3 KBName:  DSC03067.jpg
Views: 1792
Size:  31.7 KB

Eski 04-09-2013, 21:17   #24
/

Giriş Tarihi: 21-04-2013
Sayın sakdag bir de size bir şey sormak istiyorum izninizle. Benim kaktüslerim saat yediden, iki ye kadar güneş altında bu çokmu? Birde köklü yavrular var bunlarıda diğer kaktüsler ile aynı yerdemi yoksa güneş görmeyen aydınlık bir yerdemi tutmalıyım?

solucan17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 08:51   #25
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sayın Solucan17, normal kaktüsler için sabah yedi, öğlen iki arası çok değil çünkü benim balkonumda aynı saatlerde direkt güneş ışığı alıyor. Problem olacağını sanmıyorum.
Yavrulara gelince, bunlar yurtdışından temin ettiğiniz bitkiler sanırım. Dediğiniz gibi güneş görmeyen aydınlık bir yerde durmaları daha mantıklı. Hassas oldukları için güneş yanığı olabilirler, bu da geriye dönüşü olmayan görünüş kusurlarına hatta ölümlerine yol açabilir.

Eski 05-09-2013, 11:18   #26
/

Sayın sakdag verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Yavrular yarısı yurt dışı yarısı kendi çeliklerim. Onları sadece sabah bir saat güneş görecekleri şekilde yerleştireyim ozaman.

Eski 05-09-2013, 15:12   #27
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Merhaba Sayın Koski, Taner Angay Sera'dan 3 defa kaktüs aldım.Ben memnun kaldım ürünlerinden. 2012 yılının sonlarına doğru Taner Bey'in, büyük seralarını devrettiğini; kaktüs işini bıraktığını duydum. Sonra yine satışlar başladı, bu sefer ürün gamı biraz daha az galiba.

Uzun zamandır internet sitesini incelememiştim. Biraz önce yine baktım. Bayağı çeşitlendirmiş ürünlerini.

Ben aldığımda kaktüs ve sukulentler saksılarında topraklı olarak, özenle paketlenmiş olarak geliyordu. Toprak ayrı, saksı ayrı ,bitki ayrı değildi. Büyük ihtimal kargoda meydana gelen birkaç sorunla karşılaşınca bu metoda başvurmuştur sanırım.

Ürünlerin yavrulu, dallı gelmesi de biraz şans herhalde. Buna bir şey diyemeyeceğim... Lithops aldığımda toprağında başka türden bir yavruyla gelmesi beni çok sevindirmişti... Merak etmeyin sukulentler çabucak büyüyor, saksılardan taşacak hale geliyor bir yılda. Size bu yolda başarılar dilerim. Ayrıca bitkilerinizi de merak etmedim değil yani...

Eski 05-09-2013, 15:43   #28
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-08-2013
Alıntı:
Merhaba Sayın Koski, Taner Angay Sera'dan 3 defa kaktüs aldım.Ben memnun kaldım ürünlerinden. 2012 yılının sonlarına doğru Taner Bey'in, büyük seralarını devrettiğini; kaktüs işini bıraktığını duydum. Sonra yine satışlar başladı, bu sefer ürün gamı biraz daha az galiba.

Uzun zamandır internet sitesini incelememiştim. Biraz önce yine baktım. Bayağı çeşitlendirmiş ürünlerini.

Ben aldığımda kaktüs ve sukulentler saksılarında topraklı olarak, özenle paketlenmiş olarak geliyordu. Toprak ayrı, saksı ayrı ,bitki ayrı değildi. Büyük ihtimal kargoda meydana gelen birkaç sorunla karşılaşınca bu metoda başvurmuştur sanırım.

Ürünlerin yavrulu, dallı gelmesi de biraz şans herhalde. Buna bir şey diyemeyeceğim... Lithops aldığımda toprağında başka türden bir yavruyla gelmesi beni çok sevindirmişti... Merak etmeyin sukulentler çabucak büyüyor, saksılardan taşacak hale geliyor bir yılda. Size bu yolda başarılar dilerim. Ayrıca bitkilerinizi de merak etmedim değil yani...
Bu siteye yeni üye oldum. Doğrusu bugün Sizin sayfanızı noktası virgülüne okuyamasamda saati 5 yapmışım ) Nerdeyse mesai bitiyor, işlerimi baya bir aksatmışım ama gerçekten değdi. Bazı bilgileri okuma şansım oldu ve oldukça yararlı bilgiler edindim. Bende önümüzdeki günlerde kaktüslerimin resimlerini yayınlayabilirim inşallah. Demek ki önceden öyle geliyordu, kargoda sorun olabileceğinden dolayı ayrı gelmesinde bir sakınca yok tabi, ama inanın o kadar minik kökler yollamışlar ki umarım tutarlar da hevesim kırılmaz. İlk başlarda en küçük dalları, en küçük minikleri toplamaya başlamıştım, sonrasında sabır isteyen ve küçüklerin tutma ihtamilinin biraz zor olduğunu görünce, biraz daha büyük olanları tercih etmeye başladım. Bende sizin gibi sabah işe giderken ayrı bakıyorum, işten dönünce saatlerce ayrı ayrı takip ediyorum. Birkaç gün bakmayacağım diye kendime söz veriyorum ki büyüdüklerini anlayabileyim diye ) Tabi bazen dayanamıyorum. Sizden ilerleyen zamanlarda baya bir yardım dileneceğim gibi gözüküyor. Cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim. Bol çiçekli, bol sürgünlü, bol kaktüslü günler diliyorum.)

koski Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 08:27   #29
/

Sayın sakdag izninizle bir iki şey sormak istiyorum. Sizin kaktüsleriniz dış mekânda duruyor - 10 dereceyi gördüler demiştiniz. Peki yağmurun zararı olmuyormu hiç. Mesela leş kaktüsleri. Birde yavru kaktüslerdemi dışarda duruyor. Kusura bakmayın sürekli bilgi almaya çalışıyorum, daha iyi yetiştirebilmek amacım bu güzellikleri.

Eski 10-09-2013, 08:35   #30
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Kaktüslerimin hepsi değil; silvestrii, echinopsis,opuntia türleri gibi çeşitler dışarıda duruyor. Ama yağmurdan korumak şartıyla. Toprağının kuru olması gerekiyor. Gerçi bir defa opuntia monacanthayı balkonun kenarında unutmuşum, saksı ağzına kadar yağmur suyuyla dolup, üstüne üstlük birde donmuştu. Kaktüsün yeşil aksamı da donmuştu, komple buz kalıbı halindeydi. Ama sonra buzu çözüldüğünde hiç bir şey olmadı. Ama bu yine de çok riskli bir durum. Denemeyin sakın.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025