agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni16275Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-02-2015, 07:56   #931
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Ahh sevgili Sakdag o rihipsalise bayıldım çok güzelmiş gerçekten

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2015, 12:44   #932
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Saksılarıma dadanan tırtılları kar buz demeden dışarı atıyorum haberin olsun Sevgili Seabert...
Ben uslu dururum, o saksılar yemelik değil benim için, " yeme de yanında yat " lık

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 20:40   #933
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
2015 sezonu saksı değiştirme işlemlerine başlamış bulunuyorum. En eski kaktüslerimden başladım. Büyük saksılara geçiş yaptılar, onların saksıları bir boy küçüklere, onların saksıları daha küçük boylara şeklinde devam edecek geçişler....

Eski saksısıyla beraber yaklaşık 15 kg olan bu kaktüsü saksısından çıkarıp yeni saksısına transfer edene kadar canım çıktı...
Name:  DSC07442.jpg
Views: 1190
Size:  60.7 KB

Ve bunlarda diğerleri.... Büyüklüklerini yan taraflardan görünen diğer
kaktüslerle kıyaslayabilirsiniz...

Name:  DSC07453.jpg
Views: 1031
Size:  63.8 KB
Name:  DSC07454.jpg
Views: 1107
Size:  64.6 KB

Biraz çiçek molası...
Name:  1.jpg
Views: 1006
Size:  39.6 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 20:56   #934
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Toprak yiyen bitki.... Sanırım geçen yılda değiştirmiştim ceropegianın saksısını... Yine toprak kalmamış, her yeri kök sarmış. Bu sefer onu 2-3 yıl idare edecek büyüklükte bir saksı ayarladım. Sardırmak için de ana direkleri metalden 1 metre boyunda sardırma aparatı hazırladım. Karışmış kolları da açmaya çalışmakta ayrı bir uğraştı...

Name:  DSC07439.jpg
Views: 1050
Size:  52.0 KB

Name:  DSC07440.jpg
Views: 1048
Size:  70.5 KB

Name:  DSC07445.jpg
Views: 1068
Size:  67.1 KB

Eski 02-03-2015, 21:27   #935
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Hafta sonu çatıda sukulent buldum. Yerde ararken gökte bulmak gibi bir şey oldu...

Aklınıza deli sorular gelebilir ''çatıda ne arıyorsun'' ''sukulentin orda ne işi var'' vs gibi...

Köyde bir tanıdığımızın yol boyunda evi var. Yolun toprak seviyesi zamanla yükseldiği için yol tarafında çatı bir insan boyunda görünüyor. Yosunların arasında mini mini sedumlar fark ettiğimde çok şaşırdım. Tohumdan çıkmış gibiler, oraya nasıl ve nereden geldiler hiçbir fikrim yok... Ama bir sürü bir sürü varlar...

Doğa ananın mucizeleri...
Name:  20150301_144903.jpg
Views: 1107
Size:  66.9 KB
Name:  20150301_144910.jpg
Views: 1050
Size:  71.4 KB
Name:  20150301_144917.jpg
Views: 1128
Size:  67.2 KB

Eski 02-03-2015, 22:18   #936
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sevgili sakdag o kadar güzel görünüyorlar ki bayıldım bayıldım, hele ilk resimdeki istesek o şekilde bir dizayn yapamayız, bence hiç bozmadan yosunlarıyla birlikte bütün olarak alabilseniz ne kadar güzel olur... hepsi de çok güzeller maşallah şans diye ben buna derim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 07:40   #937
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Ne güzel ugraşlar bunlar.. Bahar gelmiş size... Küçülen elbiseyi kardeşe vermek gibi sizin saksıların durumu..

Sedumu tohumdan yetiştirmeye çalışmıştım ben de ilk. Tohumların gözünün içine baktıkça yok olup gittiler.. Çatıya biryerlerden tohum mu geldi acaba, çok şirinler..

Sukulentlerde saksı değişimi ne zaman olacak acaba

Eski 03-03-2015, 22:45   #938
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Adı üstünde Dam Koruğu sevgili sakdağ, ne mutlu sana sevgili akçabardak'ın dediği gibi ilk kareyi olduğu gibi aldığını umuyorum. Özellikle çoğu sukulentin Ege ve Akdeniz bölgelerimizde doğal ortamda mevcut olduğu biliniyor, bir kaç yıl önce bende Karadeniz ormanlarında başka bir türünü bulup getirmiştim şimdi her saksının dibinde, kurtulmak istiyormuyum?; Asla...

