agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)




Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2012, 21:54   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Hoya lacunosalar, Kök çürüğü sonucu hepsi çeliklendi
Anaç 2 saksım var onlarda böylesi sorun yok. Herzaman için küçük saksılarda tutmak akıllıcada olmayabiliyor...
Name:  07-SAM_0171.jpg
Views: 1239
Size:  58.2 KB
Name:  08-SAM_0172.jpg
Views: 635
Size:  57.9 KB

Hoya sigilatis in bir waryetesi, kaybetme korkusuyla minnacıkken üzerinden çelik alıp yedeklemiştim Antalya'dan ayrılmadan önce. Lav taşında köklenip muazzam sürgün büyüttü, yarın saksı toprak ortamına transfer olacak.
Name:  09-SAM_0173.jpg
Views: 776
Size:  70.2 KB

Kayıplar keşke Lacunosalarla sınırlı kalsaydı. Yine hiç yedeği yok olan bir tür daha, Hoya obtusifolia önümüzdeki yıla çiçeklenmesini ümid ettiğim bir Hoyaydı. Uzun zamandır neşesi yerinde değildi taşındığımdan bu yana gözlemliyorum yapraklarında alttan sararmalar olup düştü, şimdide hafiften yumuşama var mecburen çelikledim. Hatıra olarak kalması için çeliklenmeden önceki halini paylaşmak istedim. Çok zor köklenen ve bir okadarda çok zor büyüyebilen bir tür.
Çeliklerin kesilen kısımlarının kurumasını bekliyorum. Yarın hepside saksılanıp yeniden bekleme sürecine girecekler. Hoya obtusifolia dan bir tanesini bile kurtarsam çeliklerinden, benim için büyük bir başarı olacak.
Name:  10-SAM_0174.jpg
Views: 668
Size:  70.9 KB
Name:  11-SAM_0176.jpg
Views: 612
Size:  35.0 KB


Düzenleyen missmenas : 08-12-2012 saat 22:08 Neden: Bilgi aktarımını düzelttim.
missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-12-2012, 16:01   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-10-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 11
Arkadaşlar ; İstanbul boğazdan herkese selamlar . Ben sizlere ilk etapta tanıtmak istediğim linearis'imi tanıtmak isterim benim için zor bir tür kışı nasıl atlatıcak bilemiyorum şuan elimde 30 türün üzerinde hoyam var zamanla görselli tanıtmak istiyorum bu arada kara lalenin fikirleri ve görsellerine dayanarak hdrokültürde 10 tür olarak başarıya ulaştım çabuk kök gelişimi ve daha az kayıplarla başarı oranı çok yüksek.

green1234 Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025