![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Sayın AizoaceaeFAN, Bir seneye yakındır çalışmalarınızı takip ediyorum. Müthiş bir emeğin ürünü gözler önünde. Bu kadar saksıya yer bulmak büyük sıkıntı olmalı. Ev haricinde bir sera oluşturmayı düşünüyor musunuz.? Erzurum'da botanik park kurulup tüm doğa severlerin ziyaretine açmalısınız. Sponsor bulmanız zor olmayacaktır. Çalışmalarınızın takipçisi olmaya devam edeceğim. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın Vildan Sönmez, ne diyeyim hiç aklıma gelmemişti yaprak değiştirirken acı çekme olayı. Ben de merak ettim. Bi araştırayım. Sayın Emre Kuzu, teşekkürler, şu kış şartlarında +7 derece ile +15 derece arası tutmak zorunda kalıyorum. Sayın Mkurtoğlu, teşekkür ediyorum, bir balkonu tümüyle onlara ayırmış durumdayım. Daha fazla yerim olsa onu da onlara ayırırdım. Sera düşüncem var ama teraslı bir eve sahip olduğumda bunu gerçekleştirebileceğim ancak. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik
|
Sn AizoaceaeFAN; iki aysüreyle eklediğiniz conophytumları biliyorum mesajlara baktım tek tek fotoğrafları inceliyemesemde. Conophytumlar lithosplara göre daha sevimli, daha sıcak geliyor ama benim asıl aşklarım astrophiytumlar başta olmak üzere kaktüsler. Hepsini tanımam, bilmem mümkün değil ama çok seviyorum. Örneğin uzun, sarmal dikenleri olanları çok beğeniyorum hele o dikenlerin gövdeyi sarmalarına müthiş hayranlık duyuyorum.![]() Lithopslarınıza baktım doğrusu bir türlü ısınamadığım için bir fikrimde yok. Aslında çok yalın, çok çıplak haliyle doğayı, doğallığı simgeliyorlar sanki. Sadece bu nedenle bile sevmem lazım. Keseyle doğan canlılarda doğum sonrası kesenin yırtılması ve canlının görülmesi gibi bölünmeleri... Vildan hanımın bu anlamda sorusunu da haklı buluyorum. Bende irkilmeye yol açıyor onların yavrulama olayları. Adeta hissediyorum. ![]() Düzenleyen sevim.K : 27-02-2012 saat 16:54 |
|
|
|
![]() |
|
|