View Single Post
Eski 16-04-2012, 12:34   #949
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Sayın Hatice Tarhan, teşekkürler. Devamı gelecek inşaallah.

Sayın Selçuk44, benim de çok sevdiğim lithopslar bunlar. Bende 5 tane Lithops optica rubra var, birisi 3 başlı diğerleri tek baş ayrıca tohumdan ektiğim birkaç tane yavru optica rubram daha var. Bakalım onları büyütebilecek miyim?. Çok hassas bitkiler. Diğer lithopslardan çok çok narinler. Kışı zarasız atlattık darısı yazın başına.

Sayın Yener.T, sizin bu bitkilere ilginizi biliyorum. Bence cesaretinizi kırmayın ve tohumdan da deneyin. Ülkemizde lithops ve conophytum koleksiyoneri kimse yok. Bari sayımızı artıralım. Takip ettiğiniz için teşekkürler.

Sayın almira, teşekkürler. Bu koleksiyon yaklaşık 6 yıldır azar azar artmakta. Daha kendimi yolun başında görüyorum. Benim dışımda bu bitkileri bu kadar çeşitle elinde bulunduran ve yetiştren ve hatta en zorlarını tohumdan yetiştirmeyi başaran başka kimse yok sanırım ülkemizde. (Değerli üstad Taner bey hariç) Erzurum'da başarmak ayrıca bir zorluktu benim için. Bunun da üstesinden geldim. İnşaallah böyle de gider.

Sayın Mustafa bey, teşekkürler. Muirio-gibbaeum çok ender bir tür. Steven Hammer'in (kendisi mesembler üzerine çok sayıda kitap yazmış ve dünyaca kabul edilen en büyük bitki koleksiyonerlerinden biri) spheroid enstitü isimli serasında bu bitkiler ve çiçekli halleri mevcut. Gerçekten muhteşemler. Çok istediğim bir türdü, bir yerde bulabildim ancak.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön