![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Şu yılan kaktüsünü bir türlü yetiştirmeyi başaramadım,Ellerine sağlık arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2013
|
maşallah hepsine.Böyle bir yılan kaktüs hayalim, ilk bulduğum anda rica minnet isteyeceğim. bütün komşuların evini tarıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
Tırtıl... ![]() ![]() Aranjman saksımda bir tırtıl var ve tam on gündür arıyorum arıyorum bulamıyorum. Hergün yeni bir ipucu bırakıyor, birkaç güne kadar da bulamazsam kelebeğe dönüşecek herhalde... ![]() En körpe graptopetalum yapraklarını tırtıklıyor, çiçek tomurcuklarını bereliyor, crassula lycopoidesin filiz uçlarını kemiriyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2012
|
hain tırtıl
Büyük ihtimal geceleri karnını doyuruyor gündüzleri saklanıyor. Yaprak arkalarına kaçmıştır açık yeşil bir şey ise zor gözüküyorlar. Bi gün size yakalanacak eminim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar uzun besledim onu, umarım güzel bir kelebek olur diye umut ediyorum artık. Kapalı balkonda olduğu için kaçamayacak, ben istemediğim sürece. Sadece benim çiçeklerime hizmet verecek bundan böyle... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Alıntı:
Tüm çiçekleriniz çok güzeller.. Bende sadece beyazı var, size çelik göndermek isterdim ancak şu an benimki çelik paylaşacak kadar keyifli değil.. Sanırım havalardan dolayı .. Sizin renkleriniz de harikaymış, sarı renk olanı da ilk kez gördüm bu arada... Bol çiçekler dilerim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Zeynmehmet, öncelikle bahar ve yaz ayları köklendirmek için daha uygun bu bitkiyi. Kestiğiniz daldan akan sütünü kurumasına izin vermeden silmelisiniz. Bu süt köklenmeyi geciktiriyor ya da engelliyor. Daha sonra bir kaç gün gölge bir yerde bekletin, dalın kesik ucunun kuruması için. Hafif nemli toprağa dikin ancak ilk etapta sulama yapmayın, çürümesine yol açarsınız sularsanız. Hafif nemlilik köklenmesi için yeterlidir. Suda köklendirmeyi deneyenlerde var, ancak kriteri nedir bilemiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim beğeniniz için Sayın Seabert74, benim bitkilerimin üçü de aynı saksıda dikililer. Aynı zamanda aynı boylarda dikilmelerine rağmen sarı ve pembe çok nazlılar, büyümemekte direniyorlar, kırmızının boyu onların 2 katı oldu neredeyse. En çok çiçeği kırmızı açıyor. Pembe olan açtı mı; bir dalda en çok iç içe çiçek vereni. Sarı ise çok çok az açıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili sakdağ, sayfanı her ziyaret edişimde bir güzel göz ziyafeti çekip çıkıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
|
Beğeniniz için teşekkür ederim Berçin Hanım. ![]() Bu aranjmandan atumn joyu tamamen çıkardım. Çok fazla dallanıp diğer bitkileri boğuyordu. Sedum praealtumu da zaman zaman buduyorum. Sedum palmeri kapalı balkon da olduğu için açtı, açık balkonda kalan henüz açmadı.Bu aranjmanda bir de oscularia deltaoides vardı, aşağı doğru çok sarkmıştı ve büyümüştü. Tek başına ayrı saksıya aldım. Yan taraftaki kalanşolarda tomurcukta. Yakında açarlar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Bugün hava o kadar güzel ki Cemo Abla, bahar gelmiş gibi ortalık. Şu an kapalı balkonda sedum palmeri, aşkın göz yaşları ve begonvil ve japon gülü çiçekteler. Dün akşam tırtıl kontrolu için balkona göz attığımda çok yoğun bir çiçek parfümü kokusu vardı Cemo Abla. Begonvil ve japon gülü kokmadığına göre geriye iki seçenek kalıyor. Hoş sabah kokladığımda palmeriden de aşkın göz yaşlarından da koku almadım. Bir de limonumun mini mini tomurcuklarını gördüm onlar mı kokuyordu acaba? ![]() Kapalı balkon 8-9 metrekare bir alan ama aksiyon hiç bitmiyor, tırtıl arama maceramız 20 gün sürdü, nihayet buldum. Yan saksıya kazayağına geçmiş, ben diğer saksıda onu ararken kazayağının en taze filizlerini yemiş. Çok kızdım. Tuttuğum gibi bahçeye çıkardım, yanına bir miktarda erzak verdim. ![]() ![]() Atlaslara gelince, bir kıpırtı yok. Ama buruşmada yok zaten en son kontrolümde yarısının köklendiğini görmüştüm. Artık köklerini karıştırmaktan vazgeçtim. Kaloriferin dibinde duruyorlar. Zaman zaman fısfıslayarak suluyorum. Sizinkiler ne durumda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
|
Balkonu kapatınca fark ortaya cıkmış sefan olsun ablacım. Benim atlasın 2 saksısını balkona giren kedi deviriverdi. Kök falan yoktu 1 ay önce. 2 tanesi çürür gibi olmuştu, kesip beklettim yeniden diktim, iyiler şimdi. Yanlardan sürgün atmaya başladılar. Köke bakamıyorum tabii ![]() Fotoğraflarını koyacaktım ama sorunu bulamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
|
Sürgün varsa kök kesin vardır. Harika bence. Aldığımız atlasları şöyle koca koca saksılar haline getirebilmeyi ve çiçekler açtırabilmeyi çok istiyorum doğrusu. ![]() Bir grupta diatomittte baktığım atlas serim var... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2012
|
![]() Acaba kapalı balkon sıcaklığınız nedir Sayın Sakdağ ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Ben kapalı balkonda bakıyorum. Termometre daima asılı duruyor. Gece 10 derece civarı. En düşük 7 dereceyi gördüm. Gündüz güneş varsa 20 derece oluyor bu aylarda, lakin pek güneşli günler yok burada bu sene, sis hakim. Güneş yoksa gündüz 10-13 derece oluyor. Ben zaman zaman sulama yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Orkide besini verildiğini bilmiyordum, söylediğin iyi oldu. Yarın besinli su vereyim ben de ![]() güneş camları ısıtıyor ve çelikler cam kenarında. Sürgün vermesi o yüzden sanırım. Güneşsiz günlerde guzineyi yakıyorum, çelikler ve ben üşürüz yoksa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Güle güle büyütün atlaslarınızı sizin geçen gün rhipsaliste işaret ettiğiniz şey gerçekten çiçek tomurcuğuymuş çok şaşırdım yaz ve baharda açmayan kışın açıyor.Açarsa paylaşırım çiçeklerini selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuk olmasına çok sevindim Sayın Mmanager, benim bitkimde de çok sayıda o oluşumlardan var. İlk defa açacak, 2 yıldır bakıyorum kendisine. Açma mevsimi bu herhalde, tam tanımadığımız için bitkiyi bilemiyoruz. Bir de Vehibe Hanımda var bu bitkiden ona da sormalı bitkisinin durumunu. Benim bitkimden bir detay: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Bendeki biraz tembel sanırım, daha tomurcuk yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Aşkın gözyaşları çiçeklerinin tomurcukları açtılar. Kapalı balkondaki yer darlığından ötürü, çiçeklenme bittikten sonra bu bitkiye koleksiyonumda yer vermeyeceğim sanırım. Zaten saksı şu an yerinden hareket ettirilemiyor, duvara yaslanmış vaziyette. Hareket ettirmeye çalıştığım zaman en yüksek bitki devrilecek gibi oluyor. Kademe kademe kesip saksıyı kapalı balkondan çıkarmam gerek. Bu saksının kapladığı alana, başka bitkilerimi koymak için ihtiyacım var. Sağa sola dökülen yavrularla ondan pek kopamayacağım da aşikar görünyor. ![]() Genel görünüm: ![]() Çiçekler arasındaki renk tonu farklılıkları: ![]() Türlerin çiçek-yaprak-yavru karşılaştırmaları. 2 no'lu tür ilginçtir ki; yapraklar dallardayken yavru vermiyor, yaprak toprağa düştükten sonra yavru veriyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
|
Bir de Ünal kaktüs'ten gelen bu tür var. Farklı olduğunu düşünüyorum. ![]() Echeveria ağacım diyeceğim artık ona. 7-8 yıllık, gövdesi uzadı kaldı, bol bol yavru veriyor, yavrular yurdun dört bir köşesine dağılmıştır. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Echeveria ne kadar güzel olmuşşş =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Gercekten ağaç gibi duruşu var. Benimkiler enine büyüyor lahana gibi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Ağaç Dostu
|
Çok yıllık olmasının yanında, deneylerime de maruz kalıyor bu bitki.Bu saksıya çok su vermemeyi tercih ediyorum. Susuz kaldıkça en alt sıradaki yapraklarında bulunan suyu kullanıp, o yaprakları sarartıp-kurutup atıyor gövdeden. Gövde uzamış oluyor, bir de gövde sürekli güneşe yönelme eğiliminde olduğu için sürekli yönü değiştiriliyor. Yoksa yamulup kalacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
|
Gidip bir tanesini sökeyim bahçeden saksıya dikeyim ki, bende deney yapayım ![]() Çok beğendim cokk. Elde malzeme olunca, echeveria ağacını dikiverdim saksıya ![]() Sararmış yaprakları alırken yavruları gördüm. Mutluluk iki kat tabii ![]() Saksı istemiyorum artık diyorum, her gördüğüme de sarkıyorum ![]() ![]() ![]() Düzenleyen cemo : 26-01-2014 saat 12:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|