Saksı değişim yorgunluğunu bir haftadır bende yaşıyorum, senin aksine donan saksıları boşaltıp yaşayanları yeniliyorum.Yine bu bahar muhteşem karelerin yolda, kendi adıma bekliyor olacağım. Sevgiler ...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2015, 10:41   #939
Ağaç Dostu

Yagmur143's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2013
Çatıdaki sukulentlere bayıldım. Ne hoş, ne harika bir görüntü... Zaten elimde olmadan insanların bahçesine, balkonuna ( nasıl çiçekler var diye) bakıp duruyorum. Bundan sonra çatılara da bakarım artık
Tebrik ederim sevgili sakdağ, çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı.
Bu arada size sormak istediğim bir soru var. Ben atlaslarım için hiç vitamin veya gübre kullanmadım.Yine de her sene çiçek açtılar. Şimdi atlas sayfasını okudukça kafam karıştı. Siz kullanıyor musunuz, tavsiyeniz var mı?

Yagmur143 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2015, 11:31   #940
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili sakdag o kadar güzel görünüyorlar ki bayıldım bayıldım, hele ilk resimdeki istesek o şekilde bir dizayn yapamayız, bence hiç bozmadan yosunlarıyla birlikte bütün olarak alabilseniz ne kadar güzel olur... hepsi de çok güzeller maşallah şans diye ben buna derim.

İlk fotoğraftaki parçayı eve getirmiştim Sevgili Akçabardak Abla. Şimdilik ne yapacağıma karar veremedim. Bir tabağın içinde öylece duruyor.

Eski 04-03-2015, 11:36   #941
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Ne güzel ugraşlar bunlar.. Bahar gelmiş size... Küçülen elbiseyi kardeşe vermek gibi sizin saksıların durumu..

Sedumu tohumdan yetiştirmeye çalışmıştım ben de ilk. Tohumların gözünün içine baktıkça yok olup gittiler.. Çatıya biryerlerden tohum mu geldi acaba, çok şirinler..

Sukulentlerde saksı değişimi ne zaman olacak acaba

Küçülen elbiseleri kardeşlere giydirme işi devam ediyor. İşten çıkınca ancak akşam saatlerinde ilgilenebiliyorum bitkilerle.

Sukulentlere daha başlayamadım, önce kaktüs çeşitlerini elden geçireceğim. Biraz bakımsız kaldılar geçen sene.

Bu arada balkon çok fena dağınık, dökülen topraklar, taşlar, saksılar... İşlerim bitene dekte öyle kalacak gibi...

Kendi bitkilerim yetmezmiş gibi, apartmanın güllerini budamıştık, onlardan 20 kadar çelik aldım, onları köklendirmeye çalışıyorum, heves ettim aralarında müthiş güzel renkler var.

O da yetmezmiş gibi, köydeki bir arazimize sera yaptırıyoruz, 200 metrekare kadar. Pembe domates deneyeceğiz, onların fideleri hazır alınacak ama özendiğimiz birkaç çeşidi de evde viyollerde yetiştiriyorum.

Eski 04-03-2015, 11:45   #942
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Adı üstünde Dam Koruğu sevgili sakdağ, ne mutlu sana sevgili akçabardak'ın dediği gibi ilk kareyi olduğu gibi aldığını umuyorum. Özellikle çoğu sukulentin Ege ve Akdeniz bölgelerimizde doğal ortamda mevcut olduğu biliniyor, bir kaç yıl önce bende Karadeniz ormanlarında başka bir türünü bulup getirmiştim şimdi her saksının dibinde, kurtulmak istiyormuyum?; Asla...

Saksı değişim yorgunluğunu bir haftadır bende yaşıyorum, senin aksine donan saksıları boşaltıp yaşayanları yeniliyorum.Yine bu bahar muhteşem karelerin yolda, kendi adıma bekliyor olacağım. Sevgiler ...

Berçin hanımcım siz yazana dek ''dam koruğu'' ismini çatıyla ilintilendirmemiştim doğrusu.

Size de kolaylıklar diliyorum. Bakalım bu baharda nasıl güzel çiçekler göreceğiz. Aslında daha çiçeğini göremediğim bir sürü bitkim var, özellikle atlas çeşitlerim -size yazarken bu mesajı onlara da sesleniyorum açacaksanız açın artık )-

Eski 04-03-2015, 11:50   #943
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 Mesajı Göster
Çatıdaki sukulentlere bayıldım. Ne hoş, ne harika bir görüntü... Zaten elimde olmadan insanların bahçesine, balkonuna ( nasıl çiçekler var diye) bakıp duruyorum. Bundan sonra çatılara da bakarım artık
Tebrik ederim sevgili sakdağ, çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı.
Bu arada size sormak istediğim bir soru var. Ben atlaslarım için hiç vitamin veya gübre kullanmadım.Yine de her sene çiçek açtılar. Şimdi atlas sayfasını okudukça kafam karıştı. Siz kullanıyor musunuz, tavsiyeniz var mı?
Sevgili Yağmur143 ben tüm bitkilerime ara sıra çiçekcoşturanın orkide besiniyle suluyorum. Çok net bir şekilde belli periyodu yok, aklıma ne zaman gelirse.

