![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın yağ-mur teşekkürler, bende kaktüslerimden çok daha fazla sayıda sukulent var. Daha çok çiçek açınca yüklemeyi tercih ediyorum. Ara sıra normal hallerini de yüklemeye çalışıyorum. Sayın Ayşe Yıldız teşekkür ederim. Sizde iyi bir bakım ve sonrasında sabır gösterirseniz çiçek açacaklardır. Benim 5 senedir açmayan bitkilerim açmaya başlıyorlar. Daha yeni tam isteklerini anlayabildim. Herşey tecrübeyle kazanılıyor. Sayın bıcırık çok teşekkürler. Sayın sonerordo, ben Taner beyden almıştım yıllar önce. Sanırım şimdi yok. Belki yeniden ekmiştir. Sormak lazım. Türkiye'de Taner beyde bulamayınca başka pek alternatif kalmıyor malesef. Doğal olarak artık ben bulamadıklarımı yurt dışından sipariş veriyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik
|
Aynı düşüncedeyim. Altıncı ayda bir mesajınız var. Beşinci aydan beri aktif değilsiniz. Çok fazla tohum, yeni bitkiler almıştınız. Onların bakımları nedeniyle bir süre uzak kaldığınızı düşünüyorum. Bu forum, kaktüs ve sukulentlerim bölümü siz olmadan olmaz sn AizoaceaeFAN. Hem sizde görüp tanıyacağımız çok fazla güzellik var. Hemde sizden öğreneceklerimiz. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın gülenmelek ilginize teşekkürler, çok değerli ve ender büyütülebilen bir conophytum. Yetiştirilmesi çok sabır ve emek istiyor. Kendisi de dediğiniz gibi şeffaf bir bitki. Sayın zafer1326 ilginize teşekkürler, sağolun. Sayın nesli6, tozlaştırdım inşaallah tohum verirler. Bu bitkiler kışın dormancy(kış uykusu) döneminde turuncudan-kırmızıya dönen bir renk alırlar. Yazın tekrar yeşil renge dönerler. Sayın selis, 'ler' ekini ayırma işaretini unutmuştum düzelttim. İlginize teşekkürler. Sayın sonerordo, kışın tekrar kırmızıya dönecektir. Saydam oluşları ve diğer conophytumlardan büyük, iri ve nadir bulunmalarından ötürü kıymetliler. Sayın mrmusti (Mustafa bey) teşekkür ederim, çok sağolun artık aranızdayım yeniden. Sayın Sevim.K teşekkür ederim iyi niyetiniz ve dilekleriniz için. Biraz ara verdim hem yazın bitki bakımı biraz zorlaşıyor bu vakti onlara biraz kaydırdım hem de tekrar bir heves ve şevk geliyor ara verince. Biraz uzaklaşmak iyi oldu. Dediğiniz gibi bir sürü yeni bitki ve tohum görücüye çıkmaya hazırlanıyor, yakında hepsini sizlere sunacağım. Ben naçizane bilgilerim ve tecrübelerimle forumdaki herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, sizin gibi değerli büyüklerim varken birşeyler öğretmek değil de bilgi paylaşmak ancak olabilir. Saygılar selamlar... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Tek kelimeyle muhteşem. Büyük bir zevkle sayfaları gezerken epey bir zaman geçmiş. Bide bunlar için harcanan emeği düşününce... helede Erzurum gibi soğuk bir memlekette büyük bir başarı gerçektende. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kaybettik
|
Her ne kadar doğayla son derece uyumlu dış yüzey renklerini beğensemde bir türlü ısınamadım lithopslara. Ama Ceropegia stapeliiformis var. serpentinanın çiçeğine aşık oldum. Yanlış hatırlamadıysam Mustafa beyde eklemişti bu güzel çiçek fotoğrafını. O zamanda hayranlıkla balmıştım bu bitkiden bulmak, bulupta almak gerek diye Emeklerinize sağlık. Teşekkürler bu güzellikleri sunduğunuz için. |
|
|
|
![]() |
|
|