Sevgili Denizardacan,
günlerdir sayfamla yakınen ilgilendiğinizi beğeni tuşlarınızdan anlamıştım.
Hoyalara gönül vermek böyle bir şey ben sizi anlayabiliyorum.
2010 yılının başında bende aynısını yapıyordum, zamanımda müsait olduğundan dolayı Gece ve Gündüz hep Hoyalarla olup biten yazışmaları okuyup notlar alıyordum.
Doğru olanı yapmak herzaman kazanç sağlar.
Eski Üyelerimizin hatalarını yapmamaya çalıştım ve hep söylerim Emek benim Başarı eski üyelerimizin paylaşımlarıyla perçinleşti.
Bende elimden geldiğince olumlu olumsuz deneyimlerimi aktarmaya çaba sarfediyorum.
Uzakdoğudan temin etmek istediğim türleri tamamladım.
Son 2 yıldır Koleksiyonerin ısrarla vermek istemediği bazı türler var listeme dahil etmek istediğim.
Onlarıda Batıdaki koleksiyonerlerden temin etmeye çalışacağım.
Koleksiyonumdaki hedefim 300 çeşit hoya, umarım başarabilirim. Sizde çelikten yetiştirmeyi planlıyorsanız? Deneyim tecrübeleri görsellerle pekiştirilmiş birçok Üyelerimizin sayfaları var ve alternatif yetiştirme ortamlarıyla sayfalar var ordanda bilgiler edinebilirsiniz.
Teşekkür ederim güzel Temennileriniz için...
Sevgili Sibelim,
Teşekkür ederim Pozitif düşüncenizden dolayı.
Herşey güzelliklerle bezenmesi ne güzel olurdu, öyle olmadığı gibi aksiliklerde peşinsıra gelebiliyor.
Bugün yakıntemas Hoyalarımı inceledim, son 10 gündür belkide yapmamıştım. Sonuç bu görsellerde.
Hoya lacunosa lar 2010 yılında yılbaşı gecesinde Babamla beraber dikmiştik. Uzun zaman oldu saksılarını hiç düşünemedim değiştirmeyi. Dalgınlıkla suyunu fazla kaçırınca, sonuç kök çürüğüne dönüşmüş. Maalesef bu muazzam sağlıklı lacunosalar doğrandı bugün. 4 defa çiçeklenme dönemi geçirdiler, uygun ortamı buldukları zaman Aralık ayında bile çiçek açan türler bunlar. Örneği benim sayfada belgelendi...
|