Atlasların çiçeklenme periyodunda bence vitamin ve gübreden çok güneş alma durumları etkili. Siz bu isteklerini sağlamış olmalısınız ki, size bol bol çiçek vermişler.

Eski 04-03-2015, 19:41   #944
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Sevgili Sakdag, dev tricolor opuntiana ba-yıl-dım. Keşke benim de dev kadar büyiyen bir kaktüsüm olsa diyorum bazen ama kim bilir sende ki kaç yaşındadır. Nazar deymesin, maşallah.

sonkez, sakdag ve berçin beğendi.
lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2015, 18:45   #945
Ağaç Dostu

B e t ü l's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2013
Sayfanızda üç gündür dolaşıyorum. Tıpkı sürükleyici bir kitap gibi, bir sonraki sayfada ne var? diyerek merakla ve zevkle okudum. Bitkileriniz zaten mükemmel. Tüm övgüleri hak ediyorsunuz. Sunuş ve betimlemelerinize, sorulara içtenlikle cevap vermenize de bayıldım.
Emeğinize sağlık

B e t ü l Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2015, 21:45   #946
Yeni Üye

zeynmehmet's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2014
Galeri: 1
denedim bakalım tutacak mı çok teşekkür ederim

sonkez ve sakdag beğendi.
zeynmehmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 14:47   #947
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-02-2015
ben yeni kaktüs meraklısı bir üye olarak kaktüslerin toprağını ne zaman değiştirmeliyim artı marketten alacağım toprağa ne katmamı tavsiye edersiniz

sonkez beğendi.
minearas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 18:24   #948
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sevgili Minearas, kaktüslerinizin toprağını şu an değiştirebilirsiniz. Bende fırsat buldukça değişimlerini gerçekleştiriyorum. Marketlerden aldığımız çiçek toprakları genel olarak torf içerir. Bu da su tutucu olduğundan kaktüs için uygun değildir. Bu toprağa bahçe toprağı ve inşaat kumu karıştırarak daha uygun bir karışım hazırlamış olursunuz.

Eski 11-03-2015, 20:01   #949
Ağaçsever

*** ederim en kısa zamanda toprağı hazırlayıp saksıları değiştireceğim

sonkez beğendi.
Eski 11-03-2015, 20:08   #950
Ağaçsever

kaktüsleri nerden alıyorsunuz acaba

sonkez beğendi.
Eski 11-03-2015, 20:11   #951
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

www.kaktus.web.tr adresinden

sonkez beğendi.
Eski 15-03-2015, 11:10   #952
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sedum palmeri ancak açabildi havalar biraz düzelince.Aynı saksıda pembe delosperma kışa dayanıklığını bir kez daha ispat etti ancak turuncu-kırmızı olan öldü galiba.

Name:  DSC07483.jpg
Views: 1123
Size:  60.4 KB

Çatıda bulduğum sukulentten aldığım parça mutfakta pencere içinde duruyordu, çiçeğe durmuş. Fazla büyümeyen minyatür bir tür galiba.
Name:  DSC07481.jpg
Views: 1023
Size:  57.2 KB

Eski 15-03-2015, 19:15   #953
Ağaç Dostu

serpil D's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2013
Alıntı:
Sedum palmeri ancak açabildi havalar biraz düzelince.Aynı saksıda pembe delosperma kışa dayanıklığını bir kez daha ispat etti ancak turuncu-kırmızı olan öldü galiba.

Eklenti 540947

Çatıda bulduğum sukulentten aldığım parça mutfakta pencere içinde duruyordu, çiçeğe durmuş. Fazla büyümeyen minyatür bir tür galiba.
Eklenti 540946
Sayın Sakdağ sizin sayfanızın devamlı takipçisiyim nede olsa bendeki bir çok türün anneleri sizde turuncu kırmızı delosperma yeşermezse ben size gönderebilirim..

sonkez, sakdag ve lusoari beğendi.
serpil D Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2015, 07:50   #954
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

palmeri ??

