Bugün hava o kadar güzel ki Cemo Abla, bahar gelmiş gibi ortalık.
Şu an kapalı balkonda sedum palmeri, aşkın göz yaşları ve begonvil ve japon gülü çiçekteler. Dün akşam tırtıl kontrolu için balkona göz attığımda çok yoğun bir çiçek parfümü kokusu vardı Cemo Abla. Begonvil ve japon gülü kokmadığına göre geriye iki seçenek kalıyor. Hoş sabah kokladığımda palmeriden de aşkın göz yaşlarından da koku almadım. Bir de limonumun mini mini tomurcuklarını gördüm onlar mı kokuyordu acaba?
Kapalı balkon 8-9 metrekare bir alan ama aksiyon hiç bitmiyor, tırtıl arama maceramız 20 gün sürdü, nihayet buldum. Yan saksıya kazayağına geçmiş, ben diğer saksıda onu ararken kazayağının en taze filizlerini yemiş. Çok kızdım. Tuttuğum gibi bahçeye çıkardım, yanına bir miktarda erzak verdim.

Sanırım siyah, kanatlarında kırmızı benekleri olan bir kelebek olacak tabi yaşamayı başarırsa.
Atlaslara gelince, bir kıpırtı yok. Ama buruşmada yok zaten en son kontrolümde yarısının köklendiğini görmüştüm. Artık köklerini karıştırmaktan vazgeçtim. Kaloriferin dibinde duruyorlar. Zaman zaman fısfıslayarak suluyorum. Sizinkiler ne durumda?