View Single Post
Eski 07-09-2012, 15:40   #339
syuksek
Ağaç Dostu

syuksek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Sevgili sakdağ,

Kaktüs ve sukulentleriniz harika...Onları sevgi ve sabırla büyüttüğünüz belli. Ayrıca çektiğiniz fotograflarınızı ve içtenliğinizi çok sevdim.

Elime batan bir kaktüs dikeninin yol açtığı problemler nedeniyle kaktüslere mesafeli dursam da sukulentleri çok seviyorum. Bahçem yok ama evde, balkonlarda, apartman merdivenleri ve iş yerinde yetiştirmeye çalışıyorum. Sevgili cemo ve alcen'den gelen sukulentlerle oldukça çeşidim oldu.
Uzun zamandır gözüm lithopslarda, Antalya'dan Taner Bey'den sipariş edecektim ama çevremde ki bir çok arkadaşım çürütünce ben de vazgeçtim. Şimdi özellikle crassula türlerinden bir grup yapıp sipariş vereceğim. Sizin lithopsun son durumunu merak ediyorum doğrusu...

Balkon yer darlığından ötürü ben de çok sıkıntıdaydım, şöyle bir çözüm buldum, belki işinize yarar:
http://www.agaclar.net/forum/979542-post506.htm

Bu arada sadece 6 ay sürekli oturmama rağmen Balıkesir benim ana baba ocağım. Çocukluğumun bayram, sünnet ve düğünler için tüm sülalenin buluşma noktası.
Anneannemlerin 6 odalı kocaman ahşap bir konağı vardı. Dedemin yüzlerce güvercini... Çok büyük bir iç avluda anneannemin yağ tenekelerinde yüzlerce çiçeği. Çiçekleri sulamak benim görevimdi, ama hortum ve musluk yoktu. Kova haline getirilmiş yağ tenekelerine tulumbadan su çekip çiçekleri sulamak pek kolay değildi doğrusu ama çok keyifliydi. Işıklar içinde yatsın, kokusu hala burnumda olan anneannemden geçti herhalde bu çiçek sevdası... Tüm torunlarına bir tatlı adı takmıştı, "mafiş"(maviş), höşmelim, helva, şekerpare...
Dedemin tarlasında geceleri ateş yakıp mısır közlerdik, taze nohut toplayıp yerdik.
Dedemin dükkan kiracısı olan bir helvacı vardı, sürekli gidip "bizi dedem gönderdi" diyerek ondan bedava helva alırdık
Şimdi yazlığa giderken içinden geçiyoruz o kadar

Maalesef çocuklarım böyle bir çocukluk geçiremiyor

Konu konuyu açtı, memleket ve çocukluk anılarımla sayfanızı doldurdum. İnsanın çocukluğundaki sesler kokular tatlar hayatımız boyunca peşimizde, hep onları aramamız çocukluğumuzda ki naifliğe özlem herhalde...

Sevgilerimle...

Düzenleyen syuksek : 07-09-2012 saat 16:12
syuksek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön