![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Sakdağ sukulentlerin hepsi ayrı güzel ama rhipsalis efsane olmuş birde bütün çiçeklerini aynı zamanda açsa off off seyrine doyum olmaz bence ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok çiçekli bi resmini çekmiştim. Eklemeyi unutmuşum sanırım. Fotoğrafı silmediysem eklerim Sevgili Günebakan. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu fotoğrafı çekmişim. En çiçekli hali olarak. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Epiphyllum crysocardium, bir metrelik aşağı doğru sarkan, kocaman bir bitki olmuştu. yapraklarındaki buruşmalar kökte sıkıntı olduğuna işaretti, nitekim kökte kayıplar ve çürümeler söz konusu idi. Mecburen çeliklendi. Sil baştan, yıllardır çiçek hayalı ile yaşıyordum halbuki. ![]() Atlaslardan geriye kalanlar bu kadar, hepsi çelik seviyesinde. Yine, yeniden; yine, yeniden,bıkmadan devam.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açmamakta direnenlerden, gecelerin kraliçesi hanımefendi. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu bahar bakımlarımız yapıldı. * Dev saksıdaki sedum palmerinin kökünü unlu bit sarmış, hiç fark etmemiştim. çok sayıda çelik aldım, ve saksıyı atmak zorunda kaldım. sıfırdan bir başlangıç yapacağız artık. Fotoğraf çekmemişim. * Echeriveria saksısı da çok sıkışıktı, bunda da kök kısımlarda kabuklu bit görülüyordu. Tüm rozetleri tek tek kestim, temizledim. Toprağı tamamen attım, yeniden diktim. ![]() ![]() ![]() *Bu aşılı kaktüsün gövde bölümünün aşı bölümüyle birleştiği yerde sorun vardı. gövdeyi attım, aşı kısmının köklenmesini sağlayacağım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Poweralpha, saksılarınız çok küçük geldi gözüme. Gelişimleri bu yüzden zayıf olabilir. Biraz daha derin ve büyük bir saksıya almanızı tavsiye ederim. Gübreleme desteği de verirseniz sorununuz giderilmiş olacaktır. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ön balkonda hoya takasından gelen soğanlı bitkilerim ekildi, düzenlendi. Onlar köydeki yeni evimin bahçesine transfer olacak. O da yepyeni bir macera olacak. Belki bir bahçe sayfası açmalıyım. Ama şimdilik soğanlılar balkonda ikamet ediyor. Sonra kapalı arka balkonda temizlik çalışmalarım devam etti. Bayağı düzenledim orayı da. Resimleri daha sonra ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bakımlar yapılmış, tertemiz güzel olmuş. Aynı telaşlar bende de var. Hepimize kolay gelsin. Sevgiler...Yazmadan geçemedim, soğanlıları saksıda başaramıyorum ben, sulamayı ayarlayamayınca çürüyorlar. Hatırlatayım dedim. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni bahçeme aktarılacaklar Sdurul Ablacım. Ancak çalışma ve inşat işleri var orda da. Bir tane fırın var yıkılacak, yer açılacak ve kabuksuz salyangoz çok fazla var. Zarar görmesinler diye bir süre saksıda idare edecekler. Ve daha bir çok dayanıklı bitkiyi de oraya transfer edeceğim inşallah. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Sayın sakdağ kaktüs ve sukulentleriniz bir harika güle güle bakın. Crassulanızın alt dallarını telle fazla sıkmadan ve eğmeden aşağıya doğru yönlendirebilirsiniz. Yönlendirme budaması ile tepesinin düz ama yanlara doğru büyümesini sağlamak mümkün. Üstteki dallardan da arada kalanı alın bence( kestiğinizi köklendirirsiniz hem), böylece diğer dallar daha iyi ışık alır ve geriden sürgün vermeye zorlayabilirsiniz. Telleyecekseniz bunu su vermeden önce yapın. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba David72, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sanırım bonsai ile ilgileniyorsunuz. Fırsat bulduğum ilk anda dediklerinizi uygulayacağım, resimlerini buraya taşırım. Biraz bonsai sayfalarında gezinmem gerecek sanırım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Rica ederim, hepimiz forum sayesinde çok şey öğrendik. Benim de naçizane bir sorum olacak; son dönemde seralardan aldığım kaktüslerin toprağının sadece hindistan cevizi torfu olduğunu görüyorum. Seralar bu kaktüsleri bu şekilde nasıl yaşatıyor ? Bu şekilde bırakmamak direnajı iyi bol inorganik malzemeden mamül toprakla değiştirmek gerektiğini biliyorum. Siz ne şekilde uyguluyorsunuz ? |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seralarda sulama işini sık sık yapmamak için torf kullanıldığını düşünüyorum. Çünkü bir seranın içi aşırı sıcak olduğu için güneşin etkisiyle torf hızla kuruyacaktır. Evlerimizde ise ne aşırı güneş ne de fazla hava sirkülasyonu olmadığı için torflar suyu tutup kök çürümesi yaratıyor. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkondan güzel haberler... Echinopsis çeşitlerim uyandı, hepsinde tomurcuk görüyorum. Renk renk şahane görüntüler vermelerini umuyorum. ![]() Az sayıda kalan atlaslardan birinde bir tomurcuk var, dökülmez herhalde. ![]() Geçen sene açan renk geçişleri çok güzel olan sarı atlas bu, adını unuttum. (epiphyllum wc clark atlasın ismi)![]() Biricik orkidem... ![]() Ağaç kaktüsüm, 2 metre boyunda. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|