Merhaba sevgili Sakdag..
Sizin palmeri benimkine hiç benzemiyor ? Yaprak yapıları cok farklı.. Benim palmeri biraz daha uzun yapraklı.. Bir de İstanbul soguklarına o kadar dayanıklı çıktı ki, çok şaşırdım...
Eğer bendekinden isterseniz, size gönderebilirim

Alıntı:

Eklenti 540947

Eklenti 540946

Eklenen Resimler

Eski 17-03-2015, 21:32   #955
Ağaç Dostu

suara's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2014
Sn Sakdag selamlar;

Damdan düşer gibi yazacağım ama kaktüslerim için diatomit kullanmayı düşünüyordum, saksı değişimlerine başlayacağım, arama yaparken sayfanızda sizin de kullandığınızı gördüm, bilginize başvurmak isterim.

Bahçe toprağı, lav taşı ve diatomit olmak üzere karışım yapmayı düşündüm ama miktarları bilemedim diatomiti ilk deneyeceğim de.

Nasıl yapmamı önerirdiniz? Bir ara yazabilirseniz çok makbule geçer.

(Bir de frithia ile ilgili bilginiz varsa aynı karışımı kullanabilir miyim yeni aldım daha bebecik, çok nazlıymış çekiniyorum zarar verirsem diye.)

Kolaylıklar dilerim.

Not: Sayfanızın tümünü de en kısa zamanda gezme hevesine düştüm yorumlarımı ve tebriklerimi gezimin sonunda yazacağım. Paldır küldür kendi ihtiyacıma düştüm diye gönül koymayın olur mu

suara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2015, 00:59   #956
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Sevgili sakdağ, dam koruklarına bayıldımmmm...

sakdag ve münevver48 beğendi.
tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2015, 10:48   #957
Yeni Üye

azizebdy's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2015
Galeri: 2
Merhaba ,
sayfanızı ziyaret ettim bugün ve hatta foruma da üye oldum. Gerçekten çok etkileyici sukulentleriniz var. dönüp dönüp bakıyorum bazılarına ve hatta resimlerini bile çektim bir kaçının Ne kadar marifetli olduğunuzu dillendirmeye gerek bile yok. sadece güzel paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum ve ilgilyle takip ediyorum.

sakdag beğendi.
azizebdy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2015, 18:48   #958
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Merhaba sevgili Sakdag..
Sizin palmeri benimkine hiç benzemiyor ? Yaprak yapıları cok farklı.. Benim palmeri biraz daha uzun yapraklı.. Bir de İstanbul soguklarına o kadar dayanıklı çıktı ki, çok şaşırdım...
Eğer bendekinden isterseniz, size gönderebilirim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serpil D Mesajı Göster
Sayın Sakdağ sizin sayfanızın devamlı takipçisiyim nede olsa bendeki bir çok türün anneleri sizde turuncu kırmızı delosperma yeşermezse ben size gönderebilirim..

Teklifleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlarım.
Sevgili Seabertcim bendeki palmeri biraz acıların palmerisi oldu. Kar üstüne yağdı, güneş üstüne doğdu, bu hallere düştü. Yoksa yaprakları sendeki gibiydi.

Seabert74 beğendi.
Eski 19-03-2015, 18:54   #959
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suara Mesajı Göster
Sn Sakdag selamlar;

Damdan düşer gibi yazacağım ama kaktüslerim için diatomit kullanmayı düşünüyordum, saksı değişimlerine başlayacağım, arama yaparken sayfanızda sizin de kullandığınızı gördüm, bilginize başvurmak isterim.

Bahçe toprağı, lav taşı ve diatomit olmak üzere karışım yapmayı düşündüm ama miktarları bilemedim diatomiti ilk deneyeceğim de.

Nasıl yapmamı önerirdiniz? Bir ara yazabilirseniz çok makbule geçer.

(Bir de frithia ile ilgili bilginiz varsa aynı karışımı kullanabilir miyim yeni aldım daha bebecik, çok nazlıymış çekiniyorum zarar verirsem diye.)
Kaktüsler için diatomit kullanmanızı önermem Sayın Suara. Ben bir kere kaktüs köklendirmek için kullandım diatomiti, daha sonra toprak ortama aldım. Atlas köklendirmek için diatomiti kullanıyorum, ancak atlas sukulent grubundandır.
Kaktüs toprağı geçirgen su tutmayan şekilde hazırlamanız gerekir, kum mutlaka koyun karışıma.

Frithia bitkisini yetiştirmedim hiç, bu konuda bir şey diyemeyeceğim.

YeniGine ve suara beğendi.
Eski 19-03-2015, 19:01   #960
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu Mesajı Göster
Sevgili sakdağ, dam koruklarına bayıldımmmm...

Tarla kuşu Ablacım özledim sizi, bahçenizde kimbilir ne güzellikler yarattınız görüşmeyeli... Havalar ısınsın ziyaretinize geleceğim inşallah.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025